Αυριο...

Το επομενο βημα στην βιντεοπροβολη θα ειναι...

• Laser

Votes: 16 36,4%
  • 3D

Votes: 13 29,5%
  • Ολογραφικο

Votes: 5 11,4%
  • Ολα μαζι

Votes: 3 6,8%
  • Κανενα απο τα παραπανω

Votes: 7 15,9%

• Total voters
    44
Reaction score
4
Να εξηγησω λιγο καλυτερα την αποψη μου.
Πιστευω μεχρι η Ολογραφικη εικονα και το 3D μας κτυπησει την πορτα θα εχουν περασει πολλα πολλα χρονια και απο τιμη δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι.
Δεν μιλησα για LCD ή Plasma στις 100'' αλλα για τον αντικαταστατη τους.
Πιστευω οτι ειναι πολυ πιο κοντα η OLED τεχνολογια απο 3D και ολογραφους και επειδη οπως λενε ειναι φτηνη στην παραγωγη οταν καταφερουν να ξεπερασουν διαφορα προβληματα (οπως το μεγεθος σε ιντσες) και φτασουν να βγαινουν σε μεγαλο μεγεθος και στην τιμη που πρεπει δυσκολα θα θυμομαστε την προιστορικη εποχη με τους προβολεις με λαμπες και τα κατεβασματα των ζαρωμενων πανιων και τις ιδιοκατασκευες και δεν θα γελαμε.
Θα ξετυλιγεις την OLED σου και θα εχεις το σινεμα σου με τελεια contrast και χρωματα στις 100''.
Για αυτο πιστευω οτι ο προβολεας σαν προβολεας οπως τον ξερουμε (και δεν μεταλλαχτει σε κατι αλλο οπως σε ολογραφο) δεν εχει μελλον.

Παρα πολλες μεγαλες εταιρειες εχουν κανει στροφη ηδη προς αυτην την τεχνολογια.

http://www.oled-display.net/technology.htm

OLEDs can provide desirable advantages over today’s liquid crystal displays (LCDs), as well as benefits to product designers and end users. OLEDs feature:

* Vibrant colors
* High contrast
* Excellent grayscale
* Full-motion video
* Wide viewing angles from all directions
* A wide range of pixel sizes
* Low power consumption
* Low operating voltages
* Wide operating temperature range
* Long operating lifetime
* A thin and lightweight form factor
* Cost-effective manufacturability

Reaction score
164
Και ποιός σου λέει ότι οι OLED δεν θα τσαλακώνουν! :happy_8:
Ό,τι διπλώνει ή τυλίγεται, ζαρώνει...

Reaction score
4
Αμα σου τσαλακωσει θα την καρφωσεις και θα την κανεις σταθερη ......:happy_5:

Reaction score
4
Μετα απο το site του Αντρεα αλλαζω γνωμη και πιστευω οτι ποτε δεν θα πεθανει ο προβολεας σαν μεσο γιατι πανω απο ολα...... ειναι αναγκη τελικα :cool_4:

http://backyardtheater.com/

Reaction score
0
Αλλη η εικόνα του προβολέα και άλλη της τηλεόρασης.
Μην τα συγκρίνετε..:mad_1:

Reaction score
4
Αλλη η εικόνα του προβολέα και άλλη της τηλεόρασης.
Μην τα συγκρίνετε..:mad_1:
Κοιτα με τα σημερινα δεδομενα σιγουρα. Αλλα δεν ξερεις αυριο....
Προτιμω και εγω με τα χιλια τον προβολεα. Οντως δεν θα πεθανει ποτε ο προβολεας γιατι τελικα ειναι και μερακι.
Αλλα αν στο μελλον βγουν τιποτα "τυλιχτες" θα τραβηξει μεγαλο ζορι ο προβολεας....
Βασικα οτι και να βγει που θα εχει μεγαλη εικονα ή πιο "ζωντανη" σαν 3D ή ολογραμμα σε προσιτη τιμη , ε τοτε σκουρα τα πραγματα.
Μεχρι τοτε ας χαρουμε τα προβολια μας.

Reaction score
1
Κωστή, η τεχνολογία OLED υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπακούει και αυτή στο νόμο του "there is no free lunch".

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τα εξής:

1. Τεράστιο κόστος εγκαταστάσεων παραγωγής
2. Μικρή διάρκεια ζωής του μπλε φιλμ (< 1000 ώρες)
3. Με το νερό καταστρέφονται!

Το ότι είναι τυλιχτή, σημαίνει πως θα είναι είναι κάτι σαν τα χαλιά. Σαφώς μεγαλύτερος όγκος και βάρος από τις οθόνες μας, που είναι ήδη βαριές, ασήκωτες και μη φορητές. Η διαφορά όμως είναι ότι ο προβολέας είναι μικρός, ελαφρύς και φορητός. Και είναι σε θέση να προβάλλει σε τοίχο, σεντόνι και τραπεζομάντιλο. Τον παίρνεις στο εξοχικό σου, ακόμη και στο τροχόσπιτο που λέει ο λόγος... Κάνεις στάση στο ξενοδοχείο "Τα Αστέρια", καρφώνεις δύο πασαλάκια, απλώνεις το γαμπριάτικο σεντόνι με gain .8 και μπορντούρα Λουδοβίκος ο ΧΙ, και απολαμβάνεις θερινό σινεμά!

Reaction score
63
Το ολόγραμμα πάντως το βρίσκω το λιγότερο πιθανό. Το επόμενο βήμα θα είναι κανένας IMAX θόλος!!!

Reaction score
4
Κάνεις στάση στο ξενοδοχείο "Τα Αστέρια", καρφώνεις δύο πασαλάκια, απλώνεις το γαμπριάτικο σεντόνι με gain .8 και μπορντούρα Λουδοβίκος ο ΧΙ, και απολαμβάνεις θερινό σινεμά!
:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Επειδη το θεμα ειναι για το μελλον και ολοι μιλαμε με δοση ποιητικης αδείας οταν αναφερομαστε σε 3D και σε ολογραματα , την τεχνολογια OLED απλα την βλεπω πιο "προσιτη" στο να φτασει στα χερια μας σε συντομο χρονικο διαστημα.
Σιγουρα πρεπει να ξεπεραστουν πολλα προβληματα αλλα και αυτα να μην ξεπεραστουν πιστευω οτι κατι παραπλησιο θα ερθει πρωτα παρα τα ολογραμματα.
Για τους προβολεις παντως εχετε δικιο και οταν το ξανασκεφτηκα καλυτερα , καταλαβα οτι ειναι δυσκολο να καταργηθουν γιατι καλυπτουν τελικα ευρυτερες αναγκες ως προς την θεαση ταινιων κατι που οι τηλεορασεις δεν μπορουν ακομη.
Αλλα για μεσα στο σαλονι θα ζοριστουν αρκετα οταν καποιος θα μπορει να εχει 100" χωρις ολη την ταλαιπωρια που επιφερει ενας προβολεας.
Οι προβολεις πρεπει με καποιο τροπο ομως να "μεταλαχτουν" για να επιζησουν.
Σιγουρα το πρωτο βημα πρεπει να γινει με τις λαμπες , το μεγαλο μειον αυτη την στιγμη στους προβολεις.

Reaction score
1
...καταλαβα οτι ειναι δυσκολο να καταργηθουν...
Δεν ξέρω αν κατάλαβες και κάτι άλλο...

Στο αυτό εδώ το site και στη συγκεκριμένη κατηγορία, με ΑΝΔΡΕΑ Κ. και zoglair, εξέφρασες άποψη περί κατάργησης προβολέων!

Αν δεν ήσουν ο Κώστας που ξέρουμε και αγαπάμε, θα είχες φάει ban αορίστου διαρκείας!

Σα να μπαίνεις στην εκκλησία, να βρίζεις θεούς και παπάδες, να μιλάς για το τέλος του κόσμου, κλπ. Στον εξορκιστή κατευθείαν με τη στάμπα του δαιμονισμένου :happy_5:

Reaction score
4
Κύριε Συ Αντρεα - Νικο, Σε λατρεύουμε και ζητούμε την προστασία Σου και την ευλογία Σου.
Χάρισέ μας την αρετή του Καλιμπραρισματος, της Καλοθεασης και της Αθωας κρισης, αρετές που μας είναι τόσο χρήσιμες για μας στα συγκριτικα.
Μην επιτρέπεις να παραβιάζουμε τους νόμους της τάξεως του φορουμ και της πειθαρχίας.
Απομάκρυνε από μας κάθε κίνδυνο μυωπιας και στραβισμου.
Προφύλαξέ μας από κάθε ραινμποου κι πεπλο.
Προστάτευσέ μας σε κάθε δύσκολη στιγμή υπερτασης δικτυου.
Προστάτευσέ μας σε κάθε δύσκολη στιγμή πτωσης της λαμπας.
Δίδαξέ με πως πρέπει και τι πρέπει να λέγω.
Μη με απομακρύνεις από το Πρόσωπό Σου εξαιτίας
της αλαζονείας μου.
Αν είναι θέλημά Σου να μην απαντώ,
δώσε μου πνεύμα ειρηνικής σιωπής
που να μην προκαλεί λύπη ή πόνο στους αδελφους μου Συντονιστες.
Συ γνωρίζεις όλα όσα έχω ανάγκη.
Συ γνωρίζεις την τυφλότητα και την άγνοια μου.
Κι αυτά όλα
για να δοξάζουμε το ευλογημένο όνομά Σου.

Δώσε μου με την δύναμη της αγάπης Σου να κρατηθώ σταθερά στο αγαθό που ονομαζεται προβολεας.

Και όταν η διεστραμμένη μου θέληση με οδηγήσει σε άλλους δρόμους,
μην με αφήσεις να χαθώ,
αλλά κάνε με να επιστρέψω σε Εσένα.

Reaction score
1
- Τέκνον μου, φεύγε από παντός πονηρού και από παντός ομοίου αυτού
- Τέκνον μου, μη γίνου επιθυμητής TV μηδέ οιωνοσκόπος, οδηγεί γαρ η επιθυμία προς την ειδωλολατρίαν.
- Τέκνον μου, του λαλούντος σοι τον λόγον του ΑΝΔΡΕΑ Κ. και zoglair, μνησθήση νυκτός και ημέρας, τιμήσεις δε αυτούς ως κύριους.
.

Reaction score
4
- Τέκνον μου, φεύγε από παντός πονηρού και από παντός ομοίου αυτού
- Τέκνον μου, μη γίνου επιθυμητής TV μηδέ οιωνοσκόπος, οδηγεί γαρ η επιθυμία προς την ειδωλολατρίαν.
- Τέκνον μου, του λαλούντος σοι τον λόγον του ΑΝΔΡΕΑ Κ. και zoglair, μνησθήση νυκτός και ημέρας, τιμήσεις δε αυτούς ως κύριους.
.
Ενταξει ...εξαγνίστικα....ηδη νιωθω καλυτερα.....:happy_5:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.173
Απάντηση: Αυριο...

Τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλίνομεν και ανοίξωμεν στα δύο.

Τέτοια κεφάλια για σπάσιμο είναι. Βλαμμένοι! :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Κύριε Συ Αντρεα - Νικο, Σε λατρεύουμε και ζητούμε την προστασία Σου και την ευλογία Σου.
Χάρισέ μας την αρετή του Καλιμπραρισματος, της Καλοθεασης και της Αθωας κρισης, αρετές που μας είναι τόσο χρήσιμες για μας στα συγκριτικα.
Μην επιτρέπεις να παραβιάζουμε τους νόμους της τάξεως του φορουμ και της πειθαρχίας.
Απομάκρυνε από μας κάθε κίνδυνο μυωπιας και στραβισμου.
Προφύλαξέ μας από κάθε ραινμποου κι πεπλο.
Προστάτευσέ μας σε κάθε δύσκολη στιγμή υπερτασης δικτυου.
Προστάτευσέ μας σε κάθε δύσκολη στιγμή πτωσης της λαμπας.
Δίδαξέ με πως πρέπει και τι πρέπει να λέγω.
Μη με απομακρύνεις από το Πρόσωπό Σου εξαιτίας
της αλαζονείας μου.
Αν είναι θέλημά Σου να μην απαντώ,
δώσε μου πνεύμα ειρηνικής σιωπής
που να μην προκαλεί λύπη ή πόνο στους αδελφους μου Συντονιστες.
Συ γνωρίζεις όλα όσα έχω ανάγκη.
Συ γνωρίζεις την τυφλότητα και την άγνοια μου.
Κι αυτά όλα
για να δοξάζουμε το ευλογημένο όνομά Σου.

Δώσε μου με την δύναμη της αγάπης Σου να κρατηθώ σταθερά στο αγαθό που ονομαζεται προβολεας.

Και όταν η διεστραμμένη μου θέληση με οδηγήσει σε άλλους δρόμους,
μην με αφήσεις να χαθώ,
αλλά κάνε με να επιστρέψω σε Εσένα.
:bravo::bravo::bravo:

Γεια σου ΠαπαPseira με τα ευχελαια σου.

:happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
3
:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Επειδη το θεμα ειναι για το μελλον και ολοι μιλαμε με δοση ποιητικης αδείας οταν αναφερομαστε σε 3D και σε ολογραματα , την τεχνολογια OLED απλα την βλεπω πιο "προσιτη" στο να φτασει στα χερια μας σε συντομο χρονικο διαστημα.

Δε θα ήταν μαγικό όμως να βλέπαμε ταινίες με την τεχνολογία του ολογράμματος;
Ακόμα θυμάμαι την ανατριχίλα που με έπιασε όταν πρώτη φορά, δυο σχεδόν δεκαετίες πριν, γνώρισα τι είναι ο ολογραφικός πάγκος σε ερευνητικό εργαστήριο της σχολής μου:happy_6: . Από τότε φανταζόμουνα τη μαγεία του να βιώνεις την τέχνη, να γίνεσαι ένα κομμάτι της και υπό συνθήκες να αλληλεπιδράς μαζί της!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.525
Members
38.710
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas