Κάτι τρέχει στα 24!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247
Σίγουρα έχετε λίγο-πολύ ακούσει το θέμα του υλικού που είναι γυρισμένο σε 1080p/24 frames. Το ζήτημα της αναπαραγωγής του χωρίς ανάγκη 2:3 pulldown είναι σημαντικό, δεδομένης και της πληθώρας υλικού που θα υπάρξει διαθέσιμο στο άμεσο μέλλον.

Το ερώτημα είναι, υπάρχουν -ή πρόκειται να εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον- φτηνοί (έως ~2.000€) προβολείς που να το υποστηρίζουν σωστά;

Οι προδιαγραφές του Panasonic AX100 το υποστηρίζουν εγγενώς (υποτίθεται). Ωστόσο, ένας δοκιμαστής αναφέρει:
"Using a DVDO iScan VP50 video processor I was able to feed 720p24, 720p48, 1080p24, and 1080p48 into the HDMI input of the AX100U. However, all of them had problems. With a judder test pattern, there was tearing of the image and none of those modes worked well enough to be useful for normal viewing. The 1080p60 mode looked good with the test pattern, but I would use 720p60 given that the native resolution of the projector is 720p."

Κάποια αναμενόμενα στο άμεσο μέλλον μοντέλα επίσης το υποστηρίζουν, στα χαρτιά τουλάχιστον.

Έχει κάποιος τον απαιτούμενο εξοπλισμό και έχει πειραματιστεί με το θέμα;

Reaction score
0
νομιζω οτι epson 1080p το υποστηπιζει ας μας πει καποιος εαν ξερει ευχαριστω νομιζω ειναι ενα καλο θεμα που θα ενδιαφερει αρκετους

Reaction score
2
Το θέμα δεν είναι απλά να δέχεται σήμα 24fps και να το μετατρέπει σε κάτι άλλο ο scaler, αλλά να το προβάλει και στα 24fps με refresh rate πολλαπλάσιο του 24. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει οτι είναι το ιδανικό και αυτό θα επιδιώξω όταν με το καλό πάρω προβολέα (στο μακρινό μέλλον...).

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247
Απάντηση: Κάτι τρέχει στα 24!

Δεν κάνεις λάθος, σε αυτόν -κυρίως- αναφέρομαι όταν μιλάω για μελλοντικά μοντέλα.:bravo:
Το πρόβλημά μου είναι, αντέχω χωρίς προβολέα μέχρι τον Ιούνιο (άσε που τελικά μπορεί να βγει κατώτερος των προσδοκιών)?
Χλωμό...

Reaction score
2
Πάντως τα 24fps και η τέλεια κινηματογραφική κίνηση/αίσθηση είναι το holy grail των κινηματογραφόφιλων! Επιτέλους είμαστε κοντά στο στόχο μας!!! :cool_1: :prof:

Reaction score
4
Εγω προτεινω να κραταμε μικρο καλαθι μεχρι να τον δουμε.
Ειναι sony που κανει 1000 ευρω.
Το μοντελο τους στα 7-8000 ευρω αφησε πολλους δυσαρεστημενους.
Για τον μικρο στα 4-5000 ευρω (δεν θυμαμαι) ακομη περισσοτερους.

Reaction score
0
Εγω με τον πανυ ax100 παιζω απροβληματιστα στα 1080.24fp με htpc και hd video και δουλευει αψογα.:cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247
Απάντηση: Re: Κάτι τρέχει στα 24!

Εγω με τον πανυ ax100 παιζω απροβληματιστα στα 1080.24fp με htpc και hd video και δουλευει αψογα.:cool_4:
Εννοείς δηλαδή ότι όταν πχ κάνει η κάμερα ένα αργό γύρισμα (panning) από αριστερά στα δεξιά, δεν παρατηρείς ένα ελαφρό "κόμπιασμα" στην κίνηση, αλλά αυτή είναι απόλυτα ομαλή;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Κάτι τρέχει στα 24!

Εννοείς δηλαδή ότι όταν πχ κάνει η κάμερα ένα αργό γύρισμα (panning) από αριστερά στα δεξιά, δεν παρατηρείς ένα ελαφρό "κόμπιασμα" στην κίνηση, αλλά αυτή είναι απόλυτα ομαλή;
Ναι απολυτα ομαλη, στην αρχη ειχα τετοια προβλματα αλλα με αλαγη player και καποιους codec και ρυθμισεις παζει αψογα και με τελεια κινιση.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Κάτι τρέχει στα 24!

Μήπως δοκίμασες το πλάνο μέσα στη μπλέ σκηνή στο Vertical Limit;
Ή τα πανοραμικά πλάνα στην αρχή του TLOTR 2 στα βουνά;
Για δοκίμασε να μας πεις εντυπώσεις κι απ΄αυτά, μιας και είναι δύσκολα.
Υπάρχουν κι άλλα πολλά βέβαια αλλά για αρχή καλά είναι κι αυτά.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247

Μάλιστα... Να σε ρωτήσω, τι σύνδεση χρησιμοποιείς μεταξύ Η/Υ και προβολέα?
Πως γνωρίζεις ότι το σήμα που φτάνει στον προβολέα είναι 24 frames, έχει κάποια ένδειξη από το μενού του, για παράδειγμα?

Reaction score
4
Λογικα πρεπει να ειναι με 48hz στο HTPC.
Αλλα οντως και θελω να μαθω περισσοτερα.

Αντε κωστη που εισαι?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247

Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να δεις τα fps των βίντεο;
Και τι σύνδεση χρησιμοποιείς, VGA, DVI/HDMI ή Component;

Reaction score
0

Αντε κωστη που εισαι?
Γεια σου φιλε Κωστα. Απο την nvidia παω στα hz και επιλεγω 24hz, στην οθονη ο πανυ μου δειχνη στις ενδηξεις ακριβος αυτο 1080 24p, το οποιο ειναι το στανταρ 1080 24fp. Συνδεση hdmi καλοδιο με dvi ανταπτορα στην nvidia.:cool_4:

Reaction score
4
Γεια σου φιλε Κωστα. Απο την nvidia παω στα hz και επιλεγω 24hz, στην οθονη ο πανυ μου δειχνη στις ενδηξεις ακριβος αυτο 1080 24p, το οποιο ειναι το στανταρ 1080 24fp. Συνδεση hdmi καλοδιο με dvi ανταπτορα στην nvidia.:cool_4:
Γεια σου κωστα και απο εμενα:cool_4:

Λοιπον φιλε, με μερικα τεστ που εκανα εδω η κινηση στα δυσκολα σημεια εφτιαξε παρα πολυ και δεν το περιμενα.
Οπως ξερεις ο scaler του πανα ομως δεν ειναι και απο τους καλυτερους και οπως το εχω δει με δοκιμες , την καλυτερη εικονα την περνουμε οταν του δινουμε σημα στην native αναλυση του ειδικα απο pc.
Ετσι πηγαινοντας στα 1080 εχουμε κανει μια παραχωρηση στην ποιοτητα για το θεμα της κινησης.
Απο την αλλη η βελτιωση στην κινηση ειναι στα ματια μου μεγαλυτερη απο την απωλεια ποιοτητας που εχω.
Ιδου το διλλημα λοιπον και μαλλον παμε σε προσωπικες προτιμησεις πια.

Εγω μαλλον θα μεινω με τα 2 κλικ προς την καλυτερη ποιοτητα γιατι να σου πω την αληθεια δεν με ειχε προβληματισει και ιδιαιτερα ποτε το θεμα της κινησης.:cool_4:

Reaction score
0
Φιλε Κωστα εγω την καλητερη ποιοτητα σε εικονα και σε κινηση σε ζωντανια και χρωματα, την παιρνω απο το denon 1920 στα 720ρ, μιλαμε για sd.Τωρα στα hd video που εχω αναγκαστικα απο το htpc, η εικονα στο hd δεν το συζηταμε ειναι αψογη, αλλα και παλι επιλεγω 720ρ στο pc εκει η εικονα στα ματια μου ειναι πιο τελεια και ας παιζω υλικο 1080ρ.Το hd βεβαια ειναι το τελειο. HTPC: zoom player ffdshow και reclock παιρνω το καλυτερο, εχω δοκιμασει και πολλα players,του εχω σχεδον ολους, αλλα με παρα πολες ωρες πειραματα ειδα οτι ετσι στα ματια μου περνω την καλητερη εικονα, επισης και το klmplayer ειναι πολυ καλο.:happy_4: :happy_4: :cool_4:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.511
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio