Καλώδια για τον Yamaha με τα 802!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι φίλε μου. Είναι πρόταση για να καταλάβει ότι είναι σε λάθος δρόμο διότι του φταίνε άλλα πράγματα. Όταν μπαίνει κάποιος και ζητάει μια θηλιά για να κρεμαστεί δεν του την δίνουμε.

Εκτός κι αν πουλάμε θηλιές...

Reaction score
5
Καλά κάνεις και μας την λες.
Δυστυχώς όμως, δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του προβλήματος που έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με το εν λόγω σύστημα. Δεν είναι θέμα ούτε μελέτης ακουστικής, ούτε ψηλών καπέλων και αναζητήσεων. Είναι θέμα πολύ βασικών πραγμάτων, όπως πχ ότι αν ένα ηχείο είναι στην δύση κι ένα στην ανατολή, ή αν το ένα είναι πιο μπροστά από το άλλο, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει μουσική με αξιώσεις.

Συνεπώς, η αγορά ενός καλού καλωδίου είναι εντελώς άχρηστη. Αν κάποιος πάει να του πουλήσει, έστω και δια της δοκιμής, καλώδια, προφανώς τον κοροϊδεύει (είτε ηθελημένα είτε όχι).
Συμφωνω οτι μπορει να υπαρχουν αυτα τα προβληματα. Ομως ο ανθρωπος δεν ζηταει να του λυσουμε αυτα τα προβληματα. Καλωδια ζηταει. Και εγω αν πουλουσα καλωδια το ιδιο θα εκανα. Αν ομως μου ζηταγε λυση στο προβλημα διαμορφωσης του χωρου του θα ημουν ηλιθιος να του πω παρε καλωδια και ολα θα φτιαξουν. Αν δεν μου πει την υπαρξη του προβληματος εγω δεν μπορω να την ξερω. Ουτε το σπιτι του εχω δει ουτε τιποτα. Το μονο που ξερω ειναι τι ζηταει.
Και ξαναλεω και το αλλο. Υπαρχει και η πιθανοτητα του να θυσιαζει καποια πραγματα οπως να ακουσει μουσικη με αξιωσεις που πιθανως ή προφανως τα μηχανηματα του μπορουν να του προσφερουν, για να μπορει να τα εχει.
Και εγω προσωπικα εχω κοντα στο ενα μου ηχειο εναν καναπε. Ξερω τι προβληματα μου δημιουργει αυτο. Ξερω ομως τι προβληματα θα μου δημιουργησει ενα ηχειο στο κεφαλι αν πω να αφειρεσω τον καναπε απο εκει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και εγω αν πουλουσα καλωδια το ιδιο θα εκανα. Αν ομως μου ζηταγε λυση στο προβλημα διαμορφωσης του χωρου του θα ημουν ηλιθιος να του πω παρε καλωδια και ολα θα φτιαξουν.
Η ιδιότητα του πωλητή, δεν δικαιολογεί την ηλιθιότητα. Ίσα ίσα την αυξάνει και αν εμπεριέχει δόλο την μετατρέπει σε κουτοπονηριά.

Το πρόβλημά μας στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι ένας καναπές που κρύβει το μισό μπας ριφλέξ. Αυτό είναι πταίσμα που απλά υποβιβάζει ελαφρώς ένα καλό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι πολύ χοντρό. Με 4,5 μέτρα απόσταση ενισχυτών και ηχείων, ο ακροατής είναι σαν να ακούει από δύο ανεξάρτητα ηχητικά συστήματα, για λόγους που οφείλονται τόσο σε διαφορές τονικής ισορροπίας και απόκρισης, όσο και στα αναπόφευκτα προβλήματα στο πεδίο του χρόνου.

Αν θυμάμαι καλά (Γιώργο βόηθα), τα ηχεία δεν είναι καν στον ίδιο οριζόντιο άξονα.

- Τα καλώδια τι να τα κάνει ρε παιδιά ο χριστιανός?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ομως ο ανθρωπος δεν ζηταει να του λυσουμε αυτα τα προβληματα. Καλωδια ζηταει.
Ε, και τι με αυτό? Δεν οφείλουμε να του πούμε την αλήθεια λοιπόν?

Δεν ξέρω φίλε μου...

Εγώ τουλάχιστον, μιας και δεν πουλάω καλώδια, προτιμώ να πω στον φίλο μου τον Γιώργο, πόσο μεγάλη μαλ@κία θα κάνει να ασχοληθεί πρώτα με τα καλώδια και μετά με το πως θα φέρει τα ηχεία του στην ευθεία και πιο κοντά, παρά να του προτείνω μάρκες καλωδίων και να κάνουμε μια ακόμη ξενέρωτη συζήτηση χωρίς νόημα και χωρίς ουσιαστικά να τον έχω βοηθήσει.

Reaction score
5
Η ιδιότητα του πωλητή, δεν δικαιολογεί την ηλιθιότητα. Ίσα ίσα την αυξάνει και αν εμπεριέχει δόλο την μετατρέπει σε κουτοπονηριά.

Το πρόβλημά μας στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι ένας καναπές που κρύβει το μισό μπας ριφλέξ. Αυτό είναι πταίσμα που απλά υποβιβάζει ελαφρώς ένα καλό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι πολύ χοντρό. Με 4,5 μέτρα απόσταση ενισχυτών και ηχείων, ο ακροατής είναι σαν να ακούει από δύο ανεξάρτητα ηχητικά συστήματα, για λόγους που οφείλονται τόσο σε διαφορές τονικής ισορροπίας και απόκρισης, όσο και στα αναπόφευκτα προβλήματα στο πεδίο του χρόνου.

Αν θυμάμαι καλά (Γιώργο βόηθα), τα ηχεία δεν είναι καν στον ίδιο οριζόντιο άξονα.

- Τα καλώδια τι να τα κάνει ρε παιδιά ο χριστιανός?
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω στο πρωτο σκελος. Προσωπικα πιστευω οτι για να ειναι πωλητης καποιος πρεπει να ειναι γατος και οχι ηλιθιος. Το ηθικο μερος (κοινος ο τροπος αντιμετωπισης του καθε πελατη) νομιζω δεν ειναι σωστο να το συζητησουμε εδω. Μπορουμε να ανοιξουμε ενα τετοιο θεματακι και να πουμε παρα πολλα.
Στο θεμα μας τωρα. Αν δεν μας πει ο ανθρωπος τον λογο που εχει τα ηχεια σε τετοια αποσταση και αν υπαρχει τροπος να αλλαξει αυτο, οτι και να λεμε ειναι φιλολογικο.
Οποτε αρκουμαστε σε αυτο που ζηταει.
Αν ζητησει λυση και στα υπολοιπα προβληματα τοτε με τις καταληλες λεπτομερειες που θα δωσει προσπαθουμε να τον βοηθησουμε και σε αυτο.

Reaction score
2
Ακραια ερωτηση:

Αν καποιος ρωτουσε "πως να αυτοκτονησω πεφτοντας απο το γκρεμο", τι θα του λεγαμε, να μην το κανει, η να παρει φορα τρεχοντας με 15km/h, με ευνοϊκο ανεμο και μια πετρα στο λαιμο, απλα και μονο επειδη ρωτησε?

Reaction score
5
Ε, και τι με αυτό? Δεν οφείλουμε να του πούμε την αλήθεια λοιπόν?

Δεν ξέρω φίλε μου...

Εγώ τουλάχιστον, μιας και δεν πουλάω καλώδια, προτιμώ να πω στον φίλο μου τον Γιώργο, πόσο μεγάλη μαλ@κία θα κάνει να ασχοληθεί πρώτα με τα καλώδια και μετά με το πως θα φέρει τα ηχεία του στην ευθεία και πιο κοντά, παρά να του προτείνω μάρκες καλωδίων και να κάνουμε μια ακόμη ξενέρωτη συζήτηση χωρίς νόημα και χωρίς ουσιαστικά να τον έχω βοηθήσει.
Συμφωνω με αυτο που λες και σιγουρα ολα εχουν μια σειρα. Ομως ξεκιναμε με ενα δεδομενο οτι ο κυριος Γιωργος εχει καποιες γνωσεις και ξερει αν ειναι σωστα τοποθετημενα τα ηχεια του. Και για να τα εχει ετσι σιγουρα εχει τους λογους του οι οποιοι μιας και εχει επαφη με το αντικειμενο θα ειναι και σοβαροι. Αν ο ιδιος δεν εχει καταφερει να ξεπερασει αυτα τα προβληματα εμεις πως θα το κανουμε? Απλα τονιζοντας του το προβλημα ή να του δινουμε λυσεις του στυλ αλλαξε αυτα τα μηχανηματα ή παρε αυτα? Και στην τελικη πως ξερουμε αν ο ανθρωπος θελει να διαθεσει τα χρηματα που απαιτουνται για αυτες τις αλλαγες?

Reaction score
5
Ακραια ερωτηση:

Αν καποιος ρωτουσε "πως να αυτοκτονησω πεφτοντας απο το γκρεμο", τι θα του λεγαμε, να μην το κανει, η να παρει φορα τρεχοντας με 15km/h, με ευνοϊκο ανεμο και μια πετρα στο λαιμο, απλα και μονο επειδη ρωτησε?
Ακραια απαντηση:
Πριν του πεις τι θα κανει δεν πρεπει να ρωτησεις το γιατι? Εαν σου πει οτι οι μερες του ειναι μετρημενες λογω της χ ασθενειας και υποφερει εσυ θα του πεις να μην το κανει γιατι η ζωη ειναι ωραια?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνω με αυτο που λες και σιγουρα ολα εχουν μια σειρα. Ομως ξεκιναμε με ενα δεδομενο οτι ο κυριος Γιωργος εχει καποιες γνωσεις και ξερει αν ειναι σωστα τοποθετημενα τα ηχεια του. Και για να τα εχει ετσι σιγουρα εχει τους λογους του οι οποιοι μιας και εχει επαφη με το αντικειμενο θα ειναι και σοβαροι. Αν ο ιδιος δεν εχει καταφερει να ξεπερασει αυτα τα προβληματα εμεις πως θα το κανουμε? Απλα τονιζοντας του το προβλημα ή να του δινουμε λυσεις του στυλ αλλαξε αυτα τα μηχανηματα ή παρε αυτα? Και στην τελικη πως ξερουμε αν ο ανθρωπος θελει να διαθεσει τα χρηματα που απαιτουνται για αυτες τις αλλαγες?
Καλύτερα λοιπόν να μην κάνουμε υποθέσεις. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την μουσική. Έτσι απλά.

Φυσικά και δεν θα του λύσουμε τα προβλήματα. Αν μη τι άλλο όμως, οφείλουμε να τον στρέψουμε προς αυτά και όχι προς τα εκεί που νομίζει ότι είναι το νόημα της ζωής. Το λέω υπερβάλλοντας διότι βγαίνει καλύτερα αυτό που θέλω να πω. Δεν είναι ασχετίδης ο Γιώργος, όμως δεν είναι και από τους ανθρώπους που ψάχνουν με μανία τον καλύτερο ήχο. Ενδεχομένως γι αυτόν και μόνο τον λόγο, θα έπρεπε να του πούμε ότι δεν αξίζει τον κόπο. Πόσο μάλλον που έχει και σοβαρά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί, με την πρώτη ευκαιρία.

Αν τα λύσει, γιατί όχι, ας ακούσει και καλώδια...

Ξέρεις, καμιά φορά τονίζοντας το πρόβλημα ταρακουνάς λίγο παραπάνω τον ενδιαφερόμενο και τον σπρώχνεις στο να πάρει κάποιες αποφάσεις γρηγορότερα. Σε κάθε περίπτωση είσαι απολύτως ειλικρινής...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακραια απαντηση:
Πριν του πεις τι θα κανει δεν πρεπει να ρωτησεις το γιατι? Εαν σου πει οτι οι μερες του ειναι μετρημενες λογω της χ ασθενειας και υποφερει εσυ θα του πεις να μην το κανει γιατι η ζωη ειναι ωραια?
Τότε πέφτοντας θα τραβήξει κι εσένα. "happy_1"

Reaction score
51
Από οτι κατάλαβα παιδιά μέχρι τώρα ...αποφάσισα οτι πρέπει να πάω στου ..Βαράγκη!!"happy_1" "happy_1" "happy_1"

Reaction score
51
Αστειεύομαι!!!!!:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Λοιπόν δείτε μία πρόχειρη εικόνα!!!!

Attachments

Reaction score
164
Και γιατί δεν πλησιάζεις τα ηχεία μεταξύ τους; Το έπιπλο ανάμεσά τους πόσο πλάτος έχει;

Reaction score
51
Η διάσταση Α είναι 13 μέτρα
Η διάσταση Β είναι 9 μέτρα
και η Γ είναι 5.5 μέτρα!!!

Δηλαδή τα ηχεία πρέπει να καλυπτουν αυτον τον χώρο, και να ακούγονται κάπως σωστά είτε στο καθιστικό 1 είτε και στην τραπεζαρία (ελπίζω)!!!!

Η προσπάθεια να φτιάξω την απόσταση έγινε σήμερα(...σημειωτέον Νίκο πως είναι στην ευθεία), και η απόσταση μεταξύ τους τώρα είναι στα 5 μέτρα περίπου!!!!

Απο κεί και πέρα πραγματικά ΔΕΝ περίμενα τέτοια ανταπόκριση και ευχαριστώ τους πάντες (επαγγελματίες και μή)!!!

Θα περιμένω και άλλο απο την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σας και το ενδιαφέρον σας γενικότερα!!!
:cool_1: :cool_1: :cool_1:

Reaction score
5
Παμε για ντεκοραρισμα. Γιατρε σε βλεπω να ριχνεις κουβαλημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
51

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.011
Members
38.521
Νεότερο μέλος
seos