Πατέρα, θέλω να μάθω τα πάντα... για το βινύλιο

Reaction score
0
Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό...
"Μάλλον αποτυχημένο ή τουλάχιστον παρωχημένο σύστημα μου φαίνεται.

Και όλα αυτά γιατί χρησιμοποιούμε μορφές ενέργειας, μηχανική και ηλεκτρική
ανεξέλεκτες και μη επαναλήψιμες."

Για το πρώτο ας πούμε οτι το δέχομαι,όμως θα διαφωνήσουν τα εκατομμύρια
των ακροατών,που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ακούν απο αυτό το μέσον και οι περισσότερο σκληροπυρηνικοί,ακούνε μόνο απο αυτό.

Η μηχανική ένέργεια είναι απο τις πλέον απλές και κατανοητές μορφές ενέργειας και όπως και η ηλεκτρική,διέπεται απο απλούς φυσικούς νόμους,πλήρως ελεγχόμενους και κατανοητούς,καθώς και με πλήρη επαναληψιμότητα.
Δηλαδή, εάν ρίξει κάποιος μια μπάλα στο πάτωμα, όσες φορές θέλει, αυτή θα πάει πάντα προς την ίδια κατεύθυνση ακολουθώντας την ίδια πορεία;
Οι απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα αγωγό,είναι ανά πάσα στιγμή δεδομένες και προβλέψιμες, σε όλο το μήκος του αγωγού;

Reaction score
0
Βεβαίως εφόσον όλοι οι παράγοντες παραμείνουν ίδιοι ή μέσα στις ανοχές που έχουν προβλεφθεί απο την κατασκευή.
Ακριβώς.
Και επειδή οι ανοχές, στην κλίμακα αυτών των συστημάτων είναι τεράστιες, σε σχέση με αυτές άλλων,γιατί να μην χρησιμοποιηθεί ένα ακριβέστερο σύστημα, μέσω του οποίου θα προσεγγίσουμε το σημείο καλύτερα;

Δεν είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό αν βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να κομματιάσουμε την μπάλα, να την βάλουμε σε ένα κουβά, να την πάμε και μια βόλτα και να την ξανακολλήσουμε και όλα αυτά χωρίς να φθαρεί η μπάλα;

Και θα ρωτήσει κάποιος στα σημεία της κόλλησης δεν θα έχουμε φθορά;
Νομίζω ότι εάν η κόλληση γίνει σε μοριάκο ή ατομικό επίπεδο, οι απώλειες δεν θα φαίνονται τουλάχιστον μέσω της όρασης.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αν αφορά την ερώτησή μου για απορίες, τότε ξεκινάω (δεν φταίω εγώ από εδώ και πέρα :happy_9:).

Για κάθε αποθηκευτικό σύστημα, τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι:
-Η χωρητικότητά του (πόσα απίδια χωράει ο σάκος)
-Η καταγραφή του περιεχομένου του (τι μπαίνει και τι βγαίνει)
-Η διατήρηση και η διαχείριση του περιεχομένου (αυτό ακριβώς που μπαίνει, να βγαίνει και με τον τρόπο που θέλουμε)

Όσο αφορά το βινύλιο, εγώ καταλαβαίνω τα ακόλουθα:
-Έχει πεπερασμένη χωρητικότητα.
-Δεν ξέρουμε ακόμα και σήμερα,τι ακριβώς μπαίνει και τι βγαίνει
-Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ούτε να διατηρήσουμε το περιέχομενό του

Μάλλον αποτυχημένο ή τουλάχιστον παρωχημένο σύστημα μου φαίνεται.

Και όλα αυτά γιατί χρησιμοποιούμε μορφές ενέργειας, μηχανική και ηλεκτρική
ανεξέλεκτες και μη επαναλήψιμες.

Γιατί να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε και να μην περάσουμε σε νέες μορφές ενέργειας, μέσω π.χ. της νανοτεχνολογίας, λέμε τώρα.:prof:

Το ιδιο πιστευα και εγω καμια 15ετια . Ελα ομως που πριν ενα μηνα διαψευσθηκα σε μεγαλο βαθμο .

Reaction score
0
Η προσπάθεια γίνεται κυρίως για να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να αγαπήσουν τον αναλογικό ήχο.

Και επειδή δεν πρόκειται να ασχοληθούν ποτέ σοβαρά οι μεγάλες εταιρείες με το "αναλογικό χρήμα" ελπίζω τουλάχιστον να βρεθούν κάποιοι νέοι επιστήμονες να ασχοληθούν, έστω και πειραματικά σε πανεπιστημιακό πάντα επίπεδο.

Περιμένω από τους νέους να βρουν τρόπο να αποθηκεύσουν μια αναλογική ηχογράφηση (από master tape) σε κάποιο οπτικό μέσο, που στη συνέχεια θα διαβάζεται και θα αναπαράγεται κανονικά από μία νέα αναλογική πηγή .

Γνωρίζεται πολλους που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν ένα τέτοιο project ?
Νομίζω ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται πλέον για τον αναλογικό ήχο. Με τα όμορφα και ακριβά πικάπ μάλλον ασχολούνται περισσότεροι.
Πιθανό να το γνωρίζετε, αλλά ακόμα και για τεχνολογικούς τομείς δημοφιλέστερους αυτή την περίοδο, ο μικτός μισθός ενός υποψήφιου διδάκτορα, που λόγω και της ανάγκης για επιπλέον τυπικά προσόντα μπορεί να είναι και προχωρημένης ηλικίας, είναι 8-10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και αυτό αν καταφέρουνε να τα βρούνε....

Φυσικά δεν μιλάμε για τους βολεμένους τον γνωστών σχολών, που έτσι και αλλιώς ακολουθούν την γραμμή των εταιριών, γιατί τους βολεύει.

Μόνο ορισμένοι που κάποιοι θα τους χαρακτηριζαν και γραφικούς, εάν το κάνουν χωρίς να έχουν άλλους πόρους, θα μπορούσαν να μπουν σε αυτή την διαδικασία.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρα ή άγνωστα.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Με ποιο τρόπο, αν επιτρέπετε;
Με ενα παλιο direct drive LUXMAN PD-288 , με βραχιονα STAX ( αυτος συνοδευε το πικαπ ) , υπολογιζω σημερινη αξια και για τα δυο περι τα 800 ευρω .

Κεφαλη την ORTOFON 520 MK II moving magnet κοστους περι τα 80 ευρω, καλωδιωση βραχιονα την παλια (αυτη που τον συνοδευε) .

Phono Cable XLO PRO103-1.5M αξιας 130 ευρω

Phono Stage AUDIO ANALOGUE ARIA αξιας 600 ευρω

RCA Intercοnnect με Προενισχυτη XLO SIGNATURE2 1 μετρου αξιας 490 ευρω

Αυτη ειναι η βυνιλιακη αλυσσιδα μου . Αθροιστε και σχηματιστε αποψη .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ακροασεις που με εξεπληξαν ;;; Δισκοι μεταχειρισμενοι με 1 ευρω !!!!! αγορασμενοι απο το Μοναστηρακι !!!! (οχι ολοι βεβαια , καποιοι ηταν για τα σκουπιδια )

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Φοβαμαι οτι αν αρχισω να ψαχνω και ειδικες εγγραφες θα χασω την μπαλα και θα αρχισω να ψαχνομαι για καλυτερες κεφαλες κλπ και ...κοστιζει :mad_2:

Reaction score
0

Αυτη ειναι η βυνιλιακη αλυσσιδα μου . Αθροιστε και σχηματιστε αποψη .
Με πραγματικά φιλική διάθεση:

Μου ζητάτε να σχηματίσω άποψη για ένα ακουστικό γεγονός, προσθέτοντας ποσά και υπερτονίζοντας τις εταιρίες των προϊόντων;

Αναλύω τους δικούς μου προβληματισμούς, μήπως και βρεθεί κάποιος που είναι πιο προχωρημένος σε αυτά τα θέματα από εμένα να με καθοδηγήσει(σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί) .

Εάν αυτό είναι η απάντηση σε αυτά που έχω αναφέρει εως τώρα, τότε απλώς δεν με καλύπτει.

Στην περίπτωση που και εσάς δεν σας ενδιαφέρουν αυτά που αναφέρω, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μου ζητάτε να σχηματίσω άποψη για ένα ακουστικό γεγονός, προσθέτοντας ποσά και υπερτονίζοντας τις εταιρίες των προϊόντων
Είναι δεδομένο ότι είσαι νέος στο χόμπι φίλε μου. Έχεις να ακούσεις πολλά ακόμα... :happy_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Με πραγματικά φιλική διάθεση:

Μου ζητάτε να σχηματίσω άποψη για ένα ακουστικό γεγονός, προσθέτοντας ποσά και υπερτονίζοντας τις εταιρίες των προϊόντων;

Αναλύω τους δικούς μου προβληματισμούς, μήπως και βρεθεί κάποιος που είναι πιο προχωρημένος σε αυτά τα θέματα από εμένα να με καθοδηγήσει(σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί) .

Εάν αυτό είναι η απάντηση σε αυτά που έχω αναφέρει εως τώρα, τότε απλώς δεν με καλύπτει.

Στην περίπτωση που και εσάς δεν σας ενδιαφέρουν αυτά που αναφέρω, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Με παρεξηγησατε .....

πρωτα δεν ζητω να σχηματισετε αποψη για ενα ακουστικο γεγονος , πως θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο ; ).

Παραθετω την αλυσσιδα και το κοστος των συσκευων για να σχηματισει καποιος αποψη για το χαμηλο κοστος της το οποιο ανταγωνιζεται κορυφαια απο πολλες αποψεις ψηφιακα .

Δεν θεωρειτε σημαντικο οτι ενα πικαπ του 1985 και μια κεφαλη των 80 ευρω ειναι ικανα να προσφερουν (κατα την αποψη μου παντα) εξαιρετικα ηχητικα αποτελεσματα ;;;

Σας ανεφερα οτι τα τελευταια 15 χρονια δεν εδινα καμια βαση στην αναπαραγωγη με πικαπ και το θεωρουσα επιεικως ξεπερασμενο μεσο . Ομως ενα σχετικα φθηνο συστημα ανετρεψε την μεχρι τωρα ισχυρη αποψη μου .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Είναι δεδομένο ότι είσαι νέος στο χόμπι φίλε μου. Έχεις να ακούσεις πολλά ακόμα... :happy_4:
Προτρεχεις ;; Γιατι ;

Με το σχολιο σου λειτουργεις αποτρεπτικα και αποθαρρυντικα τοσο για τον "νεο" οσο και για οποιονδηποτε αλλο .
Στην ουσια με το σχολιο σου χλευαζεις το συνολο των μελων του φορουμ που εχουν πει και εχουν να πουν πολλα ακομα .

Reaction score
0
Με παρεξηγησατε .....

.
Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα και εγώ.

Είμαι σίγουρος ότι αυτά και αν είναι επαναλήψιμες καταστάσεις ;-)

Αλλά άμα βρεθεί λίγος χρόνος, με κάτι πρέπει να απασχοληθεί κάποιος.:sleeping:

Reaction score
7
Αγαπητέ gbour, ποιός δεν θα ήθελε καινούρια μέσα, αποδοτικότερα απο τα υπάρχοντα και οικονομικότερα; φαντάζομαι μόνο οι έχοντες συμφέροντα και οι ανημέρωτοι. Τώρα ποια θα είναι αυτή η τεχνολογία; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχει την σημερινή μορφή.

Reaction score
0
Αγαπητέ gbour, ποιός δεν θα ήθελε καινούρια μέσα, αποδοτικότερα απο τα υπάρχοντα και οικονομικότερα; φαντάζομαι μόνο οι έχοντες συμφέροντα και οι ανημέρωτοι. Τώρα ποια θα είναι αυτή η τεχνολογία; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχει την σημερινή μορφή.
Συμφώνω απόλυτα.

Και αν δεν μπορώ να κάνω κάτι άμεσα με τους "έχοντες συμφέροντα", ίσως βελτιώσω με τις απλοϊκές ερωτήσεις μου, την ενημέρωση.
Σε πρώτη φάση την δικιά μου.

Η δικιά μου λογική λέει, ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι ενημερωμένες, γιατί είναι αλληλοεξαρτώμενες. Είναι δεδομένο ότι σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, σε άλλες όμως όχι.

Έθεσα τους δικούς μου προβληματισμούς σε ένα thread που απασχολεί γνώστες του αντικειμένου και θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω σε κάποιο νέο thread νέες προτάσεις που υπάρχουν σήμερα, χωρίς να αναπτύξω δικά μου συμπεράσματα, αφού δεν είμαι σε θέση να το κάνω.

Reaction score
3.580
Φίλε gbour θα φροντίσω να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. είτε από εμένα είτε από κάποιο άλλο μέλος μας.

Αρχικά θα προτιμούσα να μην ξεφύγουμε σε θέματα που δεν γνωρίζουμε επαρκώς ή που δεν έχουμε αρκετές εμπειρίες για να αναπτύξουμε με επαρκή τεκμηρίωση.

Ας δούμε τουλάχιστον τα βασικά σε πρώτη φάση και αργότερα άμα θέλετε πάμε και στα δύσκολα ή αν προτιμάτε ακόμα και σε υποκειμενικές αξιολογήσεις.

Reaction score
3.580
Για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την ηχητική ποιότητα ένος συστήματος αναπαραγωγής δίσκων βινυλίων θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε φροντίσει το πικάπ μας να λειτουργεί εντός των τεχνικών προδιαγραφών όπως αυτες έχουν οριστεί από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Αυτές τις παραμέτρους ορθής λειτουργίας δεν πρέπει να τις προσπερνάμε βιαστικά γιατί είναι πολύ σημαντικές.

Ας πάρουμε με τη σειρά τα βασικά μέρη που αποτελούν ένα πικάπ. Σαν βασικά μέρη να θεωρήσουμε αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε ξεχωριστά για να φτιάξουμε το δικό μας ξεχωριστό και μοναδικό πικάπ (turntable).

1. Κεφαλή του πικάπ που περιλαμβάνει και τη βελόνα ανάγνωσης του δίσκου.
(Στα Αγγλικά: Pickup or Cartridge )

2. Βραχίονας πικάπ επάνω στον οποίο θα προσαρμόσουμε την κεφαλή.
(Στα Αγγλικά: Tonearm )

3. Πλατώ του πικάπ ( turntable platter) .

Κάθε ένα από αυτά τα εξαρτήματα για να παίξει έναν δίσκο χρειάζεται απαραιτήτως τα υπόλοιπα εξαρτήματα που αναφέραμε. Από μόνα τους δεν έχουν ήχο ούτε χαρακτήρα. Τον χαρακτήρα τον αποκτούν μόνο όταν συνδεθούν με τα υπόλοιπα. Είναι λάθος να λέμε ότι μια κεφαλή πάιζει φανταστικά. Δεν παίζει η κεφαλή αλλά το σύνολο. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Reaction score
3.580
Στη συνέχεια θα δούμε ένα πικάπ λίγο διαφορετικό από τα άλλα, που φτιάχτηκε για να παίζει μουσική, όπως όλα τα πικάπ στον κόσμο.

Πρόκειται για το πικάπ της ClearAudio μοντέλο Statement.

που το είδαμε και στην έκθεση HiEnd Show 2006 στην Αθήνα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966