NEW Panasonic AX 100

Reaction score
0
Molis ton agorasa kai ton syndesa me to pioneer 696 me component (dilomeno san RGB) dystyxos logo apostasis kai oxi HDMI.Eftiaxa tin eikona oso mporousa me to DVD tou star wars (THX...) kai ton doulevo se eco mode.

Ithela na rotiso ti rythimeis tha prepei na prosexo...

HINTS AND TIPS!!!

:crazy_3:

Reaction score
0
καλές θεάσεις shadow.
Τον έχω από τα μέσα Νοεμβρίου (280 ώρες στη λάμπα) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχω πειραματιστεί αρκετά και με patterns (DVE) αλλά και με ταινίες και μπορώ να πω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι προς το παρόν.
Όσο και να έπαιξα με τα menu ακόμα και με gamma, brightness, contrast κλπ κατέληγα πάντα στο cinema 1 ή στο video και natural σε κάποια παλιά dvd.

Σχετικά με το component πιστεύω ότι είναι εξίσου καλή σύνδεση αν και εγω εχω σύνδεση HDMI από το denon 1930. ένα πείραμα που έκανα δεν μου έδειξε διαφορά, τουλάχιστον στην ταινία που έβλεπα εκείνη τη στιγμή.

Eco mode θα δείξει αν κάνει κάτι στο μέλλον, και εγώ εκεί το έχω.

Reaction score
4
Συμφωνω απολυτα. Οσο και να επαιξα με τις ρυθμισεις κατεληξα οτι το Cinema 1 με dvd player και το Normal με HTPC ειναι αξεπεραστα. Ασε που μετα απο 100-150 ωρες λογικα ξεκινας να ρυθμιζεις. Ειναι νωρις ακομη.

Reaction score
0
An rythiso tin eikona dexia - aristera (pano - kato)me to stick pou exei sto fako,xreiazete keystone correction
?Me to Light Harmonizer? Ego gia tin ora to exo off...
To dynamic Iris?
To mpeg Noise Reduction? On h Off ?

THANX

Reaction score
0
το keystone correction λειτουργεί στο πανω-κατω οχι στο δεξια-αριστερα, σε καθε περιπτωση καλο ειναι να το αποφυγεις γιατι παραμορφώνει την εικόνα.
Το light harmonizer εγω και που το εχω on λιγη διαφορά κανει, όταν ανοίγεις πχ ενα φως δίνει λίγο περισσότερο φως στον προβολέα προκειμένου να ανταπεξέλθει, πάντως λίγο, ίσα που φαίνεται δηλαδή. κατά τη γνώμη μου περιττό είναι, άρα όπου και να το έχεις δεν πειράζει.

Dynamic Iris και mpeg noise reduction τα έχω on. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου που τα μάτια σου θα αποκτούν "πείρα" θα μπορείς να παίξεις με αυτά πιο ουσιαστικά για να δεις τι και πως και αν κάνουν δουλειά. Μέχρι τότε πιστεύω ότι με απείραχτο τον προβολέα θα ευχαριστηθείς πολύ!

Και μην το ξεχάσω, στις 50-100 ώρες (ή κάπου εκεί) θα δεις να αυξομειώνεται η φωτεινότητα κατά διαστήματα χωρίς εσύ να πειράζεις κάτι, το λεγόμενο flickering, μην ανησυχείς, θα φτιάξει μόνο του όταν στρώσει η λάμπα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: NEW Panasonic AX 100

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ SHADOW ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ FLICKERING ΣΤΟ ECO MODE ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ 260 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΛΑΝΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ NORMAL. CINEMA 1 ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ.

Reaction score
4
Ποσες ωρες τον εχεις και παιζει στο Normal mode? Η πανασονικ εχει απαντησει σε καποιον οτι μετα απο 50 ωρες συνεχης λειτουργειας σε Normal mode φευγει το φαινομενο. Παντα βεβαια εχεις και την επιλογη να το πας για service.
Παντως στο secret menu του εχει μια επιλογη που λεει για flickering.
Εγω δεν ειχα ποτε το προβλημα οποτε δεν το πειραζω.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: NEW Panasonic AX 100

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ secret menu ? HELP:cool_8:
Δεν θα σου προτεινα να το πειραξεις. Αμα εισαι αποφασισμενος τοτε κανε αυτα με την σειρα που σου γραφω ακριβως.
Οπως ειναι ανοικτος πατας το power button και βγαινεις στο παραθυρο που σου λεει ok - cancel για σβησιμο δηλαδη. Πατας αριστερα, πανω, κατω, πανω , κατω και μετα το κεντρικο enter.

Βουαλα!!!
Πες μας τι εγινε αν πειραξεις κατι.:happy_4:

Reaction score
0
Panasonic Shows World’s Biggest PDP at CeBIT

After Tecnovision launched the world’s largest TV, Panasonic also has made a name in the record books at CeBIT-2007.

The company has shown off the world’s largest Plasma Display Panel (PDP) at the show.

The display measures stunning 103-inches and delivers more than two million pixels with a resolution of 1,920 x 1,080 pixels. It also offers a 5000:1 contrast ratio in dark surroundings.

The price and the availability are not yet announced by the company.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: NEW Panasonic AX 100

Kαι σε μένα έκανε το flickering (eco-mode) όταν πέρασα τις 40 περίπου ώρες λειτουργίας. Στη συνέχεια τον δούλεψα περίπου 35 συνεχείς ώρες σε Normal mode και παρατήρησα οτι εξαλείφθηκε το πρόβλημα. Ελπίζω να μην είναι κάτι προσωρινό.. Εγώ προτιμώ και την επιλογή Vivid Cinema πολλές φορές. Σας έχει εμφανιστεί καθόλου το φαινόμενο χρωματικής απόκλισης στα άκρα του προβολέα; Σε εμένα εμφανίστηκε για ένα χρονικό διάστημα, τώρα φαίνεται ελάχιστα. Γιατι έρχεται και φεύγει αυτό το φαινόμενο σε διάφορα χρονικά διαστήματα είναι μια απορία...

Reaction score
0
το flickering εξαφανιστηκε αφου κρατησε περιπου 30 ωρες σε μενα, απο τοτε και μεχρι σημερα εχει "γραψει" 200 ωρες χωρις να εχει εμφανιστει ξανα (δεν το δουλεψα ουτε το δουλευω σε normal mode, παντα eco).
Χρωματική απόκλιση έχω σε αρκετές σκηνές και σε αρκετά dvd οχι πάντα όμως, δεν φαινεται να αλλάζει συχνότητα ούτε δείχνει οτι θα φύγει, είναι παντώς μη ενοχλητικό καθώς φαίνεται ελάχιστα και δεν επηρεάζει την συνολική εικόνα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).
Το περίεργο είναι ότι στο test pattern του προβολέα αλλά και του DVE δεν παρατηρείται απόκλιση όσο και να προσπαθώ να βρώ, δηλαδή το λευκό είναι ομοιόμορφο και έχει την ίδια απόχρωση σε όλη την οθόνη. δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Reaction score
0
Απάντηση: NEW Panasonic AX 100

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΕΙΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ, ΣΕ ΘΕΑΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.KAI ΣΕ DYNAMIC, NORMAL ΚΑΙ VIVID ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Reaction score
0
το flickering εξαφανιστηκε αφου κρατησε περιπου 30 ωρες σε μενα, απο τοτε και μεχρι σημερα εχει "γραψει" 200 ωρες χωρις να εχει εμφανιστει ξανα (δεν το δουλεψα ουτε το δουλευω σε normal mode, παντα eco).
Χρωματική απόκλιση έχω σε αρκετές σκηνές και σε αρκετά dvd οχι πάντα όμως, δεν φαινεται να αλλάζει συχνότητα ούτε δείχνει οτι θα φύγει, είναι παντώς μη ενοχλητικό καθώς φαίνεται ελάχιστα και δεν επηρεάζει την συνολική εικόνα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).
Το περίεργο είναι ότι στο test pattern του προβολέα αλλά και του DVE δεν παρατηρείται απόκλιση όσο και να προσπαθώ να βρώ !

Reaction score
0
συγνωμη για το διπλο μηνυμα. με εφαγαν τα copy - paste και ο χαμος που γινεται εδω στο γραφειο

Reaction score
0
Απάντηση: Re: NEW Panasonic AX 100

Το περίεργο είναι ότι στο test pattern του προβολέα αλλά και του DVE δεν παρατηρείται απόκλιση όσο και να προσπαθώ να βρώ !
ΣΕΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ test pattern ΑΠΟ PC ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ?

Reaction score
0
όπως ειπα καπου παραπάνω δεν έχω πειραξει κάτι γιατι αφ'ενός θα μετακομίσω σύντομα και αφ'ετέρου είμαι ικανοποιημένος με το cinema1, vivid κλπ κλπ.
Κάποιες ρυθμίσεις που έχουν άλλοι και κάποιες που πήρα από ξένα forum δεν με ενθουσίασαν, αρα ξανά τα ίδια, προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Δεν είμαι της άποψης να πειράζεις ντε και καλά κάτι που σε ικανοποιεί έχοντας κάνει καθημερινά πειράματα που δεν απέδωσαν.
Ξέρω ότι υπάρχει ακόμα καλύτερη εικόνα να πάρει κάποιος, όμως είτε θα φέρεις ειδικό με μηχανήματα και τετοια είτε θα κάνεις πειράματα συνέχεια.
Επειδή εμένα είναι ο πρώτος προβολέας (έχοντας δει όμως πολλούς να παίζουν πραγμα που δεν λεει ισως τιποτα) σιγα σιγα βλεπω τι θελει διορθωση στην εικονα που βλεπω και τι οχι, τελευταια και μετα από 300 ωρες αρχιζω και παιζω σιγα σιγα με τα gamma και να παίρνω καλύτερη εικόνα απο αυτή που είχα.
Πιστεύω δηλαδή ότι αν κάποιος δεν έχει εμπειρία απο προβολεις (όπως έχουν εδω οι συντονιστές) δεν είναι ανάγκη να αρχίσει να σκαλίζει τον ax100 αμέσως, δείχνει κατά κοινή ομολογία πάρα πολυ καλά out of the box.
Και φυσικά να μην πειραζει και τα secret menu (αν και να σου πω δεν αντεχω να μην δω και εγω τι εχει εκει μεσα)

Reaction score
0
Απάντηση: NEW Panasonic AX 100

ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΟΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

Reaction score
0
ναι εννοειται οτι το πρωτο που πειραξα ειναι αυτα, ομως και στο dve και σε σκηνες αναφοράς το cinema 1 είχε όλες τις διαβαθμίσεις και τις λεπτομέρειες που έπρεπε (κατά τη γνώμη μου) να φανόύν στα σκοτεινά σημεία.
Δηλαδή αν και τα πείραξα αρκετές συνολικά ώρες δεν βρήκα κάτι πιο καλό προς το παρόν.

Να πω εδω κάτι που θεωρώ σημαντικό, οι ταινίες μου παίζουν μέσω του denon 1930 με hmdi. Έχω ορίσει και στο denon και στον ax100 να είναι το σήμα expand οχι standard. Διαβασα σε αλλο thread οτι καλό είναι να το έχεις standard εκτός αν παίρνεις σήμα από pc κλπ. Δεν συμφωνώ, όταν το έκανα αυτό έπρεπε όντως να παίξω πολύ με τα brightness & contrast για να πάρω λεπτομέρειες σε σκοτεινά πλάνα, και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ καλό. Με expand έχω περισσότερες "πληροφορίες" και διαβαθμίσεις και δεν χρειάζεται να πειράξω τίποτα στον ax ούτε στο denon με βάση το DVE (Α! και το μαύρο εξίσου καλό). μονο λίγο το gamma πειράζω απο το player και αυτό σε κάποια dvd.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio