1080i / 1080p

Reaction score
0
Καλημέρα σας....
πρόσφατα αγόρασα μια οθόνη LG 37LE2R που είναι HD ready..(OXI FULL HD).
Αυτο σημαίνει οτι δεν υποστηρίζει HD?
Ρωτάω γιατι σκέφτομαι να αγοράσω το playstation 3 και να το συνδέσω στην hdmi της τηλεόρασης ώστε να μπορέσω να "χαρώ" τα γραφικά του.
Η τηλεόραση υποστηρίζει 1080i αν θυμάμαι καλά.
Είναι HD READY και οχι FULL HD.
αυτό σημαίνει οτι δεν θα μπορώ να δω τα γραφικά που λένε οτι βγάζει το Playstation 3 στα 1080?Θα είναι σαν να το έχω σε κανονική crt οθόνη?
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τις διαφορές 1080i / 1080p
και κατα πόσο θα μπορέσω να ευχαριστηθώ το playstation 3 στην LG 37LE2R?
ευχαριστώ πολύ

Κωνσταντίνος

Reaction score
3
Καλωσόρισες συνονόματε,
Εφόσον η TV είναι HD ready και όχι FULLHD, σημαίνει ότι μπορεί να αναπαράγει εικόνα HD αλλά στην ανάλυση της τηλεόρασής σου.
Δηλαδή, αν η TV έχει ανάλυση 1366 χ 768 (αυτή είναι και η συνήθης ανάλυση που συναντά κανείς στις HD Ready TV's), τότε θα δεις μόνο τα 1366 χ 768 και όχι τα 1920 χ 1080.
Αν τώρα προβάλεις μια ταινία με ανάλυση 1280 x 720 (κι αυτή HD είναι), αυτή την ανάλυση θα την δεις πλήρως από την TV σου.

Δεν ξέρω αν κατάφερα να στο εξηγήσω, αλλά μπορείς να θυμάσαι έναν απλό κανόνα:

Για να δεις την ανάλυση στην οποία είναι γραμμένη μια ταινία (π.χ. 1080), θα πρέπει το μέσο αναπαραγωγής αυτής και το μέσο προβολής να έχουν την ίδια ανάλυση.

Αν τώρα, το μέσο προβολής (TV ή Projector) έχει υποδεέστερη (κατώτερη) ανάλυση από αυτή της ταινίας, θα δεις την ταινία αλλά με ανάλυση μέχρι αυτή του μέσου προβολής.
Κι εδώ είναι που πρέπει να είναι το μέσο προβολής HD Ready, γιατί αλλιώς την HD ταινία κινδυνεύεις να μην την δεις καν.
Επομένως για να ευχαριστηθείς την πλήρη ανάλυση του Playstation 3, θα πρέπει να έχεις TV ή προβολέα με ανάλυση 1920 χ 1080p.
Με την LG σου, θα απολαύσεις μόνο μέχρι την ανάλυση που έχει η τηλεόρασή σου.
Όσο για το (i) & (p), ισχύει το ίδιο. Αν η ταινία είναι 1080p και η TV σου 1080p (Full HD δηλαδή), θα δεις σε πλήρη ανάλυση.
Αν η TV έχει 1080i ανάλυση, θα δεις την ταινία σε 1080i κι ας είναι σε 1080p.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...
Κατάλαβα τι εννοείς.
η τηλεόρασή μου υποστηρίζει 1366 x 768p
Αρα μεχρι αυτήν την ανάλυση θα μπορώ να δω πλήρως απο την οθόνη μου συνδέοντας το ps3 μέσω hdmi με την LG.....
τώρα το βρήκα απο το site της LG.
το μόνο που μένει είναι να δώ ενα Playstation 3 δοκιμασμένο σε τηλεόραση σαν την δική μου (hd ready) για να μπορώ να δώ τις διαφορές απο FULL HD.
ελπίζω να μην είναι τρομακτικά μεγάλες :(

Reaction score
50
Σε 37άρα μην ανησυχείς, οι διαφορές δεν θα είναι και μέρα με νύχτα (ανάλογα με το μέσο που θ' αναπαράγεις σε μερικές περιπτώσεις δε θα τις καταλάβαινες ούτε αν είχες full HD τηλεόραση δίπλα)! Άλλο το full HD βέβαια αλλά μην αγχώνεσαι, μια χαρά θ' απολαμβάνεις τις ταινίες και τα παιχνίδια σου.

Reaction score
0
ταινίες blu ray/dvd Θα βλέπω απο το ps3.
ταινίες xvid θα βλέπω απο το lg dvd player που έχω.
απλα με ενδιέφερε να μάθω αν στην tv που έχω(παρόλο που δεν είναι FULL HD), τα παιχνίδια του ps3 θα παίζουνε καλύτερα απο οτι σε μια απλή συμβατική τηλεόραση(CRT).
αλλιώς τσάμπα αγόρασα την hd ready LG :p

anyway....
Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...

Reaction score
0
ταινίες blu ray/dvd Θα βλέπω απο το ps3.
ταινίες xvid θα βλέπω απο το lg dvd player που έχω.
απλα με ενδιέφερε να μάθω αν στην tv που έχω(παρόλο που δεν είναι FULL HD), τα παιχνίδια του ps3 θα παίζουνε καλύτερα απο οτι σε μια απλή συμβατική τηλεόραση(CRT).

anyway....
Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...
Η τηλεοραση σου ειναι μια χαρα για το ps3, και για ταινιες blu ray. και βεβαια θα παιζει πολυ καλυτερα απο μια CRT..μερα με την νυχτα θα ειναι.

Reaction score
0
...
Ναι ρε σύ, καμία σχέση. Δεν την αγόρασες τσάμπα. Άλλωστε τα πιο πολλά παιχνίδια του PS3 720p είναι.

Reaction score
0
Και 1080p να γινουν ολα τα παιχνιδια ..... παλι με τα 720p θα εισαι υπερ ευχαριστημενος..και να ξερεις φιλε mythos μην νομιζεις οτι τα 1080p εχουν τεραστια διαφορα...

Reaction score
63
Καλημέρα σας....
Ρωτάω γιατι σκέφτομαι να αγοράσω το playstation 3 και να το συνδέσω στην hdmi της τηλεόρασης ώστε να μπορέσω να "χαρώ" τα γραφικά του.
Η τηλεόραση υποστηρίζει 1080i αν θυμάμαι καλά.
Είναι HD READY και οχι FULL HD.
αυτό σημαίνει οτι δεν θα μπορώ να δω τα γραφικά που λένε οτι βγάζει το Playstation 3 στα 1080?Θα είναι σαν να το έχω σε κανονική crt οθόνη?
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε να καταλάβω τις διαφορές 1080i / 1080p
και κατα πόσο θα μπορέσω να ευχαριστηθώ το playstation 3 στην LG 37LE2R?
ευχαριστώ πολύ

Κωνσταντίνος
Ίσως σε βοηθήσει και το παρακάτω link, μιάς και είχα ανοίξει ένα παραπλήσιο θέμα!!
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33846

Reaction score
4.762
απ΄το μαγαζί που την αγόρασες τι σου είπαν?
είμαι πολύ περίεργος ν'ακούσω την απάντηση!

Reaction score
0
την αγόρασα απο mediamarkt και μου είπαν οτι είναι hd ready και όχι full hd και ρώτησα τις διαφορές και μου είπαν για τα 1080i
που υποστηρίζει η LG και όχι 1080p που είναι η πραγματική full hd ανάλυση.παραπάνω λεπτομέρειες δεν μου είπαν.

παιδιά ειλικρινά ήσαστε φοβεροί.
ευχαριστώ πααααααρα πολύ

Κωνσταντίνος Κορωνέλλος

Reaction score
1
Απάντηση: 1080i / 1080p

Δεν τιθεται θεμα διαφορας crt με lcd. Lcd απολαμβανεις, crt προσπαθεις μπας και δεις. Οσο για το 720p/1080p μικρη η διαφορα στα παιχνιδια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO