Επιχειρηματική ευκαιρία...

Reaction score
0
Απάντηση: Επιχειρηματική ευκαιρία...

Μαλλον το συγκεκριμενο πρεπει να το προμηθευτουν ολοι οσοι εμπορευονται καλωδια.

Οποιος αγοραστης πιστευει στη θεωρια αυτη του στρωσιματος, οταν αγοραζει τα καλωδια, θα τα αφηνει 2,3 μερες για στρωσιμο και μετα θα τα παιρνει.

Ετσι θα ειναι ολοι ταμαμ.

Και ο αγοραστης ευχαριστημενος και ο εμπορος "μα ν γκας"...:happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Προσπαθησα να κατασκευασω ενα τετοιο μεσω ενος φιλου , εξαιρετικου ηλεκτρονικου .
Δυστυχως συναντησε καποιες ανυπερβλητες δυσκολιες ωστε το "στρωτηρι" αυτο να ειναι λειτουργικο και λογικων διαστασεων .
Το συγκεκριμενο της Nordost κοστιζει καποιες χιλιαδες ευρω .

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιχειρηματική ευκαιρία...

Προσπαθησα να κατασκευασω ενα τετοιο μεσω ενος φιλου , εξαιρετικου ηλεκτρονικου .
Δυστυχως συναντησε καποιες ανυπερβλητες δυσκολιες ωστε το "στρωτηρι" αυτο να ειναι λειτουργικο και λογικων διαστασεων .
Το συγκεκριμενο της Nordost κοστιζει καποιες χιλιαδες ευρω .

....αρα θα εισαι πολυυ "μαγκας" αν το παρεις Ρενο :happy_4: :happy_8:

Reaction score
3
...Οποιος εχει ασχοληθει λιγο και με τα καλωδια ξερει οτι τα καλωδια "στρωνουν" δηλαδη βελτιωνεται η ηχητικη τους συμπεριφορα...
Δεν θα διαφωνήσω. Διαφορές όντως υπάρχουν και έχουν παρατηρηθεί από ανθρώπους που ψάχνονται διαρκώς και μάλιστα κρατούν σημειώσεις με τις παρατηρήσεις τους από τις επαναλαμβανόμενες ακροάσεις.

Φοβάμαι, όμως, ότι αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας δεν είναι κάποιο "στρώσιμο" του καλωδίου, αλλά το γεγονός ότι μετά από εύλογο χρονικό διάστημα συνηθίζει το αυτί τη νέα ηχητική φυσιογνωμία του συστήματος, την οποία ο εγκέφαλος καταχωρεί ως "θετική εξέλιξη".

Οι διαφορές, δηλαδή, που αναμφίβολα θα παρατηρηθούν σε ένα ηχητικό σύστημα αξιώσεων (= υπεραναλυτικού χαρακτήρα), λόγω της αλλαγής της εμπέδησης που αναπόφευκτα επιφέρει το διαρκές "βάλε-βγάλε" των καλωδίων, μάλλον θα πρέπει να ενταχθούν στον κύκλο των ψυχοακουστικών φαινομένων.

Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Φυσικός δεν είμαι, ωστόσο δε νομίζω ότι μπορεί η Φυσική επιστήμη να δώσει κάποια άλλη, πιο ικανοποιητική...//; - )

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Επιχειρηματική ευκαιρία...

Φοβάμαι, όμως, ότι αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας δεν είναι κάποιο "στρώσιμο" του καλωδίου, αλλά το γεγονός ότι μετά από εύλογο χρονικό διάστημα συνηθίζει το αυτί τη νέα ηχητική φυσιογνωμία του συστήματος, την οποία ο εγκέφαλος καταχωρεί ως "θετική εξέλιξη".
Αυτό ακριβώς είναι...

Και για όσους δεν το πιστεύουν μπορούμε να οργανώσουμε ένα τυφλό τεστ.
2 ίδια Players συνδεδεμένα στον ενισχυτή με διαφορετικά καλώδια, ένα στρωμένο και ένα άστρωτο και ας δοκιμάσουμε να καταλάβουμε πιο καλώδιο είναι πιο...

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κάτι τέτοιο. Ποιοι είναι μέσα να οργανώσουμε ένα τέτοιο event???

