720 1080

Reaction score
0
Προσωπικα νομιζω εν μερει ειναι και λιγο ψυχολογικο το θεμα. Σκεφτομαστε αλλο 900.000 pixels και αλλο 2.000.000....(χοντρικα). Στην πραξη σε μια λογικη αποσταση θεασης ειμαι σιγουρος οτι ενας καλος 720p σαν τον Mitsubishi δε θα σου δωσει την αισθηση οτι χανεις κατι σε αντιληπτη αναλυση βλεπωντας ενα blueray/hd-dvd σε σχεση με εναν 1080p , και αν τους βαλεις διπλα διπλα θα πρεπει να προσπαθησεις και λιγακι ωστε να δεις τις διαφορες (ειδικα σε κινουμενη εικονα).

Αν ηξερα οτι του χρονου θα κυκλοφορησουν 1400p προβολεις, σε καμια περιπτωση δε θα σκεφτομουνα τα 1080p σημερα....αλλα τα 1080p ειναι εδω για να μεινουν. Και επειδη δεν ειμαι fan των αναβαθμισεων δε μου παει να αγορασω κατι που ηδη απο τη στιγμη αγορας θα εχει πανω του μια ημερομηνια ληξης (και διολου μακρινη). Απλα δεν ειμαι διατεθημενος αυτο το "ψυχολογικο" να το πληρωσω 5 , 6, 8 χιλιαρικα....επειδη ξερω οτι του χρονου θα κοστιζει 2. Το να το πληρωσω 3 χιλιαρικα ομως το συζηταω....γιάυτο ειμαι στην αναμονη σε αυτη τη φαση.

ΥΓ: Ισως αν και ο Mitsubishi δεν ειχε απαραδεκτη στιμη στην Ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο να πηγαινα καρφωτος για εκει και να τον κραταγα 1 χρονο και να αλλαζα μετα σε 1080p που θα ηταν και πιο ωριμα και πιο φτηνα. Συνολικα τα ιδια λεφτα μπορει να εδινα (πχ 1000 τωρα και 2000 για τον 1080p σε 1 χρονο , αντι για 3000 τωρα) αλλα και καλυτερο μηχανημα 1080p θα επαιρνα, και πιο ωριμο, και με φρεσκια λαμπα, και θα μου εμενε και ο παλιος).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ξερεις κανενα προβολεα χωρις ημερομηνια ληξης ειχες ποτε προβολεα και να ειχε περασει τις 800 ωρες και να μην ειχε εστω και μικρη αλλοιωση στο πανελ του .................σκεψου και πες:happy_4:

Reaction score
0
ξερεις κανενα προβολεα χωρις ημερομηνια ληξης ειχες ποτε προβολεα και να ειχε περασει τις 800 ωρες και να μην ειχε εστω και μικρη αλλοιωση στο πανελ του .................σκεψου και πες:happy_4:
Δεν ειχα ποτε μου προβολεα , ο πρωτος μου θα ειναι. Απο αυτα που διαβαζω μια μικρηγ αλλοιωση panel υπηρχε σε καποιους LCD , δεν ειναι γενικευμενο φαινομενο. Η κυρια μεταβολη ειναι η πτωση φωτεινωτητας απο την χρηση της λαμπας, που εν μερει καταπολεμαται με την επιλογη ενος μοντελου με αρκετα υχηλη (αρχικα) φωτεινοτητα. Αποκει και περα εγω δεν ειμαι τυπος που θα παρει σημερα τον benq W9000 ας πουμε και του χρονου θα τον αλλαξει επειδη βγηκε καποιος 1080p με 15.000:1 contrast, και καλυτερο μαυρο σε ελκυστικη τιμη. Οσο κραταει η λαμπα του, και βλεπω την πληρη αναλυση των blueray/hd-dvd θα ειμαι ικανοποιημενος, οταν αρχισει να τα φτηνει η λαμπα εκει αντι για 400 ευρω μαλλον θα δωσω 1000-1500 για αναβαθμιση σε κατι καλυτερο.

Αν ομως παρω 720p τοτε σιγουρα η διαφορα αναλυσης θα μου κατσει στο λαιμο....η αναβαθμιση σε 1080p ειναι δεδομενη το πολυ σε 1 χρονο...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: 720 1080

Μετα απο εναν χρονο, οταν ολα θαναι HD και πιο προσιτα στην τιμη

Reaction score
8
Απάντηση: Re: 720 1080

CRT!!! :happy_4:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: 720 1080

Δηλαδή η ανάλυση και μόνο δεν είναι αναβάθμιση;
Έχετε δει σε συγκεκριμμένες σκηνές τη διαφορά από έναν 720 σε έναν 1080;
Να πω π.χ. στο Α knights tale τη σκηνή με την γκόμενα με το τσουβαλένιο φόρεμα και καπέλο. Καθώς η κάμερα κινείται, σε έναν 720 προβολέα όλες οι πλάγιες γραμμές στον ώμο της γκόμενας, τρέμουν. Στον 1080 είναι σταθερές.
Αν ψάχνουμε τη λεπτομέρεια, ναι, υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Αν θέλουμε απλώς να δούμε ταινία τότε και με έναν 480 ανάλυσης προβολέα το κάνουμε μια χαρά.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: 720 1080

Να πω π.χ. στο Α knights tale τη σκηνή με την γκόμενα με το τσουβαλένιο φόρεμα και καπέλο. Καθώς η κάμερα κινείται, σε έναν 720 προβολέα όλες οι πλάγιες γραμμές στον ώμο της γκόμενας, τρέμουν. Στον 1080 είναι σταθερές.

"happy_1" Παλιά όταν πήγαινα σινεμά δεν κοίταζα τέτοιες λεπτομέριες.

Τώρα με τον προβολέα στο σπίτι......άλλου παπά ευαγγέλιο.

Είμαστε άρρωστοι τελικά...... Hiendαδες γίναμε.....

Reaction score
0
Eγώ μάλλον θα πάρω 1080p όταν κοστίζει ένας καλός περίπου 2500 ευρώ … ελπίζω μέσα σε 12 μήνες το πολύ να έχουμε φτάσει εκεί.
(Σε 1-2 χρόνια που θα χαλάσει η λάμπα του θα αξίζει μάλλον να την αλλάξω, και να μείνω με αυτήν όσο αντέξει....)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas