Προτασεις για την hi end κατηγορια...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Μετα απο συζητηση που προηγηθηκε σε αλλο thread και μετα απο παρακληση μελους, ξεκινω αυτο εδω το θεμα το οποιο αποσκοπει σε προτασεις για την βελτιωση τουτης εδω της κατηγοριας.
Παρακαλω τους φιλους-αλλα και μη- της κατηγοριας να προτεινουν, συζητησουν και να συμπερανουν για τα καλως και κακως κειμενα.

Θα σας ακουσουμε με μεγαλη προσοχη...

Reaction score
2
Ας αρχισω εγω πρωτος. Ειμαι βεβαιος οτι ή θα αγνοησουν ή θα κατασπαραξουν το ποστ μου, αλλα ας ειναι, θα κανω μια προσπαθεια. Αναφερω εξ'αρχης οτι στα παραδειγματα που χρησιμοποιω υπαρχουν εξαιρεσεις (φωτεινες και μη). Να ζητησω μια συγγνωμη για το καπως ασυντακτο κειμενο, οπως μου ερχοντουσαν τα εγραφα.

Η hi-end δεν εχει κανενα προβλημα σαν κατηγορια. Οι hi-endιστες εχουν.

Πρεπει να κατανοησουν οτι το hi-end δεν ειναι η Αγια Γραφη, δεν ειναι το απυροβλητο, δεν ειναι θρησκεια κλπ κλπ. Στη συνεχεια να κατανοησουν οτι υπαρχει και η αντιθετη αποψη, η οποια εκφερεται συνηθως απο ανθρωπους οι οποιοι δεν ειναι τενεκεδες/νεροχυτες, και συνηθως ξερουν και 5 πραγματα. Οσοι μιλανε και προσπαθουν να δημιουργησουν εντυπωσεις φροντιζοντας για το ιδιον συμφερον, ας πανε στο καλο.

Επισης, οι παραπανω να αφησουν το αλαζονικο στυλακι τυπου "εγω ειμαι, και αυτα που λεω ισχυουν επειδη το λεω εγω και ετσι πρεπει". Ελεος, δεν κανουν και κατι τοσο τρομερο στο κατω-κατω. Τοσο ψωνισμενοι δεν ειναι ουτε οι πραγματικοι επιστημονες που πραγματικα προσφερουν. Η πικρη αληθεια ειναι οτι δεν εχουν καποια παραπανω αισθηση απο τους κοινους θνητους. Ισως παραπανω εμπειριες, ναι. Αλα συνηθως το μονο παραπανω που τυχαινει να εχουν ειναι λεφτα.

Οταν βελτιωθουν καποια απο αυτα, τοτε μπορουμε να μιλαμε για τα οποια προβληματα της κατηγοριας.

Αυτα απο εναν ανθρωπο που προσφατα μπηκε στον "χωρο", και προσπαθωντας να μαθει 5 πραγματα (λατρευοντας το internetικο διαβασμα), εχει πεσει στις παραπανω συμπεριφορες.

Reaction score
7
Οι προσωπικές μου προτάσεις, μετά από τα όσα συνέβησαν στην Hi-end, με ότι και αν σημαίνει για τον καθένα ο όρος, συνοψίζονται στα παρακάτω:

• Κατάργηση της κατηγορίας Hi-end Audio (δεν είναι δική μου ιδέα αλλά του αείμνηστου του Σπύρου του Κωστόπουλου).
  • Η κατηγορία Audio να διαχωριστεί σε υποκατηγορίες
Αναλογικές πηγές
Ψηφιακές πηγές
Ενισχυτές
Ηχεία
Καλώδια-Αξεσουαρ
Λοιπα
  • Να σταματήσει η αντιγραφή του avmentor και των υπόλοιπων sites. Όταν δεν υπάρχει θέμα ας μη το εκβιάζουμε, δεν είναι υποχρεωτικό να έχει η κατηγορία 40 καινούρια θέματα καθημερινά.
  • Η θεματολογία να είναι σχετική με την ενότητα και όχι ότι θέλει ο καθένας.
  • Ο-οι διαχειριστές να μην κάνουν έντονη την παρουσία τους, απλά να τηρούν την δεοντολογία και τους κανόνες του forum, όπου φυσικά γνωρίζουν μπορούν να απαντούν.
  • Να απομακρυνθούν από την διαχείριση ο Νίκος ο Τσαρουχάς και ο Κώστας ο Κόγιας, γιατί θεωρώ ότι με την μέχρι τώρα πορεία τους στο site δεν διαθέτουν τα προσόντα του διαχειριστή. Ουδεμία σχέση ή μπέρδεμα με τα επαγγελματικά τους, τα προσωπικά τους, απλά η κρίση μου περιορίζεται αυστηρά στον ρόλο του διαχειριστή.
  • Οι κανόνες και η δεοντολογία να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως και χωρίς διακρίσεις.
  • Διαγραφή οποιουδήποτε θέματος στηρίζεται σε πληροφορίες που αφορούν οτιδήποτε και στηρίζονται στο άκουσα, μου είπαν και άλλα τέτοια ευτράπελα. Ακόμα χειρότερα ‘όταν σπιλώνουν χώρους, καταστήματα ή επαγγελματίες. Όταν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τότε να δημοσιεύονται.

Reaction score
0
Απάντηση: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η κατηγορία έχει πάρει δρόμο.
Μείναμε ελάχιστοι που γράφουμε, ακόμα λιγότεροι αυτοί που πραγματικά αγαπάνε αυτό το χόμπυ.
Για διάφορους λόγους, η φυγή ατόμων με γνώσεις είναι δυστυχώς αισθητή.
Το ποιοί ευθύνονται, δεν με απασχολεί τώρα, ίσως τα πούμε άλλη φορά.
Το αν έχει "θέαση" η κατηγορία δεν μου λέει τίποτα. Το αν έχει πολλά ποστ πάλι δεν μου λέει τίποτα.
Καλώς ή κακώς, το χόμπυ αυτό στηρίζεται φίλε spresv, στις ακροάσεις και όχι μόνο στο διάβασμα. Θα σου πρότεινα λοιπόν, τον χρόνο σου να τον διαθέσεις κάνοντας ακροάσεις και μετά με το διάβασμα που θα κάνεις, θα έχεις και μια σφαιρική άποψη.
Αναφέρεις ότι έχουν πρόβλημα οι hiendάδες. Ποιοί? Οι 5-6 που γράφουμε?
Μιας και ήδη έχουν δημιουργηθεί καταστάσεις, η λύση της κατάργησης της κατηγορίας, πλέον είναι όλο και πιο κοντά στο μυαλό μου.

Reaction score
10
Ειναι απλα το πραγματα. Αφηστε τον καθενα να γραφει οτι θελει χωρις να του την πεφτετε σε καθε του μηνυμα λες και ειστε οι σωτηρες του κοσμου που θα σωσετε τους αδαεις. Αφηστε τον κοσμο να κρινει μονος τους.Καλα τα τεχνικα αλλα το hiend ειναι ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ-ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Εδω μπαινουμε για διασκεδαση οχι για να αναλυουμε τεχνικα θεματα. Φτασαμε στο αλλο ακρο να γραφουν μονο φυσικοι και μαθηματικοι. Και φυσικα ο Κογιας εκ φυσεως δεν χωραει στα παραπανω. Δηλαδη σας χαλαγε τοτε που ημασταν μια παρεα και ας γραφοταν και καμια μπαρουφα παραπανω. Ειχε παθει κανεις τιποτα?Ολοι δεν διασκεδαζαμε? Παρασηραμε κανεναν?
Φιλικα και με στεναχωρια,
Μιχαλης

Υ.Γ. Για μενα ο Νικος κανει πολυ καλα τη δουλεια του.Εχει καμια φορα αποψη Κογια αλλα δεν σε επρηζε κιολας, οπως κανει ο Κογιας ,ουτε προσπαθουσε να στην επιβαλει με ειρωνιες κτλ. Ελεγε την αποψη του και αυτο ηταν.Σε αντιθεση με το Κογια που αν δεν τελειωνε ενα θεμα οπως ηθελε αυτος συνεχιζε ολο και πιο ειρωνικα την επιθεση του.

Πως περιμενατε να προχωρησει η κατηγορια οταν συντονστης υποτιμουσε βαυναυσα την ιδια την κατηγορια στην υπογραφη του.Ξερετε δεν το ξερουν ολοι απο κοντα τον Κογια για να καταλαβουν οτι ειναι "καλο" παιδι οπως λετε.

Εσεις προσπαθησατε να αλλαξετε την εννοια του hi-end.Καλως η κακως hi-end αυτο ειναι οποιος δεν το πιστεθε ας μην εγραφε εδω...Απλα....Οχι να προσπαθησει να συνετισει τους αλλους καθε τρεις και λιγο....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κατάργηση της κατηγορίας Hi-end Audio (δεν είναι δική μου ιδέα αλλά του αείμνηστου του Σπύρου του Κωστόπουλου).
Δεν ήθελα να αναφερθώ καθόλου στον Σπύρο αλλά μιας και το έφερες στην κουβέντα θα πω λίγα πράγματα, ένα παραπάνω που η τύχη αυτής της κατηγορίας έχει συζητηθεί ατέλειωτες ώρες με τον Σπύρο.

Μερικούς μήνες πριν φύγει, ο Σπύρος είχε σχεδόν αποφασίσει να δεχτεί την πρότασή μας για να μπει στην συντονιστική ομάδα αυτής της κατηγορίας. Όσο περνούσε ο καιρός όμως, ένιωθε ότι τα συντονιστικά καθήκοντα ήταν πέραν από τις δυνάμεις του. Το συζητήσαμε και προτάθηκε η πλήρωση της θέσης από τον φίλο μας τον Βασίλη η οποία επικυρώθηκε την τελευταία φορά που είδα τον Σπύρο, ένα βράδυ σε μια ταβέρνα στην Αθήνα. Παρόλα αυτά, ο Σπύρος είχε αποφασίσει ότι θα είχε όσο περισσότερο ενεργή συμμετοχή μπορούσε, κάτι που βέβαια ξεκίνησε πέρσι τέτοιον καιρό. Θα θυμάστε όλοι την καθημερινή παρουσία του Σπύρου εδώ, ειδικά σε τεχνικά θέματα.

Γιατί όλα αυτά? Γιατί οι συζητήσεις είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατηγορία hi end όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά είναι άκρως απαραίτητη, όμως με μια μορφή λίγο διαφορετική από αυτήν που κάποιοι σκέφτονται. Και η μορφή αυτή δεν είναι άλλη από την μορφή που έχει σήμερα. Τελικά, είχε αποφασισθεί το αυτονόητο: εδώ γράφει όποιος μπορεί να γράψει και αυτό δεν αφορά μόνον σε γνώσεις αλλά και σε συμπεριφορά. Εμμέσως το είχε πει πολλές φορές...

Δηλαδή, τι έγινε το τελευταίο διάστημα (ώρες; μέρες; εβδομάδες; μήνες;) και αποφεύγονται οι δημοσιοποιήσεις αποτελεσμάτων από συνακροάσεις μελών;
Ελλοχεύει κανένας μπαμπούλας στο φόρουμ και τα μέλη φοβούνται τον ίσκιο τους;
Απαγόρευσε κανείς εκ των συντονιστών τις δημοσιοποιήσεις αυτών των εμπειριών;
Ο φουνταριστός, που κάνει τα δηκτικά σχόλια, ποιος είναι; Ο RD, μήπως;
Ποιοι είναι οι θαυμαστές του, με τα smilies αράδα;
Και ποιοι είστε εσείς, που ακούτε και δεν γράφετε (κοινώς, μάς γράφετε), που να σκάσουμε από τη ζήλεια μας;
Και γιατί θα έπρεπε να στενοχωρηθούν οι θαμώνες της κατηγορίας γι' αυτό;

Εν κατακλείδι, γιατί πρέπει κάθε φορά να κάνουμε μπάχαλο ένα θέμα, που πραγματικά προσπαθεί να βρει μια άκρη στον κυκεώνα της ανακρίβειας, της παραμυθολογίας και του ξερολισμού που διακρίνουν το High End; Γιατί;

Έλεος...//
Κοινώς, η κατηγορία είναι ορθάνοιχτη μεν, δύσκολη δε. Δύσκολη σε επίπεδο συζήτησης διότι στα υψηλά επίπεδα που προϋποθέτει ο όρος hi end, τίποτα δεν πρέπει να πέφτει κάτω, τίποτα δεν πρέπει να λέγεται στο φτερό, όλα πρέπει να περνούν από αυστηρή κριτική. Και ο Σπύρος ήταν της άποψης ότι τα πτι φουρ είναι πολύ ωραία, αλλά δεν μπορούν να δώσουν σοβαρά συμπεράσματα και πρέπει να το τονίζουμε αυτό σε κάθε ευκαιρία, ακόμη κι αν γίνουμε δυσάρεστοι. Όποιος αντέξει. Επίσης η κατηγορία είναι άκρως τεχνική αλλά για να την παρακολουθήσει κανείς δεν είναι ανάγκη να είναι φυσικός. Πρέπει να έχει απλά διάθεση για κάτι παραπάνω. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι με όσους ενδεχομένως να έχουν την τάση να νομίζουν ότι όλοι ζούνε για να τους καταδιώκουν…

Από πρώτο χέρι λοιπόν Ευάγγελε σου λέω ότι αυτό που είναι αυτή τη στιγμή η κατηγορία, η μορφή ή η στροφή που έχει πάρει κρατώντας κριτική στάση σε όλα, το οφείλει στον Σπύρο. Άρα δεν χρειάζεται η αναφορά του.

Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις μας ήταν καλές.

Κάποιοι προφανώς παρεξήγησαν αυτές τις προθέσεις, είναι απολύτως δεκτή η άποψή τους. Φυσικά κανείς δεν διεκδικεί το αλάθητο, ούτε κι εγώ. Ο Καφάτος μπορεί να διαβεβαιώσει το γεγονός ότι πάει περίπου ένας χρόνος που του είπα ότι πρέπει να φύγω από την κατηγορία, φυσικά όχι για τους λόγους που συζητάμε εδώ αλλά για προσωπικούς. Δεν είμαι απαραίτητος εδώ και γι αυτό άλλωστε και η ομάδα στην hi end έγινε πολυπληθής, για να μην είμαι απαραίτητος.

Αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα και λύνεται άμεσα.
Όμως, για άλλη μια φορά δεν βλέπω ουσιαστικές προτάσεις. Δεν είδα πρωτοβουλία, δεν είδα κατάθεση απόψεων. Κριτική επί προσώπων βλέπω μόνο. Και το κακό είναι ότι ενώ ο Κόγιας για παράδειγμα κρίνει απόψεις, οι άλλοι κρίνουν τον Κόγια ως πρόσωπο. Στο avsite βέβαια το δικαιούνται. Δηλαδή είναι θεμιτό να λέει ο Ευάγγελος ότι ο Τσαρουχάς ή ο Κόγιας δεν κάνει για συντονιστικά καθήκοντα (περιμέναμε 3 χρόνια για να το καταλάβουμε βέβαια), αλλά ο Τσαρουχάς ή ο Κόγιας ή οποιοσδήποτε από τα μαύρα πρόβατα, ποτέ δεν έκρινε τον ίδιο τον Ευάγγελο και ούτε πρόκειται. Σε απόψεις και θέσεις απάντησαν με άλλες απόψεις και άλλες θέσεις, που όμως ενοχλούν. Και αν καμιά φορά η συζήτηση πήγε επί προσωπικού, είναι γιατί εκεί την έφεραν άλλοι, όχι εγώ…

Τέλος πάντων, αν έχει πρόβλημα η κατηγορία… και το πρόβλημα της κατηγορίας είμαι εγώ ή ο Κόγιας, να φύγουμε άμεσα και να δώσουμε την θέση μας σε οποιονδήποτε κρίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα. No problem at all, προσωπικά θα ξεκουραστώ και λίγο, γιατί είμαι στην κατηγορία από την πρώτη στιγμή…

Reaction score
14
Στη συνεχεια να κατανοησουν οτι υπαρχει και η αντιθετη αποψη, η οποια εκφερεται συνηθως απο ανθρωπους οι οποιοι δεν ειναι τενεκεδες/νεροχυτες, και συνηθως ξερουν και 5 πραγματα.

:cool_4:

Reaction score
5
Το κυριότερο πρόβλημα στην hi end είναι η αδυναμία των συντονιστών να συντονίσουν αυτήν την κατηγορία. Προσωπικά δεν θα ήθελα να βρισκόμουν ποτέ στη θέση του Γιώργου Αναμουρλίδη και του Τσαντουλή Βασίλη γιατί δεν θα μπορούσα εκ τον πραγμάτων να συντονίσω την κατηγόρια και ο λόγος είναι προφανής και οποίος ισχυρίζεται δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής τις κατηγορίας και γενικότερα σε ένα μεγάλο βαθμό για τα κακώς έχοντα του site ονομάζεται Νίκος Τσαρουχάς. Η όλη πορεία του σαν αναπληρωτής γενικός διαχειριστής αποδεικνύει ότι δεν έχει ούτε δείγμα από συντονιστικά αλλά το κυριότερο από διοικητικά προσόντα. Το site έχει αφεθεί στην τύχη του δεν έχει σκοπό ούτε κατεύθυνση αλλά μόνο ύπαρξη, υπάρχει δηλαδή για να μπορεί κάποιος να γράφει ότι θέλει όπως το θέλει να κατηγορεί και έχει άποψη για όλα δίχως να καταθέτη και τις ανάλογες αποδείξεις και επιχειρήματα. Είχα την ατυχία να βιώσω την ανήθικη προσπάθεια γελοιοποίησης και τον βιασμό τις προσωπικότητας συγκεκριμένου και ιδιαίτερα ενεργού μέλους με εργαλείο τον RDoherty με τις ευλογίες του Νίκου Τσαρουχά. Από τον Νίκο Τσαρουχά έχω εισπράξει σε προσωπικό επίπεδο την διαστρέβλωση του νοήματος των γραπτών μου σε μια προσπάθεια να περάσει με ανήθικο τρόπο τις δικές του σκέψεις και πράξεις.

Προσωπικά δεν βρίσκω λόγω να κλήση η hi end φτάνει να υπάρχουν στις θέσεις των συντονιστών άτομα με άποψη και επιχειρήματα και με λυμένα χέρια που να μπορούν να την κρατήσουν ενεργή.

Reaction score
10
Ρε preve δεν το αντεχει ο προσωπικοτητα σου οτι δεν εχεις ασχοληθει με HI-END και οτι εισαι ασχετος με το θεμα?

Reaction score
14
Nα γράψω και εγώ την γνώμη μου. Οσο ασχετη και αν είναι με ένα χώρο που δεν εχω ασχοληθεί ποτέ προσωπικά αλλά εχω μια μικρή εικόνα απο συγγενικά πρόσωπα.

Το high End είναι παρεξηγημένο, απο πολλούς. high End εχει καταντησει να είναι ΜΟΝΟ το ακριβό, το ακριβότερο, το ακριβότατο, το απλησίαστο, το σούπερ μοδάτο σε design αλλά παντα με την αστρονομική συνοδευτική τιμή του. Ετσι φυσικό είναι να εχει μισητούς εχθρούς και ζηλιάρηδες αντιπάλους. Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει...!!!! Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο μηχανήματα που δεν αξίζουν, να βαπτίζονται ακριβά στον βωμό του κέρδους και της αισχροκέρδιας μερικών εμπόρων αλλά και ιδιωτών που πουλάνε με κέρδος.

Αυτά όλα είναι η κακή μεριά του High End αυτή που δημιουργεί στρατόπεδα κόντρες και φυσικά πολλά λεφτά στο τραπέζι.

Η άλλη μεριά είναι η σωστή. Μηχανήματα αξιόλογα που δεν κοστίζουν "ενα χέρι και ενα πόδι" (an arm & a leg!) αλλά βγάζουν αξιο ήχο και φυσικά αποτελούν μέρος μιας ολικής ηχητικής σύνθεσης που θα μας προσφέρει τελικό αποτέλεσμα που θα είναι πράγματι high End. Μερικά τέτοια μηχανήματα είναι το ζητούμενο να ανακαλύπτονται και να παρουσιάζονται και να συγκρίνονται μέσα απο το κάθε φόρουμ χωρίς να υπάρχει χρηματικό συμφέρων πέραν του να ανακαλυφθεί ενα καλό Player ή ένα καλό ηχείο στην σωστή τιμή του.

Σαν θαμώνας της κατηγορίας θα περίμενα φυσικά να διαβάσω, και ίσως και να παραβρεθώ σε συγκριτικό ή συγκριτικά όπου και ο κάθε ασχετος σαν εμένα να είναι καλοδεχούμενος και η ασχετη γνώμη του να είναι αποδεκτή. Τρομάζω να γράψω στην highEnd τρομάζω απο το κλίμα που επικρατεί εκεί, μου είναι αφιλόξενο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο AVSITE που είναι σαν το σπίτι μου...

Γιατί κύριοι στην πορείας σας να προστατευσετε τον κοσμάκη απο τις αλεπούδες γίνατε λύκοι εσείς? Θα μπορούσατε όλοι με μαλακότερο τρόπο να μας κρατάτε ενήμερους ταυτόχρονα διατηροντας μια ηρεμία σε όλες τις αντιπαραθέσεις. Βλέπω κάποια thread στην Highend να τραβάνε 5-10-20 σελίδες ανούσια χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά λόγος να γίνεται (ετσι το βλεπω εγώ... μπορεί να κάνω λάθος) μετά αρχίζουν μαθηματικοί τύποι και εξισώσεις και η μπάλα χάθηκε... i am lost for good...

Γιατί να το φιλοσοφούμε τόσο? Τι είναι το High end που το κάνει να διαφέρει απο το High Fidelity (την υψηλή πιστότητα????) Ηχητικά κυνηγάμε το απόλυτο ή όσο κοντά σε αυτό μπορούμε να φτάσουμε. Γιατί κυνηγάμε μάγισσες και αναλύσκουμε τον χρόνο μας σε κόντρες παρακόντρες διαμάχες και ατέρμωνες συζητήσεις που καταλήγουν σε τσακωμούς?

Αυτό θα ήθελα να δώ να αλλάζει. Παρουσιάσεις προιόντων, ανακαλύψεις ηχητικών πηγών, ηχείων, value for money machines, και φυσικά ιδέες και ανταλλαγές απόψεων με κόσμιο τρόπο χωρίς χλευασμό. Τιποτε άλλο.

Reaction score
164
Ρε preve δεν το αντεχει ο προσωπικοτητα σου οτι δεν εχεις ασχοληθει με HI-END και οτι εισαι ασχετος με το θεμα?
Συγγνώμη, αλλά αν αυτό δεν είναι απλά και μόνο λάδι στη φωτιά, τι σκοπό εξυπηρετεί;
Μήπως κάτι τέτοια φταίνε που γίνεται ο χαμός;

Reaction score
14
Φιλικά πάντα ρωτάω αφού εγώ είμαι ασχετος, δεν είμαι ο Preve, και εκείνος ασχετος είναι όπως και εγώ, δεν εχουμε δικάιωμα να το παραδεχθούμε δημόσια και φυσικά δεν εχουμε δικάιωμα να μας μάθετε εσείς μερικά νέα πράγματα?

Δεν είναι καλό να διαβάζουμε τίποτε επικοδομητικό και φυσικά να ακούσουμε και να αποφασίσουν τα αυτιά μας αν μας άρεσε το άκουσμα που λε΄γεται highend?

Οι ασχετοι απο κάπου ξεκινάνε, δεν είναι ετσι? Εκτός αν το high end δεχται μονο γεννημένους σχετικούς οπότε πάω πάσσο...

Reaction score
0
Απάντηση: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

O dream το έθεσε πιο σωστά απ όλους.
H ευθύνη ανήκει σε μας. Αλλά όσο εξακολουθούν και υπάρχουν υπονοούμενα, τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατηγορία.
Θα προτιμούσα να "τσακώνομαι" όλη μέρα με κάποιον που θεωρεί το σύστημά μου χάλια, ή με κάποιον που να του λέω ότι το CD είναι καλύτερο του πικάπ, ή ότι το καλώδιο το Valhala είναι εντυπωσιακό αλλά δεν μου αρέσει, και χίλια τέτοια πράγματα παρά να υπάρχει μια τάση "εμείς θα ξυπνήσουμε τον κόσμο" ή "ο χ είναι λαμόγιο επειδή ο μπατζανάκης του κουνιάδου τηξς αδελφής της πεθεράς του χ αντιπροσώπου κλπ κλπ"
Θα προτιμούσα να γράφω για ακροάσεις που κάνω συχνά σε καταστήματα, για νέα και παλιά προϊόντα, για ματσαρίσματα, για το τί λάθος αγορές έχω κάνει, τι να προσέξει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί πρώτη φορά.
Αλλά σε κλίμα καλό και χωρίς εξυπνάδες από άτομα που δεν είναι του χώρου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Διαβαζω με πολυ προσοχη τις προτασεις σας, θα ηθελα ομως να κανω μια μικρη παρεμβαση-ισως και λιγο off topic-απο μια αφορμη με την αναφορα στο ονομα του αειμνηστου Σπυρου.
Οπως ισως θα ειχατε διαπιστωσει και μονοι σας τους τελευταιους μηνες ο ΣΚ ειχε ξαναγυρισει στο AVSite και ειχε ιδιαιτερη παρουσια σε αυτη εδω την κατηγορια.
Ο ΣΚ σε ανυποπτη χρονικη στιγμη ηρθε και μου μιλησε και μου ειπε πολλα.Πραγματα που ισως καλο θα ηταν να μην γνωριζα και ποτε.
Μου αποκαλυψε το nick με το οποιο εμπαινε καποτε στο AVSite προσπαθωντας να κανει "κακο"(δικα του λογια), μου αποκαλυψε παιχνιδια που ειχαν παιχτει σε βαρος μου και ειχε λαβει και εκεινος μερος, μου αποκαλυψε πως ακομα και οταν ειδε πως ολα ηταν αδικα ηταν ανημπορος να αντιδρασει πλεον διοτι δεν μπορουσε να αντιμετωπισει τις συνεπειες του λαθους του.Ενας καταιγισμος δηλωσεων με εμενα να μην μπορω να αρθρωσω ουτε λεξη.
Οταν τελειωσε δεν μιλησα και απλως κοιτουσα μπροστα μου(τι αλλο να εκανα, οι εποχες των συγχωρησεων ειχαν περασει)
Τοτε ξεκινησε να παρει ορκο πως δεν θα ξαναεμπαινε ποτε σε κανενα αλλο site καθως ολα ηταν " υποκριτικα και ψευτικα"(ειπε κατι πολυ χειροτερο και ο ορκος που πηρε ηταν πολυ βαρυς)
Λιγο πριν τελειωσει τον αγκαλιασα και του ζητησα να παρει πισω τον ορκο που σχεδον ειχε ολοκληρωσει διοτι ποτε δεν μου αρεσε το απολυτο και καποτε ειχε κανει τα ιδια απο την αλλη μερια.Αρνηθηκε κατηγορηματικα.
Λιγο πριν απο το τελος ειχε "μαλακωσει" πολυ.Ηταν τοτε που τηλεφωνησε στον Νικο και του ζητησε να σταματησουν οι τσακωμοι με τους υπολοιπους.Ο Νικος-ο οποιος οσο και εαν κανει τον σκληρο εχει καρδια μικρου παιδιου-δεν μπορουσε να σταματησει τα κλαμματα οταν μιλουσαμε στο τηλεφωνο.
Το ιδιο ζητησε και απο εμενα την τελευταια φορα που τον ειδα.
Ισως θα επρεπε να το ειχα βουλωσει και να μην μιλησω αλλα δεν αντεξα.
"Απο εμενα ζητας τετοιο πραγμα ?"του ειπα .
"Αυτο δεν προσπαθησα παντα?"
"Οχι, οχι απο εσενα"απαντησε με οδυνη."Εσυ ξερεις τι πρεπει να κανεις"

Περα απο τα παραπανω ο ΣΚ ηρθε στο AVSite για συγκεκριμενους λογους.
Αυτοι ηταν:Ο Κωστας Κογιας.ο Νικος Τσαρουχας, ο Costas Ear,ο Βασιλης Τσαντουλης και ο RDoherty(ο τελευταιος "κινδυνεψε" να αποκαλυψει ακομα και την ταυτοτητα του οταν σε πμ που ανταλλαξα μεταξυ του προθυμοποιηθηκε να τηλεφωνησει στον ΣΚ για να του δωσει κουραγιο)
Η επιλογη του Βασιλη Τσαντουλη ηταν καθαρη επιθυμια του ΣΚ ο οποιος δεν μπορουσε να ασκησει τα συντονιστικα καθηκοντα λογω της καταστασης
Ηταν ανεκαθεν ο καλυτερος φιλος του ΚΚ και τους τελευταιους μηνες εγινε "κολητος" με τον Νικο Τσαρουχα τον οποιο και εκτιμουσε ιδιαιτερως και δεν σταματουσε να αποκαλει σαν "μια απο τις καλυτερες επιλογες μου"

Ολα τα παραπανω τα γνωριζαμε 3-4 απο εμας
Ειχαμε αποφασισει να μην τα βγαλουμε προς τα εξω και μαλιστα ακομα και αυτη την στιγμη που τα γραφω δεν ειμαι σιγουρος εαν αυτο που κανω ειναι το σωστο.Σας τα περιεγραψα ομως με τον πλεον αναιμακτο τροπο κα ελπιζω να ειναι περισσοτερο ευπεπτα για τα ευαισθητα στομαχια σας.
Ο ΣΚ αγαπουσε πολυ την συγκεκριμενη κατηγορια αυτου εδω του site.
Αυτα για την αποκατασταση της αληθειας...

Υ.Γ.Εαν εχω υπερβει καποιους δεοντολογικους κανονες παρακαλω να με συγχωρησετε.Δεν ειμαι παρα απλος ανθρωπος, ενιοτε και απλοικος...

Reaction score
7
Νίκο καταρχήν, οφείλω να ξανά αποσαφηνίσω ότι όλες οι κρίσεις μου και απόψεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο την δραστηριότητα σου ως συντονιστής της hi-end στο avsite, και προς θεού τίποτα άλλο, επ ουδενί.
Στην θεωρία τα πας καλά αλλά αυτά που έγραψες στο τελευταίο σου post εδώ και αυτά που είπε ο Σπύρος τηρήθηκαν; O Σπύρος πρότεινε η κατηγορία να έχει την σημερινή μορφή της; Για δές λίγο τι πρόταση έκανε ο Σπύρος στο avclub, όταν ξαναδημιουργήθηκε, στην hi-end http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1482,
O Σπύρος είπε ότι η κατηγορία πρέπει να έχει μορφή σαν αυτό το thread;
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37291
ή αυτό:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=36501
ή αυτό είναι εύρυθμη λειτουργία:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=36821
Όταν ο Κόγιας καταφέρεται με τους πιο εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς για το hi-end και τους χαιεντάδες, που σιγοντάρεται και απο εσένα που είσαι συντονιστής της hi-end, ώστε να καταντήσουν όροι προσβλητικοί και ότι η κατηγορία είναι μάζωμα λεφτάδων, χαζών, ματαιόδοξων και ηλιθίων, τι χειρότερο έπρεπε να κάνετε;
Εσύ προσωπικά δημιούργησες κόντρες με ένα σωρό άτομα, μαγαζάτορες και περιοδικά και τα μετέφερες και εδώ μέσα, βάζοντας τα μέλη να πάρουν θέση ή να παρακολουθήσουν μια διαμάχη που δεν τους αφορά.
Αυτοχρισθήκατε σωτήρες, διασώστες και προστάτες των χαιεντάδων, κάνοντάς τους την χάρη λες και σας την ζήτησε κανείς. Και το χειρότερο από όλα δεν αναρωτηθήκατε αν όντως εσείς ξέρετε την αλήθεια (δεν φέρατε και κανένα στοιχείο) παρά προσπαθήσατε με λάθος τρόπο να επιβάλετε την σωτηρία χλευάζοντας και λοιδορώντας συλλήβδην επαγγελματικούς χώρους και περιοδικά (αφού δεν αναφέρετε ονόματα και συγκεκριμένα περιστατικά), καταφέρνοντας να εξευτελίζεται ολόκληρο τον χώρο και μάλιστα καταφέρατε να εκνευρίσετε και τον Βασίλη τον Χουρμουζιάδη http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=38598
χωρίς να έχεις την ευαισθησία να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και συνεχώς ή εσύ να σιγοντάρεις τον Κόγια ή ο Κόγιας εσένα. Όλα αυτά είναι δικά σας κατορθώματα δεν είναι δικά μου, για αυτό τον λόγο κρίνεστε εσείς και όχι εγώ. Δεν περιμέναμε τρία χρόνια να κάνουμε κριτική εκτός και εάν εσύ σήμερα το κατάλαβες, τις αντιρρήσεις μου πάντα τις έγραφα, αλλά το τελευταίο 6μηνο είχαμε κρεσέντο και από σένα και από τον Κόγια.
Τι άλλο πρέπει να κάνετε δηλαδή για καταλάβετε ότι έχετε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της hi-end. Γιατί κατάντια; διότι τους τελευταίους 2 μήνες γράφουν μόνο 4 συντονιστές και σποραδικά 3 μέλη, που είναι τα χιλιάδες μέλη που είναι γραμμένα;. Άρα λοιπόν πoιός ο λόγος να υπάρχει η hi-end; Δεν καταλάβατε ότι η συμπεριφορά σας δεν αρέσει για αυτό και αραίωσε η κατηγορία. Έχει τρελαθεί ο έρμος ο Κώστα Φ. να ξεπατικώνει το avmentor, το 6moons και άλλα site για να φαίνεται ότι η κατηγορία έχει κίνηση; Oι συντονιστές κρίνονται από τα πεπραγμένα και τα αποτελέσματα, μην παραπονιέσαι λοιπόν.
Και όπως είδες δεν ενδιαφέρθηκαν και πολλοί να προτείνουν για την κατηγορία, αυτό δεν είναι έλλειμμα διαχείρισης όταν αντί να αυξάνει τα μέλη τα μειώνεις;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε φίλε άσε τον Σπύρο σε παρακαλώ. Αυτά που παραθέτεις δεν έχουν σχέση με αυτά που σου έγραψα κι εγώ και ο Ανδρέας. Δυστυχώς μιλάμε από πρώτο χέρι και όχι τι έγραψε κάποτε εκεί που το έγραψε...

Και ΝΑΙ, ο Σπύρος έλεγε όποιος αντέχει να γράφει... τέλος. Στην hi end δεν πρέπει να γράφουν 500 άτομα. Αυτά είναι λόγια του φίλε...

Σε παρακαλώ όμως ας αφήσουμε τον Σπύρο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
" υποκριτικα και ψευτικα"

οι τσακωμοι με τους υπολοιπους
-δεν μπορουσε να σταματησει τα κλαμματα οταν μιλουσαμε στο τηλεφωνο.

Ισως θα επρεπε να το ειχα βουλωσει
"απαντησε με οδυνη."
ο τελευταιος "κινδυνεψε"
για να του δωσει κουραγιο)

εαν αυτο που κανω ειναι το σωστο.

παρακαλω να με συγχωρησετε.Δεν ειμαι παρα απλος ανθρωπος, ενιοτε και απλοικος...

Αντρικο εν μερει χαιρομαι που ανοιξες εστω λογω πιεστικων παρελθοντικων καταστασεων την ψυχη σου και εγραψες αυτες τις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ αραδες ομως
μα την Παναγια δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να φτανουμε σε αυτην την κατασταση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατι θα πρεπει να το βουλωνω εγω ,εσυ, αυτοι,ολοι μας τελος παντων οταν τα θεματα που μοιραζομαστε τρομαρα μας εχουν να κανουν με ενα ουσιαστικα απροσωπο θεμα που λεγετε ΧΟΜΠΙ.
Γιατι θα πρεπει να τσακονωμαστε με τους υπολλοιπους(εκ των ανωθεν παντα)
αν τα Valhalla στο δικο μου συστημα σκισανε κυλοτες ενω στου Νικου,στου preve η στον Δημητρη δεν ειχανε να πουν τιποτα περα απο μια πανακριβη ταμπελα σε σχεση με τα καλωδια των 200 ευρω που εχουν σπιτι τους????

Ισως θα επρεπε να το ειχα βουλωσε騨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨(χρησιμοποιω την εκφραση μεταφορικα)Δεν καταλαβα .....σε ενα φορουμ οπου ειναι ανοιχτο για ολους και στηριζετε στην ελευθερια λογου,στην πρωσοπικη εμπειρια,στην αναγκη για διευρυνση αν το θελουμε γνωσης θα πρεπει να το βουλωνουμε
και να κοτευουμε απεναντι σε καποιον που ναι μεν ξερει κατι παραπανω απο μενα αλλα οχι ρε πουστη μου δεν ειναι και ποιο μαγκας(αν το φτασουμε και εδω)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"απαντησε με οδυνη."Ρε τι λεμε τωρα........για ενα γαμωχομπι θα φτασουμε σε σημεια εστω και μετα απο λαθος χειρισμους να πνιγομαστε απο την ιδια μας την θλιψη????Θα φτασουμε σε σημεια αντι για ευδιαθεσια και χαρα
να χανουμε τον ελενχο της ψυχικης μας ηρεμιας??

παρακαλω να με συγχωρησετε.Δεν ειμαι παρα απλος ανθρωπος, ενιοτε και απλοικος...
Δεν χρειαζεται να σε συγχωρησει κανενας ,ουτε εσενα ,ουτε εμενα ουτε και κανεναν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν ειμαστε εδω για να κριθουμε,δεν ειμαστε εδω για να αποδειξουμε οτι εμεις
με τα ακριβοτερα συστηματα ειμαστε οι γνωστες του θεματος και πρεπει να επισκιαζουμε χαρακτηρες ,προσωπα,ψυχες και ιδιοσυγκρασιες............Και τελος παντων δεν παμε να πηδηχτουμε ολοι μας .........
Θα σου κανω μηνυση-Θα τα πουμε με τον δικηγορο μου_-εισαι ρομπα-εσυ δεν εισαι ικανος να μιλας-εισαι ρουφιανος του Σκαλουμπακα-εσυ τα παιρνεις απο τον Ορφεα και κατηγορεις τους αλλους ......και αλλες μαλακισμενες και παιδιαστικες εκφρασεις που δυστυχως γραφτηκαν εδω μεσα και αντι να φτιαχνομαστε φταναμε σε σημεια να απορουμε γιατι γραφουμε ακομα σε αυτο το φορουμ και δεν την κανουμε να ησυχασει το κεφαλι μας.............

Η κατηγορια λεγετε HI END ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ .......
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!!!
Η κατηγορια ουσιαστικα ειναι απροσωπη ......Αποκτα προσωπο και ταυτοτητα απο μας.Απο εμας που λεμε οτι γουσταρουμε το HI END.......

Reaction score
10
Φιλικά πάντα ρωτάω αφού εγώ είμαι ασχετος, δεν είμαι ο Preve, και εκείνος ασχετος είναι όπως και εγώ, δεν εχουμε δικάιωμα να το παραδεχθούμε δημόσια και φυσικά δεν εχουμε δικάιωμα να μας μάθετε εσείς μερικά νέα πράγματα?

Δεν είναι καλό να διαβάζουμε τίποτε επικοδομητικό και φυσικά να ακούσουμε και να αποφασίσουν τα αυτιά μας αν μας άρεσε το άκουσμα που λε΄γεται highend?

Οι ασχετοι απο κάπου ξεκινάνε, δεν είναι ετσι? Εκτός αν το high end δεχται μονο γεννημένους σχετικούς οπότε πάω πάσσο...
Φιλε dream το προβλημα δεν ειναι οτι ειναι ασχετος, φυσικα και θελουμε να μαθουμε σε ολους καποια πραγματα, το προβλημα ειναι οτι κανει την παρουσια του αισθητη σταθερα με μυνηματα μιας γραμμης απλα για να ειρωνευτει.Και οποιος διαφωνει ασ τσεκαρει ΟΛΑ τα μυνηματα του preve στη hi-end.
Εχω μπει εγς ποτε στη φωτογραφια να ειρωνευτω?Και εγω ασχολουμε με τη φωτογραφια αγοραζω τις μηχανες μου κλπ κλπ, αλλα μπροστα σε αλλους ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ.Γιατι ειναι ντροπη να εισαι ασχετος σε κατι?
Και ειναι και αποσυντονιστης...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Η κατηγορια λεγετε HI END ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ .......
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!!!
Βλαση το προβλημα ειναι οτι οποιος δεν την αντεχει μενει και κανει οσους ενδιαφερονται να μην αντεχουν .

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525