Reaction score
2
Αποσπασμα απο το av mentor συνεντευξη του Lars Kristensen (Nordost).
Γνωρίζω ότι η Nordost πιστεύει στο στρώσιμο των καλωδίων, έχει μάλιστα σχεδιάσει και μια συσκευή για τον σκοπό αυτό. Κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτού του είδους τις απόψεις. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;

Σε εμάς είναι γνωστό το γεγονός ότι τα καλώδια βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα ηχεία. Τα καλώδια αποτελούν ένα μέρος μόνο του συστήματος και ακολουθούν αυτή την λογική.

Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Το σήμα, απλώς προσπαθεί να βρεί τον πιο εύκολο δρόμο μέσω της δομής του καλωδίου κάτι που απαιτεί χρόνο και εξελίσσεται συνεχώς ως φαινόμενο. Επίσης, λάβετε υπ΄όψιν ότι κατά την διαδικασία παραγωγής τα υλικά του καλωδίου υπόκεινται σε ισχυρές καταπονήσεις που πιθανόν δημιουργούν κενά με αέρα μεταξύ του διηλεκτρικού και του αγωγού τα οποία απαιτούν χρόνο για να πάψουν να υπάρχουν. Αν χρησιμοποιήσετε την συσκευή μας και υποβάλλεται στην διαδικασία ένα καλώδιο για 100 ώρες, αυτό ισοδυναμεί με 100 χρόνια χρήσης σε κανονικές συνθήκες σε ένα κανονικό σύστημα.

Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που πρέπει να γίνεται κάθε τόσο;

Δεν νομίζω... Τουλάχιστον τα δικά μας καλώδια, όπως το Valhalla απλώς βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Λάβετε υπ΄όψιν σας ότι για άλλου είδους κατασκευές όπως αυτές με διηλεκτρικό PVC ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Η οξείδωση αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά την κατασκευή και οξείδωση σημαίνει αλλοίωση της επιφάνειας του αγωγού. Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ποιότητας σε ένα καλώδιο είναι η καθαρότητα και η στιλπνότητα της επιφάνειάς του.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Θα δωσω την φυσικη εξηγηση που μεχρι στιγμης ειναι πειστικοτερη για μενα ....
Τα μορια του χαλκου εχουν κρυσταλλικη δομη . Οι κρυσταλλοι "προσανατολιζονται" (αρα διαφοροποιειται ο ηχητικος χαρακτηρας) και το φαινομενο του "στρωσιματος" εχει αμεση συναφεια με το φαινομενο της "φορας" στα καλωδια .
Καποιοι υποστηριζουν επισης οτι και τα υλικα των διηλεκτρικων συνεισφερουν στο φαινομενο του "στρωσιματος" .....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Οσον αφορα την "συνηθεια" διαφωνω και την διαφωνια μου την στηριζω σε παρα πολλα πειραματα και δοκιμες που εχω κανει .

Πιο απλο ειναι Σπυρο να συνδεσεις ενα ιδιο καινουργιο καλωδιο στην θεση καποιου προυπαρχοντος στο συστημα σου που εχεις φυσικα ....συνηθισει !
Ακομα καλυτερα κανε μια αντιστροφη (κατευθυνσης) σ ενα οποιοδηποτε απο τα καλωδια του συστηματος σου .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αποσπασμα απο το av mentor συνεντευξη του Lars Kristensen (Nordost).
Γνωρίζω ότι η Nordost πιστεύει στο στρώσιμο των καλωδίων, έχει μάλιστα σχεδιάσει και μια συσκευή για τον σκοπό αυτό. Κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτού του είδους τις απόψεις. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;

Σε εμάς είναι γνωστό το γεγονός ότι τα καλώδια βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα ηχεία. Τα καλώδια αποτελούν ένα μέρος μόνο του συστήματος και ακολουθούν αυτή την λογική.

...
Ζητείται το λαμπατέρ της Ισιδώρας Ντάνκαν. Πληρώνω μέχρι 500.000 ευρώ.

Reaction score
298
O Luxman έχει το κασκόλ της, αλλά δεν το πουλάει. Το φοράει όταν πάει βόλτα με το κάμπριο :bravo:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
"Στρωτηρι" καλωδιων . Αντι να φθειρεις το ωραιο σου CD player , η να παιζει ολη τη μερα ραδιο βαζεις το ωραιο σου καλωδιακι στο "φουρνακι" της NORDOST και μετα απο καποιες ωρες το παιρνεις ..."στρωμενο" .

Φυσικα θ αρχισουν τωρα τα γνωστα ......περι στρωσιματος καλωδιων και οι γνωστοι χλευασμοι ....

- Κάτσε να χλευάσω λίγο...---> :happy_8: "happy_1"

Βρε Μαρίνε, γιατί όποιος δεν "πιστεύει" που λέει κι ο Κόγιας αυτομάτως χλευάζει? Αντί να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο, δεν αρχίζεις να ψάχνεις μπας και βρούμε όλοι μαζί τι γίνεται? :cool_4:

Τωρα τι εχεις να πεις ;; Οτι ειμαι ....μαντης ;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι ρε φίλε αλλά μέχρι στιγμής δεν έπεσε και κάτι σοβαρό στο τραπέζι, που να εξηγεί γιατί πρέπει κάποιος να πιστέψει σώνει και καλά στην αξία μιας τέτοιας συσκευής, είτε σε θεωρητικό, ούτε σε πρακτικό επίπεδο (ακροάσεις δηλαδή), με τον τρόπο που σου εξήγησε και ο Σπύρος.

Με αυτή την προϋπόθεση δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον να πάρει στα σοβαρά την Nordost...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ειναι προφανες οτι αυτη η συσκευη δεν απευθυνεται σε ιδιωτες αλλα σε επαγγελματιες . Φυσικα και δεν αξιζει να δαπανησει κανεις μερικες χιλιαδες ευρω για να .....στρωνει καλωδια !!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το ζητούμενο δεν είναι αν θα την αγοράσει ιδιώτης ή επαγγελματίας, αλλά αν όντως κάνει κάποια δουλειά και πως...

Reaction score
7
Κι όμως εγώ βρίσκω μια δουλειά που κάνει..

Ας υποθέσουμε το παρακάτω σενάριο :
Πας μια μέρα σε έναν αντιπρόσωπο καλωδίων και του ζητάς το τάδε ΧΧΧ σούπερ καλώδιο να το ακούσεις να δεις αν σου αρέσει ώστε να το αγοράσεις.
Σου λέει δεν έχω μεταχειρισμένο πάρε αυτό το καινούριο να το ακούσεις.
Το ακούς και το πας πίσω και λες πως δε σου αρέσει.

Τότε αυτός απαντάει : είναι που είναι άστρωτο ακόμα το καλώδιο γι αυτό δε σ' άρεσε.
Αν το αφήσεις 100 ώρες να παίξει να δεις τι τεράστια διαφορά θα έχει..

Φυσικά πρέπει να το αγοράσεις για να πειστείς..

Ενώ τώρα :
Με το σούπερ στρωτήρι δεν μπορεί να στο πει αυτό.
Του λες : θέλω να μου στρώσεις ένα να πάρω να το ακούσω στρωμένο οπότε γλυτώνεις την πιθανή δικαιολογία. Αν δε σ΄αρέσει αυτό είναι. Ούτε θα έχεις την απορία.

Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι.. Την υπηρεσία οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να τη χρεώσουν διαφορετικά πως θα αποσβέσουν το κόστος του στρωτηρίου ?

Πάντως κι εγώ νομίζω ότι έχω ακούσει διαφορά σε καλώδια μετά το στρώσιμο. Αλλά όσο μεγαλώνω νομίζω ότι δεν ακούω πιά..
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν..
Κάνω και κακές παρέες αλλά γερνάνε και τα αυτιά μου..
Επίσης βαριέμαι όλο και περισσότερο (να ψάχνω τις μικροδιαφορές..)

Η εξήγηση που έδωσε ο Luxman είναι πολύ διαδεδομένη πάντως άσχετα αν μπορεί κάποιος να το αποδείξει πχ με blind test. (γιατί άλλο τρόπο δεν έχουμε, έχουμε ?)
Εγώ στο συγκεκριμένο test δε νομίζω να μπορούσα να πω με σιγουριά. Η διαφορές που θυμάμαι ήταν πολύ μικρές. Ισως με μερικά καλώδια να φαίνεται περισσότερο με άλλα όχι..

Πάντως αν μου δίνουν την υπηρεσία δωρεάν τη δέχομαι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οτι και να συμβαίνει κακό δεν κάνει..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67