Προβλημα με ASUS P5N32 SLI SE Deluxe

Reaction score
14
ενα κουφό πρόβλημα με το κατα τα άλλα πολύ καλό ASUS P5N32 SLI SE Deluxe Motherboard.

Ολα πάνε καλά, και φυσικά μία απο τις αναβαθμίσεις που πήγα να κάνω πρίν 2 μήνες ήταν 4χ512 DDR2 667 memory dims.

Είχα 2 χ 512 και αγόρασα αλλα 2 για να εχω την ίδια μάρκα μνήμης με ακριβώς ίδιο parity κλπ κλπ.

Το σύστημα μου ήταν απόλυτα λειτουργικό, τα Win XP pro 32bit (Τοτε) έπαιζαν αριστα, και μόλις βάζω τα 4 memory modules επάνω, τζίφος. no boot, δεν ξεκίναγε να κάνει το beep απο το bios power up.

Βγάζω και τις 2 νέες μνήμες, το "πράμμα" ξεκινάει ΟΚ. Βάζω 3 μνήμες ΟΚ πήρε μπρός.

Βάζω και την 4η πάλι μαυρη μαυρίλα.

Πάω στο bios και επιλέγω κανένα overclock, και γενικά default settings, boot με 3 μνήμες ολα ΟΚ, βάζω πάλι το 4ο τζίφος. Λέω να δείς ενα απο τα 4 μοντουλ μνήμης είναι καμμένο. Δοκιμάζω όλους τους συνδυασμούς (permutations/combinations) 4 sims σε 3 slots, όλα έπαιζαν. Εφταιγε πάντα η 4 σε σειρά θέση του Mobo. Τελικά μέχρι κει εχθές έπαιζα με 1.5Gb Ram.

Μιλάω με Plaisio τεχνικό, μου λένε update ΒΙΟS, το είχα κάνει, "No new bios update available", και μου λένε μάλλον φταίει το Motherboard σας, να μας το φέρετε να ΄σας το αλλάξουμε. Ξέρω τι σημάινει αλλαγή Mobo, και ίδια μάρκα να είναι και ίδιο μοντέλο 99% πάς για επανεγκατάσταση. Σημ. εχω όπως εχω γράψει ξανα τα Win XP Pro 64bit, και φυσικά καμμιά όρεξη για "from scratch".

Μου προτείνει το παλικάρι απο το πλαισιο να τους πάω και τα 4χ512, να μου δώσουν 2χ1Gb...!!! Μπράβο αντιμετώπιση? Φυσικά ρώτησε αν όλα είναι απο το ΠΛΑΙΣΙΟ αγορασμένα, και το λέω και το ξαναλέω απο εκεί είναι ότι αγοράζω για H/Y.

Τα πάω τα αλλαζουν χέρι χέρι, και ερχομαι στο PC, βάζω τα 2 στις θέσεις 1-3 (ίδιο χρώμα) για να δουλέψουν dula channel. το μηχάνημα περνάει το post boot και ενω δεν έχει αλλάξει καμμιά ρύθμιση βγάζει can;t find NTLDR και φυσικά δεν κάνει boot.

Βγάζω το 2 memory module. BOOT OK

Βάζω και τα 2 Modules διπλα δίπλα θέση 1-2 (Kitrino/Prasino) και οχι μόνο το μηχάνημα πήρε μπρός αλλά το boot time μεχρι να φύγει κάθε κλεψυδρα εγινε στον μισό χρόνο απο πρίν με το 1.5gb Μνήμης.

Ti γίνεται? ξέρει κανείς? Πάντως τώρα 2GB εχω, το μηχάνημα φυσάει, και φυσικά δεν αλλάζω τίποτε, αλλά γιατί κολάγανε όλα, και γιατί ήταν αργότερο με 1.5μνήμη? Εχει να κάνει με Memory timings στο bios? Κανένα tip?

Reaction score
0
Βάζω και τα 2 Modules διπλα δίπλα θέση 1-2 και το μηχάνημα πήρε μπρός (Kitrino/Prasino)
Μαλλον δεν δούλευει το dual channel των μνημών.
Ασυμβατότητα momo-RAM δεν βλέπω, εφόσον είχες τις ίδιες πιο πριν και δούλευαν και εχεις κανει Bios update.
Ποιες μνήμες έχεις,σε ποια συχνότητα τις έτρεχες και με τι timings??

HV

Reaction score
0
Αφου τωρα σου δουλευει μην το ψαχνεις και το αποτελειωσεις :)

Reaction score
14
Αφου τωρα σου δουλευει μην το ψαχνεις και το αποτελειωσεις :)
Σωστός αυτό λέω αφού πάντα ισχύει το πασίγνωστο κομπιουτερικό "if it working... ain't touch it"!!! :cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Προβλημα με ASUS P5N32 SLI SE Deluxe

Γιάννη, ρίξε μία ματιά εδώ κι εδώ.

Mάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα των συγκεκριμένων μνημών με τη μητρική σου η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με λίγο πείραγμα στις ρυθμίσεις της μνήμης (να τις βάλεις να παίζουν 2Τ για αρχή) ή/και με BIOS update (κάποια beta που αναφέρουν στα thread ίσως).

Οι Jetram πάντως, γενικά μιλώντας, δεν είναι και οι πιο "εύκολες" μνήμες. Έχω δει διάφορα κουφά με Jetram την εποχή που σκάλιζα τον AMD64 (754).

Reaction score
14
"If it works i aint touching it"
;)

Τι θα γινει με το WOW ωρε ?
ξέρεις slang....???

WOW δεν έχω ακουμπήσει και ουτε πρόκειται... το δικό μου κάστρο δεν θα πέσει:cool_4:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Προβλημα με ASUS P5N32 SLI SE Deluxe

Γιάννη, ρίξε μία ματιά εδώ κι εδώ.

Mάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα των συγκεκριμένων μνημών με τη μητρική σου η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με λίγο πείραγμα στις ρυθμίσεις της μνήμης (να τις βάλεις να παίζουν 2Τ για αρχή) ή/και με BIOS update (κάποια beta που αναφέρουν στα thread ίσως).

Οι Jetram πάντως, γενικά μιλώντας, δεν είναι και οι πιο "εύκολες" μνήμες. Έχω δει διάφορα κουφά με Jetram την εποχή που σκάλιζα τον AMD64 (754).
Κώστα σε ευχαριστώ!:cool_4:

GTX

Reaction score
39
WOW δεν έχω ακουμπήσει και ουτε πρόκειται... το δικό μου κάστρο δεν θα πέσει:cool_4:

Τον Andrew τον ξέρεις??? :happy_5: :happy_5: :happy_5:
Κάτι τέτοια έλεγε κι αυτός :cool_1:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.672
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale