Upscaling me PC

Reaction score
4
Αναρωτιώμουν τελικά τι 0α ήταν καλύτερο?

Να παίζω ένα DVD με κάποιο DVDp πρόγραμμα (πχ MPC ή PowerDVD) ή να ταίζω σήμα (component ή άλλο) στο PC μέσω μιας κάρτας με component-in (αλήθεια, υπάρχουν) και το PC να κάνει μόνο upscaling? (με το γνωστό πχ Dscaler?)

Επίσης μήπως ξέρει κανείς πως θα πάρω σήμα Component απο μια κάρτα που έχει παλή έξοδο VGA (ή έστω DVI?) το καλώδιο που έχω εγκατεστημένο ήδη στον τοίχο είναι Component και προς το παρόν οποιαδήποτε αναβάθμιση ειναι απαγορευμένη.... :(

Ευχαριστώ!

Reaction score
4
Τη λύση του PC ως scaler και μόνον, την ξεχνάς (απορώ πως τη σκέφτηκες!).

Σχετικά με τον adaptor, μπορείς να πάρεις κάτι σε έτοιμο (ψάξε VGA to Component) ή να το φτιάξεις μόνος σου:

http://www.myhometheater.homestead.com/vgacable.html
Ούτε και εγώ ξέρω... ίσως επειδή σκέφτηκα ότι το DVDp μπορεί να αποδίδει καλύτερα απο κάποιο PowerDVD/ κλπ κλπ. Ούτως ή άλλως, το θέλω να κάνει scaling σήματα απο τον δορυφόρο ή/και το ψηφιακό επίγειο δέκτη ή το PS2, οπότε λέω γιατί να μην κάνει και το DVD.....

Κάποια καλή capturing κάρτα που να διαθέτει καλό component in ξέρει κανείς?

Ευχαριστώ για το χρήσιμο site!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Upscaling me PC

Eιχα βαλει καποια στιγμη μια αγγελια

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=418304#post418304

κανει ακριβως τη δουλεια που θες αν σε ενδιαφερει το συζηταμε. :cool_4:

ΕDIT: εχει componet in, s-video in, rgb in, sdi in, κανει upscaling σε ολες τις εισοδους της και παιρνεις την εξοδο απο την vga.

Reaction score
4
Την είχα δει την αγγελία σου και είχα ψάξει στο net για πληροφορίες...

Θα δω το κατα πόσο μπορώ να πάρω απο την VGA μου σήμα Component γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή... έχω το καλώδιο περασμένο, το έχω χρυσοπλη΄ρωσει (για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα) και δεν έχω δυνατότητα για άλλα έξοδα προς το παρών....
Αν έχω αποτελέσματα (και είναι και αποδεκτά, δηλαδή καλύτερα απο το component κατ' ευθείαν απο το DVDp στα 625p) το συζητάμε.

BTW, πως μπορώ να μάθω αν η κάρτα γραφικών μου μπορεί να βγάλει component απο το VGA βύσμα? Μονο δοκιμάζοντας φαντάζομαι, ε?

Reaction score
0
Απάντηση: Upscaling me PC

Εχω και εγω ενα φιλο που αντιμετωπιζει το ιδιο προβλημα με εσενα (του εχουν περασει απο το ταβανι μονο componet).
Καθισαμε και σκεφτηκαμε με τι λυση θα στειλουμε τα καλωδια στον prj και τελικα βαλαμε ενα ψιλο λουκι (legrand) και περασαμε απο μεσα hdmi to dvi.
Αυτο προτεινω να κανεις και εσυ, αμα το προσεξεις λιγακι δεν θα φενεται τιποτα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts