HDMI/DVI Player & Ο Προβολέας μου

Reaction score
5
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω Pending παραγγελία το pioneer dv-600 ενώ χαζεύω και το 696 (αν το βρω βέβαια).

Ο λόγος που θέλω να αντικαταστήσω το υπάρχον yamakawa 365 είναι επειδή δεν κλειδώνει το σήμα dvi με τον infocus 4805 που έχω σπίτι και κάθε φορά μου κάνει πόλεμο νεύρων.

Η ερώτηση όμως είναι η εξής... αξίζει να αλλάξω Player μόνο για αυτό?

Δηλαδή θα δω διαφορά εικόνας μεταξύ του yamakawa - pionner? (δεδομένου ότι η native ανάλυση του projector είναι 480pw)

Ευχαριστώ πολύ

Reaction score
0
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω Pending παραγγελία το pioneer dv-600 ενώ χαζεύω και το 696 (αν το βρω βέβαια).

Ο λόγος που θέλω να αντικαταστήσω το υπάρχον yamakawa 365 είναι επειδή δεν κλειδώνει το σήμα dvi με τον infocus 4805 που έχω σπίτι και κάθε φορά μου κάνει πόλεμο νεύρων.

Η ερώτηση όμως είναι η εξής... αξίζει να αλλάξω Player μόνο για αυτό?

Δηλαδή θα δω διαφορά εικόνας μεταξύ του yamakawa - pionner? (δεδομένου ότι η native ανάλυση του projector είναι 480pw)

Ευχαριστώ πολύ
To 696 έχει ακόμα μερικά κομμάτια απούλητα σε τιμή προσφορά στα 119 Ευρώ στο Πλαίσιο.. Για τα χρήματα αυτά είναι το απόλυτο κελεπούρι ...
Κανε κανένα τηλέφωνο στο Πλαίσιο μήπως προλάβεις...

Για το εαν θα δεις διαφορά δεν μπορώ να σου πώ 100%, εγώ στην LCD μου πάντως είμαι πολυ ευχαριστημένος (και έχω δει κάμποσα players)

To 600 είναι νεο φρούτο, φαίνεται πολύ καλό απο κάποιο πρώτα reviews αλλά νομίζω οτι στα 189 Ευρώ που κάνει είναι ακριβό...

Reaction score
50
Στέλιο,

μιας και έχουμε τον ίδιο προβολέα θα σου πώ ότι ανάλογα το player θα δεις διαφορά. Την διαφορά δεν την κάνει τοσο το upscalling ή η ανάλυση αλλά το player γενικά σαν ποιότητα. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ με 4 διαφορετικά Player που έχω δοκιμάσει.
Μάλιστα θα σου έλεγα πριν προβεις σε αγορά δοκίμασε να το τροφοδοτήσεις με component από το yamakawa.
Τον τελευταίο καιρό που μου χάλασε το καλώδιο (DVI) έβαλα την component και από τοτε δεν την άλλαξα. Μιλάμε για το Denon 2910. Διαφορά υπήρξε προς το χειρότερο στην ανάλυση και διάυγεια αλλά τα χρώματα ήταν πιο ζωντανά και μου άρεσε καλύτερα έτσι οπότε και το άφησα.
Πριν δώσεις λεφτά - όσα λιγα και αν ειναι - πειραματίσου, εξάλου σε λίγο καιρό πάλι λεφτά θα δίνουμε για τα HD players :)

Επίσης εγώ δεν βλέπω διαφορά ανάμεσα στο 480 - 720 - 1080, μπορεί και να είμαι τυφλός βεβαια χεχε (δεν βλέπω ποδοσφαιρο, games κλπ αλλά μονο ταινίες)

Reaction score
5
Αποφάσισα τελικά να πάρω το samsung HD-870 μιας που και καλά reviews έχει αλλά και 90ευρώ. Άλλωστε το yamakawa έφαγε τα ψωμιά του και δεδομένου ότι θέλω να κρατήσω dvi δεν το μπορώ άλλο (να ψάχνω εικόνα 10 λεπτά κάθε φορά που θέλω να δω ταινία).

Απλά έχω μπερδευτεί με το Upscaling. Έχει νόημα να δώσω στον προβολέα μου 720p όταν θα το κάνει downscale σε 480p?

Reaction score
1
Έχει νόημα να δώσω στον προβολέα μου 720p όταν θα το κάνει downscale σε 480p?
Όχι, βέβαια... Στα 720p δεν έχεις μόνον downscaling στον προβολέα, αλλά και upscaling στο DVDp.

Reaction score
10
Αποφάσισα τελικά να πάρω το samsung HD-870 μιας που και καλά reviews έχει αλλά και 90ευρώ. Άλλωστε το yamakawa έφαγε τα ψωμιά του και δεδομένου ότι θέλω να κρατήσω dvi δεν το μπορώ άλλο (να ψάχνω εικόνα 10 λεπτά κάθε φορά που θέλω να δω ταινία).

Απλά έχω μπερδευτεί με το Upscaling. Έχει νόημα να δώσω στον προβολέα μου 720p όταν θα το κάνει downscale σε 480p?
Ο 4805 ειναι λιγο μυστηριος με το DVI του. Καποιος απο τους πελατες μου, ειπε οτι δεν κλειδωνει με ολα τα player.
To Samsung προσεξε να μην εχει το προβλημα στα ελληνικα που ειχε το 860, οπου ειχε λαθος γραμματα, αν θυμαμαι καλα το ν το εκανε η, και δεν μπορουσες να δεις DiVX. Καπου στο φορουμ το αναφερει καποιος.

Οσον αφορα το Up/downscaling , σαν κατοχος ενος 4805 και ενος , τι αλλο ....Oppo 971 , με συνδεση M1 σε DVI , το ζευγαρακι τα παει τελεια.
Αν σκοπευεις να ζησεις κι αλλο με το προβολεα σου , αξιζει το κοπο η αγορα ενος καλου DVD player, οποιο κι διαλεξεις τελικα.

Reaction score
5
Πήρα το samsung και .... ξενέρωσα. Δίνει κανονικά dvi σήμα (το τσέκαρα με άλλη οθόνη) αλλά ο infocus αρνείται κατηγορηματικά να δείξει εικόνα είτε από samsung είτε από yamakawa. Το player δεν φταίει, το καλώδιο δεν φταίει.....

Θα έπαιρνα τώρα κιόλας άλλον προβολέα αλλά με προβηματίζει η βάση οροφής που δεν ξέρω αν θα είναι συμβατή και δεν θέλω να μπω σε ιστορίες. Παίρνω και τον Ανδρέα τηλέφωνο και ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΕ να μην απαντάει. Ουφ.....

Reaction score
57
Πήρα το samsung και .... ξενέρωσα
Καλησπερα Στελιο.
Οσον αφορα το συγκεκριμενο dvd player πες μου οτι δεν εχει το προβλημα στα ελληνικα που ειχε το 860, οπου ειχε λαθος γραμματα, αν θυμαμαι καλα το ν το εκανε η, και δεν μπορουσες να δεις DiVX.
Αν ειναι ΟΚ σ'αυτο το θεμα παω να το παρω σημερα κιολας!

Reaction score
5
Γειά σου ψυχίατρε,

Δεν ξέρω ακόμη. Δεν δοκίμασα divx. Θα το τσεκάρω βραδάκι και θα σου πω.

Το πήρα 95 ευρώ από Ηλεκτρονική Αθηνών

Reaction score
57
Γειά σου ψυχίατρε,

Δεν ξέρω ακόμη. Δεν δοκίμασα divx. Θα το τσεκάρω βραδάκι και θα σου πω.

Το πήρα 95 ευρώ από Ηλεκτρονική Αθηνών
Ααα!Πολυ ωραια,καλοριζικο!
Περιμενω τοτε για την απαντηση στο φλεγον ζητημα.
Και παλι μεγειες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster