Yamaha YST-1100 το έχει αγοράσει κανείς?

Reaction score
0
Πείτε μου σας παρακαλώ επειδή μαλλον θα πάω να το αγοράσω , το έχει κανείς? Είναι καλή αγορά για κάποιον που δεν μπορεί να περάσει πίσω ηχεία?

Επίσης μπορεί αντί για αυτό κάποιος να προτείνει σύστημα 2+1 ηχεία που να έχει την αίσθηση 5+1?

Reaction score
4
Με τα λεφτα που θα δωσεις για αυτο παιρνεις ανετα 5.1
Οι κριτικες δεν ειναι καλες για αυτου του τυπου ηχεια σε οτι αφορα την αισθηση surround.

Kαλυτερα για μενα να κρυψεις τα surround ετσι ωστε να μην εχεις προβλημα αφου δεν θες να φαινονται παρα να ''πεταξεις'' τα λεφτα σου σε αυτο το ηχειο.

Μην περιμενεις ακουστικα σε θεμα surround να σε καλυψει η διασπορα του πισω ηχου! :mad_1:

(γιατι δεν μπορεις να περασεις πισω ηχεια? Πες μας τον λογο και θα σου βρουμε λυση σιγουρα!)

Reaction score
0
φιλε maniac έχω πρόβλημα με την γυναίκα μου που δεν θέλει να γεμίσει καλώδια στο σπίτι.

Είχα ψάξει το θέμα 5+1 και έλεγα να πάρω τον YAMAHA 659 με τα ROISTER HT-4000 και όταν τις έδειξα χτες τα ηχεία και πως θα τα φτιάξω και από που θα περάσουνε τα καλώδια έγινε χαμός.

Για αυτό ρωτώ για το πολυκάναλο ηχείο και εάν το έχει κανείς!!

Reaction score
0
έφτιαξα ένα σχέδιο του χώρου μου σαλόνι-τραπεζαρίας.

Μπορεί κάποιος να μου πει σε ενδεχόμενη λύση 5+1 ηχείων εάν το ηχείο το ένα είναι κοντά στον μπουφέ και όχι στην είσοδο εάν μου "χαλάει" όλο το σύστημα??

Μήπως η καθυστέρηση που υπάρχει όταν ένα ηχείο είναι απομακρυσμένο "διορθώνει" το πρόβλημα μου?

Attachments

Reaction score
4
Απο την στιγμη που βλεπω οτι πισω απο τον καναπε εχεις και αλλο δωματιο ξεχνα το yamaha! Αυτος το ηχειο θελει πισω τοιχο για να διαθλασει τον ηχο surround.
Να φτανει ο πισω ηχος μεχρι την κουζινα και να γυριζει στα αυτια σου δεν το βλεπω...
Εχεις και κενο και απο τα αριστερα..

Οσο για το αριστερο surround μπορεις να παιξεις με χρονοκαθυστερηση. Το θεμα ειναι που θα τα βαλεις για να μην φαινονται ασχημα πανω στον τοιχο αφου δεν θελει η συζηγος.

Υπαρχουν surround ηχεια με μολις 10 cm βαθος. Σαν αυτα που εχω βαλει εγω στο τοιχο μου. Ετσι γλυτωνεις το ασχημο ομολογουμενος εξογκωμα ενος ηχειου απο τον τοιχο..

Οσο για τον μπουφε αχ τι μου θυμισες... :crazy_1:

Reaction score
50
sotiriadisc γιατί δε βάζεις το πίσω αριστερά ηχείο όπως μπαίνεις απ' την πόρτα δεξιά (και όχι αριστερά όπως το βλέπω στο σχέδιό σου); Επειδή είναι πολύ καλύτερη θέση από εκεί που το έχεις τώρα φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος λόγος (αισθητικός;) που δεν το βάζεις εκεί. Πάντως αν δεν μπορείς με τίποτα να το βάλεις στη δεξιά θέση και η αριστερή δεν είναι... τραγική, αρκεί το ηχείο να κοιτάει προς τον ακροατή. Αλλά μην το πας τέρμα στο μπουφέ, παραείναι μακριά.

Πάντως έχει δίκιο ο HCM, το ένα ηχείο που έλεγες στην αρχή δε θα σε βόλευε καθόλου όπως έχεις την κουζίνα από πίσω. Προσωπικά, αν δεν γινόταν 5.1 με τίποτα, θα προτιμούσα πολύ περισσότερο ένα σύστημα 3.1 (τα 3 μπροστινά κι ένα sub) παρά το ένα ηχείο με τεχνητό 5.1. Τώρα για τα καλώδια με μια καλή εγκατάσταση από κανάλια θα γίνουν αρκετά πιο διακριτικά.

Α να ρωτήσω κάτι: το τζάκι θα το... ανάβετε; Γιατί βλέπω μπροστινό δεξί ηχείο εκεί δίπλα. Αν είναι κολλητά μπορεί να'χει πρόβλημα το ηχείο λόγω θερμότητας.

Reaction score
4
Και αυτο σωστο! Καλυτερα να στησεις ενα 3.1 και μετα σιγα σιγα βαζεις και τα surround.

Βασικα δειξε στην συζυγο τα ηχεια μου τα surround να δει οτι δεν εξεχουν πολυ απο τον τοιχο γιατι η γυναικα μπορει να εχει δει τιποτα surround που ειναι σε βασεις τοιχου και εξεχουν κανα μετρο απο το ντουβαρι και να εχει τρομαξει με το δικιο της!

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μάνο το ηχείο δεν το βάζω όπως μπαίνεις δεξιά για αισθητικούς λόγους όπως λες και εσύ. Άσε και αυτό πίσω από την πόρτα ακόμα είμαι σε "διαπραγματεύσεις" με την γυναίκα. Όσο για τον μπουφέ το ηχείο θα κοιτάει προς τον μεγάλο καναπέ οπότε βελτιώνετε λίγο η κατάσταση σωστά?

Τελικά το yamaha και εγώ το αποκλείω. Κατέβασα το manual του και δεν μου άρεσε όπως τα έλεγε.

Τώρα για το σύστημα 2+1 ή 3+1 έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε προβολή ταινίας από ένα 5+1 ? είχε η ήχος νομίζω ένα τεστ με 2+1 συστήματα αλλά δεν θυμάμαι καλά. Σε αυτή την περίπτωση για τι σύστημα να κοιτάξω?

Reaction score
0
manian έχεις τις κουρτίνες στα ηχεία κοντά , εγώ φαντάσου ότι θα περάσω τα ηχεία από το σοβαντιπι οπότε εάν βάλω ηχείο στον τοίχο θα πρέπει να ανεβάσω καλώδιο. Με τα roister όμως που είναι κολόνες και τα πίσω από το κανάλι θα πέσω αμέσως στο ηχείο οπότε δεν θα φαίνεται πολύ.

Reaction score
164
Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε της κανένα χαλί, καμία κουρτίνα κτλ για να την καλοπιάσεις... :happy_5:

Reaction score
50
Κοίταξε να δεις, όπως και να το κάνουμε για surround αίσθηση τα πίσω ηχεία έχουν αρκετά καθοριστικό ρόλο - άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός τους. Από την άλλη τα surround έχουν μικρή συμβολή στην ταινία γενικά, από την άποψη ότι αν δεν έχεις καμιά... έκρηξη ν' ακούσεις από πίσω όλη τη δουλειά την κάνουν τα μπροστινά. Κυρίως αυτά ακούς.

Συμπέρασμα: για να έχεις ένα καλό ήχο με κάποιο 2.1 ή 3.1 σύστημα θα είσαι πιστεύω πολύ ευχαριστημένος. Μπορεί ακόμα και μια ψευδαίσθηση surround να έχεις από ανακλάσεις στους τοίχους (αν και είπαμε, λόγω διαμόρφωσης του χώρου αυτό δεν είναι τόσο εύκολο). Τα πίσω θα βοηθήσουν σίγουρα στην surround αίσθηση. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο (ειδικά με το πίσω αριστερά), βάλτα όπως είναι στο σχέδιο αλλά με κλίση προς τη θέση ακρόασης. Απ' το να μην τα έχεις καθόλου πιο καλά θα είναι. Πάντως άκουσε και τη συμβουλή του unforgiven... πολλές φορές κάνει θαύματα :)

Reaction score
0
Καλημέρα,

το καλοκαιράκι έρχετε και σε λίγο θα πάρουμε κανούργιες κουρτίνες ... λετε να αλλάξει η τύχη μου?:)

Μάνο σε σύστημα 3+1 όπως λές τι προτείνεις για αγορά? γενικά η σκέψη μου για τον yamaha 659 μαζί με τα roister 4000 είναι καλή ?

έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο?

Reaction score
4
Για πες για τα Roister 4000 γιατι και γω Roister εχω status 6 αλλα ψαχνω για αναβαθμιση.
Δεν τα ξερω τα 4000. Μαλλον ειναι παλια ε? Εχεις καμια photo η κανα link?

Εγω λεω να παρω τα καινουρια status τα 8.

Reaction score
50
Το θέμα είναι καθαρά πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις... α και τι θες να κάνεις μ' αυτά, θέλω να πω να δεις μόνο σινεμά ή ν' ακούς και μουσική;

Reaction score
50
Με 1000 ευρώ σε σύστημα 3.1 θα πρότεινα Wharfedale Diamond 9 για 3 ηχεία + Yamaha ενισχυτή και sub. Όλα μπορείς να τα βρεις στο ΝΑΚΑ (για ακρόαση, για αγορά αλλού γιατί ο ΝΑΚΑΣ είναι αντιπρόσωπος και έχει τιμές καταλόγου). Αν πήγαινες για αρχή σε σύστημα δικάναλο και ενισχυτή θα πρότεινα Monitor Audio RS6 ηχεία και επίσης Yamaha ενισχυτή. Κεντρικό και sub όποτε κάτσει. Αν υπάρχει προοπτική μελλοντικής αναβάθμισης θα πήγαινα στη δεύτερη λύση, αν θες να τα πάρεις και να μην ξαναασχοληθείς στην πρώτη.

Τώρα βέβαια οι προτάσεις αυτές είναι εντελώς ενδεικτικές. Σετ από ηχεία και ενισχυτές υπάρχουν πάααααααρα πολλά (πχ. Magnat, Canton, τα Roister που λες κι εσύ κ.τ.λ., για ν' αναφέρω κάποιες οικονομικές προτάσεις). Από δω και πέρα βουρ στα μαγαζιά ν' ακούσεις μόνος σου. Α να σημειώσω ότι οι προτάσεις που αναφέρω δεν είναι τόσο lifestyle όσο τα ηχεία που σκέφτεσαι (δεν είναι άσχημα τα ηχεία που λέω, απλά ο προσανατολισμός τους δεν είναι προς τα εκεί). Ίσως σ' ενδιαφέρει κι αυτό περισσότερο.

Reaction score
0
Μια παρατηρηση. Στην εικονα του maniac η τοποθετηση των πισω μου φανηκε τελεια και πολυ εξυπνη! Οταν δε χρησιμοποιεις τα surround (δηλαδη σχεδον παντα) τα καλυπτεις με τις κουρτινες και δε φαινονται καν! Οταν θες να δεις ταινια απλα τραβας λιγο τις κουρτινες οπως στη φωτογραφια... Τελειο!

Δυστυχως βεβαια στο σπιτι σου φιλε δε μπορει να γινει αυτο γιατι δεν εχεις τοιχο πισω απο τον καναπε :(

Παντως και προσωπικη μου αποψη ειναι οτι home cinema χωρις surround δεν εχει νοημα, αυτη η τρισδιαστατη αισθηση ειναι που κανει τη διαφορα και "σε βαζει στην ταινια", οχι η ποιοτητα του ηχου απο μονη της (προσωπικη αποψη). Οποτε ψαξε λιγο τη δουλεια....

Αν εχεις πριζες κοντα στο σημειο που μπορεις να βαλεις τα πισω ηχεια, ισως ειναι λυση και καποιος ασυρματος ενισχυτης για τα πισω ηχεια. Ετσι τουλαχιστον θα αποφυγεις τα μεγαλου μηκους καλωδια προς τον ενισχυτη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas