Επιχειρηματική ευκαιρία...

Μηνύματα
385
Reaction score
7
Μα αν ισχύει αυτό που είπε ο Cpt.Haddock τότε πάλι σαλάτα συμπέρασμα θα βγεί.

Για μένα ισχύει το απλούστερο : Οποιος θέλει πειραματίζεται μόνος του στο δικό του σύστημα με τα δικά του καλώδια και με τα δικά του βίτσια (βλέπε πίτσες μπύρες ή .. σκληρότερα αλκοολούχα, χάπια και τα συναφή, γκόμενες δε βλέπω να παίζουν πάντως)
Αν ακούει διαφορά και είναι σίγουρος ότι δεν είναι η ίδια διαφορά που ακούει και όταν επαναφέρει το καλώδιο στην προηγούμενη (τη βελοειδή) φορά του μετά από τρεις ώρες (αν δεν έχει βαρεθεί ή αποκοιμηθεί εν τω μεταξύ) τότε το κρατάει με τα βελάκια όπως ήταν και κοιμάται ήσυχος τα βράδια ότι τα βελάκια εκεί υπάρχουν για κάποιο λόγο. (το για ποιόν λόγο είναι άλλο ερώτημα)

Αν όχι τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σκεφτεί τι ζώον ήταν που πίστευε τόσα χρόνια στα βελάκια που του βάζανε και τονε παραμυθιάζανε..
Νομίζω αυτή θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πλεκτάνη που έχει στηθεί στην ιστορία.

Επειδή εγώ δε θέλω να μου συμβεί το τελευταίο (και μεταξύ μας βαριέμαι και το βρίσκω άσκοπο) δε θα κάνω τίποτα. Οτι και να συμβαίνει σε καμμιά περίπτωση δεν αισθάνομαι πάντως ότι έχω κάνει κάτι λάθος (ούτε ότι μπορώ να κάνω κάτι σωστότερο) αφού τα βάζω διαρκώς με την ίδια φορά των βελακίων.

Πάντως θα διαβάσω τα συμπεράσματα γιατί έχει πλάκα..

ΥΓ. Και επιμένω πως θα προτιμούσα να γίνει εκείνο το έρμο το συγκριτικό με τις λάμπες και τα τρανσίστορ που θα είχε πολύ περισσότερη ουσία..
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Για να μην γενικεύουμε ασκόπως, το test είπαμε ότι θα αφορά σε ένα μόνον σημείο, το οποίο είναι και το θέμα μας: Ψημένο or not.

Αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε πχ ένα IC από το ράφι και θα το συγκρίνουμε με άλλο ένα το οποίο όμως θα το περάσουμε πρώτα από το μηχάνημα "στρωσίματος".

Τα αποτελέσματα μιας ορθής με επιστημονικά κριτήρια διαδικασίας, θα πρέπει να γίνουν αποδεκτά από όλους. Σε ότι αφορά στην χρησιμότητά τους αγαπητέ φίλε Μπάμπη, αυτή είναι παραπάνω από προφανής. Το να αποδείξουμε αν υπάρχει λόγος να πληρώνει κάποιος πχ για ψήσιμο καλωδίων, είναι η καλύτερη συνεισφορά μας στο χόμπι. Το ίδιο νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε και για την κρυογένεση. Το να μην κάνουμε απολύτως τίποτα, είναι το πιο εύκολο. Κάνει ο καθένας τις δηλώσεις του και πάμε σπίτια μας ευτυχισμένοι...

Το κάθε συγκριτικό έχει το δικό του νόημα. Το "λάμπα vs transistor", επίσης έχει ένα νόημα. Τα συγκριτικά ήχου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, γι αυτό και δεν γίνονται κάθε μέρα. Είναι άλλο πράγμα να μαζευτούμε και να ακούσουμε ένα μηχάνημα (κάτι πολύ πιο ευχάριστο φυσικά) και άλλο να κάνουμε ένα σωστό συγκριτικό, που είναι μια εξαιρετικά επίπονη διαδικασία. Και οι ακροάσεις και τα συγκριτικά είναι μέρος του χόμπι μας.

Το θέμα δεν είναι το ποιός έχει δίκιο, διότι όποιος Αντώνη Κ. το βλέπει τόσο
στενόμυαλα, ούτως ή άλλως και τον Θεό να του κατεβάσεις για να απαντήσει στο ερώτημα, αυτός δεν πρόκειται να πειστεί. Από τις συζητήσεις και τα συγκριτικά αυτό που πρέπει να βγαίνει είναι η γνώση για τους αναγνώστες, όχι η επιβεβαίωση μέρους των συμμετεχόντων.


Για να προετοιμάζεστε λιγάκι:

- Η διαδικασία blind συγκριτικών ήχου, περιλαμβάνει δύο ενότητες.
1. Στην πρώτη ενότητα, οι ακροατές καλούνται να ξεχωρίσουν μόνο το ποιά από τις δύο συσκευές, (καλώδια στην περίπτωσή μας), παίζει σε κάθε ΑΒ αλληλουχία.

2. Στην δεύτερη ενότητα, οι ακροατές καλούνται να αξιολογήσουν τα Α και Β, γνωρίζοντας την σειρά που ακολουθείται.

Φυσικά, για να περάσουμε στην 2η ενότητα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάποια min ορθά αποτελέσματα κατά την πρώτη ενότητα. Αν η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων της πρώτης ενότητας, δεν δείξει ξεκάθαρα και πέραν των ορίων του στατιστικού σφάλματος ότι οι ακροατές μπορούν να ξεχωρίσουν τις συσκευές, εννοείται ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να περάσουμε στο στάδιο της αξιολόγησης.

- Προσωπικά πιστεύω ότι στην περίπτωση αυτή, δεν θα πάμε στο δεύτερο στάδιο...:smoking:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Από την πλευρά μου, θα βοηθήσω όσο μπορώ στο πείραμα (γιατί περί τέτοιου πρόκειται), είτε γίνει στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστούμε πολύ Σπύρο.
Θα συνεννοηθούμε με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα στα των Αθηνών συνσυντονιστή Γιώργη MAC και θα προχωρήσουμε, περίπου στις ημερομηνίες που συζητάμε. Προηγείται και η εκδήλωση για την παρουσίαση των "τανόγιων" (εκ των "λαμόγιων")... :crazy_3:


- Αλλά πολύ θα' θελα να "χώναμε" και κανέναν άλλον. Είδατε πουθενά ρε τον Τσαντουλή? "happy_1"
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Λάθος, πρέπει να τους ενοχλεί...

Η κουβέντα και οι προσωπικές εκτιμήσεις είναι απαραίτητα στοιχεία για ανταλλαγή απόψεων. Όμως, η μεθοδολογία με την οποία εξάγονται αυτές καθώς και ο τρόπος παράθεσής των, καθορίζουν την αντικειμενικότητά τους και την χρηστική τους αξία...
 


LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Mετα την παρελευση του δευτερου κυματος της γνωστης ιωσης επανερχομαι στο θεμα .

Αγαπητε Νικο ζητησα απο οσους ενδιαφερονται (και απο εσενα) να κανουν ενα τοσο δα πειραματακι στο συστημα τους , στο σπιτι τους , με την ησυχια τους , με την μουσικη που αγαπανε και γνωριζουν . Περιμενα μετα τα σχολια , οπως του Cpt.Haddock , του Αντωνη Κ.και οσων αλλων ειχαν ενδιαφερθει .
Εσυ παρουσιαζεις μια επιμονη αρνηση να μιλησεις για αυτα που ΕΣΥ ακους χωρις μαρτυρες !!
Δεν ειναι δα και το τελος της ...Επιστημης αν καποιος περιγραψει με τα δικα του απλα λογια το τι ακουσε ....ετσι σαν τα αμονταριστα πλανα .
Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα χομπυ που απαιτει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ενασχοληση . Παρατηρω οτι υπαρχει σε μερικους αρνηση πειραματισμου επειδη υποψιαζονται συνειδητα η ασυνειδητα το αποτελεσμα και οτι θ αναγκαστουν ν ανατρεψουν εδραιωμενες πεποιθησεις .

Μεταξυ σοβαρου και λιγο χιουμορ, εδω ο Κωστας (Κογιας) :beer: θα με καταλαβει ,

... αν καποιος εκανε με μια κοπελα τρελλο κρεβατι ,θα πρεπει να την περασουν ολοι οι φιλοι του με δεμενα ματια , πριν τους εκφρασει την ....γνωμη του ;;; :crazy_1: :crazy_1:

(σε πιτσιρικαδες αναφερομαστε , ετσι; ) :happy_9:
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Οσον αφορα το δικο μου πειραμα εγινε πριν καποια χρονια μ ενα interconnect της Kimber το PBJ καθως και μ ενα καλωδιο ηχειων επισης της Kimber το 4TC .

Στην πρωτη περιπτωση οταν αντεστρεφα το "στρωμενο" interconnect το αποτελεσμα ηταν απωλεια της "χωροθετησης" των οργανων , η στεροφωνικη εικονα γινοταν συγκεχυμενη και συνολικα αποκομιζα ενα πολυ κουραστικο αποτελεσμα .

Στην δευτερη περιπτωση , που εγινε σε επομενο χρονο , παρακινημενος απο το αποτελεσμα του πρωτου πειραματος , χρησιμοποιησα ενα φιλο ασχετο με το χομπυ αυτο και χωρις να του εχω πει το σκοπο του πειραματος η το τι "θα επρεπε" ν ακουσει . Το πειραμα θα γινοταν με ακροαση μονο του ενος ηχειου .
Μετα απο 7 αντιστροφες το αποτελεσμα ηταν παντα να αναγνωριζει ως πιο μπερδεμενο και χειροτερο τον ηχο που προεκυπτε απο την ακροαση με το 4TC αναποδα συνδεδεμενο .

Εκτοτε θεωρω το θεμα για μενα ληξαν ως προς το αν "στρωνουν" η δεν "στρωνουν" τα καλωδια και με το αν εχουν η αποκτουν φορα .

Για μενα και "στρωνουν" και φορα αποκτουν . Αν αυτο οι φυσικοι το εξηγουν η ΟΧΙ με διεθνως καταξιωμενες και βραβευμενες με NOBEL αποψεις λιγο με ενδιαφερει . Υπαρχουν καποιες θεωριες και καποιες τις θεωρω πιθανοτερες . Προσωπικα χρησιμοποιω αυτα που διαπιστωσα ωστε ν ακουω παντα σωστα , προσεχοντας την φορα και να μην βιαζω βιαστικα συμπερασματα για τα καλωδια που πρωτοσυνδεω στο συστημα μου .

Ολα αυτα εγιναν σε μια εποχη που δεν υπηρχε ουτε ως αστειο η ιδεα να αντιπροσωπευω και να εμπορευομαι καποτε καλωδια . Αυτο το γραφω γιατι οσο και αν "δεν" θελουν καποιοι , σπευδουν να συνδεουν την σημερινη μου ιδιοτητα με τις αποψεις μου .
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ρε συ Ρένο τι πίνεις παλικάρι μ'?... :crazy_3: :crazy_1:
Σου έχω απαντήσει στο ερώτημά σου, διάβασε καλά το thread και θα βρεις την απάντηση για το αν ακούω και τι ακούω κατά την αντιστροφή. Εσύ δεν εννοείς να απαντήσεις στο δικό μου. :happy_4:

Λοιπόν?...
Μια σοβαρή ακρόαση ζήτησα με αναγνωρισμένη μεθοδολογία, τόσο δύσκολο είναι? Γιατί αρνείσαι να κάνεις λίγο πιο σοβαρή δουλειά παρά αρκείσαι στο ποιός ακούει καλύτερα?...

- Θα έρθεις στο blind test, όπου και όταν γίνει? Θα αποδεχθείς τα αποτελέσματα αυτού ή θα εξακολουθείς να πιστεύεις ότι πιστεύεις ακόμη κι αν κατέβει ο Άγιος Πέτρος? Εγώ παρεμπιπτόντως έχω απαντήσει και σε αυτό, λέγοντας ότι θα συμφωνήσω σε ότι βγάλει το test...


Περαστικά...
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Βεβαιως και θα ερθω αν το επιτρεπουν οι υποχρεωσεις μου . Επισης ευχαριστως να βοηθησω οπως μπορω .

Αναμενω .....
 





Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.612
Δεν χρειάζεται να κρατήσετε τίποτα. Απλώς, θα σημειώνετε ένα Χ στα ανάλογα κουτάκια, στο χαρτί που θα σας δοθεί.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Exactly. Όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη φορά.
Στο σκέλος της αξιολόγησης, όποιος θέλει αιτιολογεί την άποψή του εγγράφως (στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας που επίσης θα δοθεί).
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.268
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top