Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Κατα την διαρκεια των διακοπων γνωρισα απο κοντα καποιον ραδιοφωνικο παραγωγο τον οποιο ηξερα ηδη απο τις εκπομπες του και ελπιζω να μας κρατησει συντροφια και μεσα απο τις σελιδες αυτου του site.
Μια απο τις συζητησεις μας ειχε θεμα το ποσοστο αυτων που ακουν κλασικη μουσικη σημερα.
Καθως το νουμερο που μου εδωσε μου φανηκε εξωπραγματικο θα ηθελα την αποψη σας επανω στο θεμα.
Δεν θα δημιουργησω poll αλλα θα προτιμουσα μια απαντηση, εστω και συντομη της ταξης π.χ. "10%"

Σας ακουω(διαβαζω) αγαπητοι μου...

Reaction score
1
Απάντηση: Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

7% ( είναι τυχερό νούμερο χεχεχε )

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.206
Να καθορίσουμε το "ακούει κλασική μουσική".
Ακούει σχεδόν αποκλειστικά κλασική μουσική ή μέσα στ' άλλα μπορεί να πετάξει κι έναν Bach χωρίς να "ενοχληθεί"; Ή το κάνει για να "το παίξει" στους άλλους ή για να δικαιολογήσει το hiend(ooops) σύστημά του;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Να καθορίσουμε το "ακούει κλασική μουσική".
Ακούει σχεδόν αποκλειστικά κλασική μουσική ή μέσα στ' άλλα μπορεί να πετάξει κι έναν Bach χωρίς να "ενοχληθεί"; Ή το κάνει για να "το παίξει" στους άλλους ή για να δικαιολογήσει το hiend(ooops) σύστημά του;
Σωστα!
Εννοω πως ακουει αποκλειστικα κλασσικη η και σε συνδυσμο με αλλες μουσικες προτιμησεις.Το "για να το παιξει στους αλλους" δεν μας αφορα στην συγκεκριμενη ερωτηση.

Reaction score
0
Κι εγώ νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να κατηγοριοποιήσουμε λίγο το πράγμα. Όπως:
1. Μόνο κλασσική μουσική.
2. Έμφαση στηνκλασσική μουσική + άλλα είδη.
3. Έμφαση στα άλλα είδη + κλασσική μουσική.
4. Περιστασιακά και πού.
5. Ποτέ, χωρίς να ενοχλούμαι όταν αυτή ακούγεται.
Πάντως, δεν θεωρώ ότι ο μέσος όρος των παραπάνω, πλην της τελευταίας, ξεπερνάει το 5%, ή έστω το 7%. Είναι ήδη περίπου 700000 άνθρωποι!

Reaction score
5
Αν το πάμε με το ποιός ακούει αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά, θα διακινδύνευα ένα ποσοστό κάτω του 1%.
Αν μιλάμε για δισκοθήκες που έχουν από Καζαντζίδη μέχρι Caruso, με bias προς την μία ή την άλλη πλευρά, τότε ένα 10% μου κάνει πιο ρεαλιστικό.

Το ποσοστό πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του ότι δεν έχουν όλοι δισκοθήκες, παδιά κάτω των 10 συνήθως δεν έχουν δικές τους προτιμήσεις αλλά 'κληρονομημένες', οι πολύ ηλικιωμένοι συνήθως ασχολούνται με την τηλεόραση και γενικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ΔΕΝ ακούν μουσική τακτικά.

Άρα δεν αναγάγουμε το ποσοστό στο 10.5 εκατ κατοίκων της χώρας, αλλά ίσως σε κάτι πλησιέστερα στο 5 εκατ ενεργού πληθυσμού.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οκ, οκ θα σας πω περισσοτερα.
Ο ραδ/κος παραγωγος με τον οποιο συζητουσα ηταν απο το Τριτο Προγραμμα.
Οποτε θα πρεπει να μπειτε στο "πετσι" αυτων που ακουν την συγκεκριμενη ραδ/κη συχνοτητα...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

Δεν ξέρω κανένα που ακούει αποκλειστικά κλασσική μουσική. Ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων (5%-8%) που γνωρίζω ακούνε και κλασσική μουσική. Ένα άλλο λίγο μεγαλύτερο ποσοστό ακούνε περιστασιακά κλασσική μουσική (10%-12%). Οι υπόλοιποι ακούνε από ελάχιστα έως καθόλου...

Εγώ προσωπικά ακούω περιστασιακά επιλεγμένα κομμάτια κλασσικής μουσικής (δεν την μπορώ την όπερα με τίποτα!!!).

Reaction score
5
Μα στις μετρήσεις ακροαματικότητας, το Τρίτο Πρόγραμμα ακούει λιγότερο από το 1.5% των ακροατών ραδιοφώνου! Έπεσα μέσα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.206
Μα στις μετρήσεις ακροαματικότητας, το Τρίτο Πρόγραμμα ακούει λιγότερο από το 1.5% των ακροατών ραδιοφώνου! Έπεσα μέσα...
Α μπράβο!
Και δεν είναι όλοι τους fans της κλασικής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.994
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas