Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.
Reaction score
5
Μια απλή και εύκολη λύση για αποφύγουμε το κόλπο με το μέγεθος τον αρχείων είναι στο τέλος όλα τα κομμάτια να γίνουν ένα αρχείο. Νομίζω αυτό μπορεί να γίνει απλά και εύκολα...

Reaction score
0
Θα μας εξηγήσει κάποιος τι γίνεται με το τεστ διότι ακούω κάτι περίεργα?

Ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του cd και ποιος θα την επίβλεψη? Είχα την εντύπωση ότι το cd θα το έκανε ο Κώστας Κογίας τώρα βλέπω τον g.kar να γράφει κάτι αλλά περίεργα για μετατροπές μπρος πίσω, μπορούμε να έχουμε κάποια εξήγηση?

Το πρόβλημα με το μέγεθος τον αρχείων λύθηκε? Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το WAV αρχείο δεν θα υποστεί καμία μετατροπή?

Όχι ότι δεν έχω εμπιστοσύνη αλλά οι ομάδα που νομίζω ότι σχεδιάζει το εγχείρημα είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν διαφορές.

Θέλω λοιπόν επίβλεψη του τρόπου κατασκευής και από την άλλη ομάδα που ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ακουστές διαφορές, απλά για να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις.

Επίσης καλό θα ήταν τα κομμάτια που θα επιλεγούν να είναι ευρέως φάσματος και όχι μόνο τύμπανα πχ. Λέω τώρα εγώ… Μια φορά θα γίνει το τεστ οπόταν να το κάνουμε σωστά. :cool_4:
Θα προτεινα λοιπον για το αδιαβλητο του τεστ, να κοινοποιηθουν τα original cd με την εταιρια και τον κωδικο τους απο τα κομματια που θα λαβουν μερος.
Αλλωστε λετε οτι δεν υπαρχει-καταλαβαινουμε διαφορα:happy_2:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Μια απλή και εύκολη λύση για αποφύγουμε το κόλπο με το μέγεθος τον αρχείων είναι στο τέλος όλα τα κομμάτια να γίνουν ένα αρχείο. Νομίζω αυτό μπορεί να γίνει απλά και εύκολα...
Ηρέμησε τέκνον μου. Και θα ακούσεις, και δεν θα καταλάβεις γρι από διαφορές! Take it as it comes, που έλεγε κι ο Δημητράκης ο Morrison...

Reaction score
5
Ηρέμησε τέκνον μου. Και θα ακούσεις, και δεν θα καταλάβεις γρι από διαφορές! Take it as it comes, που έλεγε κι ο Δημητράκης ο Morrison...

Λέτε τελικά να αγοράσω ipod με τα ακουστικά και τα mp3 μου και τρέχω στους δρόμους πίσω από τα πιπίνια? :crazy_2: :happy_2:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Βγάζω έξω τους Κόγια, Κώστα Φ και την αφεντομουτσουνάρα μου, διότι εμείς θα συντονίσουμε την κατάσταση και θα ξέρουμε από την αρχή τι γίνεται. :cool_3:

- Μέχρι στιγμής, στο test λαμβάνουν μέρος οι κάτωθι:

1. Αντώνης Κ.
2. xfader
3. Μιχάλης Σπέρτος
4. Δημήτριος Ντοκατζής
5. Unforgiven
6. Σπύρος Μπλάτσιος
7. Pseiras

Ξαναλέω ότι δεν θα βιαστούμε διότι πολύς κόσμος λείπει σε διακοπές.
Σε κάποια φάση θα ζητήσω τις διευθύνσεις σας με pm. :cool_4:
Βαλτε και μενα , παρακαλω .

Reaction score
10
Αν καταλαβα καλα πρεπει να βρουμε ποια ειναι το ενα και ποιο το αλλο. Δεν θα πω ποιο ειναι mp3 και ποιο κανονικο απλα θα τα βαλω σε δυο κατηγοριες. Για να αποδειχθει οτι ειναι ακουστη η διαφορα.
Μεσα και εγω.Ευκολα. (Αφου συμφωνηθει το περιεχομενο)
Τι θα γινει αν καποιος το βαλει μεσα σε wave editor για να δει τι διαφορες?Εκει θα φανουν ΟΛΑ!

Reaction score
3.497
Αντώνη Κ. , το CD που έχω στην κατοχή μου το δημιούργησα ως εξής :

Original CD track --> EAC --> 1.wav --> στο σκληρό του H/Y

To τεστ CD περιέχει τα ακόλουθα 12 tracks :

CD Track No 1= 1.wav
CD Track No 2= 2.wav = wav (mp3 (1.wav))
CD Track No 3= 3.wav = wav (mp3 (2.wav))
CD Track No 4= 4.wav = wav (mp3 (3.wav))
...
...
...
CD Track No 11= 11.wav = wav (mp3 (10.wav))
CD Track No 12= 12.wav = wav (mp3 (11.wav))

Η ακουστή διαφορά μεταξύ track 1 και track 12 είναι προφανώς τεράστα. Ετσι δεν είναι ?

Το τεστ μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Εγώ χρησιμοποίησα απλώς το Nero και τα mp3 έγιναν στα 320Κ.

Reaction score
5
Δεν νομίζω να τέθηκε τέτοιο θέμα Γιώργο να βρούμε πιο κομμάτι έχει συμπιεστή περισσότερες φορές, το σκεπτικό τουλάχιστον το δικό μου είναι, 7 διαφορετικά κομμάτια wav με τα αντίστοιχα αλλά 7 συμπιεσμένα σε mp3 και ξανά σε wav, με απώτερο σκοπό οι ακροατές να ξεχωρίσουν ποια είναι τα mp3.

Reaction score
0
Ακουστικα μαλλον θα ειναι τρομερα δυσκολο να βρεθει, αν γινει συμπιεση οντως με lame.
Ειχα δοκιμασει και δεν καταλαβα.wall_1
Ο μονος τροπος να βρεθει ειναι να μπουν τα κομματια σε wav editor του nero αλλα και παλι πως θα καταλαβεις απο τις κυματομορφες πιο ειναι το γνησιο?

Καλο διαγωνισμο παιδια

Εννοειτε μονο για ενα περασμα

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

1. Αντώνης Κ.
2. Xfader
3. Μιχάλης Σπέρτος
4. Δημήτριος Ντοκατζής
5. Unforgiven
6. Σπύρος Μπλάτσιος
7. Pseiras
8. Σταύρος Μπαρτζόκας
9. Subcode
10. Juf
11. Spresv
12. Ak1s
13. Hleios
14. Chris141266
15. Leo69
16. Μάκης Ευμορφόπουλος
17. Gbour
18. kastrato
19. Nicholas
20. Χρυσόστομος Μ.
21. sp502
22. Μάριος Λαζάρου
23. Κώστας Δ.
24. LUXMAN
25. diabolical
26. nickolas
27. GTX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Y.Γ Δεν είναι ντροπή το να μην μπορεί κάποιος να ακούσει τις διαφορες. Ντροπή είναι να λέει ότι ακούει διαφορές ενώ δεν τις ακούει, απλώς τις φαντάζεται.

μ'αρεσει η σιγουρια σου οτι κατι τετοιο θα ξεφυγει απο ενα set/f-r :)
ακομα και αν αυτο ειναι στη βαση της κατηγοριας του οπως το δικο μου.
απο τα πιο φτηνα δηλαδη.

ειπαμε. βαλε καμια καλη φωνη (μαρινελλα ας πουμε, ή το κομματι απο το τιτανικο) και ελπιζω να σου δειξω οτι hi-end δεν σημαινει τρανζιστορ πανω σε ενα muon....
(που το δικο μου συστημα δεν το θεωρω και τοσο hi-end)

αν κανω λαθος τοτε οποτε μπορεσεις, θα σε φιλοξενησω οσες μερες θελεις στο νεο σπιτι μου για να με βοηθησεις να στησω καλα το σεταπ μου αφου σιγουρα εσυ θα εχεις καλυτερο αυτι απο το δικο μου μιας και εγω ακουω φαντασματα :)

και φυσικα θα πουλησω το set μου και το ηχειο μου (ποιος ο λογος να τα εχω πια αν δεν μπορουν να βρουν κατι τοσο απλο?) και θα αγορασω ενα δυνατο τρανζιστορ δυο τριδρομα και ενα σαμπγουφερ μαζι τους για να ακουω "σωστα"
λολ!

τωρα που το σκεπτομαι ακομα καλυτερα να εχει πασχαλη τερζη και χατζηγιαννη
γιατι η μαρινελλα ειναι απιστευτη οπως και να ειναι

Reaction score
0
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Ωπα! μια διορθωση γιατι ειδα οτι μιλατε για codes που δεν γνωριζω.
μιλω για την συμπιεση που κανει το wmp 11 και που για αυτο ειπα να συμμετεχω.
εστω και στην μινιμουμ συμπιεση του.

αν εχετε βρει καλυτερα εργαλεια συμπιεσης δεν το γνωριζω καθοτι ψιλοασχετος απο πισι .

αυτα δηλαδη που ειπαμε στο αλλο θρεντ

Reaction score
0

και μια χαρη ακομα αν ειναι δυνατον.
οταν θα γραφεις το σιντι βαλε το πισι σου πανω σε αντικραδασμικα.
εγω το βαζω σε aktyna και γραφω με εγγραφεα της plextor! (για οσους γνωριζουν)
με τη μικροτερη δυνατον ταχυτητα που μπορει να σηκωσει ο εγγραφεας σου.
και η διαφορα αντιγραφου με πρωτοτυπο μικραινει αρκετα ετσι.

θα ηθελα να μου πεις λοιπον με ποιον εγγραφεα γραφεις, τι αντικραδασμικα χρησιμοποεις οταν γραφεις και τετοια.
το δικο μου μην το συμπιεσεις 12 φορες. και μια μου αρκει αρκει να εχει φωνες και αρκετα κατα προτιμηση οργανα μαζι. και φυσικα το πρωτοτυπο να εχει εναν αερα διαφανειας ε?

μη μου βαλεις δηλαδη κατι σαν εκεινο το ανεκδιηγητο (απο αποψη ηχοληψιας cd φραγκουλης -μαιερς ζωντανα)

αλλα απο μια καλη εγγραφη!
:)

Reaction score
0

μπορω να σου προτεινω και κατι ακομα!

θα παρεις ενα καλο cd (απο μια καλη ηχογραφηση) . οχι απο αναμεικτες ηχογραφησεις. με φωνες κλπ. απο ενα τραγουδιστη-τραγουδιστρια
μια μαρινελλα ας πουμε.

το αντιγραφο θα εχει καποια τραγουδια ασυμπιεστα και καποια αλλα απο αποσυμπιεσμενα με wmp δηλαδη το καθε ενα τραγουδι του cd θα ειναι διαφορετικο απο τα αλλα.
θα ειναι ή απο ασυμπιεστο ή απο αποσυμπιεσμενο...

και ετσι καθε τραγουδι θα ειναι διαφορετικο απο τα αλλα, με μια μονη εγγραφη στο σιντι που δεν θα ξερω αν εχει γινει με clone cd ή με wmp.

δηλαδη δεν θα ειναι οπως στο τεστ σου το ιδιο ακουσμα μια απο κανονικο και μια απο αποσυμπιεσμενο.

θα σου βρω το ποια τραγουδια ειναι απο κανονικο αντιγραφο και ποια απο αποσυμπιεσμενο.
αν και αυτο που προτεινω ειναι το πιο δυσκολο που μπορεις να φανταστεις για τεστ, πιστευω οτι θα εχω καλη επιτυχια.

και αυτο γιατι μολις το εκανα...
(ισως βεβαια να ημουν προκατειλημενος καθως γνωριζα το ποιο ειναι νορμαλ και ποιο οχι).

αν απορεις πως γινεται αυτο, η απαντηση ειναι στην σκληροτητα της φωνης που μου βγαζει η τραγουδιστρια στο σεταπ μου στο σημερινο μου χωρο.
και αυτο γιατι ο χωρος μου σημερα, ειναι οριακος για να σκληρηνει οντας κακος για την διαφανεια του σεταπ μου.

μονο μην το καθυστερησεις γιατι σε λιγο καιρο αρχιζω τα τρεξιματα που ελεγα.

και αργοτερα που θα φτιαξω το χωρο απο την αρχη, ισως αυτο που προτεινα να μην μπορει να γινει και να εχω επιτυχια.
σιγουρα βεβαια θα γινει αυτο που προτεινες εσυ ειτε εχω το σημερινο χωρο , ειτε εχω το μελλοντικο και καλυτερο.

Reaction score
0
Τελευταια αγορασα κατι δισκακια που ειχαν ασημι επιστρωση οπως τα γνησια.
Παιζει καποιο ρολο αυτο στην εγγραφη?

Reaction score
0

δεν τα ξερω.
μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα taiyo yuden professional(χρυση ετικετα), tdk (πρασινο), τα verbatim βινυλιου (ολα αυτα audio cd) και τα HHB.
στο πους πουλ το καλυτερο ακουσμα επαιρνα απο τα HHB. και επειτα τα tdk και σε αποσταση αναπνοης τα βερμπατιμ ή αντιστροφα αναλογα με το ακουσμα. με τα tayio να απεχουν λιγο πισω.
(ελαχιστα).
οποιοδηποτε αλλο ειχα δοκιμασει, μου φαινοταν πολυ πισω

αλλα τωρα με το set δεν μπορω να σου πω με σιγουρια καθως μολις πριν λιγες μερες εστρωσε και δεν εχω βαλει ακομα συγκριτικο.
ισως τωρα το καλυτερο να ειναι το tayio ετσι που το ακουω μεσα στο σημερινο χωρο μου!
και μαλιστα τα παιρνεις φτηνα απο το e-shop!

καλα, δεν συζηταμε να βαλεις κατι φτηνο που δεν ειναι cd audio. αστα να πανε :)
αν και το hhb δεν ειναι audio cd.

Reaction score
0

στο ποστ #95 αντικατεστησε τη φραση:
"και ετσι καθε τραγουδι θα ειναι διαφορετικο απο τα αλλα, με μια μονη εγγραφη στο σιντι που δεν θα ξερω αν εχει γινει με clone cd ή με wmp."

με τη φραση:
"και ετσι καθε τραγουδι θα ειναι διαφορετικο απο τα αλλα, με μια μονη εγγραφη στο σιντι που δεν θα ξερω αν εχει γινει χωρις συμπιεση, ή με απωλεστικη συμπιεση"

και αυτο γιατι δεν ξερω αν εγραψα κατι λαθος αφου χρησιμοποιω το clone cd γραφοντας ολοκληρο το cd, ενω με το νερο γραφω ειτε απο σκληρο-συμπιεσμενα ειτε απο cd απευθειας καποια κομματια.

τα χερια μερικες φορες γραφουν αυτα που το μυαλο ειχε λιγα δετερολεπτα πριν. λολ!

Status
Not open for further replies.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517