ΟΤΕ: Υψηλότερες ταχύτητες ADSL από το Μάιο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.807
Ταχύτερη ευρυζωνική πρόσβαση με δύο νέες υψηλότερες ταχύτητες θα προσφέρει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, ο ΟΤΕ, στις ήδη υπάρχουσες ονομαστικές ταχύτητες πρόσβασης (768, 1024, 2048 Kbps), προσθέτει μέσα στο Μάιο και τις εξής:

Ονομαστική ταχύτητα ADSL πρόσβασης (download/upload)

4096 / 256 Kbps

8192 / 384 Kbps

Οι δύο νέες ταχύτητες, εκτός από γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων, δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα παροχής προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών που απαιτούν μεγαλύτερη χωρητικότητα δικτύου. Αρχικά, θα προσφέρονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σταδιακά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, κατά την εμπορική παρουσίαση των δύο νέων ταχυτήτων θα ανακοινωθεί η ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική τους και θα παρέχεται on-line η δυνατότητα αναζήτησης διαθεσιμότητας των παραπάνω ταχυτήτων ανά περιοχή.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

GTX

Reaction score
39
Ελπίζω οι τιμές τους να είναι ανταγωνιστικές και η παρουσίαση των νέων ταχυτήτων να σημαίνει αυτομάτως και μείωση των τιμών στις πιο χαμηλές ταχύτητες γιατί αυτή τη στιγμή πληρώνω 47,5 το μήνα για 2mbit και δε λέει. Τουλάχιστον να δίνω τόσα για τα 8Mbit :happy_5:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.807
Ελπίζω οι τιμές τους να είναι ανταγωνιστικές και η παρουσίαση των νέων ταχυτήτων να σημαίνει αυτομάτως και μείωση των τιμών στις πιο χαμηλές ταχύτητες γιατί αυτή τη στιγμή πληρώνω 47,5 το μήνα για 2mbit και δε λέει. Τουλάχιστον να δίνω τόσα για τα 8Mbit :happy_5:
Κι εγώ τα ίδια ελπίζω, γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου δεν υπάρχει προοπτική κάλυψης της περιοχής μου από κάποιον εναλλακτικό provider.
Για τις τιμές με αποθαρρύνει το γεγονός ότι πρόκειται για νέα πακέτα κι όχι για αναβάθμιση όπως έγινε τον περασμένο χρόνο. Από την άλλη πρέπει να είναι ανταγωνιστικά, για να μπορεί ο ΟΤΕ να κάνει "άμυνα" σε όσους συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα επιλογής.
Ο χρόνος θα δείξει... :smoking:

Reaction score
0
Ακουγεται οτι το Μάιο θα γινει και δωρεαν διπλασιασμος των υπαρχοντων ταχυτητων οπως τον Αυγουστο...ισως εχει σχεση και με αυτην την ανακοινωση.

Reaction score
3
Με το upload δεν ασχολείται κανείς?
Τι να την κάνω την 8άρα με "ανέβασμα" μόνο 384?:mad_1:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.807
Με το upload δεν ασχολείται κανείς?
Τι να την κάνω την 8άρα με "ανέβασμα" μόνο 384?:mad_1:
Δυστυχώς η ταχύτητα upload είναι όντως πολύ χαμηλή. Κι όσοι χρησιμοποιούν torrents με ratio ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Από την άλλη τα torrents είναι ο νο1 "εχθρός" των providers, λόγω υψηλής κατανάλωσης bandwidth.

Πάντως η κόντρα με τις ταχύτητες εξελίσσεται όπως αυτή με τα Watt στα στερεοφωνικά. Κοιτάμε το νούμερο κι όχι την ποιότητα.

Reaction score
2
Ακουγεται οτι το Μάιο θα γινει και δωρεαν διπλασιασμος των υπαρχοντων ταχυτητων οπως τον Αυγουστο...ισως εχει σχεση και με αυτην την ανακοινωση.
Αρα φετος παμε για υποτετραπλασιασμο? :happy_9::happy_5:

HV

Reaction score
0
Τελικα αυτο μου ειπαν και μενα, οτι δλδ σε 16 θα πανε πιο μετα γιατι δεν εχουν λογο τωρα, αρχικα πανε στο 8 πραγμα που δεν νομιζω να χαλαει κανεναν...Απο την αλλη με το 10 της ON και της Forthnet να προυπαρχει δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη αυτη η κινηση...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΟΤΕ: Υψηλότερες ταχύτητες ADSL από το Μάιο

Κι εγώ τα ίδια ελπίζω, γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου δεν υπάρχει προοπτική κάλυψης της περιοχής μου από κάποιον εναλλακτικό provider.
Για τις τιμές με αποθαρρύνει το γεγονός ότι πρόκειται για νέα πακέτα κι όχι για αναβάθμιση όπως έγινε τον περασμένο χρόνο. Από την άλλη πρέπει να είναι ανταγωνιστικά, για να μπορεί ο ΟΤΕ να κάνει "άμυνα" σε όσους συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα επιλογής.
Ο χρόνος θα δείξει... :smoking:
Κάνεις λάθος......αποκλείεται η Forthnet να μην έχει καλύψει όλη την Αθήνα μέχρι το τέλος του χρόνου.......εδώ το Ηράκλειο θα καλυφθεί τον Αύγουστο και η Ρόδος(εγώ) στις 15 Σεπτεμβρίου..........έβαλες τον αριθμό σου να σου πεί πότε θα υπάρχει το ιδιόκτητο δίκτυο?.........................:sad: .........................και προσωπικά γιατί να μην επιλέξω τη Forthnet που με 39,90Ε έχεις 10Mbit και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις?

Reaction score
5
Τελικα αυτο μου ειπαν και μενα, οτι δλδ σε 16 θα πανε πιο μετα γιατι δεν εχουν λογο τωρα, αρχικα πανε στο 8 πραγμα που δεν νομιζω να χαλαει κανεναν...Απο την αλλη με το 10 της ON και της Forthnet να προυπαρχει δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη αυτη η κινηση...
Ελα ρε μεγάλε!; Τελικά οι σίγουρες πληροφορίες σου δεν είναι τόσο σίγουρες ε; Πωπω...τι πάθαμε...έχασα τα 16 ΜΒits που μου είχες υποσχεθεί σε λίγους μήνες. :happy_5::happy_5:

HV

Reaction score
0
Μα τα 16mb ειναι γεγονος και τελη Απριλιου ( Οπως ειχα πει στο αλλο θεμα ) θα υποστηριζονται απο τα DSLAM του OTE.
Το οτι το 99% θα εχει 8mb enabled DSLAM και το 1% 16mb ειναι καθαρα θεμα....MATRIX....Ο νοων νοειτο ;)

Reaction score
5
Δηλαδή έχεις/θα έχεις 16Mbit, ναι ή ου;

Για να μαθαίνεις, τα DSLAM του OTE αν είναι ADSL2+, υποστηρίζουν μέχρι 24Mbit/1Mbit αναλόγως της αποστάσεως.
Το αν βάζουν όριο τα 4 ή τα 8 επίτηδες, γίνεται, αλλά δεν είναι το ίδιο με το 'υποστηρίζω'.
Τα πάντα είναι θέμα capacity planning. Τι να το κάνεις το 24Mbit αν 100 τέτοιοι μπορούν να κλείσουν όλη την γραμμή του ΟΤΕ με το εξωτερικό; Εκεί λοιπόν πάει το θέμα 'περιορίζω', μέχρι να μπορέσω να επεκτείνω τις συνδέσεις μου με το internet, για να μην 'μπουκάρουν' τα καλώδια...
Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να σκέφτονται αυτοί οι οργανισμοί...εδώ είναι Βαλκάνια βέβαια...

HV

Reaction score
0
Το αν θα εχω 16mb οταν θα βγει το 8mb η οχι δεν μπορω να το καρφωσω γιατι ειναι πολλα τα ρισκα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: ΟΤΕ: Υψηλότερες ταχύτητες ADSL από το Μάιο

Διπλασιασμος οπως τον Αυγουστο;
αχαχαχαχαχαααααα!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.807
Re: Απάντηση: Re: ΟΤΕ: Υψηλότερες ταχύτητες ADSL από το Μάιο

Κάνεις λάθος......αποκλείεται η Forthnet να μην έχει καλύψει όλη την Αθήνα μέχρι το τέλος του χρόνου.......εδώ το Ηράκλειο θα καλυφθεί τον Αύγουστο και η Ρόδος(εγώ) στις 15 Σεπτεμβρίου..........έβαλες τον αριθμό σου να σου πεί πότε θα υπάρχει το ιδιόκτητο δίκτυο?.........................:sad: .........................και προσωπικά γιατί να μην επιλέξω τη Forthnet που με 39,90Ε έχεις 10Mbit και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις?
Η Ανατολική Αττική δυστυχώς έχει κάλυψη μόνο από τον ΟΤΕ.
Η Forthnet είναι ο μόνος provider που μου δίνει ημερομηνία κάλυψης κι ας μην είναι χαρμόσυνη...

Reaction score
14
μμμμααααα ήθελες και εσύ να πάς Νέα Μάκρη... δεν πήγαινες Ραφήνα να έχεις 320μεγκαμπίτ με πίττα και τζατζίκι πακέτο?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.807
μμμμααααα ήθελες και εσύ να πάς Νέα Μάκρη... δεν πήγαινες Ραφήνα να έχεις 320μεγκαμπίτ με πίττα και τζατζίκι πακέτο?
Στο ίδιο κέντρο ανήκω απ' ότι μου έχουν πει οι ΟΤΕτζήδες! :happy_9:

Πάντως μάλλον από το χειμώνα θα είμαι 6μήνες Πεύκη, 6 μήνες Νέα Μάκρη, οπότε είναι σίγουρο ότι θα γίνω beta tester όλων των providers...

Είδα και την ΟΝ που έχω κάνει αίτηση στο άλλο σπίτι. Βρίσκω αναπάντητες στο κινητό (2-3 φορές τη βδομάδα) κι όταν τους παίρνω για να ρωτήσω τι ήθελαν μου λένε... "Δε ξέρουμε ποιος και γιατί σας πήρε" :crazy_1:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΤΕ: Υψηλότερες ταχύτητες ADSL από το Μάιο

Η Ανατολική Αττική δυστυχώς έχει κάλυψη μόνο από τον ΟΤΕ.
Η Forthnet είναι ο μόνος provider που μου δίνει ημερομηνία κάλυψης κι ας μην είναι χαρμόσυνη...

Έλεος,:crazy_1: :crazy_1: ..............πάντως θα σου έλεγα να περιμένεις τη Forthnet......εκτός και αν τα 4Mbit του Οτέ έχουν 23,5Ε(σημερινό 1Mbit) και τα 8Mbit 35,5Ε(σημερινά 2Mbit)..............με βάση το Conn-x που έχω εγώ...........:smoking:

.......................................................................................................
Διαθεσιμότητα broadband υπηρεσιών Forthnet 2play & Forthnet ADSL:

Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή σας.

Είδος σύνδεσης: PSTN
Κέντρο: ΡΟΔΟΥ (RODO)
Επωφεληθείτε από τις απίθανες προσφορές στις υπηρεσίες Broadband της Forthnet και κερδίστε ταχύτητα, δωρεάν μήνες συνδρομής και ασυναγώνιστες τιμές. Επιλέξτε τώρα Forthnet 2play και συνδεθείτε άμεσα χωρίς κόπο και καθυστερήσεις.
Πρόσβαση μέσω ιδιόκτητου δικτύου Forthnet:
Αναμενόμενη κάλυψη: 15/09/2007

Tελευταία ενημέρωση:30/03/2007

.......................................................................................................

Διαθεσιμότητα broadband υπηρεσιών Forthnet 2play & Forthnet ADSL:

Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην περιοχή σας.

Είδος σύνδεσης: PSTN
Κέντρο: ΣΓΟΥΡΟΥ (SGOU)
Επωφεληθείτε από τις απίθανες προσφορές στις υπηρεσίες Broadband της Forthnet και κερδίστε ταχύτητα, δωρεάν μήνες συνδρομής και ασυναγώνιστες τιμές. Επιλέξτε τώρα Forthnet 2play και συνδεθείτε άμεσα χωρίς κόπο και καθυστερήσεις.
Πρόσβαση μέσω ιδιόκτητου δικτύου Forthnet:
Αναμενόμενη κάλυψη: 15/12/2007
Tελευταία ενημέρωση:30/03/2007

.....................................................................................................

Τα Σγούρου απλά δεν ανήκουν στον κεντρικό κόμβο της Ρόδου και έτσι αργούν 3 μήνες...........................:pc: :pc: :pc: :pc: :pc:

Πάντως θα βάλω Forthnet είτε στο ένα σπίτι είτε στο άλλο.........:happy_6:

Reaction score
152
ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ.......

ΕΔΩ, ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ -ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ- ΑΚΟΜΑ ΜΕ 48kbit max. .....!!!!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik