Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.179
Οχι, ακουνε και...rap:happy_5:
Άρχισες τις μπηχτές παλιο-ρατσιστή! :happy_5::happy_5:
Ακούω σχεδόν αποκλειστικά "μαύρη" μουσική (εκτός από reggae και ότι μίζερο), έχω πολλές χιλιάδες βινύλια, αλλά ούτε 1 κλασικής μουσικής. :happy_8:
Όμως, το ότι δεν ακούω κλασική μουσική δε σημαίνει ότι δεν έχω ασχοληθεί ή ότι δεν παραδέχομαι την αξία της.
Τώρα στο θέμα μας. Από τη στιγμή που διευκρινίστηκε ότι οι "δήθεν" βγαίνουν εκτός (και ξέρω πολλούς τέτοιους), το ποσοστό που δίνω είναι 1-2%.

Reaction score
50
Με τα δεδομένα του Αντρέα κι εγώ θα έλεγα πάνω κάτω 1-2%. Αν αναφερόμασταν όμως στην κατηγορία ανθρώπων που τους αρέσει ν' ακούει κλασική μουσική ως μη κύριο άκουσμα (αλλά και όχι τυχαία) το ποσοστό θα εκτοξευόταν (δεν ξέρω πόσο, σίγουρα διψήφιο νούμερο, πιθανόν μεγάλο). Στην πρώτη κατηγορία π.χ. δεν ανήκω, στη δεύτερη ναι.

Reaction score
3
Κάποιο ξεκαθάρισμα:.
Όταν ονομάζεις κλασική μουσική τη περιλαμβάνεις:
το σύνολο της λόγια μουσικής παραγωγής,
τη λόγια δυτική (μόνο) μουσική παραγωγή,
περιλαμβάνεις διάφορες τάσεις όπως η minimalist music
(αυτόν που ακούει Philip Glass, Michael Nyman αλλά και Michael Oldfield ή Brian Eno που τον τοποθετείς;).

Ακόμα για ποιο λόγο να ταυτίζεται η «κλασική μουσική» (κατά τη γνώμη μου το λόγια ταιριάζει καλύτερα…) με το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν και άλλοι;
Τέλος πάντων για να συνεισφέρω και εγώ με ένα ποσοστό και όχι μόνο με σχόλια, θεωρώ ότι περί το 8-10% των Ελλήνων, που ακούν μουσική, έχει συνειδητά συμπεριλάβει στις ακροάσεις του και λόγια μουσική.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Παρόλο που η κλασική μουσική δεν περιλαμβάνεται (πιθανόν κακώς!) στα τακτικά μου ακούσματα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, η οποία, αν έχει θετική απάντηση, μάλλον είναι προς την κατεύθυνση της αύξησης του πολύ μικρού ποσοστού που προκύπτει:

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής μήπως είναι και πιο απαιτητικοί όσον αφορά την ποιότητα του ήχου που ακούνε? Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα κάποιον να ακούει κλασική μουσική π.χ. από mp3, ή σε ταξίδι με την ποιότητα της λήψης να "πέφτει" και να "ξανάρχεται", και γενικά ο όρος radio quality δεν είναι συνώνυμος της υψηλής πιστότητας και ποιότητας. Μήπως λοιπόν δεν θα έπρεπε να περιορίσουμε την αναζήτηση των φίλων αυτού του πραγματικά εξαιρετικού είδους μουσικής μόνο στους ακροατές ραδιοφώνου? Μήπως ο πραγματικά ψαγμένος φίλος των κλασικών ακουσμάτων δεν ακούει απαραίτητα ραδιόφωνο ή, όταν ακούει, προτιμάει κάτι άλλο με λιγότερες απαιτήσεις, και κρατάει το "καλό" για τις στιγμές όπου μπορεί να το απολαύσει σε ποιότητα που να του αξίζει?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ακόμα για ποιο λόγο να ταυτίζεται η «κλασική μουσική» (κατά τη γνώμη μου το λόγια ταιριάζει καλύτερα…) με το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν και άλλοι;
Joseph, μεχρι τηλεφωνο τον πηραμε(τον αλλον ντε) και παροτι ηταν στην Κων/πολη για δουλεια μου ειπε "βρε ατιμε που τον ανακαλυψες στην ερημια του κοσμου?":happy_5:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οι φίλοι της κλασικής μουσικής μήπως είναι και πιο απαιτητικοί όσον αφορά την ποιότητα του ήχου που ακούνε? Δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα κάποιον να ακούει κλασική μουσική π.χ. από mp3, ή σε ταξίδι με την ποιότητα της λήψης να "πέφτει" και να "ξανάρχεται", και γενικά ο όρος radio quality δεν είναι συνώνυμος της υψηλής πιστότητας και ποιότητας. Μήπως λοιπόν δεν θα έπρεπε να περιορίσουμε την αναζήτηση των φίλων αυτού του πραγματικά εξαιρετικού είδους μουσικής μόνο στους ακροατές ραδιοφώνου? Μήπως ο πραγματικά ψαγμένος φίλος των κλασικών ακουσμάτων δεν ακούει απαραίτητα ραδιόφωνο ή, όταν ακούει, προτιμάει κάτι άλλο με λιγότερες απαιτήσεις, και κρατάει το "καλό" για τις στιγμές όπου μπορεί να το απολαύσει σε ποιότητα που να του αξίζει?
Δεν θα συμφωνησω.
Οταν ακουσα την κακιστη ποιοτητα του youtube video που ειχε περασει ο Λαμπρος Χαριτος με τον νεαρο πωλητη τηλεφωνηματων που ελαβε μερος στον διαγωνισμο ταλεντων, μου σηκωθηκαν ολες οι τριχες του πτωχου σωματος μου.
Οι αλλοι που αναφερεις Μαρια ανηκουν μαλλον στους "δηθεν".
Και επιτελους οταν οδηγει καποιος δεν "ψαχνεται" και τοσο με την ποιοτητα.Αν και πιστευω-οπως εχει ηδη γραψει ο ΚΚ σε αλλο μηνυμα-πως και ο "984" και το "Τριτο" εχουν πολυ καλο ηχητικο αποτελεσμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν υπάρχει λόγος να συγχέουμε την μουσικοφιλία με το χόμπι της αναπαραγωγής ήχου, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτό εξασκείται, όπως ακριβώς δεν πρέπει να συγχέουμε τους σινεφίλ με τους χόμσίνεμαμάνιακς. Σίγουρα στο 90% των περιπτώσεων, η ώθηση για να οδηγηθεί κάποιος στο σημείο να κυνηγά την υψηλή πιστότητα μετά μανίας, έχει ξεκινήσει από την αγάπη προς την μουσική αλλά μέχρι εκεί...

Αυτά, νομίζω ότι ισχύουν σε γενικές γραμμές και όπως ακριβώς απολαμβάνει κάποιος άλλες μουσικές, έτσι μπορεί να απολαύσει και την κλασσική, σε οποιοδήποτε μαραφέτι. Όμως, είναι δεδομένο ότι η κλασσική μουσική, όπως και άλλες μουσικές, έχουν αρετές που δεν αναδιπλώνονται εύκολα σε ένα σύστημα χαμηλής απόδοσης και δεν μιλάω για βαθιά νοήματα. Όσοι καλύτερο είναι το σύστημα, τόσο ευκολότερο είναι να γίνει κατανοητή η μουσική από τον ακροατή, σε όλες της τις διαστάσεις, σε μεγαλύτερο εύρος. Όσο καλύτερο είναι το σύστημα, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις οποιοδήποτε s/w...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.179
Δεν υπάρχει λόγος να συγχέουμε την μουσικοφιλία με το χόμπι της αναπαραγωγής ήχου, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτό εξασκείται, όπως ακριβώς δεν πρέπει να συγχέουμε τους σινεφίλ με τους χόμσίνεμαμάνιακς.
Να κάνω μια παρατήρηση πάνω σε αυτά που είπε ο Νίκος.
Το Home Cinema αναδεικνύει τις αρετές του στις "pop" ταινίες.
Αντίθετα το hiend σύστημα θέλει ως επί το πλείστον κλασικά ακούσματα για να "αποδείξει" την αξία του.

Reaction score
3
Να κάνω μια παρατήρηση πάνω σε αυτά που είπε ο Νίκος.
Το Home Cinema αναδεικνύει τις αρετές του στις "pop" ταινίες.
Αντίθετα το hiend σύστημα θέλει ως επί το πλείστον κλασικά ακούσματα για να "αποδείξει" την αξία του.
+1:cool_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

-100000
Πολύς κόσμος έχει αυτήν την λανθασμένη εντύπωση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η ταπεινή μου εμπειρία λέει ότι ένα πάρα πολύ καλό ηχοσύστημα μπορεί, ως οφείλει, να παίξει τα πάντα εξίσου καλά. Συνεπώς, η αξία του αποδεικνύεται με όλα τα είδη της μουσικής, κάτι που εξαρτάται και από τα γούστα του ιδιοκτήτη. Φυσικά όσο πιο δύσκολο - περίπλοκο είναι το είδος της μουσικής, τόσο πιο εύκολα αντιληπτό γίνεται το παραπάνω. Η κλασσική μουσική είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κατά την άποψή μου όταν μιλάμε για μεγάλες ορχήστρες, η ρεαλιστική απόδοσή τους από φυσιολογικές μηχανές είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας...

Από την άλλη, δεν είναι ανάγκη να ακούει κάποιος μόνον πολλά όργανα για να χρειαστεί ένα καλό ηχοσύστημα. Πόσα συστήματα αλήθεια, μπορούν να αποδώσουν ξεκούραστα, σε καλές στάθμες... όπερα (ειδικά άριες από γυναίκες υψίφωνους)?

- Πάντως επειδή η κουβέντα ξεφεύγει, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως το συναίσθημα το εκπέμπει σε κάθε περίπτωση η μουσική και όχι η μηχανή. Άρα θεωρώ ότι η μη ύπαρξη καλών ηχοσυστημάτων στα σπίτια, δεν αποτελεί λόγο για να μην ακούει κανείς κλασσική μουσική. Αν κάποιος ψάχνεται πραγματικά στην μουσική, θα περάσει υποχρεωτικά και από πολλά είδη όπως και από την κλασσική. Το πέρασμα αυτό, δύσκολα δεν αφήνει σημάδια...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.179
Re: Απάντηση: Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

-100000
Πολύς κόσμος έχει αυτήν την λανθασμένη εντύπωση.
Αυτό που λες το ισχυρίζονται συνήθως αυτοί που έχουν hiend σύστημα και δεν ακούνε κλασική μουσική.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.179
- Πάντως επειδή η κουβέντα ξεφεύγει, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως το συναίσθημα το εκπέμπει σε κάθε περίπτωση η μουσική και όχι η μηχανή. Άρα θεωρώ ότι η μη ύπαρξη καλών ηχοσυστημάτων στα σπίτια, δεν αποτελεί λόγο για να μην ακούει κανείς κλασσική μουσική.
Απόλυτα σύμφωνος. Το συναίσθημα είναι πάνω απ' όλα.

Κι αν τελικά το ποσοστό που ακούει κλασική είναι x%, πόσοι από δαύτους έχουν "ψαγμένο" ηχοσύστημα;

Reaction score
0
Απάντηση: Τι ποσοστο ακουει κλασικη μουσικη?

Δεν έχεις άδικο, αν και εγώ ακούω κλασική μουσική (IRON MAIDEN, METALLICA, RAINBOW, URIAH HEEP, ELOY και άλλα κλασικά πραγματάκια )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κι αν τελικά το ποσοστό που ακούει κλασική είναι x%, πόσοι από δαύτους έχουν "ψαγμένο" ηχοσύστημα;
Δεν νομίζω να είναι και πολλοί.
Προσωπικά, δεν έχω γνωρίσει ακόμη καν επαγγελματία μουσικό (που παίζει ακόμη και σε ορχήστρες κλασσικής), που να γνωρίζει τι εστί hi end. Εννοείται ότι άλλο ένα φυσιολογικό σύστημα μερικών τεμαχίων κι άλλο αυτό που είπες "ψαγμένο".

Reaction score
50
Είχαμε δεν είχαμε προς hi end το πήγαμε :) Άποψή μου, δεν έχει καμία απολύτως σημασία η ποιότητα του συστήματος ακρόασης με τα άτομα που στα κύρια ακούσματά τους περιλαμβάνεται η κλασική μουσική. Δηλαδή πριν 50 χρόνια δεν υπήρχαν ένθερμοι οπαδοί της κλασικής μουσικής ή αυτοί ήταν μόνο όσοι είχαν το προνόμιο να βλέπουν ζωντανές εκτελέσεις (που υπερέχουν οποιοδήποτε συστήματος); Δε νομίζω...

Αντίστοιχα νομίζω ελάχιστη σχέση έχει η ποιότητα του συστήματος με την απόλαυση που προσφέρει η κλασική μουσική (ή οποιοδήποτε άλλο μουσικής μάς αρέσει). Σίγουρα ένα καλό σύστημα θα αναδείξει τις αρετές ενός κομματιού αλλά η συγκίνηση της ακρόασης αλλού είναι... ακόμα και μια ραδιοφωνική εκπομπή με κακό σήμα δεν την περιορίζει...

Reaction score
5
Ανδρέα τελικά θα μας πεις τι ποσοστό τελικά βγάλατε με τον εν λόγω παραγωγό ραδιοφώνου;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas