Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Aρα απο τι στιγμη που εγω θα καταλαβω διαφορα το ripping και η συμπιεση δεν ειναι 100% σωστο. Οποτε δεν χρειαζεται να πω ποιο ειναι το mp3 απλα να βρω οτι υπαρχει διαφορα.
Thanks Κωστα.
Βρε παιδιά, δεν είναι κάτι περίπλοκο...
Αντιγράφω απο το αρχικό post:

...σου στέλνω ένα CD με 15 κόπιες του ιδίου track. Το ακριβές περιεχόμενο (ποιά tracks είναι mp3) θα δοθεί εκ των προτέρων σε τρίτο άτομο που δεν θα λάβει μέρος στο test. Εσύ δεν έχεις παρά να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου από κάθε ένα track και τότε θα δούμε τι είδους κριτήριο είναι το αυτί σου.

Reaction score
10
Αυτο το θα γραψεις τις εντυπωσεις σου ρε Κωστα ειναι πολυ γενικο!
Ακομα και αν τα χωρισω σε δυο κατηγοριες τις εντυπωσεις μου γραφω.
Ας το κανει καποιος πιο σαφες.
Κυπριακο το καναμε.......:happy_8:

Reaction score
0
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

αχα! :)
γιαυτο ζητουσα να ειναι αερινο το ακουσμα?
γιατι σε ενα διαφανο-αερινο ακουσμα το αποσυμπιεσμενο φαινεται πιο ευκολα!
γινομενο πιο μουντο

αλλα πως εξηγειται η σκληρυνση στα μεσαια -φωνες?
που αυτο ειναι το πρωτευον απο το οποιο πιανω τα αποσυμπιεσμενα με το σεταπ μου?

Reaction score
0
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

και να σκεφτεις οτι το αββυ δεν εχει τουιτερ...
οποτε λογικα ενα κλασικο ηχειο θα το εβρισκε πιο ευκολα απο το αββυ.

μηπως ομως οτι εμφανιζεται αυτο στο φουλρεηντζ και δεν εμφανιζεται τοσο ευκολα σε ενα φτηνο τουιτερ, εχει να κανει με το σωστο χρονο των υψηλων σε σχεση με τα μεσαια?
ή μηπως με τον αριστο χρονισμο του set?

τι ειναι αυτο που σκληραινει τις φωνες ειδικα τις γυναικειες?
(τις αντρικες τις μουνταινει περισσοτερο π.χ. παβαροττι παρα τις σκληραινει)
τον πασχαλη τερζη τον μουνταινει και τον σκληραινει ταυτοχρονα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Αυτο το θα γραψεις τις εντυπωσεις σου ρε Κωστα ειναι πολυ γενικο!
Ακομα και αν τα χωρισω σε δυο κατηγοριες τις εντυπωσεις μου γραφω.
Ας το κανει καποιος πιο σαφες.
Κυπριακο το καναμε.......:happy_8:
Έλα βρε Μιχάλη! :happy_5:

Aς γράψει ό,τι μπορεί ο καθένας... Δε θα πάρουμε κεφάλια!
Κάποιος που είναι πολύ σίγουρος για το τι ακούει θα μπορεί να γράψει:

Mp3 είναι τα tracks: 1,5,8,10,15
CD είναι τα tracks: 2,3,4,6,7,9,11,12,13,14
Όποιος αντιλαμβάνεται διαφορές αλλά δεν μπορεί να πει ποιο του ακούγεται καλύτερα πιο...HiFi, θα μπορεί να γράψει:

Ο ένας τύπος είναι τα tracks: 1,5,8,10,15
Ο άλλος τύπος είναι τα tracks: 2,3,4,6,7,9,11,12,13,14
και ίσως να βάλει και ένα σχόλιο του τύπου "στο αυτί μου, στο χώρο μου και με το σύστημά μου, η πρώτη ομάδα αρχείων μου ακούγεται καλύτερα/πιο ευχάριστα".

Απλό!

Reaction score
3.492
Μετά τα 15KHz αν δείτε την απόκριση συχνοτήτων του ηχείου σας θα καταλάβετε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάιζει μουσική.

Το συγκριτικό θα πρέπει να γίνει ομαδικό ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε spectrum analyzers κ.λ.π

Ακούμε καλύτερα από τα ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης ή όχι ?

Reaction score
19
Αρα αποκλειεται η φωνη της Καλλας να ακουγεται πιο υψισυχνη.
Γιατί αποκλείεται; Στα 16K τραγουδάει; Η γυναικεία φωνή φτάνει μέχρι 1-1.5KHz και οι αρμονικές της εώς τα 12Khz.
Αν η Κάλλας τραγουδούσε πάνω απ'τα 16Khz θα'ταν νυχτερίδα :happy_5:

Reaction score
10
Δείτε πως παίζει πάνω από τα 4 ΚHz το Kharma με το κεραμκό tweeter Σχήμα 4

Ευτυχώς που κόβει το mp3 πάνω από τα 16KHz . I love you mp3 for saving our hearing.
Yπάρχει κανένα mp3 που να κόβει σιγά-σιγά πάνω από τα 4 KHz ?

http://stereophile.com/floorloudspeakers/756/index7.html
Η αποκριση συχνοτητας ειναι σχεδον ευθεια γραμμη!Στο 3.2 τουλαχιστον και οχι στο midi grand που εβαλες που εχει ενα επιπλεον γουφερ και κεραμικο tweeter..Καμια σχεση με το 3.2 δηλαδη...:happy_4:

Eπισης λεει: ¨The Kharma's output is basically flat throughout the midrange and treble, broken only by a large suckout centered on 5kHz"

Reaction score
3.492
Η αποκριση συχνοτητας ειναι σχεδον ευθεια γραμμη!Στο 3.2 τουλαχιστον και οχι στο midi grand που εβαλες που εχει ενα επιπλεον γουφερ και κεραμικο tweeter..Καμια σχεση με το 3.2 δηλαδη...:happy_4:

Eπισης λεει: ¨The Kharma's output is basically flat throughout the midrange and treble, broken only by a large suckout centered on 5kHz"

Ενα παράδειγμα ανέβασα για να δει ο κόσμος πόσο χάλια συμπεριφέρονται αρκετά ηχεία της αγοράς στις υψηλές, Οπότε σε ένα τέτοιο ηχείο το MP3 πιθανότατα θα ακουστεί πιο καλά στις υψηλές .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα τόσο άγχος ρε παιδιά?... :happy_4:

- Απλά πράγματα, τα ξαναλέω:
Θα πάρετε το CD, θα μας στείλετε την δική σας ταυτοποίηση (ποιό track είναι από mp3 και ποιό από wav) και επίσης ποιές version των κομματιών σας άρεσαν περισσότερο.

Παρακαλώ μην είστε εκτός θέματος, διότι το thread με χρονισμούς, φούλ ρέιντζ, κόρνες, λαμπάτους, μαρινέλες, κάρμα και λοιπά καρα-άσχετα, έχει γίνει σαλάτα. Προϋποθέσεις σε μηχανήματα αναπαραγωγής δεν έχουν τεθεί και ούτε πρόκειται. Όσοι έχουν λίγο καλύτερα συστήματα από κάποιους άλλους, (ή έτσι νομίζουν τέλος πάντων), καλό είναι να προσγειωθούν και να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση. Το test γίνεται για έναν μόνο λόγο και αυτός είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Όσοι δε, έχουν τύψεις για την συμπεριφορά τους στο θέμα που κάποτε είχε ανοίξει στην hi end, να μην φοβούνται δεν θα τους κράξει κανείς... :happy_9:

Επιπλέον, οι απόψεις όλων είναι καλοδεχούμενες ΟΜΩΣ, το test το διοργανώνουν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι και το cd θα γίνει με τον τρόπο που θα επιλέξουν αυτοί. Όποιος θέλει να συμμετάσχει, θα συμμετάσχει επομένως με τους όρους των διοργανωτών. Θα σας ανακοινωθούν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Κανείς δεν θέλει να σας κοροϊδέψει.

Τέλος, εδώ είναι η κατηγορία audio... :cool_4:

p.s. Δεν έχω λάβει διευθύνσεις και ονόματα ακόμη από τους περισσότερους, σιγά σιγά θα πρέπει να μου τα στείλετε.

Reaction score
3.492
Με το analyzer του Κώστα Δ. δεν θα χρειαστεί καν να τα ακούσουμε τα κομμάτια . Εκτός κι αν κόψετε από το original ασυμπίεστο track τις υψηλές .

Reaction score
10
Μαζι σου Νικο απλα να συμφωνησουμε στο τι ειδος μουσικης θα μπει στο cd.
Επισης με spectrum analyzer θα ειναι ευκολο να φανει αν μας κοροιδεψατε η οχι!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επισης με spectrum analyzer θα ειναι ευκολο να φανει αν μας κοροιδεψατε η οχι!
Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.
Όμως τι σημασία έχει? Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θέλουμε να του τη φέρουμε, απλά δεν λαμβάνει μέρος στο τεστ και με γλιτώνει από μερικές κόπιες παραπάνω. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να κάθεσαι και να γράφεις cd...

Επιπλέον, υποτίθεται ότι εμμέσως η χαζομαρούλα αυτή, θέλει να δείξει πόσο εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί ακόμη και ο πιο έμπειρος ακροατής, κάτι που μερικοί μερικοί, κορόιδεψαν σε κάποια στιγμή, ενώ απέναντί τους είχαν ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ακροατές. Αυτοί, είναι οι ίδιοι που δεν πιστεύουν σε μετρήσεις, σε spectrum analyzers, σε νόμους φυσικής κλπ, αλλά μόνον στα αυτιά τους, εκθειάζουν μονίμως την μεταφυσική πλευρά του audio και αντί να δώσουν σημασία και σε κάτι χειροπιαστό, δίνουν σημασία μόνον στις εμπειρίες τους. Αν είναι να χρησιμοποιήσουν τα ορθά μέσα για να βοηθηθούν, τότε το test δεν έχει νόημα να γίνει διότι έχουν ήδη χάσει...

Reaction score
10
Μου κανει εντυπωση παντως που δεν σας προβληματιζει η περιπτωση analyzer,,,,

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514