Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά

VG

Reaction score
0
Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομι

Συγγενικο μου προσωπο ειναι στο Lse,με βαθμο πτυχιου 7 ή 7.5
Την κορη της Παπαρηγα δεν προκειται να την παρουν εκει,αυτο ειναι βεβαιο.

Οσο για τον αν θα βγει στην αγορα εργασιας...αυτο θα το δουμε...ισως δεν χρειαστει καθολου οπως εχει γινει με πολλους γονους πολιτικων

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσε

Συγγενικο μου προσωπο ειναι στο Lse,με βαθμο πτυχιου 7 ή 7.5
Την κορη της Παπαρηγα δεν προκειται να την παρουν εκει,αυτο ειναι βεβαιο.

Οσο για τον αν θα βγει στην αγορα εργασιας...αυτο θα το δουμε...ισως δεν χρειαστει καθολου οπως εχει γινει με πολλους γονους πολιτικων
Πώς είστε τόσο σίγουρος ότι δεν θα την πάρουν στο LSE?Εκτός αν εννοείται ότι δεν θα χρειαστεί να πάει στο LSE ή οπουδήποτε αλλού λόγω "στρωμένης δουλειάς" στην Ελλάδα.
Και, αλήθεια, τι είναι ευκολότερο? Να μπεις και να βγάλεις 7.5 στην ΑΣΟΕ ή να "μπεις" και να βγάλεις το Deree??Μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...

Πάντως συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό που ήρθαν από Deree (καθώς και τρεις φίλοι από Ηράκλειο που τελείωσαν 2-3 χρόνια πριν) μου επιβεβαιώνουν αυτό που είναι ευρέως γνωστό..Άμα τελειώσεις στο Deree (όπως και στο Anatolia) δεν θέλει και πολύ κόπο για να μπεις σε φημισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως στο αντίστοιχο αντικείμενο που "σπούδασες".

Πολλή "χολή" βγαίνει...

...και με "άκομψους" έως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς...

Κρίμα...
Το να μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας ορισμένοι είναι περισσότερο "άκομψο" και προσβλητικό, Kύριε Μπαρτζόκα, ιδίως αν αναλογιστούμε τη θέση τους και την επιρροή που ασκούν.

Επί της ουσίας δεν τοποθετηθήκατε όμως. Συμφωνείτε με την επιλογή της ΓΓ?Σας κάλυψε η εξήγηση που δίνει στο άρθρο του Ριζοσπάστη?

Εκτός αν θεωρείτε ότι αυτό:
Μέλος του Κ.Κ.Ε.
..έπρεπε να μας αρκεί.

VG

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπου

Πάντως συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό που ήρθαν από Deree (καθώς και τρεις φίλοι από Ηράκλειο που τελείωσαν 2-3 χρόνια πριν) μου επιβεβαιώνουν αυτό που είναι ευρέως γνωστό..Άμα τελειώσεις στο Deree (όπως και στο Anatolia) δεν θέλει και πολύ κόπο για να μπεις σε φημισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως στο αντίστοιχο αντικείμενο που "σπούδασες".

.

Απο οσο ξερω δεν παιζει τετοιο σενάριο.Τουλαχιστον οχι για σοβαρα πανεπιστημια.Δεν εχω ομως εντρυφησει σε τετοια θεματα.
Παντως αλλο τι τους λενε στο Deree για να τους παρουν τα λεφτα και αλλο το τι ισχυει.

Btw: Εστω οτι τα καλα ξενα πανεπιστήμια τους δεχονται.Εφοσον τα αποκαλουμε καλα/φημισμένα,τοτε προφανως επικροτουμε και τον τροπο εισαγωγης σε αυτα και υπερθεματίζουμε το επιπεδο των σπουδαστων τους.
Δυο μετρα και δύο σταθμά,δεν γίνεται.....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, γ

Απο οσο ξερω δεν παιζει τετοιο σενάριο.Τουλαχιστον οχι για σοβαρα πανεπιστημια.Δεν εχω ομως εντρυφησει σε τετοια θεματα.
Παντως αλλο τι τους λενε στο Deree για να τους παρουν τα λεφτα και αλλο το τι ισχυει.
Δε μου λένε τι τους τάζανε στο Deree. Μου λένε που πήγανε οι συμφοιτητές τους. Δεν μπορώ να αναφερθώ σε ονόματα, όπως καταλαβαίνετε, αλλά άτομο που το γνωρίζω πολύ καλά, συγγενής μου για την ακρίβεια, πήγε από προαναφερθέν κολλέγιο στο LSE πριν 2 χρόνια, χωρίς πολλά-πολλά.

Btw: Εστω οτι τα καλα ξενα πανεπιστήμια τους δεχονται.Εφοσον τα αποκαλουμε καλα/φημισμένα,τοτε προφανως επικροτουμε και τον τροπο εισαγωγης σε αυτα και υπερθεματίζουμε το επιπεδο των σπουδαστων τους.
Δυο μετρα και δύο σταθμά,δεν γίνεται.....
Μα για να μπεις από το Χ,Υ,Ζ κρατικό ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά. Το να μπεις από κάποιο Αμερικάνικο κολλέγιο είναι πολύ ευκολότερο..Ο μπαμπάκας που τα σκάει για να πάει το παιδί του στο Deree/Anatolia αυτό πληρώνει (και το ότι δεν έμαθε το παιδί του να στρώνει τον κ@λο του που και που να διαβάζει). Τις διασυνδέσεις/προοπτικές που σου προσφέρει το κολλέγιο αυτό. Όχι το επίπεδο των σπουδών....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, γ

Double post.

Reaction score
0
Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομι

Να ρωτήσω κάτι; Για ποιό λόγο είναι πολύ εύκολο να μπείς από το Deree σε ένα σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού;

Για να'μαι ξεκάθαρος, είμαι απόφοιτος του εν λόγω ιδρύματος...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσε

Να ρωτήσω κάτι; Για ποιό λόγο είναι πολύ εύκολο να μπείς από το Deree σε ένα σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού;

Για να'μαι ξεκάθαρος, είμαι απόφοιτος του εν λόγω ιδρύματος...
Μπορείς να ρωτήσεις τους alumni να σου πουν το γιατί. Όπως ρώτησα κι έμαθα κι εγώ. Δε μπορώ να μεταφέρω τα όσα μου έχουν πει χωρίς να εκθέσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν θες το συνεχίζουμε με PM.

Reaction score
0

Κώστα μου, χωρίς να έχω καμμία διάθεση αντιπαράθεσης, αυτό που ξέρω, είναι οτι αν συμπληρώσω τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και ο βαθμός μου είναι από κάποιο επίπεδο και πάνω, έχω καλές πιθανότητες να μπώ σε καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Εννοείται οτι και το εκκαθαριστικό μου (μια και θα το χρηματοδοτήσω μόνος μου όταν το κάνω) πρέπει να "υποστηρίζει" την αίτησή μου... Αλλά αν είχα τα @@ να έχω τον σούπερ βαθμό χτύπαγα και υποτροφία, όπως έχει γίνει με γνωστό που πήγε σε πολύ καλό πανεπιστήμιο.

Με τον τρόπο που εσύ το αναφέρεις, μου δίνεις την αίσθηση οτι αυτό θα συμβεί χωρίς να το αξίζω γιατί:
1. ο μπαμπάς μου (υποτίθεται οτι) έχει λεφτά
2. υπάρχει κάποια "υπόγεια" και αδιαφανής διαδικασία επιλογής των πανεπιστημίων

Ζητώ συγγνώμη που βάζω τον εαυτό μου, αλλά είμαι το πιο "πρόχειρο" παράδειγμα που έχω...

Ξανατονίζω οτι δεν γράφω με καμμία διάθεση αντιπαράθεσης!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Κώστα μου, χωρίς να έχω καμμία διάθεση αντιπαράθεσης, αυτό που ξέρω, είναι οτι αν συμπληρώσω τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και ο βαθμός μου είναι από κάποιο επίπεδο και πάνω, έχω καλές πιθανότητες να μπώ σε καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Εννοείται οτι και το εκκαθαριστικό μου (μια και θα το χρηματοδοτήσω μόνος μου όταν το κάνω) πρέπει να "υποστηρίζει" την αίτησή μου... Αλλά αν είχα τα @@ να έχω τον σούπερ βαθμό χτύπαγα και υποτροφία, όπως έχει γίνει με γνωστό που πήγε σε πολύ καλό πανεπιστήμιο.

Με τον τρόπο που εσύ το αναφέρεις, μου δίνεις την αίσθηση οτι αυτό θα συμβεί χωρίς να το αξίζω γιατί:
1. ο μπαμπάς μου (υποτίθεται οτι) έχει λεφτά
2. υπάρχει κάποια "υπόγεια" και αδιαφανής διαδικασία επιλογής των πανεπιστημίων

Ζητώ συγγνώμη που βάζω τον εαυτό μου, αλλά είμαι το πιο "πρόχειρο" παράδειγμα που έχω...

Ξανατονίζω οτι δεν γράφω με καμμία διάθεση αντιπαράθεσης!
Ναι, κουβέντα κάνουμε, αλοίμονο. Απλά δε μπορώ να γράψω για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις από εδώ. Αυτό που λες είναι το πως έπρεπε να συμβαίνουν τα πράγματα. Αλλά ας κάνουμε ένα "case study"..Τα παραπάνω θα εξακολουθούσαν να ισχύουν αν ο μπαμπάς σου έκανε μία "ευγενή" δωρεά στο κολλέγιο?Ξαφνικά χαλαρώνουν τα κριτήρια επιλογής, πίστεψε με. Κι αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα. Η αντιμετώπιση που θα έχεις και ποιές πόρτες θα βρεις ανοιχτές στον ακαδημαϊκό χώρο εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από το networking..Ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι στον ιδιωτικό τομέα. Το να στρωθείς και να βγάλεις ένα καλό βαθμό είναι ο δύσκολος τρόπος. Δυστυχώς. Και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, networking is their middle name.

VG

Reaction score
0

Οποιος λεει οτι απο το Deree πας οπου θες,κανει μεγαλο λαθος.
Τωρα αν καποιος εχει λεφτα/γνωριμιες,αυτο δεν εχει να κανει με το Deree.

VG

Reaction score
0

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Οποιος λεει οτι απο το Deree πας οπου θες,κανει μεγαλο λαθος.
Τωρα αν καποιος εχει λεφτα/γνωριμιες,αυτο δεν εχει να κανει με το Deree.
Ok. Μάλλον με δουλεύουν 4 συμφοιτητές μου, 3 παιδικοί μου φίλοι μου και 2 συγγενείς μου (ένας μακρινός που είναι πλέον μόνιμα στο εξωτερικό κι ένας που μεγαλώσαμε μαζί). Σύνολο 9 άτομα που μπορώ να θυμηθώ. Όλοι τέλειωσαν Deree και όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα πάνω-κάτω. It's a conspiracy! Καλά και ο άλλος δε ντρέπεται να μου πει ψέμματα ότι έβγαλε το LSE?Πάντως πρέπει να το χάψανε και στην εταιρεία που δουλεύει τώρα. Τον προσλάβανε αμέσως.

Reaction score
0

Κώστα, δεν αμφιβάλλω πως παίζει και το networking στο παιχνίδι... Και βεβαίως είχα και συνσπουδαστές που βρίσκονταν εκεί όχι από συνειδητή επιλογή αλλά γιατί ο μπαμπάκας που λέγαμε προηγουμένως πλήρωνε και ξαναπλήρωνε το ίδιο μάθημα (αν και δεν μπορεί να συμβεί πολλές φορές αυτό).

Στο δικό μου παράδειγμα και πάλι, θεωρώ πως στο Deree έγινε καλή δουλειά και "μαζεύω" εργασιακή εμπειρία για να υποστηρίξω και την αίτηση για το μεταπτυχιακό, αλλά και για να έχω real life εμπειρίες απ'αυτά που θα διαβάζω στα βιβλία και να "φτουρίσει" το ΜΒΑ...

Απλά επειδή δεν θεωρώ οτι ανήκω στο μέσο όρο του "γιου του μπαμπά του", όπως και οτι δεν ήταν κακή επιλογή το Deree γι αυτο που ήθελα να σπουδάσω, με "τσιγκλάει" λίγο...

Τα λέμε αύριο μια και στο σπίτι internet παπαλα εδώ και μισό μήνα...α ρε vivodi...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οι

Τι κριμα που η Παπαρηγα δεν εχει τοσα λεφτα για να αγορασει ολοκληρη εδρα σε αμερικανικο πανεπιστημιο (Κ.Μητσ.) ωστε να τελειωσει εκει η κορουλα της, και αρκειται σε ενα φτωχο-Deree! Εκανε που εκανε την...λαδια, δεν την ολοκληρωσε τελεια η καϋμενη! ενω ο αλλος ειναι τουλαχιστον συμφωνος με την ιδεολογια του, ετσι; το ποια ειναι αυτη, αφηστε το...

VG

Reaction score
0

Ρε παιδια...αν εγω παω και τελειωσω το deree,αυριο θα δουλευω γραμματεας (ειμαι και ανδρας,οποτε μαλλον γραμματεας του Κωστετσου).

Τωρα αν εγω εχω απο πισω λεφτα και γνωριμιες,τοτε ναι θα παω και στο LSE και παντου.Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το Deree.Το Deree απλα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε ιδιωτικη παιδεια στην Ελλαδα,αυτο και τιποτα αλλο.
Κανεις δεν χαριζει τιποτα,ποσο μαλλον στο...πανισχυρο (LMFAO) ιδρυμα Deree!

Reaction score
298

Το Deree απλα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε ιδιωτικη παιδεια στην Ελλαδα
Nαι, αλλά δεν βγάζει επιστήμονες (π.χ. μηχανικούς, όπως το Ε.Μ.Π.). Κάτι μανατζεραίους βγαζει, κάτι ψυχολογίνες βγάζει, άνευ σημασίας πράγματα, λάιτ.

Reaction score
5

κάτι ψυχολογίνες
Ποιός; Πού; Πόσες; Πότε; :crazy_3:
Πάνε χρόνια, αλλά η μισή φοιτητική κοινότητα στα Ιωάννινα (υποθέτω συμβαίνει γενικά στην επαρχία, αν όχι, κακώς), ήταν Φιλολογικό, Παιδαγωγικό, Ψυχολογία και το τμήμα των τμημάτων: ΦΠΨ (και τα 3 μαζί!) "happy_1"
Για όποιον τις συνέλαβε αυτές τις σχολές, ιδιαίτερα το τελευταίο, ο ανδρικός πληθυσμός σε ευχαριστεί!"happy_1"
Πολλά γλέντια! :cool_4:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Ποιός; Πού; Πόσες; Πότε; :crazy_3:
Πάνε χρόνια, αλλά η μισή φοιτητική κοινότητα στα Ιωάννινα (υποθέτω συμβαίνει γενικά στην επαρχία, αν όχι, κακώς), ήταν Φιλολογικό, Παιδαγωγικό, Ψυχολογία και το τμήμα των τμημάτων: ΦΠΨ (και τα 3 μαζί!) "happy_1"
Για όποιον τις συνέλαβε αυτές τις σχολές, ιδιαίτερα το τελευταίο, ο ανδρικός πληθυσμός σε ευχαριστεί!"happy_1"
Πολλά γλέντια! :cool_4:
χαχα...
ΦΠΨ στα Γιάννενα που το θυμήθηκες...
Τρελές ιστορίες με τις ψυχολογίνες και τις υπόλοιπες. Αν και νομίζω ότι οι παιδαγωγικίνες ήταν οι πιο νορμάλ. Οι ψυχολογίνες ήταν πιο "δήθεν". Ψευτοκουλτουρέ λουκ, αλλά κάθε βράδυ στα σκυλάδικα. Αν δε άρχιζαν να μιλάνε ξεχνούσαν να το κλείσουν...

Ενώ εμείς οι αγνοί πλην τίμιοι φυσικοί την βγάζαμε στο Μαντζάτο και στον Νότο...

Reaction score
298

Χαίρομαι που αποδίδετε σε όλες αυτές τις ψυχολογίνες ακριβώς τη σημασία που έχουν και όχι άλλη :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.101
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON