Ένας απολογισμός με χιούμορ και τίποτε άλλο!!!

Reaction score
62
Θα ήθελα να ξεκινήσω μια ιστορική αναδρομή και να κάνω μία αναφορά για το τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά των παιχνιδομηχανών. Οι παρακάτω απόψεις είναι προσωπικές και φυσικά θα ήθελα τα σχόλιά σας και κατά πόσο συμφωνείτε – διαφωνείτε ή τι πιστεύετε ότι θα γίνει στο μέλλον!!!!

ΧΒΟΧ360:
Ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας γενιάς παιχνιδομηχανών. 8 φορές πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του, ήρθε με ένα εντυπωσιακό Hardware όπως για παράδειγμα οι 3 συμμετρικοί πυρήνες του επεξεργαστή του και υποστήριξη HD ανάλυσης στα παιχνίδια, με τελείως διαφορετικό look από τον προκάτοχό του και με ισχυρή κληρονομιά, όσον αφορά το on line gaming, αφού το xbox live! είχε καθιερωθεί για τα καλά. Ελαττώματα η απουσία HD DVD, HDMI, καθώς και ο μικρός του σκληρός και η απουσία 1080P (διορθώθηκε πια με αναβάθμιση) . Και η τιμή του?? δελεαστική για πολλούς!!! 399€ η Full έκδοση και 299€ η Core με αποτέλεσμα οι Hardcore gamers και μη, να τρέξουν να το αγοράσουν από την πρώτη μέρα!!! Στην πορεία όμως αποδείχτηκε πιο πολύ σαν beta έκδοση, παρά σαν τελική, καθώς ο θόρυβος ήταν πολλές φορές εκνευριστικός (σκούπα ηλεκτρική καλύτερα ακουγόταν!!), το τροφοδοτικό του ευαίσθητο σε λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες ή κακό αερισμό, η ίδια η κονσόλα θερμαινόταν πέρα του φυσιολογικού και το DVD του ήταν μάλλον αργό. Το χειρότερο ήταν οι μαζικές βλάβες ΧΒΟΧ360, που προκάλεσαν πονοκέφαλο στη Microsoft και δυσαρέσκεια στους gamers. Επίσης, ποιος ξεχνάει την έλλειψη διαθέσιμων ΧΒΟΧ360 τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας, παρά τις υποσχέσεις της Microsoft, που έφτασαν να πωλούνται στη μαύρη αγορά για πολλαπλάσια $$$ από το αρχικό τους κόστος!!! Παρά το προβλήματα όμως, η κονσόλα μέχρι στιγμής έχει πολύ καλή πορεία. Κι αυτό λόγω των πολύ καλών τίτλων, που κυκλοφόρησαν κυρίως αρχικά (PGR 3, Oblivion), του πολύ καλού on line gaming (η Microsoft δίνει σεμινάρια στον τομέα αυτό) και στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη κονσόλα νέας γενιάς και υπήρχε από πίσω η πολύ καλή πορεία του XΒΟΧ. Το μέλλον της φαίνεται εξίσου καλό, αφού η μαμά Microsoft φροντίζει με τις κινήσεις της να κρατά το αγοραστικό κοινό σε εγρήγορση, με την κυκλοφορία πρόσφατα του HD-DVD, καθώς και με τις φήμες, που ακούγονται για κυκλοφορία νέας έκδοσης ΧΒΟΧ360 με μεγαλύτερο σκληρό και θύρα HDMI. Επίσης η Microsoft υπολογίζει ότι νέα ώθηση στις πωλήσεις θα δώσει το πολυαναμενόμενο Halo3, που οι «πορωμένοι» και μη, αναμένουν με αγωνία

ΥΠΕΡ:
  • Ισχυρό Hardware
  • Ποιοτικά παιχνίδια
  • On line gaming
  • Πρόσφατη υποστήριξη HD- DVD με Add on
  • «Τίμια τιμή» γι’ αυτά που προσφέρει
ΚΑΤΑ:
  • Θόρυβος/θερμότητα
  • Αξιοπιστία
  • Έλλειψη HDMI
  • Μικρός σκληρός
Βαθμολογία: 8/10

NINTENDO WII:
Τι να πει κανείς γι’ αυτή την κονσόλα? Νομίζω ήταν η έκπληξη της νέας γενιάς παιχνιδομηχανών! Μετά τις αλλεπάλληλες «σφαλιάρες» που έφαγε η Nintendo, με την αποτυχία του Nintendo 64 και την απόλυτη μετριότητα του Gamecube σε πωλήσεις, είπε να αλλάξει τελείως τακτική. Έτσι σκέφτηκε το revolution, όπως αποκαλούσε τότε το Wii. Η κονσόλα από άποψη hardware είναι απογοήτευση για τα σημερινά δεδομένα. 2 φορές πιο ισχυρό (μόνο) από το Gamecube, έλλειψη HD απεικόνισης, έλλειψη σκληρού, έλλειψη αναπαραγωγής DVD (αν και στο μέλλον λένε θα υπάρξει) η κονσόλα φαίνονταν να τρώει γκόλ από τα αποδυτήρια. Αλλά τελικά η Nintendo είχε άλλο πράγμα στο μυαλό της. «Αφού οι αντίπαλοι προσφέρουν Brute force, εγώ θα προσφέρω gameplay!!!!» !! Έτσι η Nintendo σκέφτηκε το εξής απλό: «Θα τραβήξω τους μη Gamers και θα τους κάνω Gamers, αλλά και στους ήδη “καταξιωμένους” Gamers, θα δώσω κάτι νέο». Χρειάζομαι λοιπόν έναν απλό χειρισμό να τον καταλαβαίνουν όλοι και να μην μπλέκουν με κουμπάκια και μοχλούς και όλα αυτά, που μπερδεύουν και απωθούν τους ανίδεους !!!Και έτσι ξεπήδησε το wiiremote, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από από ένα Bluetooth χειριστήριο με σένσορα τρισδιάστατης κίνησης (Sic)!!! Το αποτέλεσμα? Πανικός!! Η Nintendo δημιούργησε ένα μηχανάκι, που πουλάει τρελά και κάνει το βασιλιά των παιχνιδομηχανών, τη Sony, να τρέχει δεύτερη και καταϊδρωμένη από πίσω του στην Ιαπωνία!!! Πέρα όμως απ’ αυτά, φρόντισε να φτιάξει ένα πολύ έξυπνο λειτουργικό, τα Wii channels, που με διάφορες υπηρεσίες, όπως καιρός, ειδήσεις, internet browsing κ.α, αποσκοπεί στο να κάνει το Wii πολυχρηστικό. Και το καλύτερο on line κομμάτι της? Η δυνατότητα κατεβάσματος κλασσικών παιχνιδιών, όχι μόνο της Nintendo, αλλά και της Sega και της Turbografx!! Και όλα αυτά μόνο με 250€!! Χμμμ δελεαστικό…. On line gaming??? Νέκρα για την ώρα!! Τα παιχνίδια, χωρίς να είναι τίποτα το εντυπωσιακό, είναι αρκετά εθιστικά (ιδίως το Wii sports) και δείχνουν τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Το μέλλον της, μιάς και το αναφέραμε, διαγράφεται καλό. Με μελλοντική υποστήριξη DVD (τέλος πάντων κάτι είναι κι αυτό) και άπειρες δυνατότητες playing χάρις το χειριστήριο. Η απόλυτη party console!!!!
ΥΠΕΡ:
  • Επαναστατικό χειριστήριο
  • Τιμή
  • On line υπηρεσίες
  • Backward compatibility με τη μορφή emulation
KATA:
  • Δυνατότητες Hardware
  • Μη υποστήριξη HD
  • Σχετικά μικρή βάση δεδομένων παιχνιδιών προς το παρών

Βαθμολογία: 9/10

PLAYSTATION 3:
Αχ βρε Sony, αχ βρε Sony!!! Που παλικαριά σφάζονται στα πόδια σου και έχουν ανοιχτεί άπειρες συζητήσεις για την πάρτη σου!! Τι να πει κανείς για το όνομα Playstation?? Πόσοι είναι αυτοί που λένε πάμε να παίξουμε Playstation, εννοώντας παιχνίδι σε κονσόλα γενικά??? Αλήθεια ξέρατε ότι το πρώτο Playstation ήταν ένα CD-ROM, που παρήγγειλε η Nintendo στη Sony σαν προσθήκη για το SNES και τελικά το ακύρωσε??? Και η Sony για εκδίκηση, το μετέτρεψε στην πιο πετυχημένη παιχνιδομηχανή!!!! Μετά λοιπόν τα απόλυτα πετυχημένα 1 και 2, φτάσαμε αισίως στην Τρίτη γενιά του Playstation. Η κονσόλα από άποψη hardware είναι επιεικώς εντυπωσιακή. Τελεία και παύλα!!! Με επεξεργαστή εξαπύρινο, BD–ROM, HDMI, υποστήριξη Full HD, η κονσόλα είναι τεχνολογικά κορυφή!! Στην E3 2005 όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό!!! «Τι γραφικά είναι αυτά???» «Το πρωτότυπο κομμάτι και το χειριστήριο πολύ sexy!!!!» Σε όλους έτρεχαν τα σάλια, μιλάγανε για καθαρό νικητή κ.λ.π. Και μετά από ένα χρόνο. Το τούβλο: «Μωρέ σαν να την πάχυναν λίγο…»… «αυτό το χειριστήριο τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει»… «Ρε σεις πέρυσι τα γραφικά δεν φαίνονταν καλύτερα???» …. «ΠΟΟΟΟΣΣΟΟΟΟΟ????? 600€€€??????» … «πότε θα βγει στην Ευρώπη???» Και έτσι κάπως άρχισαν οι γκρίνιες!!! Και η αλήθεια είναι ότι η κονσόλα ξεκίνησε κάπως…. Στραβά!!! Αλλά φταίει γι’ αυτό η κονσόλα??? OOOOXI!!! Φταίει η Sony, που τα έδωσε όλα και περισσότερα ακόμα το 2005. Ο κόσμος γλυκάθηκε και τώρα που του τα έκοψε (εκτός απ’ την τιμή) και γκρινιάζει…. Παρόλ’ αυτά η κονσόλα, ακόμα κι έτσι, είναι State of the art!!! Σε μία συσκευή παίζεις παιχνίδια, βλέπεις ταινίες ΚΑΙ Blu Ray παρακαλώ, έχεις σκληρό και μάλιστα 60άρη (καλά καλά στη μεγάλη έκδοση), ρε μπάς και τελικά δεν είναι και τόσο ακριβή, γι’ αυτά που προσφέρει????? Τα παιχνίδια?? Δεν εντυπωσιάστηκα ακόμα, ίσως γιατί περίμενα περισσότερα. Αλλά στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα δείξει τα δόντια της και σε όλους θα τρέχουν τα σάλια!!! On line gaming??? Κάτι πάει να γίνει, αλλά έχει καιρό ακόμα μέχρι να γίνει ΧΒΟΧ!!!! Τελικά η κονσόλα αυτή είναι δύσκολη γκόμενα!! Στην αρχή ίσως σε απογοητεύει, αλλά έχει κρυφά χαρίσματα. Ακόμα βέβαια είναι μικρή και ψάχνεται στη ζωή της «είμαι ένα φτηνό και καλό BD player ή μία πανάκριβη παιχνιδομηχανή???» Αλλά είπαμε είναι playstation. Θα τα καταφέρει στην πορεία και μια χαρά βέβαια!!!
ΥΠΕΡ:
·[FONT=&quot] [/FONT]Καταπληκτικό hardware
·[FONT=&quot] [/FONT]Υποστήριξη Βlu Ray
·[FONT=&quot] [/FONT]Υποστήριξη Full HD (θεωρητικά τουλάχιστον)
·[FONT=&quot] [/FONT]Είναι playstation!!!
KATA:
·[FONT=&quot] [/FONT]Κόστος αγοράς για το μέσο Gamer
·[FONT=&quot] [/FONT]Έλλειψη κάποιου ιδιαίτερου τίτλου
·[FONT=&quot] [/FONT]Αργοπορία κυκλοφορίας
·[FONT=&quot] [/FONT]Προς το παρών υποτονικό online gaming

Βαθμολογία: 8/10

Το κείμενο πιστεύω πως θα σας κάνει να σκεφτείτε, γιατί πρέπει να γελάτε και να μην τσακώνεστε για το τι θα επικρατήσει, ποιος έχει την καλύτερη κονσόλα κ.λ.π. Περιμένω τα συμπεράσματά σας και τις κριτικές σας!!!!

Reaction score
0
Πολύ καλός και περιεκτικός ... εγώ θα προσθέσω τα θετικά του ps3 που δεν ανέφερες .

-Ξεκάθαρο και τεράστιο value for money.
Κοστίζει 500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο 360premium με HD-DVD και ένα χρόνο live φτάνει τα 650ευρώ, χωρίς να έχει HDMI ούτε ποιότητα κατασκευής και φυσικά με πιο αδύναμο hardware.

-Δωρεάν live και φτηνά-καλά downloadable games.
Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για πολλούς λόγους το ότι όποιος έχει ένα game μπορεί να μπει online χωρίς συνδρομές.

-Region free games ...
Eγώ πήρα με 41 και 50 ευρώ (με μεταφορικά) και αυτό γενικά ίσως πιέσει λίγο τα καταστήματα ή δώσει κάποιες επιπλέον λύσεις.

-Browsing - Linux και γενικά είναι η πιο "ανοιχτή" κονσόλα .
Ποιος φανταζόταν ότι θα έβαζες ότι σκληρό θέλεις πχ.

-Η Sony φτιάχνει πολλά παιχνίδια αυτή τη φορά.
Αρκετά έχουν κάτι το ξεχωριστό, ενώ αυτή τη φορά δεν θα έχει το μειονέκτημα του hardware όπως πριν.

-Εχασε το rumble αλλά κέρδισε το motion sensing .
Που είναι πραγματικά φοβερό σε ένα ελαφρύ και ασύρματο bluetoth gamepad, μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά το gaming.

-Σχεδιασμός
Άριστος σε όλα τα σημεία … πανέμορφο και χωρίς θόρυβο και χωρίς τα τροφοδοτικά και καλώδια άλλων.

-Tα παιχνίδια στο μέλλον θα βελτιωθούν τρομερά.
Τα πρώτα είναι μια κλάση πάνω από τα πρώτα του 360 .
Και είναι φοβερό να ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνουν-εκμεταλλεύονται το hardware και το BR θα βγαίνουν καλύτερα games και δεν θα ξενερώσεις γρήγορα από την στασιμότητα, αγοράζοντας άλλη κονσόλα ή κάρτα γραφικών.

ΥΓ
Είναι τόσα πολλά που σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά...

Reaction score
14
Μπράβο Δημήτρη... πολύ όμορφη παρουσίαση !!

Λοιπόν ξεκινώντας με την σειρά που τα έβαλες:
xbox360...το έχω , είμαι απο τους τυχερούς που ενώ ήταν το 4-5το κομμάτι που ήρθε Ελλάδα δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα..
Παίζει σε προβολέα και (είμαι απόλυτος εδώ...) είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει σε graphics και σε αίσθηση χειριστηρίου..
Από παιχνίδια , τι να πω?? Το ένα καλύτερο απο το άλλο...
Αισθητική κονσόλας :9+ για σκεπτόμενους ενήλικες μέχρι τα 40...
Μαζί με το hd-dvd είναι must αγορά χωρίς δεύτερη σκέψη..

Wii.. δεν θα το πάρω..είναι η πρώτη κονσόλα εδώ και 15 χρόνια που δεν με τράβηξε..Έχω όλα τα Nintendo απο τα πρώτα χειρός του '80 μέχρι και το Cube.. Πολλές καινοτομίες αλλά γραφικά για παιδιά μέχρι 12 ετών και ενήλικες περιστασιακούς gamers από 40+..
Απογοήτευση στον προβολέα... (Παρ' όλα αυτά ,λατρεμένη εταιρία:respect: )
Αισθητική 9+

Playstation 3...σε παραγγελία ( με πολύ βαριά καρδιά..)
Έλιωνα μπροστά στα screenshots του 1 χρόνο+ πριν..
Τι παιχνίδια , τι γραφικά , τι αισθητική , τι χειριστήρια...
Το είδα απο κοντά και ήταν η μέγιστη απογοήτευση..
Γραφικά σίγουρα χειρότερα απο το ενός έτους xbox με χτυπητές αδυναμίες..
Παιχνίδια ? Χαμένα στο διάστημα ακόμη
Χειριστήρια? Ότι πιο ελεινό έχω δεί και σαν εμφάνιση και κυρίως σαν αίσθηση..(παίζουν όμως με το advantage της οικειότητας για εκατομμύρια ανθρώπους..)
Αισθητική ? Που πήγε εκείνο το εκπληκτικό μηχάνημα που παρουσίασαν?
Μια γκουμούτσα με αισθητική φτηνιάρικη...πολύ κρίμα..
ΑΛΛΑ είναι ένα εκπληκτικό blu-ray player...Το είδα να παίζει και έμεινα απο την ποιότητα του με "μόλις" 600 ευρώ...
Για αυτά που προσφέρει , αλλά κυρίως για αυτά που μπορεί, είναι φθηνό..
Ο κυριότερος λόγος που το έβαλα σε παραγγελία είναι αυτός..
Και η ελπίδα ότι (ανεξάρτητα της αισθητικής ¨Σταμάτης Γαρδέλης - high tech cdplayer-ultrabass-triplefiltertweeter-Ζήτω τα '80s! ) θα βγάλει επιτέλους τα παιχνίδια που μπορεί το μηχανάκι και θα μας πέσουν τα σαγόνια...
Να δούμε..
Ο προβολέας είναι ο φυσικός του χώρος βέβαια..

Reaction score
62
Έτσι μπράβο! Γιά να συμμετέχουν κι άλλοι!!! Θέλω χιούμορ και σχόλια και θα δείτε πόσο κάλο θα βγεί το thread!!!:cool_4:

Reaction score
164
Πολύ καλός και περιεκτικός ... εγώ θα προσθέσω τα θετικά του ps3 που δεν ανέφερες .

-Ξεκάθαρο και τεράστιο value for money.
Κοστίζει 500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο 360premium με HD-DVD και ένα χρόνο live φτάνει τα 650ευρώ, χωρίς να έχει HDMI ούτε ποιότητα κατασκευής και φυσικά με πιο αδύναμο hardware.
Μιλάμε για κονσόλες παιχνιδιών. Μην προσθέτεις ούτε hardware που δεν έχει καμία σχέση με παιχνίδια (πχ HD-DVD), ούτε υπηρεσίες που δεν έχει το PS3 (πχ Online gaming), ούτε κάτι που δεν έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα στα παιχνίδια (πχ HDMI). Για το τελευταίο, καλό θα ήταν να υπάρχει, αλλά, όπως θα δεις και στις σχετικές με home cinema κατηγορίες, ισχύει το "γνώρισα το HDMI και αγάπησα το Component". Για περισσότερες πληροφορίες, κο σΚαφάτο, εντός :happy_8: . Με 300€ παίρνεις μια χαρά παιχνιδοκονσόλα.

Δωρεάν live και φτηνά-καλά downloadable games.
Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για πολλούς λόγους το ότι όποιος έχει ένα game μπορεί να μπει online χωρίς συνδρομές.
Υπάρχει δηλαδή online υπηρεσία της Sony; Με τις δυνατότητες του Live!; Αυτή τη στιγμή; Μπορεί κάποιος να κατεβάσει αυτή τη στιγμή δωρεάν παιχνίδια για PS3;

-Browsing - Linux και γενικά είναι η πιο "ανοιχτή" κονσόλα .
Ποιος φανταζόταν ότι θα έβαζες ότι σκληρό θέλεις πχ.
Άσχετο με παιχνιδοκονσόλα. Και να ρωτήσω κάτι: Ποιός θα κάτσει να δουλέψει Linux στο PS3; Ποιός πιτσιρικάς θα το βάλει;

Η Sony φτιάχνει πολλά παιχνίδια αυτή τη φορά.
Αρκετά έχουν κάτι το ξεχωριστό, ενώ αυτή τη φορά δεν θα έχει το μειονέκτημα του hardware όπως πριν.
Το πλεονέκτημα στο hardware δεν σημαίνει τίποτα, όπως μας δίδαξε η προηγούμενη γενιά παιχνιδομηχανών. Τα παιχνίδια έχουν σημασία.

Εχασε το rumble αλλά κέρδισε το motion sensing .
Που είναι πραγματικά φοβερό σε ένα ελαφρύ και ασύρματο bluetoth gamepad,μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά το gaming.
Αν κάτι άλλαξε το gaming, αυτό λέγεται Wii και όχι PS3.

-Tα παιχνίδια στο μέλλον θα βελτιωθούν τρομερά.
Είναι φοβερό να ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός και μαθαίνουν-εκμεταλλεύονται το hardware και το BR θα βγαίνουν καλύτερα games και δεν θα ξενερώσεις γρήγορα από την στασιμότητα, αγοράζοντας άλλη κονσόλα ή κάρτα γραφικών.
Εδώ έχουμε μια υπόθεση, ή μάλλον δύο: Οι προγραμματιστές του PS3 θα μαθαίνουν να βγάζουν καλύτερα παιχνίδια και να εκμεταλλεύονται το hardware αποτελεσματικότερα, ενώ του Xbox360 και του Wii, όχι. Τα δύο τελευταία μάλιστα, θα πέσουν σε ξενερωτική στασιμότητα και όλοι θα θέλουν να αλλάξουν κονσόλα. Λογικό;

Δεν είμαι fan κανενός. Είχα XBOX, είχα PS2, έχω 360. PS3 δεν έχω, γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει. Wii δεν έχω, γιατί θα με διώξει η γυναίκα μου αν παίζω τένις στο σαλόνι. Άσε που είμαι και ατσούμπαλος και θα τα κάνω όλα οικόπεδο. :happy_5: Βρίσκω το 360 εξαιρετικό και έχω ξενερώσει απολύτως με τις μπαρούφες, τα ψέματα και τις υποσχέσεις της Sony. Μακάρι να είναι το εκπληκτικότερο μηχάνημα όλων των εποχών, να το πάρω να την καταβρώ. Αλλά μέχρι να αποδειχθεί αυτό, αναμένω στο ακουστικό μου και θεωρώ καλύτερη κονσόλα ΟΛΩΝ που σε κερδίζει σε βάθος χρόνου, το Wii. Μπορεί πολλοί να έχουν χαζέψει παίζοντας Need For Speed Unlimited στα 720p στον προβολέα μου, online, κάνοντας κόντρες με άτομα απ' όλο τον κόσμο, αλλά ο χαβαλές που πιστεύω ότι θα γινόταν με το Wii, είναι ασύγκριτος. Και τα παιχνίδια πάνω από όλα είναι χαβαλές, και όχι HDMI και HD.

Reaction score
0
Θα πω και τα αρνητικά του 360 για εμένα.

-Ποιότητα κατασκευής άθλια …
Ακόμα και με τα δύο χρόνια εγγύηση δεν αντέχω να το ξέρω και να περιμένω το τέλος ...
(και στην Αγγλία είναι ένας χρόνος είδα , οπότε δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος)

-Οnline
Πρέπει να πληρώνεις κάθε χρόνο για να σε αφήνουν να μπαίνεις… και καλύτερο να ήταν μου θυμίζει νταβατζή και δεν θα τα έδινα

-Παιχνίδια
Ξενέρωμα στην αρχή , και τώρα που έβγαλε καλά ξέρεις ότι δεν πάει πολύ ακόμα… μόλις βαρεθώ λίγο θα πρέπει να πάρω άλλο ή κάρτα γραφικών.
(συν ότι τα καλά ,το εξής ένα - GOW, είναι μικρά και όχι κάτι ιδιέτερο εκτός γραφικά ... μια ζωή τα ίδια )

-Gamepad
Ποτέ δεν το συνήθισα… τα κουμπιά χάλια , έμειναν τελευταίοι στο motion-sensing , βαρύ και θα ήθελα να είναι BlueToοth ως πιο «ελαφρύ» πρότυπο.

-Σχεδιασμός
Όμορφο το άσπρο αλλά δεν ταιριάζει πουθενά … θόρυβος παντού , καλώδια – τροφοδοτικά , αγοράζω σκληρό και δεν τον εκμεταλλεύεται το μηχάνημα για να μην νιώθουν άσχημα οι core userς, τα ίδια και στα arcade games , αγοράζω HD-DVD και μου μένει στο χέρι αφού ούτε για παιχνίδια δεν κάνει.

-Τιμή και ελλείψεις
Ακριβά τα πάντα … από σκληρό , HD-DVD , live έως τον φορτιστή , έχει μείνει στο μικρό DVD και σε analog ,ενώ δεν έχει τις δυνατότητες του ps3.

-MICOSOFT
Τα λόγια είναι περιττά... τρώμε το χειρότερο μονοπώλιο που υπάρχει στον κόσμο στην μάπα, δεν θα αγοράσουμε κιόλας το επίσης χειρότερο προϊόν της.

Θετικό ότι βγήκε πρώτο και έχει πλέον παιχνίδια … ενώ αρνητικό για το ps3 η μεγάλη καθυστέρηση.

Reaction score
62
Τελικά το θέμα ποιό είναι? Gameplay και αποδεκτά γραφικά? Online gaming και όλα τ' άλλα δε βαριέται μωρέ?? Απίστευτα γραφικά και ήχο και φάτε μάτια ψάρια, ποιός νοιάζεται για τα υπόλοιπα??? Άλλοι δίνου βάση στο ένα, άλλοι στο άλλο ή στα άλλα. Ωραίο τα gameplay, αλλά να ανοίγει και λίγο το μάτι μου ρε παιδί μου!! Τα ωραία δώρα θέλουν και ωραίο περιτύλιγμα. Απο την άλλη φοβερά γραφικά και ήχος?? ΟΥΑΟΥ!! Να ένα demo να δείχνω στους φίλους μου. Αλλά μετά μπαίνει στο ράφι. On line gaming!! Γουστάρω, όλος ο κόσμος στα πόδια μου. Αλλά αυτό το χειριστήριο σαν κολλημένο κάνει. Δεν παίζεται το παιχνίδι. Κι αυτά τα γραφικά λίγο θολά δεν είναι???? Τελικά μήπως χρειάζονται όλα???

Reaction score
62
Και να προσθέσω ότι το θέμα δεν θέλω να έχει το χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης!! Θέλω ο καθένας να σκεφτεί και να αναφέρει τα υπέρ και τα κατά, τα κουσούρια και τις παραξενιές των κατασκευαστών και των παιχνιδομηχανών τους, ανεξαρτήτως ποιόν υποστηρίζει ο καθένας!!:cool_4:

Reaction score
164
Βρε συ Blizard, μήπως τα βλέπεις εντελώς, μα εντελώς μονόπαντα; :happy_8:
Εϊναι καλύτερα να πληρώνεις για Online και να έχεις, ή να μην πληρώνεις και απλά να στο υπόσχονται (όπως στο υποσχέθηκαν και στο PS2);
Ξενέρωσες με τα παιχνίδια του 360 και μόλις ξενερώσεις λίγο ακόμα θα πάρεις και άλλο; Δεν σου αρέσει τίποτα πια; Και τι σου αρέσει στο PS3 αφού δεν έχει τίποτα; Και πού βασίζεσαι στο ότι δεν θα βαρεθείς και με τη Sony;
Τώρα δεν μας αρέσει η δόνηση και το ρίξαμε στους αισθητήρες κίνησης; Και τότε γιατί πήγε στα δικαστήρια η Sony και δεν παράταγε την παρωχημένη τεχνολογία μόνη της;
Αγοράζεις HD-Dvd και σου μένει στο χέρι; Γιατί; Σου είπε κανένας ότι είναι για παιχνίδια και ξενέρωσες και με αυτό; Για ταινίες είναι. Αν θέλεις πάρε το. Αν δεν θέλεις μην το πάρεις.
Πετσοκομμένο το 360; Για σύγκρινε τα ψέμματα της Sony τόσο καιρό και τα μούφα screenshots και ξαναπές ποιό είναι πετσοκομμένο. Το Live! πχ; Πετσοκομμένο; Και πλήρες το GT πχ που θα στο πουλούσαν χωρίς... αυτοκίνητα και θα πλήρωνες να τα αγοράσεις; Που μέχρι και τη βενζίνη ήθελαν να σου χρεώνουν; Δεν έγινε βέβαια, αλλά ήθελαν να το κάνουν και κάτι μου λέει ότι θα ξαναπροσπαθήσουν. Ξαφνικά o σκληρός έγινε απαραίτητος; Μα στο PS2 βρήκατε 1000 λόγους γιατί δεν χρειαζόταν, τώρα το θέλετε διακαώς;:happy_8:
Χαλάρωσε βρε συ, παιχνίδια είναι, μην είσαι τόσο φανατικός πια... Εντάξει το PS3 είναι πρώτο στις υποσχέσεις. Αλλά από υποσχέσεις... :happy_8:

Reaction score
14
Θα πω και τα αρνητικά του 360.

-Ποιότητα κατασκευής άθλια …
Ακόμα και με τα δύο χρόνια εγγύηση δεν αντέχεται να το ξέρεις ….
(και στην Αγγλία είναι ένας χρόνος οπότε και δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος)

-Οnline
Πρέπει να πληρώνεις κάθε χρόνο για να σε αφήνουν να μπαίνεις… και καλύτερο να ήταν μου θυμίζει νταβατζή και δεν θα τα έδινα

-Παιχνίδια
Ξενέρωμα στην αρχή , και τώρα που έβγαλε καλά ξέρεις ότι δεν πάει πολύ ακόμα… μόλις βαρεθώ λίγο θα πρέπει να πάρω άλλο ή κάρτα γραφικών.
(συν ότι τα καλά ,το εξής ένα - GOW, είναι μικρά και όχι κάτι ιδιέτερο εκτός γραφικά ... μια ζωή τα ίδια )

-Gamepad
Ποτέ δεν το συνήθισα… τα κουμπιά χάλια , έμειναν τελευταίοι στο motion-sensing , βαρύ και θα ήθελα να είναι BlueTouth ως πιο «ελαφρύ» πρότυπο.

-Σχεδιασμός
Όμορφο το άσπρο αλλά δεν ταιριάζει πουθενά … θόρυβος παντού , καλώδια
–τροφοδοτικά , αγοράζω σκληρό και δεν τον εκμεταλλεύεται το μηχάνημα για να μην νιώθουν άσχημα οι core userς, τα ίδια και στα arcade games , αγοράζω HD-DVD και μου μένει στο χέρι αφού ούτε για παιχνίδια δεν κάνει.

-Τιμή-δυνατότητες
Ακριβά τα πάντα και εντελώς πετσοκομμένο… από Hdmi, σκληρό , μέχρι HD-DVD , live έως τον φορτιστή , συν ότι δεν έχει τις δυνατότητες του ps3.

Θετικό ότι βγήκε πρώτο και έχει πλέον παιχνίδια … ενώ αρνητικό για το ps3 η μεγάλη καθυστέρηση.
Το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στο 360 ήταν μαζί με το pgr το συγκλονιστικό condemned..
Αν το έβλεπες σε 1080ι 106" που φαίνεται η παραμικρή ατέλεια θα καταλάβαινες(?) τι παίζει...
Έχεις ψύχωση με κάτι και δεν μπορώ εγώ η κάποιος άλλος να σε κάνει να βλέπεις κάτι άλλο πέρα απο αυτό που έχεις στο μυαλό σου...Και δεν θέλω..δεν με νοιάζει..
Αλλα το ότι προσελκύεις τόσα πολλά ειρωνικά σχόλια ( στα όρια του χλευασμού) θα έπρεπε να σε κάνουν να προβληματιστείς και με τον ευατό σου λίγο..
Το τόσο κόλλημα καταντάει εμμονή.. Και η εμμονή όταν παρουσιάζεται με τον τρόπο που επιλέγεις γίνεται γραφικότητα..
Δεν βάλω προσωπικά (όσο κι αν φαίνεται έτσι ).. δεν ξέρω καν ποιός η ποιά είσαι η αν κάνω κουβέντα με ένα 15χρονο...
Απλά σε ένα forum που διασκεδάζεις λέγοντας απόψεις για τόσο ασήμαντα θέματα και υπάρχει κάποιος να λέει την ίδια κασέτα 1 μήνα τώρα ,είναι αποτρεπτικό για επόμενες διασκεδαστικές συμμετοχές...
Συγγνώμη απο τον Δημήτρη που σοβαρεύω μια χιουμοριστική τοποθέτησή του σχετικά με τις κονσόλες αλλά επειδή ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια με πολύ συγκεκριμένη αιτία θέλησα να κάνω αυτό το (τελευταίο μου για το topic) post...:happy_4:

Reaction score
5
Θεωρώ τις κονσόλες ως μηχανήματα του Σατανα και θα πρέπει να καούν στην πυρα ωσαν την Ιωάννα της Λωρένης. Επειδή ειμαι πολλά χρόνια gamer θα πω την άποψη μου.

Ο Δημήτρης έριξε στο τραπέζι το πιο δύσκολο ερώτημα λίγο πιο πάνω.
Γραφικά ή Gameplay;

Παρ'όλο που η απάντηση ειναι 50/50, το πιο απο τα δύο πενηντάρια θα πει κάποιος ειναι δύσκολο.
Ξενερώνω όταν βλέπω τις απαίσιες καρικατούρες του wii (σε 480p component rulez m@therf@cker κλπ ^^) αλλα και μονο οτι με κάνει να τρέχω ωσαν τον παλαβό που το έσκασε απο το Δαφνί μπροστά στην τηλεόραση για καμια ωρίτσα την ημέρα με αποζημιώνει.

Αντίθετα κανένα παιχνίδι στον υπολογιστή μου (και λέω στον υπολογιστή μου γιατί πολύ απλά καμια κονσόλα μεσα στην επόμενη 5ετια δεν θα παρουσιάσει ίδιο σύστημα gpu με το pc μου-ψωναρα λάμπρο-) δεν με κράτησε, πόρωσε τόσο.
Και αναφέρομαι στα καινούρια παιχνίδια που έχουν 1024AF και 512χΑΑ (που λεει ο λόγος).

Αντίθετα ποια παιχνίδια πραγματικά μας άρεσαν;;; (ωσαν το thread που ανοιξα χθες-προχθες).

Τα παλιά!Τα παιχνίδα που σου έδιναν απλόχαιρα συγκινήσεις λόγω του gameplay τους. Που ξαφνικα έσκαγες ένα ηλίθιο χαμόγελο (σαν αυτό μετά τον οργασμό) και ενοιωθες... παιδι!!!

Η sony αισθάνεται υπερήφανη (λεει αμαγκάντ) γιατι δημιούργησε το τέλειο χειριστήριο (αυτο που εχει ακομα απο το PS1) και δεν θα το αλλαξει.
Ουαου, καθομαι στον καναπε και παίζω και βλέπω 5000fps!

Ψηφίζω gameplay δαγκωτό κι ας με κοροιδεύει η μάνα μου όταν με βλέπει με το wiimote να κάνω των ταρζάν (χωρίς την τσίτα γιατί αυτη έχει πάει για καφέ με τον Αρβανιτάκη, ξέρετε τώρα...) όποτε μπαίνει στο δωμάτιο!

cheers ^_^

ΥΓ ασχετο : γιατι δεν είσαι μουσουνού μαρή; :pc: :pc:

Reaction score
0
Τελικά το θέμα ποιό είναι? Gameplay και αποδεκτά γραφικά? Online gaming και όλα τ' άλλα δε βαριέται μωρέ?? Απίστευτα γραφικά και ήχο και φάτε μάτια ψάρια, ποιός νοιάζεται για τα υπόλοιπα??? Άλλοι δίνου βάση στο ένα, άλλοι στο άλλο ή στα άλλα. Ωραίο τα gameplay, αλλά να ανοίγει και λίγο το μάτι μου ρε παιδί μου!! Τα ωραία δώρα θέλουν και ωραίο περιτύλιγμα. Απο την άλλη φοβερά γραφικά και ήχος?? ΟΥΑΟΥ!! Να ένα demo να δείχνω στους φίλους μου. Αλλά μετά μπαίνει στο ράφι. On line gaming!! Γουστάρω, όλος ο κόσμος στα πόδια μου. Αλλά αυτό το χειριστήριο σαν κολλημένο κάνει. Δεν παίζεται το παιχνίδι. Κι αυτά τα γραφικά λίγο θολά δεν είναι???? Τελικά μήπως χρειάζονται όλα???
ΑΚΡΙΒΩΣ .... ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ με value for money και διάρκεια .
Για να σας βοηθήσω να μαντέψετε τι σκέφτομαι ... P_3.

Reaction score
5
To PS3 ειναι σαν το Diablo 2. Μάπα παιχνίδι αλλα οι φανατικοί του Diablo 1 το αγόρασα έτσι κι αλλιως. Το Wii θα παραμείνει η μοναδική κονσόλα (for the time being τουλαχιστον) που πρέπει να εισαι όρθιος για να παίζεις.

Αρα ο Καφάτος μάλλον δεν μπορεί να πάρει wii :p

Reaction score
0
Εγώ πιστεύω οτι και οι 3 κονσόλες αξίζουν το αντίτημο για την απόκτηση τους το καθένα με το δικό του τρόπο...............
Tο WII με το καινοτόμο gameplay που προσφέρει(αρκεί να το εκμεταλευτούν σωστά οι προγραμματιστές).
Το PS3 για κάποιον που ενδιαφέρεται για blu-ray,wi-fi,card reader κ.λ.π είναι μία αξιόλογη αγορά..και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγάλει εκληπκτικά παιχνίδια στο μέλλον(ακόμα είναι πολύ νωρίς).
Και τώρα ας έρθουμε στο xbox 360 το οποίο έχει ένα σημαντικό προβάδισμα(κι ας μην το παραδέχονται μερικοί...),κυκλοφορεί πάνω απο 1 χρόνο στην αγορά,έχει ήδη πάνω από 100 τίτλους και βρίσκεται στη 2η γενιά παιχνιδιών κάτι που όταν συμβεί με τα άλλα δύο το xbox 360 θα έχει φθάσει στην 3η γενιά...κ.λ.π.Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με το PS2..είχε το προβάδισμα ενός έτους και έτσι το xbox και το Gamecube δυσκολεύονταν να το φθάσουν σε τίτλους.........
Εγώ προσωπικά αν πάρω το PS3 θα το πάρω για το blu-ray του....(δεν ασχολούμαι και πολύ με το gaming):cool_3:

Reaction score
0
Και γω σκεφτομουν να το παρω ,αλλα οταν "ειδα" τον blizard και τις αντιδρασεις του του με καναν να θελω να αγορασω 2 xbox360 και 3 wii. :happy_9:
:happy_4:

Reaction score
164
Και ο Δημητρό σκεφτόταν να πάρει Wii, μέχρι που είδε screenshots του 360 και αποφάσισε να πάρει PS3! :happy_5:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv