Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Το interconnect δεν πειράζει να είναι μεγάλο σε μήκος. Το καλώδιο ηχείων πειράζει..
Γιώργο αν δεν αλλάξεις τα μήκη καλωδίων ηχείων, καλύτερα να μην το ψάχνεις περισσότερο. Χαμένος κόπος και χρήμα.

...Ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει αλλαγή προ και αγορά ενός τελικού ακόμη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Γιώργο αν δεν αλλάξεις τα μήκη καλωδίων ηχείων, καλύτερα να μην το ψάχνεις περισσότερο. Χαμένος κόπος και χρήμα.

Λοιπόν αν θυμάμαι καλά ο yamaha έχει balanced εισόδους. Δεν ξέρω όμως αν έχει balanced εξόδους ο προενισχυτής σου. Αν δεν έχει επικοινώνησε με τον Τσακιρίδη για να δεις αν μπορείς να στις μετατρέψει σε balanced. Αν γίνεται το μόνο που θέλεις είναι δύο καλά balanced interconnect.

Αν όχι τότε πουλάς τον Τσακιρίδη και ψάχνεις για προενισχυτή με balanced εξόδους...

Με αυτό τον τρόπο θα δεις ουσιαστικές διαφορές στο σύστημά σου..

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Μιά και μεταφέρθηκε εκεί που έπρεπε...ακούω προτάσεις!
Στη διαθεση σου να σου παραχωρησω καλωδια ηχειων για δοκιμη . Εαν σ ενδιαφερει στειλε μου pm .

Reaction score
51
Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον όλων και ευχαριστώ!!!:bravo:

Τώρα λαμβάνοντας υπόψιν τις απαντήσεις σας:

.....Σημειωτεον o Alexander οτι δεν ειναι balanced .
Τελικα στο λυσανε το προβλημα τα παιδια....

Παιρνεις κι αλλον ενα τελικο, οπως επισης αλλαζεις και προ.
Ακριβως η απαντηση που περιμενες!!!

Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα συστημα Meridian, που ολα συνδεονται ψηφιακα...
Ελπιζω να βοηθησα.

Λοιπόν αν θυμάμαι καλά ο yamaha έχει balanced εισόδους. Δεν ξέρω όμως αν έχει balanced εξόδους ο προενισχυτής σου. Αν δεν έχει επικοινώνησε με τον Τσακιρίδη για να δεις αν μπορείς να στις μετατρέψει σε balanced. Αν γίνεται το μόνο που θέλεις είναι δύο καλά balanced interconnect.

Αν όχι τότε πουλάς τον Τσακιρίδη και ψάχνεις για προενισχυτή με balanced εξόδους...

Με αυτό τον τρόπο θα δεις ουσιαστικές διαφορές στο σύστημά σου..
Στη διαθεση σου να σου παραχωρησω καλωδια ηχειων για δοκιμη . Εαν σ ενδιαφερει στειλε μου pm .

..μπορώ να συνοψίσω στα εξής:

-Η μείωση των μέτρων είναι critical!!!! Με κάποια προσπάθεια και τροποιποιήσεις επίπλων θα μπορούσε να πέσει στα 2.5-3m ανά ηχείο!
-Η διενίσχυση σημαίνει αλλαγή pro μιά και ο Tsakiridis ΔΕΝ μπορεί να τους οδηγήσει και ΔΕΝ είναι balanced.
-Απομένει να ακούσω κάποια καλώδια (και ευχαριστώ πολύ τον φίλο LUXMAN για την προσφορά του)
-Η λύση των Meridian δεν την γνωρίζω και θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες!!!
-Προτάσεις για balanced Pro???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα προτιμούσα, αυτού του είδους η συζήτηση να μην γίνει εντός τους site, ούτε καν με pm. Θεωρώ δε ότι η πρότασή σου Μαρίνε ως επαγγελματίας, είναι εντελώς απαράδεκτη, για να μην πω τίποτε πολύ χειρότερο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον όλων και ευχαριστώ!!!:bravo:

Τώρα λαμβάνοντας υπόψιν τις απαντήσεις σας:

..μπορώ να συνοψίσω στα εξής:

-Η μείωση των μέτρων είναι critical!!!! Με κάποια προσπάθεια και τροποιποιήσεις επίπλων θα μπορούσε να πέσει στα 2.5-3m ανά ηχείο!
-Η διενίσχυση σημαίνει αλλαγή pro μιά και ο Tsakiridis ΔΕΝ μπορεί να τους οδηγήσει και ΔΕΝ είναι balanced.
-Απομένει να ακούσω κάποια καλώδια (και ευχαριστώ πολύ τον φίλο LUXMAN για την προσφορά του)
-Η λύση των Meridian δεν την γνωρίζω και θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες!!!
-Προτάσεις για balanced Pro???
Αγαπητέ μου Γιώργη.
Τα καλώδια, αποτελούν ένα από τα fine tunning εργαλεία ενός συστήματος. Επειδή είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή, ακούς μουσική και δεν περιμένεις τα νέα σου καλώδια για να την απολαύσεις, σου προτείνω να ασχοληθείς με μερικά πολύ σοβαρότερα θέματα από τα καλώδια. Αν είχες ένα σύστημα καλοστημένο χωροταξικά και με τα υπόλοιπα προβλήματά του λυμένα, θα ήσουν σε θέση να αξιολογήσεις καλώδια ηχείων ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Το μπλέξιμο με αυτού του είδους τα θέματα χωρίς να έχεις ασχοληθεί πρώτα με τα βασικά, όχι μόνον δεν αποτελεί αναζήτηση υψηλής πιστότητας αλλά μας οδηγεί προς τα πίσω.

Η ιεράρχηση των αναγκών μας πρέπει να έχει κάποια στοιχεία λογικής, για να μην είμαστε απλά τα κορόιδα αυτών που θέλουν την αγορά να λειτουργεί έτσι...

- Σε παρακαλώ φίλε, σκέψου το και αν θέλεις να ασχοληθείς με το θέμα καλώδια, δες πρώτα μερικά άλλα πράγματα στο σύστημά σου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

αν πας για τους meridian μιλάμε για πλήρως ψηφιακό σύστημα.

Δηλ. Transport/Ψηφιακός προενισχυτής-DAC/Ψηφιακά ενεργά ηχεία με δυνατότητα ισοστάθμισης χώρου...

π.χ. δες αυτά τα ηχεία (νομίζω έχουν δοκιμαστεί και στον ήχο)

αλλά από την στιγμή που ήδη έχεις ένα καλό σύστημα γιατί να το αλλάξεις?

Reaction score
10
Αγαπητέ μου Γιώργη.
Τα καλώδια, αποτελούν ένα από τα fine tunning εργαλεία ενός συστήματος. Επειδή είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή, ακούς μουσική και δεν περιμένεις τα νέα σου καλώδια για να την απολαύσεις, σου προτείνω να ασχοληθείς με μερικά πολύ σοβαρότερα θέματα από τα καλώδια. Αν είχες ένα σύστημα καλοστημένο χωροταξικά και με τα υπόλοιπα προβλήματά του λυμένα, θα ήσουν σε θέση να αξιολογήσεις καλώδια ηχείων ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Το μπλέξιμο με αυτού του είδους τα θέματα χωρίς να έχεις ασχοληθεί πρώτα με τα βασικά, όχι μόνον δεν αποτελεί αναζήτηση υψηλής πιστότητας αλλά μας οδηγεί προς τα πίσω.

Η ιεράρχηση των αναγκών μας πρέπει να έχει κάποια στοιχεία λογικής, για να μην είμαστε απλά τα κορόιδα αυτών που θέλουν την αγορά να λειτουργεί έτσι...

- Σε παρακαλώ φίλε, σκέψου το και αν θέλεις να ασχοληθείς με το θέμα καλώδια, δες πρώτα μερικά άλλα πράγματα στο σύστημά σου.

Νικο η αλλαγη απο το απλο μαυρο-κοκκινο κινεζικο καλωδιο νομιζω οτι θα δειξει βελτιωση σε οποιοδηποτε χωρο....

Reaction score
10
Ρε παιδια ο γιατρος καλωδια ζητησε δεν θα του αλλαξουμε ολο το συστημα με meridian...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
διακρινω την ομαδικη επιθεση σε καποιον εθελοντη ,και την προτροπη οχι για δοκιμη καλωδιων οποια και ναναι anyway αν καποιος θελει καλωδια για δοκιμη εχω απο ολα οποτε θα βγαλει ασφαλη συμπερασματα η αν δεν θελει να δοκιμασει καλωδια εχω αντικραδασμικα rfi emi blockers και οτι αλλο τραβα η ψυχη του καθε διαφωνουντος .Και αν δεν εχω κατι το δανειζομαι αυθυμερον
Απο ολα εχει ο μπαξες
τους ξερω ολους και με ξερουν

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικο η αλλαγη απο το απλο μαυρο-κοκκινο κινεζικο καλωδιο νομιζω οτι θα δειξει βελτιωση σε οποιοδηποτε χωρο....
Ναι ρε συ, αλλά εφόσον ο άνθρωπος ακόμη δεν έχει στήσει όπως πρέπει το σύστημά του, δεν είναι σε θέση να ξέρει τι μπορεί αυτό πραγματικά να του δώσει. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να τον προτρέψουμε να το ψάξει ξεκινώντας από τα... καλώδια, αφού πρώτον, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να ξέρει τι ψάχνει και δεύτερον, αν ποτέ το στήσει καλύτερα, μπορεί είτε να μην τον ενδιαφέρει πλέον το θέμα καλώδια, είτε κάποια άλλα καλώδια να του αρέσουν περισσότερο από αυτά που θα αγοράσει τώρα, μόνο και μόνο επειδή κάποιος έξυπνος είχε την έμπνευση να του τα δώσει και να τα δοκιμάσει για να τον κάνει πελάτη...

Η προτροπή, δοκίμασε και αποφάσισε μόνος σου, υπό λάθος προϋποθέσεις, είναι καθαρή παραπλάνηση και ηθικός εξαναγκασμός με μοναδικό στόχο το κέρδος. Θα περίμενα από έναν χομπίστα όπως είναι ο Μαρίνος, να είχε διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα...

Reaction score
10
Οκ μαζι σου αλλα λιγο transparency, λιγο λεπτομερεια, λιγο πιο ανοικτος ηχος ειναι παντα επιθυμητος.

Και παιζει και το waf. Ξερεις αν μπορει ο ανθρωπος να αρχισει τα ρικοφον κτλ και γενικως οτιδηποτε "περιεργο" για να διορθωθει η ακουστικη του χωρου?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
γιαυτο ειπα οτι εχω απο ολα δοκιμαζει και διαλεγει η αποτροπη ειναι η αλλη πλευρα της προτροπης,εχω και πραματα που εδω απλα δεν υπαρχουν,ευτυχως δεν εργαζομαι σε κανενα καταστημα και ετσι κανεις δεν μπορει να με κατηγορησει για τιποτα,αν και αυτα τα εχουμε ξαναπει

Reaction score
10
Καταστημα δεν ειναι και το ebay?
Διαδικτυακα δεν λεγονται αυτα?

Reaction score
10
Οχι αλλα οι τιμες ειναι καλες οποτε δυσκολο να χασεις σε μεταπωληση......:happy_4:
Παω να δω τον γαυρο....Αντε και με τη νικη......

Reaction score
384
Ρε παιδια ο γιατρος καλωδια ζητησε δεν θα του αλλαξουμε ολο το συστημα με meridian...
Εγω πλακα εκανα....με τα Meridian!

Παρε φιλε μου δανεικα 4 μετρα καλωδιο, και εαν σε ευχαριστει το αποτελεσμα τελειωσε η υποθεση. Ακου μουσικη και βρες κατι αλλο να σε βασανισει.

Θεωρητικα ειναι ευκολο να σου λενε ολοι να παρεις 2 μονομπλοκ, balanced προ, να μετακομισεις την επιπλωση, να περασεις γραμμη απο τον πινακα, ψηφιακους ισοσταθμιστες,κλπ.

Θεωρητικα, παιρνεις και Meridian!

Reaction score
384
Γιατι οπως ειπε και ο Νικος, εχεις πολυ μεγαλυτερα προβληματα-μεταβλητες στο συστημα σου να ασχοληθεις, απο το τι καλωδιο θα χρειαστεις.

Παρε κατι οικονομικο για τωρα να δουλεψει το ηχοσυστημα, και οπως θα δεις στην πορεια του ψαξιματος, αλλα πραγματα θα παιζουν το μεγαλυτερο ρολο στο τελικο αποτελεσμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σιγα μην επενδυσει σε καλωδια της μοδος ειναι η χολη, εκει επενδυουν οι περισοτεροι γιαυτο παμε ετσι,μια χαρα δεν ειμαστεwall_1 wall_1

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos