CAYIN MT 35

n-k

Reaction score
0
Γεια σας!
Σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό αν αξίζει τον κόπο (δηλ. βασικά τα χρήματα) να αλλάξω τον ενισχυτή μου (MAGNUM IA 120 SE) με ένα ολοκληρωμένο λαμπάτο έως 1000 €. Τα ηχεία μου είναι τα ACOUSTIC ENERGY AELITE 2, ο χώρος μικρός (12 τμ) και από μια πρώτη αναζήτηση ως πιο λογική επιλογή φαίνεται ο CAYIN MT 35. Ποια είναι η άποψή σας για τον ενισχυτή αυτό; Υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές προτάσεις στην κατηγορία αυτή; (Υπόψιν με ενδιαφέρει -αν και δεν είναι το κρίσιμο σημείο για την επιλογή- η ύπαρξη εξόδου ακουστικών).
Ευχαριστώ!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: CAYIN MT 35

Είσαι σίγουρος για το λαμπάτο;
Νομίζω ότι τα AELITE δεν είναι και το καλύτερο ταίρι για λαμπάτους ενισχυτές, πόσο μάλλον από την στιγμή που το budget σου είναι περιορισμένο. Πιο ρεαλιστική λύση θα ήταν ένας ολοκληρωμένος με λαμπάτη προενίσχυση. Με 1000€ απορείς να πάρεις τον Unison Research UnicoP με αρκετή ισχύ (διπλάσια από τον Cayin) και πολύ καλή ποιότητα ήχου...

Αν τώρα επιμένεις για λαμπάτο ενισχυτή δες κάτι σε Tsakiridis ή Audio Technologies μιας που έχουν και οι δύο αξιόλογα προϊόντα και προπάντως θα είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσουν ανα πάσα στιγμή...

Τόσο ο aeolos του Τσακιρίδη είναι μέσα στο budget σου (790€), όσο και ο VA-60i του Λογοθέτη (audio technologies).

ΥΓ Ο aeolos μπορεί να αναβαθμιστεί αργότερα με κόστος 350€ με καλύτερης ποιότητας υλικά...

n-k

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα την αίσθηση ότι τα AELITE 2 δε θα ήταν δύσκολο ταίρι για τον CAYIN (2Χ32 W), με δεδομένο το μικρό χώρο, μιας και είναι σχετικά ευαίσθητα (90 db) και με εμπέδηση 6 Ohm (αν και δε γνωρίζω τη διακύμανσή της). Πιστεύετε ότι ο AEOLOS του Τσακιρίδη θα τα καταφέρει καλύτερα στην οδήγησή τους και θα δώσει συνολικά καλύτερο ήχο ή ότι απλά με αυτόν θα έχω καλύτερη υποστήριξη;

n-k

Reaction score
0
Μάλλον κάτι δεν έκανα καλά (είμαι νέος ακόμα) και έχασα κάποιο μήνυμα που μου στείλατε...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: CAYIN MT 35

Δεν έστειλα κάποιο μήνυμα.

Βασικά δεν ξέρω την διακύμανση της εμπέδησης των AELITE αλλά δεδομένου ότι χαρακτηρίζονται 6ohm σημαίνει ότι πιθανόν να πέφτουν κάτω των 4ohm σε κάποιες συχνοτικές περιοχές. Και ως γνωστόν οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν τα πάνε καλά σε αυτό το πεδίο.

Για αυτό προτίμησε κάτι μεγαλύτερης ισχύος από τα 32w του Cayin. O Aeolos plus έχει ισχύ 2x45w και χρησιμοποιεί τις 6550 που είναι καλύτερες (τουλάχιστον στα αυτιά μου) από τις EL34.

O VA-60i από την άλλη δίνει 80w ισχύ και χρησιμοποιεί 16(!!!) 6V6GT και σίγουρα θα οδηγήσει σωστά τα περισσότερα ηχεία της αγοράς...

Reaction score
7.104
Θα φυγεις απο εγγλεζικο τρανζιστορ και θα πας σε κινεζικη λαμπα? Δεν το ξανασκεφτεσαι καλυτερα.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: CAYIN MT 35

....δεν ξέρω την διακύμανση της εμπέδησης των AELITE αλλά δεδομένου ότι χαρακτηρίζονται 6ohm σημαίνει ότι πιθανόν να πέφτουν κάτω των 4ohm σε κάποιες συχνοτικές περιοχές. Και ως γνωστόν οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν τα πάνε καλά σε αυτό το πεδίο.
Ως γνωστον οποιοσδηποτε λαμπατος ενισχυτης λογω του μετ/στη εξοδου, μπορει να προσαρμοζεται σε διαφορα φορτια πχ 4 ή 8 Ω, εαν βεβαιως διαθετει τις αναλογες ληψεις. Και οταν Ηχειο με αντισταση γυρω στα 4 Ω συνδεθει σε λαμπατο στην ληψη για 4Ω, θα τα παει μια χαρα. Ο βαθμος που οποιοσδηποτε Ενισχυτης επιρρεαζεται απο τις διακυμανσεις του φορτιου περιγραφεται απο τον συντελεστη Αποσβεσης. Εδω οι λαμπατοι υστερουν κατα κανονα εναντι των Solid State, αλλα οχι στον βαθμο που οι τελευταιοι υστερουν απεναντι στους λαμπατους με αλλα κριτηρια πιο ανθρωπομετρικα. Κατα την γνωμη μου η solid state τεχνολογια στο αναλογικο Audio εχει δωσει οτι ηταν δυνατον χωρις να εχει πεισει, και ηδη αργοπεθαινει στην συνειδηση των πεπειραμενων και απαιτητικων Ακροατων. Να δω που θα φτασει η υποκρισια οσων προσπαθουν να πεισουν εαυτους και αλληλους για το αντιθετο. Moνο εθελοτυφλουντες και φανατικοι δεν εχουν καταλαβει πλεον, ποια εχει υπαρξει τοσα χρονια και εξακολουθει να ειναι, η ταση στον χωρο του HiΕnd Audio. Ολη η Ερευνα και Εξελιξη των Solid state Ενισχυτικων εχει επικεντρωθει σε ενα πραγμα : πως θα γινει το ΦΕΤ να ακουγεται ΣΑΝ ΛΑΜΠΑ, αλλα να μην κοστιζει σαν τετοια. Παραπερα, ποσα υβριδικα Ενισχυτικα μπορει να αναφερει κανεις προ 20 ετιας ? Ποσα προ δεκαετιας και ποσα σημερα ?? Τι ειναι στην ουσια το Υβριδικο ?? Μηπως γευση απο λαμπα, με affortable κοστος ? Ή πιο σωστα: Τube light, Diet Tube ή Λαμπα διαιτης ?
Ο κυβος εχει ριχτει προ πολλου....

Reaction score
7.104
Αλλο η Kαναδικη MAGNUM DYNALAB (γνωστη κυριως για τους δεκτες της) και αλλο η Αγγλικη Magnum η οποια απο οσο ξερω δεν υπαρχει πια.

n-k

Reaction score
0
Οι μέχρι τώρα απόψεις που εκφράστηκαν είναι σε γενικές γραμμές κατά της επιλογής του Cayin. Θα ήθελα όμως και την άποψη κάποιου (αν υπάρχει) που διαθέτει ή έχει ακούσει τον Cayin. Επίσης θα ήθελα να ακούσω εναλλακτικές προτάσεις για ενδεχόμενη αλλαγή του Magnum IA 120 SE με ολοκληρωμένο ενισχυτή κόστους έως 1000 €, με δεδομένα τα ηχεία (Acoustic Energy Aelite 2) και το χώρο (12 τμ). :crazy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas