Τη γνώμη σας...

Reaction score
62
Με προβληματίζει το γεγονός ότι βλέπω τελευταία στην Αγγλία μία τακτική να banάρονται παιχνίδια απο την αγορά, λόγω βίας, "σαδιστικού" περιεχομένου, ρατσιστικού κ.α. Το Manhunt 2 είναι το δεύτερο παιχνίδι ,που banάρεται στην Αγγλία σε διάστημα μιάς βδομάδας. Πάντοντε υπήρχε κριτική ενάντια στα βίαια ή "ανώμαλα" γενικά παιχνίδια και υπήρχαν πολλοί υποστηρικτές και απο την πλευρά του να λογοκρίνονται και απο την πλευρά του να τα αφήνουν ελεύθερα, με ισχυρά, αμφότερα, επιχειρήματα. Αν αναλογιστούμε ότι το παιχνίδι είναι μια μορφή τέχνης και στις τέχνες έχουμε δεχτεί ακραία πράγματα, θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό το φαινόμενο, αν συνφωνείτε ή διαφωνείτε ή αν γίνει ποτέ κάτι παρόμοιο και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου τη δικιά μας. Τη γνώμη μου εγώ θα την πώ αργότερα...

Reaction score
164
Διαφωνώ κάθετα. Από τη στιγμή που υπάρχει rating ανάλογα με την ηλικία, προς τι οι απαγορεύσεις; Ας τα χαρακτηρίσουν 18+ και να τελειώσει η ιστορία.
Μήπως απαγορεύουν και τις ακατάλληλες ταινίες και τα βιβλία; :mad_3:

Reaction score
1
εννοειται οτι προκειται για λογοκρισια ενος μεσου που ακομα δεν θελουν να καταλαβουν. ειναι συντηρητισμος καποιων ''σοφων'' που τα θελουν ολα ''αποστειρωμενα'' και ''ασφαλη''. αραγε με ποια κριτηρια επιλεγονται τα ατομα αυτα που λογοκρινουν το καθε υλικο? ειναι επισης γελοιο να θεωρουν ενταξει την απεικονιση μιας πολυ βιαιης σωματικης επιθεσης σε ενα videogame αλλα το ρεαλιστικο αποτελεσμα της να το θεωρουν ταμπου ως προς την αναπαρασταση του. και φυσικα το θεμα του σεξ στα παιχνιδια ειναι απο αυτα που θα κανουν τα videogames να μοιαζουν για παντα με παιχνιδακια για παιδακια μεχρι να αντιμετωπιστει με σοβαροτητα και ακομπλεξαριστα. τελικα τα ratings που αποσκοπουν? το σηματακι 18+ και Adults Only δεν ειναι το ιδιο? ας υπαρχει καλυτερος ελεγχος στο πως πωλουνται αυτα τα παιχνιδια στη τελικη οχι να τα στερουν απο ολη την αγορα επειδη μεγαλωσαν με το μικρο μου πονυ και η αποψη τους για τον ρεαλισμο ειναι οτι πρεπει να φοραει τσιροτο πριν ακομα χτυπησει.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.912
Στον πολύ τον κόσμο, επικρατεί ακόμα η λανθασμένη άποψη ότι:
Παιχνίδια=Παιδιά
Άρα βία, sex κλπ είναι κακά πράγματα.

Reaction score
3
Απάντηση: Τη γνώμη σας...

Δε θέλω Μπαμπάδες στα 37 μου χρόνια. Βαρέθηκα. :mad_3:
Αν αυτοί οι τύποι ζούσαν μερικά χρόνια πριν θα είχαν banάρει και τον Bella Lougosi wall_1

Reaction score
0
Πάντως παιδιά, δεν μπορεί πρακτικά ο γονιός να απαγορέψει στο 14χρονο παιδί του να πάρει ένα παιχνίδι που λέει 18+ ούτε να μην του το πουλήσουν τα καταστήματα ...
Αυτό επικρατεί μέχρι σήμερα δηλαδή.

Reaction score
164
Πάντως παιδιά, δεν μπορεί πρακτικά ο γονιός να απαγορέψει στο 14χρονο παιδί του να πάρει ένα παιχνίδι που λέει 18+ ούτε να μην του το πουλήσουν τα καταστήματα ...
Αυτό επικρατεί μέχρι σήμερα δηλαδή.
Γιατί δεν μπορεί να πει το κατάστημα ή το video club "δεν στη νοικοιάζω/πουλάω"; Είμαι σίγουρος ότι τώρα κανένας δεν κοιτάζει την ηλικία του αγοραστή, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει.
Αλλά μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Ας ρίξει μια ματιά ο γονιός για το τι παιχνίδια παίζει ο κανακάρης του και αν είναι ακτάλληλα, και συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό, ας του ρίξει καμία μπούφλα (λέμε τώρα)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τη γνώμη σας...

Ας ρίξει μια ματιά ο γονιός για το τι παιχνίδια παίζει ο κανακάρης του και αν είναι ακτάλληλα, και συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό, ας του ρίξει καμία μπούφλα (λέμε τώρα)
Βάρβαρε!!! :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
62
Θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό το γεγονός να μιλάνε για επιρροή των παιχνιδιών στα παιδιά, που στο κάτω κάτω έχουν και όρια ηλικίας απο τη στιγμή που:
1) Στις ειδήσεις, που είναι κατάλληλες για όλους βλέπουν βία, τσακωμούς, φόνους ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
2) Στα σήριαλ, που θεωρούνται σχετικά κατάλληλα βλέπουν τα ίδια με τα παραπάνω ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
3) Στα διάφορα ξεκατινιάσματα, που ο ένας θάβει τον άλλο ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
4) Στα Ριάλιτι, που έχουμε έναν αχταρμά ξεκατινιάσματος, ψευτογκλαμουριάς κ.λ.π κ.λ.π ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
και πολλά άλλα παραδείγματα. Και μετά τους φταίνε τα παιχνίδια που στο κάτω κάτω πρόκειται για κάτι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και είναι στην ΚΡΙΣΗ του καθενός γονιού, αν θα παίξει το παιδί του ή αν όχι, αντιθέτως με την τηλεόραση, που, όπου σταθεις κι όπου βρεθείς, κάποιο κανάλι θα παίζει για να αποχαυνώνεται το παιδί. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!

Reaction score
0
Εντάξει παιδιά... λογικό ακούγεται να έχουμε και τσόντες στα games ή εντελώς ακατάλληλα πράγματα, αλλά αυτή τη στιγμή θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο γονιός που βλέπει το παιδί του να παίζει ένα game νομίζει πως όλα είναι σχεδόν ΟΚ (και να θέλει δεν μπορεί να ελέγξει σωστά ) ,το αφήνει μόνο του ,οπότε δεν του απαγορεύει τίποτα ...
Καλύτερα για εμένα , αφού έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά αν κάποιο Top game σαν το GTA πχ έβγαινε ακατάλληλο.
(οπότε λογική η απαγόρευση για εμένα σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Reaction score
0
Η ιστορια με τα ban ξεκινησε περσι με αφορμη εναν 18χρονο Γερμανο -που επαιζε counterstrike- και τραυματισε μαθητες σ'ενα σχολειο, η Ευρωπαικη Ενωση -πιστευοντας οτι violent games και τετοια περιστατικα ειναι αμεσα συνδεδεμενα- προσπαθει να κανει ban "killer" games, ομως λογω διαφορετικου νομικου συστηματος, τα κρατη μελη θα αποφασιζουν μονα τους ποια παιχνιδια θα γινονται ban. Δεν νομιζω οτι στην Ελλαδα θα αντιμετωπισουμε τετοιες καταστασεις.

EU ministers discuss stricter rules on sale of "killer games"

Reaction score
4
Τελος να τα κανουν ολα ban.....ολα .....να μην παιζουμε ουτε ραλλακι γιατι θα σκοτωθουμε με το αμαξι.....και τα πλατφορμ .....ολα.....γιατι μου ερχεται να πηδηξω στο απεναντι μπαλκονι καμια φορα.....τελος.
Ολα τελος.....πες μου οτι εισαι ατριχος τελος :happy_5:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.234
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney