βασικές απορίες για βιντεοκάμερα

Reaction score
0
Μια και πολύ πρόσφατα άρχισα να ψάχνομαι για τα της αγοράς βιντεοκάμερας θέλω να ρωτήσω 2-3 πράγματα:
- Μια γεμάτη κασσέτα miniDV (νομίζω 90') αν μεταφερθεί στον υπολογιστή πόσο χώρο χρειάζεται? Στην ίδια την κασσέτα (χωρίς PC μέσω της κάμερας αν έχει τέτοια δυνατότητα) είναι εύκολο να γίνει μοντάζ ή πρέπει να γίνει σε PC? Συνήθως τι δυνατότητες πρέπει να έχει ένα PC για να επεξεργαστεί τέτοιο υλικό? Και μετά την επεξεργασία εσείς συνήθως τι κάνετε το υλικό? Γράφετε ένα ΔΩΔ, τα κρατάτε στο PC ή τα ξαναβάζετε σε μια miniDV κασέτα?
- Ίσως να είναι σαν τις ερωτήσεις για επιλογή LCD/DLP προβολέα αλλά η απορία είναι τι είναι καλύτερο ποιοτικά ένα CCD των 3Μpixel ή 3 των 0.8Μ? Υπάρχει κάτι κοινά αποδεκτό ή παίζει ανάλογα με τον κατασκευστή?
Αυτά για αρχή
thanx

Reaction score
0
Απάντηση: βασικές απορίες για βιντεοκάμερα

Η κασσετα σε normal mode rec γραφει 1 ωρα σε long play 90min.
O χωρος στον σκληρο για 1 ωρα υλικο ειναι περιπου 13GB.
Μονταζ μεσω της καμερας υπαρχει μια υποτυπωδης λειτουργια δεν το εχω δοκιμασει ποτε και ουτε προκειται προτιμώ pc και firewire.
Προσωπικα κραταω το backup και σε dvd και σε κασσετα.
Τωρα καλυτερο ποιοτικα...τα 3 mpixel 8α σου δωσουν hd εικονα γενικα καλυτερη απο 3 ccd των 0.8.Θα υστερουν μονο στο χρωμα (πιο πιστη αναπαραγωγη ανθρωπινου δερματος κ.λ.π και σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου).
Για ερασιτεχνικη χρηση προσανατολισου σε μια hd camera.

Reaction score
164
- Ίσως να είναι σαν τις ερωτήσεις για επιλογή LCD/DLP προβολέα αλλά η απορία είναι τι είναι καλύτερο ποιοτικά ένα CCD των 3Μpixel ή 3 των 0.8Μ?
Γενικά τα Mpixels δεν παίζουν κανένα ουσιαστικό ρόλο στη λήψη video, μιας και αυτό έχει στάνταρ ανάλυση, πχ για το Pal 720Χ576 pixels. Η παραπάνω ανάλυση χρησιμοποιείται κυρίως στη λήψη φωτογραφιών και στην ηλεκτρονική σταθεροποίηση της εικόνας.
Στην ερώτησή σου δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Γενικά, τα πολλά ccd έχουν καλύτερη χρωματική απόκριση. Αλλά στις ερασιτεχνικές κάμερες, λόγω του μικρού μεγέθους, είναι αναγκαστικά μικρά (σε φυσικές διαστάσεις) με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν χειρότερη απόκριση σε κακές φωτιστικές συνθήκες, που συνήθως μεταφράζεται σε πολύ θόρυβο (κόκο) σε εσωτερικούς χώρους και στο βράδυ.
Προσωπικά, ανάμεσα σε 1 και 3 ccd ίδιου μεγέθους, θα προτιμούσα τα 3. Αν επέλεγα μεταξύ 3 μικρών και ενός μεγάλου, θα διάλεγα το 1.

Reaction score
0
Απάντηση: βασικές απορίες για βιντεοκάμερα

Bασιλη ξεχασες πως πλεον δεν υπαρχει η pal αναλυση μονο ,υπαρχει και 720i,720p,1080i που τα 3mpixel κανουν την διαφορα.

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα κοιτάζοντας τις HD, αλλά κατέληξα (μετά από έκτίμηση της χρήσης που θα της κάνω και της συμβουλής της συζύγου :)) σα κάτι καλό στη νόρμαλ κατηγορία.
Ενώ ξεκίνησα κοιτάζοντας sony τώρα κλείνω προς μια panasonic που έχει οπτική σταθεροποίηση και 3ccd των 800k (την GS300 ή GS280 που δεν έχει DVin αλλά ρίχνει ακόμη το κόστος). Επίσης ενώ το DVD θα μου έλυνε τα χέρια, -λόγω του ότι δε θα έχω πολλές δυνατότητες με υπολογιστή κλπ - μάλλον θα πάω για miniDV που είναι πιο compact σε μέγεθος.

Reaction score
3
Αν θέλεις μια σωστή καταγραφή του βίντεο που θα τραβάς με την κάμερα και την δημιουργία ενός DVD με αυτό το βίντεο, τότε αναγκαστικά θα πάρεις miniDV κάμερα. Ένας P4 στα 3Ghz με 1 GB RAM και σκληρό 100-120 GB είναι αρκετό (ιδία εμπειρία).
Γνώμη μου είναι να τα φτιάχνεις σε DVD (2 για να έχεις backup ή και σε ένα εξωτερικό σκληρό).
Πάντως καλύτερα είναι να το επεξεργάζεσαι σε Η/Υ, έχεις πιό πολλές δυνατότητες και ευελιξία. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Για ότι άλλο έχεις απορία, εδώ είμαστε.

Reaction score
0
και μια και σας βρήκα, να ρωτήσω και το άλλο - από την εμπειρία σας πάντα: αν κάνω αυτή τη διαδικασία όπως την λέει κ Κωνσταντίνος η DV είσοδς θα μου χρησιμεύσει κάπου? μήπως είναι καλύτερα να υπάρχει just in case? αξίζει +50 euro στην τιμή?
Επίσης ρε παιδιά ξέρει κανείς πως από 3CCD των 0,8Μ βγάζουν φωτογραφία των 3Mpixel? Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάποιο τρυκ και να χάνεται η ποιότητα?
Ευχαριστώ
Γιάννης

Reaction score
3
Γιάννη, προσωπικά δεν χρησιμοποιώ την DV είσοδο, γιατί απλούστατα δεν γράφω στην κάμερα.
Πάντως αν και η κάμερα έχει ένα CCD (3mpixels) βγάζει πολύ ωραίες φωτογραφίες (2016χ1134). Μια ιδέα μπορείς να πάρεις, αν δεις αυτές εδώ που έβαλα στο θέμα για την κοπή της πίτας (αν και έχουν λίγο ροζ φωτοτύπο και βέβαια έχει μειωθεί η ανάλυση για να μπουν στη σελίδα).

Reaction score
164
Re: Απάντηση: βασικές απορίες για βιντεοκάμερα

Bασιλη ξεχασες πως πλεον δεν υπαρχει η pal αναλυση μονο ,υπαρχει και 720i,720p,1080i που τα 3mpixel κανουν την διαφορα.
Σωστή η παρατήρησή σου Κώστα, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο johnywh μιλούσε για SD κάμερες.
Να το επαναδιατυπώσω: Όποιαδήποτε ανάλυση πάνω από αυτή του video που υποστηρίζει η κάμερά μας, δεν φέρνει καμία ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας.

Reaction score
1
σκεφτομαι να πουλησω την high definition βιντεοκάμερά μου sony HC1, βγαζω τοσο ελάχιστα βιντεο.... καμμια 10αρια ωρες μονο εχει...
με τα χρηματα της πωλησης σκεφτομαι να αγορασω εναν νεο πισι.
οποιος ενδιαφερεται pm
δεν ειναι αγγελια, μια σκεψη κανω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.295
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale