Pioneer PDP-427XD

Reaction score
1
Γεια χαρα σε ολους :)

Υπαρχει κανεις που εχει ασχοληθει με την ταδε TV ?

Θα μ' ενδιαφερανε οι γενικες εντυπωσεις και κυριως η ποιοτητα απεικονησης των αναλογικων και ψηφιακων επιγειων.

Για τους ξενογλωσσους χρησιμα θα φανουν τα εξης:
http://www.areadvd.de/hardware/2006/pioneer_pdp_427xa_1.shtml
http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49285472,00.htm

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Φιλικα Χρηστος

Υ.Γ.: Μια γενικη ερωτηση εχω ακομα οσον αφορα την μη αριστη αναλογικη επιγεια ληψη με Plasma TVs:
Χαλαει πολυ η εικονα σε σχεση με μια καλη CRT οταν εχουμε θορυβο η παρεμβολες απο πιο ισχυρους σταθμους αλλου πομπου η διπλανης συχνοτητας ? Αν ναι κατα ποιο τροπο ? Αυξανεται η θολουρα η προσθετονται λανθασμενα pixels ?

Reaction score
0
Ως κατοχός της σου λέω πως αν την θέλεις μόνο για TV, είναι μια χαρά. Τα χρωματά της (πλην μαύρου) εντυπωσιακά.
Αν την θές με κλειστα φώτα να απολαμβάνεις dvd, τότε μάλλον κοίτα αλλού (sxrd tv, projectors, crt).

Reaction score
1
Με συγχωρεις Γιαννη που απανταω τοσο αργα. Μεχρι στιγμης την βγαζω με μια 16" CRT Sony Trinitron. Μπορει να ναι πολυ μικρη αλλα τετοια ποιοτητα σε CRT ακομα δυσκολα την βρησκεις σημερα πια. Ομως εκτος του οτι εκλεισε τα 11 χρονια, μου ειναι πλεον πολυ μικρη. Ετσι ειναι καιρος να παμε σε κατι μεγαλυτερο. Κυριως την θελω για TV ειτε μεσω επιγειας UHF (αναλογικη/DVB-T) αλλα και για δορυφορικη (MPEG2 SD/H.264). Που και που κανα DVD η κανα HD αρχειο απ το PC. Οπως βλεπεις οι απαιτησεις μου δεν ειναι και τρομερες. Εσυ γραφεις πως δεν εισαι ευχαριστημενος με το μαυρο της. Πραγματι δεν το χω ξανακουσει απο αλλον στα λιγοστα σχολια που βρηκα μεχρι τωρα. Το μονο που ακουγεται ειναι οτι θελει αρκετα καλη ρυθμιση. Οσο δεν την δω μπροστα μου δεν μπορω να κρινω.

Μηπως την εχει και καποιος ακομα να ακουσουμε καμια γνωμη παραπανω ?

Reaction score
384
Εχω 2 απο αυτες στο σπιτι, μια χαρα ειναι.
Εαν μπορεις να περιμενεις λιγακι, θα βγει η 428 σειρα.
Σε περιπτωση που θελεις να βγαλεις τον scaler απο τη μεση, αυτο γινεται μονω μεσω της εισοδου VGA.

Reaction score
7
Εσυ γραφεις πως δεν εισαι ευχαριστημενος με το μαυρο της. Πραγματι δεν το χω ξανακουσει απο αλλον στα λιγοστα σχολια που βρηκα μεχρι τωρα. Το μονο που ακουγεται ειναι οτι θελει αρκετα καλη ρυθμιση.
Το μαύρο της δεν είναι καλό και δεν συγκρίνεται με το μαύρο των Panasonic Plasma. Έχει χειρότερο μαύρο ακόμα και από μια καλή LCD. Την έχω συγκρίνει με τη δική μου LCD Sharp LC37XD1 και είχε σαφώς χειρότερο μαύρο. Γνώμη μου είναι να πάς για την Panasonic 42PX70 άν θες Plasma. Όσο για τις ρυθμίσεις, ναι οι Pioneer έχουν άπειρες ρυθμίσεις!

Reaction score
0
Και εγώ σου προτείνω την Panasonic PX-70 αυτή τη στιγμή..

Σε 1-2 μήνες η Pioneer ξαναχτυπάει με μοντέλα που όπως ισχυρίζεται θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια "plasma" αλλα υποψιάζομαι οτι το κόστος τους θα είναι υψηλό

http://www.pioneer.eu/eur/campaign/products/projectkuro.html

Reaction score
0
Το ότι υστερεί το μαύρο της (χωρίς να είναι κακό, σίγουρα ανώτερο από τις περισσότερες LCD) σε σχέση με την Panasonic δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια συνολικά καλύτερη τηλεόραση, με εκπληκτικά χρώματα και κλάσεις ανώτερο processing.

Reaction score
7
Το ότι υστερεί το μαύρο της (χωρίς να είναι κακό, σίγουρα ανώτερο από τις περισσότερες LCD) σε σχέση με την Panasonic δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια συνολικά καλύτερη τηλεόραση, με εκπληκτικά χρώματα και κλάσεις ανώτερο processing.
Συμφωνώ ότι έχει καλύτερο Scaler που δεν βγάζει μωβ σκιάσεις σαν την Panasonic και καλύτερα χρώματα, αλλά χωρίς καλό μαύρο η εικόνα δεν έχει βάθος. Τα πράγματα σε απόλυτο σκοτάδι γίνονται πολύ δύσκολα για την συγκεκριμένη TV. Βέβαια είναι θέμα τι προτιμάει κάποιος...εγώ προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω ταινία με ανοιχτα φώτα και το καλό μαύρο είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Και δυστυχώς η συγκεκριμένη Pioneer είναι ακριβή και έχει κακό μαύρο (για Plasma). Στα μάτια μου η Panasonic συνολικά φαίνεται καλύτερη πάντως....βέβαια μόνος σου θα δείς και θα κρίνεις. Όπως και στον ήχο, έτσι και στην εικόνα κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Φήμες πάντως λένε ότι η Pioneer θα πάρει πάλι τα σκήπτρα με την νέα γενιά Plasma που θα έχει εκπληκτικό μαύρο.

Reaction score
0
Συμφωνώ ότι έχει καλύτερο Scaler που δεν βγάζει μωβ σκιάσεις σαν την Panasonic και καλύτερα χρώματα, αλλά χωρίς καλό μαύρο η εικόνα δεν έχει βάθος. Τα πράγματα σε απόλυτο σκοτάδι γίνονται πολύ δύσκολα για την συγκεκριμένη TV. Βέβαια είναι θέμα τι προτιμάει κάποιος...εγώ προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω ταινία με ανοιχτα φώτα και το καλό μαύρο είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Και δυστυχώς η συγκεκριμένη Pioneer είναι ακριβή και έχει κακό μαύρο (για Plasma). Στα μάτια μου η Panasonic συνολικά φαίνεται καλύτερη πάντως....βέβαια μόνος σου θα δείς και θα κρίνεις. Όπως και στον ήχο, έτσι και στην εικόνα κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Φήμες πάντως λένε ότι η Pioneer θα πάρει πάλι τα σκήπτρα με την νέα γενιά Plasma που θα έχει εκπληκτικό μαύρο.
Πολύ σωστά, αλλά συμπλήρωσα τα παραπάνω επειδή η ποιότητα της επεξεργασίας του video παίζει πρωταρχικό ρόλο στο τηλεοπτικό σήμα το οποίο ο deepbluesky ανέφερε στο αρχικό post. Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Reaction score
7
Πολύ σωστά, αλλά συμπλήρωσα τα παραπάνω επειδή η ποιότητα της επεξεργασίας του video παίζει πρωταρχικό ρόλο στο τηλεοπτικό σήμα το οποίο ο deepbluesky ανέφερε στο αρχικό post. Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Πάντως και η Panasonic είναι πολύ καλή σε τηλεοπτικό σήμα και ο Scaler της αν εξαιρέσεις το Bug με τα μωβ "φίδια" είναι καλός. Να συμπληρώσω όμως ότι η Pioneer είναι καλύτερη σε ποιότητα κατασκευής. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι πολύ σωστά ο φίλος deepbluesky θα επιλέξει Plasma και όχι LCD αφού δίνει βάρος πιο πολύ σε τηλεοπτικό σήμα. Να απογοητευτεί πάντως αποκλείεται είτε προτιμήσει την Pioneer είτε την Panasonic.

Reaction score
1
Καλησπερα :)

Κοιτα να δεις, σε 2 μηνες τι μπορει να αλλαξει και αυτο με τρομαζει !!
Επειδη την εχω πατησει παλιοτερα με τα PC να ξοδευτω παραπανω απ οτι θα πρεπε σκεφτομαι σοβαρα να δω την Panasonic PX-70 απο κοντα. Εδω Γερμανια κυκλοφορει περισσοτερο η TH-37PV71F που δεν πρεπει να διαφερουν πολυ μεταξυ τους.

Καταρχας δεν γνωριζα οτι υπαρχει τετοιο προβλημα με το μαυρο στην Pioneer PDP-427XD. Θα μου πεις το καθε μοντελο εχει τα συν και τα πλην. Π.χ. το τηλεκοντρολ της PDP-427XD μου αρεσει πολυ περισσοτερο οπως και καποια αλλα features. Ομως αν σκεφτω οτι θα μου κοστισει γυρω στα 700€ επιπλεον η ακομα περισσοτερο αν περιμενω την 428XD που δεν γνωριζουμε τι μειον θα καβαλαει, πρεπει να δουλεψει η λογικη το τι ακριβως χρειαζομαι αυτη τη στιγμη και τα επομενα 2-3 χρονακια. Ως τοτε μ' αυτο το ρυθμο αναπτυξης πιθανον να υπαρχει το μοντελο της αρεσκιας μου π.χ. μια 428XD (τρομερη απο αποψη συνδεσμολογιας) στη τιμη που θα θελα (<1500€). Η Panasonic θα με εξυπηρετουσε και επειδη υπαρχει σε 37". Δεν μου ειναι ευκολο αλλα μαλλον μια Pioneer θα παραμεινει προς το παρον ονειρο για την ηδη ταλαιπωρημενη τσεπη (προβλεπεται μετακομιση προς την πατριδα).

Ευχαριστω θερμα ολους για το αμεσο ενδιαφερον. Θα χαρω πολυ αν το παρον θεμα εμπλουτιστει με τις εμπειριες των κατοχων της.

Reaction score
802
Σε κυριως τηλεοπτικη χρηση, δεν ειναι επιφοβη η πλασμα λογω καθετων μπαρων και ghosting?Ξερω οτι εχει βελτιωθει το θεμα, οχι ομως οτι εχει εξαληφθει κιολας.
Κανω καπου λαθος?

Reaction score
0
Σε κυριως τηλεοπτικη χρηση, δεν ειναι επιφοβη η πλασμα λογω καθετων μπαρων και ghosting?Ξερω οτι εχει βελτιωθει το θεμα, οχι ομως οτι εχει εξαληφθει κιολας.
Κανω καπου λαθος?
Ghosting δεν έχουν οι plasma, μόνο οι LCD.
Οι κάθετες μπάρες μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα αν κάποιος βλέπει συνέχεια τηλεόραση 4:3, αν εναλλάσσει όμως την εικόνα με υλικό 16:9 (DVD, ΣΚΑΙ) συχνά δεν θα έχει πρόβλημα.
Αν κάποιος θέλει να βλέπει μόνο τηλεόραση 4:3 απλά δεν παίρνει plasma, ή βλέπει stretched - οι καινούριες κάνουν γενικά καλή δουλειά, πόσο μάλλον οι Pioneer.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης