Pio projector na parw

Reaction score
0
Loipon epeidi eimai entelws asxetos me ton xwro twn projectors tha grapsw apla ti dynatotites exw apo pleura xwrou kai xrimatwn kai tha ithela tin voitheia sas ws pros poios einai o katallilos projector.
Katarxin eimai kypro opote prepei na lavw ypopsi ta exoda apostolis, kai den skopeuw na ton agorasw apo magazi stin kypro dioti tha mou kostisei ligotera na parw apo ebay i apo kapoio elliniko site/katastima apoti stin kypro.(sinithos apo site dinoun kai 2 lampes anti mia pou dinoun ta katastimata)
H oikonomiki mou anesi einai to poly 500 lires kyprou, diladi se euro 860(mazi me ta exoda apostolis)

Thelw ena projector gia ena sxetika mikro xwro.Ston toixo pou tha provalw sinithos thelw i eikona na exei platos 2 metra kai to ypsos den einai provlima.Opote se 4:3 analysi to ypsos tha einai peripou sta 1.5 metra?
Kai se 16:9 tha einai 2 metra kai 1.125.
Diladi opws ta ypologizw gia 4:3 tha einai 100 intzes i diagwnios diladi peripou 2.54 metra.

Episis o xwros moiazei ligo me pio katw:

To xerw oti einai poly mikros xwros gia projector alla tha ton xrisimopoiw apla gia na vlepw merikes tainies kai otan tha exei podosfairo kai athlitika tote tha provalw se megalytero xwro kai mallon se pani(ektos tou spitiou) opote oi apostaseis kai ta empodia den einai provlima.

Me koini logiki o projector tha prepei na topothetithei kapou panw stin kokkini eutheia swsta?
Ekei pou einai mple yparxei dokos sto tavani(den xerw an einai i idia onomasia sta ellinika, dioti xerw mono tin kypriaki ekfrasi :p )Apla ekei to tavani xamilwnei peripou 30 pontous kai exei platos 15-20 pontous.
Mporw na topothetisw ekei ton projector i prepei na ton exw pio makria apo to simeio pou thelw na provalete i eikona?
Diladi mia apostasi 3 metrwn einai arketi gia na provalei o projector? ti megethos eikonas mporw na exw apo ta 3 metra?
kai an provalw apo toso kontini apostasi, poso dynati prepei na einai i fwteinotita wste na min kourazontai ta matia?

Telos epeidi exw diavasei oti arketi apo esas exete provlimata me tis lampes, tha ithela kati pou eite na antexei arketo xrono i lampa tou, eite na kostizei fthina(den me peirazei an einai kai kinezikes apomimiseis oi lampes :p)

Exw dei kapoious benq projectors sto www.sazos.com pou einai kypriako site alla den xerw an oi times pou exoun einai kales kai kata poso einai kaloi oi projectors pou pouloun.Episis an yparxei kapoios kalos projector me HD se prositi timi.Sygkekrimena exw dei tous benq w100, mp610, mp 611c kai mp620.
poia i diki sas gnwmi?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Pio projector na parw

Bλέπεις rainbow; Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις από κει πρώτα;
Αν βλέπεις μην πάρεις τα μοντέλα που ανέφερες και δες για φτηνούς LCD προβολείς στα 800 - 900 ευρώ.
Στα 3 μέτρα θα βλέπεις ικανοποιητικά αν ο προβολέας έχει καλό ζουμ.
Αν είναι 1.2 το ζουμ δεν σου κάνει. Αν είναι τουλάχιστον 1,5 θα σου κάνει για την απόσταση που έχεις.

Reaction score
182
Στα χρήματα που συζητάς μάλλον η καλύτερη λύση για καινούριο είναι οι επσον tw700 (lcd) και οπτομα hd70 (dlp) κάπου στα 900-1000Ε.

Σε μεταχειρισμένο υπάρχουν πιθανώς και άλλες επιλογές.

Και με τους 2 δεν θα έχεις πρόβλημα φωτεινότητας για απόσταση προβολής τα 3 μέτρα. Ο επσον προσφέρει περισσότερη ευκολία τοποθέτησης μια και ο φακός του μετακινείται σε μεγαλύτερο ευρος και έχει και μεγαλύτερο ζουμ (2χ).

Οι τιμές στις λάμπες νομίζω είναι πάνω κάτω ίδιες για όλους (ακριβές) εκτός αν βρεις άκρη όπως λες για κινέζικες απομιμήσεις. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται.

Reaction score
0
Θα σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου τους Epson TW700 ή τον Optoma HD70 μιας και είναι ότι καλύτερο για να αρχίσεις χωρίς πολλά έξοδα. Ειδικά τον Epson τον προτείνω ανεπιφύλακτα μιας και τον βλέπω κάθε μέρα και δεν έχω κανένα παράπονο απολύτως. :smoking:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Pio projector na parw

Bλέπεις rainbow; Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις από κει πρώτα;
Αν βλέπεις μην πάρεις τα μοντέλα που ανέφερες και δες για φτηνούς LCD προβολείς στα 800 - 900 ευρώ.
Στα 3 μέτρα θα βλέπεις ικανοποιητικά αν ο προβολέας έχει καλό ζουμ.
Αν είναι 1.2 το ζουμ δεν σου κάνει. Αν είναι τουλάχιστον 1,5 θα σου κάνει για την απόσταση που έχεις.

Den exw kan ena projector gia na xerw an tha mou vgazei rainbow effect.
Gia to BenQ MP610 diavasa kapoia comments sto projector central kai apo ta 20 thetika reviews, se ena ekane rainbow effect.Kai to rainbow effect den kalyptetai apo eggyisis!

exw dei tous pio katw projectors apo ameriki:

Epson PowerLite Home 20
http://www.bhphotovideo.com/c/product/405567-REG/Epson_V11H180020KT_PowerLite_Home_20_WVGA.html

Hitachi PJTX100 HD (1280 x 720) LCD
http://www.bhphotovideo.com/c/product/479206-REG/Hitachi__PJTX100_DLP_Projector.html

Sanyo PLV-Z4 Widescreen (1280 x 720) LCD
http://www.bhphotovideo.com/c/product/403544-REG/Sanyo_PLVZ4_PLV_Z4_Home_Theater_Projector.html

kai tous pio katw apo to pixmania:

BENQ Projector W100
http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/259478/art/benq/projector-w100.html

BENQ Projector CP220
http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/328596/art/benq/projector-cp220.html

OPTOMA Projector "HD ready" ThemeScene HD70
http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/389361/art/optoma/projector-hd-ready-themes.html

Genikotera gia projectors stin pixmania se kypriakes times sto pio katw link:
http://www.pixmania.com.cy/cy/gr/s_...ssage=&chgtPage=1&marcheID=8&sortBy=&orderBy=

Tha protimousa na itan kai HD-ready :)
Episis einai pio eukolo na ferw kapoio apo tin pixmania, para apo tin ameriki giauto mono an einai tromeri prosfora na mou protinete kapoio apo to amerikaniko site.

Reaction score
170

Γράφε ελληνικά αν σου είναι εύκολο.

Τώρα για τους προβολείς που λες:
-Οι BenQ W100, Epson 20 είναι ανάλυσης 854Χ480 και δεν θα τους πρότεινα τη στιγμή που είμαστε στο κατώφλι της υψηλής ανάλυσης.
-Ο BenQ CP220 είναι προβολέας παρουσιάσεων και δεν θα σε καλύψει για οικιακό κινηματογράφο.
-Ο PJTX100 είναι παλιό μοντέλο (μου κάνει μάλιστα εντύπωση που διατίθεται ακόμα), το τρέχον μοντέλο είναι ο PJTX300, δύο γενιές νεότερος του 100 (είχε μεσολαβήσει και ο 200).
-O Sanyo Z4 επίσης είναι παλιό μοντέλο, το τρέχον μοντέλο είναι ο Ζ5.

Εστιάσου στις δύο προτάσεις που σου ανέφεραν πιο πάνω, τον epson 700 και τον Optoma 70. Προσωπικά θα σου πρότεινα τον Epson, αφενός γιατί δεν έχεις δει DLP οπότε δεν ξέρεις αν θα σε επηρεάσει το rainbow και αφετέρου γιατί ο Optoma 70 παρότι φθηνός, εισάγει θόρυβο στην εικόνα σε σημείο που θεωρώ ανεπίτρεπτο για σύγχρονο προβολέα.

Reaction score
0

Γράφε ελληνικά αν σου είναι εύκολο.

Τώρα για τους προβολείς που λες:
-Οι BenQ W100, Epson 20 είναι ανάλυσης 854Χ480 και δεν θα τους πρότεινα τη στιγμή που είμαστε στο κατώφλι της υψηλής ανάλυσης.
-Ο BenQ CP220 είναι προβολέας παρουσιάσεων και δεν θα σε καλύψει για οικιακό κινηματογράφο.
-Ο PJTX100 είναι παλιό μοντέλο (μου κάνει μάλιστα εντύπωση που διατίθεται ακόμα), το τρέχον μοντέλο είναι ο PJTX300, δύο γενιές νεότερος του 100 (είχε μεσολαβήσει και ο 200).
-O Sanyo Z4 επίσης είναι παλιό μοντέλο, το τρέχον μοντέλο είναι ο Ζ5.

Εστιάσου στις δύο προτάσεις που σου ανέφεραν πιο πάνω, τον epson 700 και τον Optoma 70. Προσωπικά θα σου πρότεινα τον Epson, αφενός γιατί δεν έχεις δει DLP οπότε δεν ξέρεις αν θα σε επηρεάσει το rainbow και αφετέρου γιατί ο Optoma 70 παρότι φθηνός, εισάγει θόρυβο στην εικόνα σε σημείο που θεωρώ ανεπίτρεπτο για σύγχρονο προβολέα.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
Τελικά βρήκα και τους δύο στην pixmania.
O empson ειναι εντελώς εκτός του budget μου.Κοστίζει 810 κυπριακές λίρες δηλαδή 1400 ευρώ.
Ο optoma στοιχίζει 553 λίρες δηλαδή 950 euro.
O δευτερός είναι πιο κοντά στό όριο που είμουν διαθετιμένος να ξοδέψω γι'αυτό και σκεφτομαι αν θα τον πάρω.
Μπορεις να μου δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το rainbow effect και για το θόρυβο στην εικόνα?

Reaction score
170

Μην κολλάς στο pixmania. Δες εδώ λίστα με καταστήματα που μπορείς να τον βρεις εντός budget σου. Είναι ελληνικά και φαντάζομαι θα είναι συζητήσιμα στον να στείλουν τον προβολέα Κύπρο.
http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=epson+emp-tw700
Για το rainbow effect ότι και να σου πω δεν θα έχει νόημα αν δεν το δεις μόνος σου, καθώς η ευαισθησία σε αυτό είναι κάτι που ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Συνήθως (αλλά όχι απαραίτητα) επηρεάζει άτομα με αστιγματισμό. Ο θόρυβος στην εικόνα του HD70 μπορεί να περιγραφεί σαν "μυρμήγκιασμα" ή κόκκος, κυρίως εμφανής σε ουρανούς, χιόνια κλπ.

Reaction score
182

Den exw kan ena projector gia na xerw an tha mou vgazei rainbow effect.
Gia to BenQ MP610 diavasa kapoia comments sto projector central kai apo ta 20 thetika reviews, se ena ekane rainbow effect.Kai to rainbow effect den kalyptetai apo eggyisis!
.

το rainbow effect εξαρτάται από την όραση σου περισσότερο και δεν εχει να κανει τόσο με τον προβολέα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.172
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pio projector na parw

το rainbow effect εξαρτάται από την όραση σου περισσότερο και δεν εχει να κανει τόσο με τον προβολέα
Kι όμως Ηλία παίζει ρόλο και ο προβολέας. Σε άλλους δεν το βλέπω, σε άλλους το βλέπω πολύ λίγο και σε άλλους βλέπω "καραγκιόζ μπερντέ" από χρώματα.
Μην ξεχνάμε πόσο ρόλλο παίζει και η ταχύτητα του τροχού. 2- 3 - 4 - 5Χ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pio projector na parw

Μπααα! και γιατι δεν το βλεπω συνεχεια παρα ΜΟΝΟΝ με οπτομα 72 (εστω και ελαχιστο);

Reaction score
182
Συμφωνω με ολους για τις δυνατοτητες του προβολεα οτι παιζουν ρολο (ταχυτητα, περιοχες τροχου) αλλα μαλλον η ευαισθησια της ορασης ειναι πρωταρχικη...

... η εστω συνδυασμος των δυο.

Reaction score
0
μόλις έχω δει στα τεχνικά χαρακτηριστικά του optoma ότι η φωτεινότητα του είναι μόλις 1000 LUMENS. Για κοντινές αποστάσεις δεν θα έχω πρόβλημα, αλλά αν θελω πιο μακρινές αποστάσεις για μεγαλύτερη εικόνα τι παίζεται με 1000LS?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Kαι τα δυο μοντελα εχουν καταργηθει.
Μαλιστα στην περιπτωση του Hitachi εχει αντικατασταθει απο τον 200 και στην συνεχεια απο τον 300.
Αν δεν σε πειραζει να εχεις μοντελο το οποιο εχει ηδη καταργηθει...τοτε κι εγω δεν εχω προβλημα.
Θα σου προτεινα ομως να πας για καποια...τρεχουσα λυση.

Reaction score
0
Νομιζω οτι ο 700 εχει ελλαδα <900 ευρω και εχει και lens shift(για ευκολη τοποθετηση στο χωρο ... Εγω εχω τον epson 600 και ειμαι ικανοποιημενος .Kαποια στιγμη θα παω σε HD.
ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ 700 και θα χορτασεις εικονα !(μεχρι την αναγκαστικη μεταβαση σε HD).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio