Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Χωρίς να θεωρηθεί ασέβεια προς τους διοργανωτές θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις.

Η μια έχει να κάνει με την επιλογή του/των track προς εξέταση. Η μαγική λέξη είναι 'ανάλυση' και πιστευω να γίνεται κατανοητό από εσάς. Άλλο είναι να μετατρέψεις σε mp3 μια ορχήστρα πχ και άλλο μια συχνότητα των 1000Hz :happy_9:.

Η άλλη έχει να κάνει με τον τρόπο αναπαραγωγής.
Ακουστικά, επιτρέπονται ;
Εαν ναι, τότε λύνεις πολλά προβλήματα όπως αυτό του χώρου που αναφέρεται πριν, καθώς και της 'ποιότητας' του (υπόλοιπου) συστήματος.

Reaction score
3.492
Τώρα, σχετικά με το MP3, όπως πολύ καλά ειπώθηκε και από άλλους συμφορουμίτες, μας ενδιαφέρει περισσότερο η ψυχοακουστική πλευρά του θέματος και λιγότερο η εφαρμογή του αλγόρυθμου σε οικιακά συστήματα υψηλής πιστότητας.
Εγώ προσωπικά δεν ακούω ποτέ MP3 στο σύστημά μου και ο λόγος είναι απλός. Έχω το μικρόβιο της τελειομανίας οπότε και μόνο με την ιδέα ότι αυτό που ακούω έχει υποστεί κάποιας μορφής ψηφιακής επεξεργασίας ή συμπίεσης με ενοχλεί ασχέτως αν το αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό.
Έχω την αίσθηση ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου αντιλαμβάνεται αμέσως τη διαφορά απλώς δεν θεωρεί ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ή επικείμενης καταστροφής ακουστικής ικανότητας . Αντιθέτως η υψηλή παραμόρφωση λ.χ,. τρίτης αρμονικής σε συνδυασμό με την υψηλή ηχητική πίεση του χώρου ακρόασης ενεργοποιούν τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Αυτό είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.

Σε ένα καλό ηχητικό σύστημα μπορούμε να ανεβάσουμε τη στάθμη ακρόασης πολύ ψηλά χωρίς να μας ενοχλεί ιδιαίτερα το άκουσμα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς φυσικής άμυνας που διαθέτει και αφήνει ελεύθερες τις αισθήσεις να απολαύσουν το ερέθισμα.
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε παράλληλα με το test για το ποιος ακούει και ποιος δεν ακούει τις διαφορές.

Εχω παραδείγματα ανθρώπων με πολύ ακριβά συστήματα που χωρίς να το γνωρίζουν υποβλήθησαν κάποια στιγμή σε μισ κοινή ακρόαση στην δοκιμασία της επιλογης του καλύτερου μουσικού κομματιού ανάμεσα σε 12 κομμάτια που είχαν υποστεί πολλαπλή επεξεργασία συμπίεσης, έως και 11 φορές. Ενα μόνο από τα 12 ήταν το ασυμπίεστο κομμάτι. To test έγινε στο δικό τους σύστημα.
Το κομμάτι που άρεσε περισσότερο ήταν αυτό που είχε υποστεί 11 διαδοχικές επεξεργασίας συμπίεσης αποσυμπίεσης .
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό μου προκάλεσε έντονους προβληματισμούς.

Θέτω παράλληλα τα κάτωθι ερωτήματα :

1. Σε ένα πολύ καλό ηχητικό σύστημα, όταν ακούμε ένα μουσικό έργο που έχει δημιουργηθεί με κάποιο είδος απολεστικού αλγόρiθμoυ συμπίεσης, δημιουργείται ή όχι η άμεση ανάγκη ενεργοποίησης των μηχανισμών φυσικής άμυνας του ανθρώπινου εγκεφάλου ?
2. Εάν η συμπίεση που πραγματοποιείται είναι απολεστική, κινδυνεύει περισσότερο ή λιγότερο η ακοή μας ?
3. Νιώθουμε την ανάγκη να χαμηλώσουμε την ένταση ή να την ανεβάσουμε ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εχω παραδείγματα ανθρώπων με πολύ ακριβά συστήματα που χωρίς να το γνωρίζουν υποβλήθησαν κάποια στιγμή σε μισ κοινή ακρόαση στην δοκιμασία της επιλογης του καλύτερου μουσικού κομματιού ανάμεσα σε 12 κομμάτια που είχαν υποστεί πολλαπλή επεξεργασία συμπίεσης, έως και 11 φορές. Ενα μόνο από τα 12 ήταν το ασυμπίεστο κομμάτι. To test έγινε στο δικό τους σύστημα.
Το κομμάτι που άρεσε περισσότερο ήταν αυτό που είχε υποστεί 11 διαδοχικές επεξεργασίας συμπίεσης αποσυμπίεσης .
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό μου προκάλεσε έντονους προβληματισμούς.
Κοίτα ρε τους καρα-άσχετους χαϊεντάδες με τα ακριβά συστήματα...
Οι προβληματισμοί σου g.kar, είναι λογικοί. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι η αντίδραση ορισμένων που δεν θέλω να χαρακτηρίσω, όταν έγινε η πρώτη version ενός τέτοιου εγχειρήματος, σε πολύ πιο απλή μορφή, εκείνη την ημέρα της ακρόασης στην Τηλεοπτική. Είχαμε πει τότε, ότι κάποιοι επέλεξαν το mp3 ως καλύτερο και κάποιοι το ασυμπίεστο. Ακόμη μ@λακίες ακούμε. Και από τότε, τα χρυσά αυτιά της ασχετοσύνης ακόμη επιμένουν...

Ας μην συνεχίσω γιατί θα γίνω πάρα πολύ κακός...

p.s. Πολύ θα ήθελα τα ονοματάκια τους και τα συστήματά τους. Όχι φυσικά για να κράξω κανέναν, αλλά για να λέμε τα σύκα σύκα και να υπάρχει καταγεγραμμένο το αποτέλεσμα. Τα test αυτά, είναι ότι πιο χρήσιμο μπορεί να γίνει.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Φίλε μου σε ευχαριστώ που με βγάζεις από τον κόπο. Όμως, πρέπει να επισημάνω ότι έχεις μια τάση ξερολισμού, η οποία στηρίζεται σε εντελώς προσωπική άποψη, κάτι πολύ επικίνδυνο (για σένα), διότι δεν μπορείς να ακούσεις κανέναν παρά τον εαυτό σου. Κοινώς, έχω πάθει κάτι με αυτά τα φουλ ρέιντζ και τα σετ. Ακόμη κι αν τα είχα για, (στο περίπου), ψιλο-καλά σετάπ, πλέον τα έχω σιχαθεί γιατί δεν υπάρχει ούτε μισό post σου που να μην τα αναφέρει. Μπούχτησα ρε φίλε... Να ακούσουμε αυτό που ΕΣΥ νομίζεις ότι είναι κορυφή για να δούμε το φως το αληθινό. Θα σου πρότεινα, εντελώς φιλικά και να μην παρεξηγηθείς, να ξεκαβαλήσεις από τα σετ και τα φουλ ρέιντζ, διότι αυτά, είναι η μισή, της μισής αλήθειας στον ήχο και αυτό πάρ' το όπως θέλεις. Όταν καταλάβεις τι εννοώ θα τα ξαναπούμε. Τέλος, το να μιλάς για χρονισμό, χωρίς να βάζεις μέσα τον παράγοντα χώρο, είναι εντελώς άστοχο και άσχετο. Αλήθεια, έχεις μετρήσει ποτέ τον χώρο σου? Έχεις επιμεληθεί την ακουστική του? Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο βοήθημα επί τούτου?...

Exactly...

Θα παρακαλέσω όμως για μια ακόμη φορά, να μείνουμε στο θέμα μας και εδώ να γράφει μόνο όποιος θέλει να λάβει μέρος σε αυτό και να πει κάτι για το test. Τα υπόλοιπα μπορούν να συζητηθούν σε άλλα threads...

οταν ο γεν. διαχειριστης ενος φορουμ γραφει σε ενα μελος ενα τετοιο μηνυμα ,σε ενα μελος που δεν αναφερθηκε ασχημα και επιθετικα σε κανενα.

οταν χαρακτηριστηκα επιθετικος με τα γραφομενα μου τη στιγμη που καποιοι απο εδω με ελεγαν πολυλογα και μπουρδολογο.

οταν χαρακτηριζεται ξερολας ο υποφαινομενος γραφοντας το αυτονοητο οτι σε ενα καλο συστημα οι διαφορες θα ακουστουν και μαλιστα καταθετει τη προσωπικη του αποψη που εχει απο ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ενω δεν χαρακτηριζονται ξερολες αυτοι που δεν εχουν προσωπικη εμπειρια σε ενα τετοιο σχημα και απλα ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ...

τοτε μαλλον μπηκα σε παιδικο σταθμο οπου καποια παιδακια ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ χωρις να εχουν ζησει.
το δυστυχημα ειναι οτι καποιοι απο εδω δεν ειναι παιδακια, και προσπαθουν να περιγραψουν εμπειριες την στιγμη που τα παιδακια προσπαθουν να επιβληθουν χωρις να εχουν τη συγκεκριμενη εμπειρια.

μου λες οτι μπουχτησες επειδη αναφερα την αποψη μου, αποψη που ενοχλει γιατι ειναι κοινες αποψεις με ανθρωπους που εδω χαρακτηριζετε ως εμπορους ναρκωτικων και υποδικους και δεν εχετε την ευθυξια να διαγραψετε τετοια ποστς.

αναφερα και το ξαναλεω οτι το set/f-r δεν ειναι πανακεια, οτι κατι θα θυσιασεις για να παρες το ζωντανο του ακουσματος.

μιλωντας με το διαβολικο μιχαλη ειδες το θαυμασμο μου απενατι σε ενα ηχειο που δεν ειναι φ-ρ αλλα προφανως δεν σε βολευει να το δεις.
μιλωντας για σοβαρα ακουσματα ειδες οτι εκθειασα τα ομοκεντρικα που και αυτα δεν ειναι φ-ρ αλλα και παλι δεν θελεις να το δεις.

παρολα αυτα θελεις να με χαρακτηρισεις ως κολημενο με τα φ-ρ.
μονο και μονο για να δημιουργησεις εντυπωσεις.
προβλημα σου.

το καταλαβα κ. τσαρουχα το μηνυμα...

το να εκθειασω ενα set με ενα ηχειο που εχει χρονικη υπεροχη οπως το καρμα 3.2 αυτο σημαινει οτι εχω κολησει με τα φ-ρ.
αρα θα ειμαι και φιλος του εμπορου ναρκωτικων -λολ-

δεν μπηκα να τσακωθω με παιδακια.
υπεθεσα οτι εχοντας καποιοι ενα φορουμ εχουν και εμπειριες και σεβασμο στις εμπειριες των αλλων.

προφανως ομως οι αποψεις εδω, οι εμπειριες μου και γενικα τα γραφομενα μου ενοχλουν.

και μια και εισαι απο τους διευθυνοντες το χωρο, δεν νομιζω οτι αξιζει πλεον να ασχολουμε μαζι σου.
απλα γιατι δεν ξερεις τι λες καθως με χαρακτηριζεις κολημενο ενω μιλω στα μισα μου ποστ για διδρομα ηχεια.

και αυτο κ. τσαρουχα , το να μην ξαναασχοληθω μαζι σου, θα γινει γιατι εχω σεβασμο απεναντι σε μενα και στους αλλους ακομα και οταν λανθανουν.
θα μπορουσες απλα να με αγνοησεις αν ειχες σεβασμο και οχι να με λες κολλημενο παροτι εκθειαζω ηχεια διαφορετικα απο τα φ-ρ που κατεχω.

αν εκφραζεις την αποψη της διευθυνσεως, τοτε γεια σας και χαρα σας και σε αφηνω να διευθυνεις τον υπεροχο παιδικο σταθμο σου λυπουμενος για αυτους τους σοβαρους ακροαετες που θα εμπιστευτουν τις αποψεις εσενα και των φιλων σου και θα φανε χρονο απο τη ζωη τους για να πεταξουν στο τελος τα αποσυμπιεσμενα cd .

για να σε μαθω και καποια πραγματα ξεπληρωνοντας ετσι το δωρεαν μαθημα που μου εκανες ανωθεν, δημοκρατια δεν ειναι οταν ολοι συμφωνουν με τις αποψεις μας, αλλα οταν μπορουν καποιοι να πουν αποψεις διαφορετικες απο τις δικες μας ακομα και οταν μας ενοχλουν.

καποια αλλη μερα παιδακι μου θα μιλησουμε και για αλλα πραγματακια.
οπως το σεβασμο αλλα εισαι μικρο ακομα.....
μεχρι τοτε να εισαι καλο παιδι!

υγ. ειλικρινα δεν θα εκπλαγω καθολου αν διαγραψεις το ποστ μου αυτο ή και το λογαριασμο μου αλλα ουτε και θα στενοχωρηθω.

απλα θα συνειδητοποιησω γιατι η μεγαλη πλειοψηφια ανθρωπων που εχουν σοβαρα ηχοσυστηματα και εχουν επενδυσει πολυ χρονο και χρημα στο χομπι αυτο, δεν μπαινουν να γραψουν... και οι περισσοτεροι δεν μπαινουν ουτε να διαβασουν :)

τι να πουν στα παιδια που τα ξερουν ολα? -λολ-

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979

1. Σε ένα πολύ καλό ηχητικό σύστημα, όταν ακούμε ένα μουσικό έργο που έχει δημιουργηθεί με κάποιο είδος απολεστικού αλγόρiθμoυ συμπίεσης, δημιουργείται ή όχι η άμεση ανάγκη ενεργοποίησης των μηχανισμών φυσικής άμυνας του ανθρώπινου εγκεφάλου ?
2. Εάν η συμπίεση που πραγματοποιείται είναι απολεστική, κινδυνεύει περισσότερο ή λιγότερο η ακοή μας ?
1. Όχι, (αν τη συμπίεση την έχω κάνει εγώ)... :happy_9:
2. Ceteris paribus, κινδυνεύει το ίδιο.
3. Τίποτε από τα δύο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αφού σου είπα να μην παρεξηγηθείς βρε, γιατί παρεξηγήθηκες?
Κατ' αρχάς εκφράζω μόνον τις απόψεις μου και νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα. ΟΚ?

Αυτό που σου έγραψα, το έγραψα διότι πρέπει να αντιληφθείς κάποτε ότι αν ο καθένας εδώ έλεγε, για να βρείτε το νόημα της ζωής, (γιατί αυτό λες συνέχεια, -ακόμη και σε ένα thread που αφορά στα mp3 για τα set/fr γράφεις-) ακούστε σετ και φουλ ρέιντζ, ο άλλος έλεγε, τρανζίστορ και 3 δρομα, ο άλλος πάνελ και λάμπες και ο άλλος ψηφιακά και 8 δρομα και όλοι μαζί έλεγαν ο ένας στον άλλον ότι έχουν άδικο, τότε θα ήμασταν μια απλή χάβρα προσωπικών απόψεων, από την οποία δεν θα έβγαινε κανένα νόημα. Και επιτέλους τα φουλ ρέιντζ με το τεστ για τα mp3 δεν έχει καμία απολύτως σχέση, όπως δεν έχει σχέση η χρονική υπεροχή που συνεχώς αναφέρεις με την πραγματικότητα ενός χώρου ακρόασης...

Τελικά, μήπως εσύ δεν αντέχεις την άποψή μου? Η γνώμη μου είναι ότι τα φουλ ρέιντζ και τα σετ, είναι ένα γλυκανάλατο δείγμα μουσικής αναπαραγωγής που δεν μπορεί σχεδόν σε κανέναν τομέα να αναπαράγει τις ηχογραφήσεις με σωστό και αληθοφανές τρόπο. Εφόσον υποστηρίζεις την δυνατότητα να εκφέρει ο καθένας άποψη, αυτά είναι γούστα. Απαγορεύεται να έχω άλλα γούστα από τα δικά σου?

Λες:
οταν χαρακτηριζεται ξερολας ο υποφαινομενος γραφοντας το αυτονοητο οτι σε ενα καλο συστημα οι διαφορες θα ακουστουν και μαλιστα καταθετει τη προσωπικη του αποψη που εχει απο ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ενω δεν χαρακτηριζονται ξερολες αυτοι που δεν εχουν προσωπικη εμπειρια σε ενα τετοιο σχημα και απλα ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ...
Εμ ρε φίλε ο ξερολισμός είναι ότι θεωρείς κάποια πράγματα αυτονόητα, όπως θεωρείς ότι είσαι και ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με εμπειρίες επειδή ακούς από σετ και φουλ ρέιντζ. Αν αυτό δεν είναι παιδική χαρά, τότε τι είναι?

Επί του θέματος και των mp3, κοίτα λίγο τι έγινε με μερικούς πολύ έμπειρους και με πολύ ακριβότερα και καλύτερα συστήματα από το δικό σου, σε όσα γράφει ο gkar και σταμάτα λοιπόν να είσαι απόλυτος.

Φιλικά και μην τσατίζεσαι... :happy_4:

Reaction score
10
Θα ηθελα να συμφωνησω με το Μιχαλη Σπερτο οτι στη διαδικασια προετιμασιας των κομματιων δεν πρεπει να υπαρχει normalization, dithering, mastering με plugins κλπ κλπ, και γενικως οτιδηποτε αλλο περα απο την μετατροπη σε mp3 και μετα παλι σε wave με οποιοδηποτε τροπο επιλεξει ο κυριος Κογιας.

Λυπαμαι αλλα δεν εχω καθολου εμπιστοσυνη στις αγαθες προθεσεις του κυριου Κογια με αυτο το τεστ.Αν δεν διασφαλιστει καπως η διαδικασια φυσικα και θα αμφισβητηθει και ας εχουν γινει ολα οπως πρεπει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Λυπαμαι αλλα δεν εχω καθολου εμπιστοσυνη στις αγαθες προθεσεις του κυριου Κογια με αυτο το τεστ.Αν δεν διασφαλιστει καπως η διαδικασια φυσικα και θα αμφισβητηθει και ας εχουν γινει ολα οπως πρεπει.
Γιατι δεν εχεις εμπιστοσυνη στον Κωστα, Μιχαλη?
Εχει να κερδισει τιποτα απο ολη αυτη την ιστορια και δεν το γνωριζω?

Επιτελους βρε παιδια, ας χαλαρωσουμε λιγο.:cool_4:
Οι οποιες αποκαλυψεις νομιζω πως θα βοηθησουν ολους μας...
Στο κατω κατω χομπυ ειναι και την πλακα μας κανουμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έτσι δεν κάνουμε τίποτα όμως Μιχάλη. Αν ξεκινάμε με αμφιβολίες, τι θα γίνει όταν έρθουν τα αποτελέσματα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Θα ηθελα να συμφωνησω με το Μιχαλη Σπερτο οτι στη διαδικασια προετιμασιας των κομματιων δεν πρεπει να υπαρχει normalization, dithering, mastering με plugins κλπ κλπ, και γενικως οτιδηποτε αλλο περα απο την μετατροπη σε mp3 και μετα παλι σε wave με οποιοδηποτε τροπο επιλεξει ο κυριος Κογιας.

Για όλα φταίει ο Τσαρουχάς, που δεν με αφήνει να συμμετάσχω ούτε σαν ακροατής. Εγώ δεν φταίω σε τίποτα. Δεν είμαι παρά ένα αθώο παιδί, που πατάει κουμπγιά στο κομπγιούτερ.

Reaction score
5

Οι απάντηση είναι όχι σε όλα τα ερωτήματα αν σε όλα τα σταδία τις παραγωγής ενός μουσικού έργου σε mp3 ληφθούν υπόψη και τα διορθωτικά μέτρα για μια αποκλειστική παραγωγή σε mp3. Απολεστικοί αλγόριθμοι που δεν δημιουργούν ψυχοακουστικές παρενέργειες υπάρχουν πολλοί όπως είναι και το ac3 απλά λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα προς αυτή τι κατεύθυνση από την στιγμή τις παραγωγής.

Όμως το mp3 που θα κάνω εγώ στο pc με το πάτημα 3 κουμπιών θα έχει πολλά ψυχοακουστικά και αλλά προβλήματα. :cool_1:

Reaction score
3.492
Οποιος νομίζει ότι το ασυμπίεστα κομμάτια θα είναι κατά κάποιο τρόπο "πειραγμένα", μπορεί να αγοράσει τα πρωτότυπα CDs .
Αυτό θα κάνω εγώ, όχι γιατί πιστεύω ότι κάποιος τους έβαλε χέρι, αλλά για να τα έχω και σαν αναφορά μου για άλλες δοκιμές.
Οποιος θέλει, του δίνω τα πρωτότυπα για να μου φτιάξει ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Παρακαλώ να ανακοινωθούν τα tracks των CDs καθώς και οι κωδικοί των CDs.

Υ.Γ Επίσης δεσμεύομαι να τσεκάρω την ποιότητα του δείγματος που θα μου αποσταλεί σε σχέση με το αυθεντικό κομμάτι που θα έχω αγοράσει, καθώς επίσης και ενός ακόμα δείγματος που θα ζητήσω από κάποιο άλλο μέλος μας.

Reaction score
10
Καχυποπτος δεν ειμαι εκ φυσεως απλα εχω ακουσει πολλα.....
Φυσικα και εχει να κερδισει...τον εγωισμο του που ειναι πανω απο ολα.

Reaction score
5
Για όλα φταίει ο Τσαρουχάς, που δεν με αφήνει να συμμετάσχω ούτε σαν ακροατής. Εγώ δεν φταίω σε τίποτα. Δεν είμαι παρά ένα αθώο παιδί, που πατάει κουμπγιά στο κομπγιούτερ.
Πολύ θα ήθελα να σε έβλεπα και εσένα σαν ακροατή και άσε τις δικαιολογίες :happy_5:

Πολύ απλά την τελική πράξη ταξινόμησης και εγγραφής του cd μπορεί να την αναλάβει κάποιος άλλος:king:

Reaction score
10
Ας τo ετοιμασει ο g.kar.
Ειναι σαν να παιζει Ολυμπιακος-Παναθηναικος με το τζιγγερ διαιτητη/:happy_9:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

Το CD υπάρχει ήδη.

Ποιό το νόημα να βάλεις όλα τα κομμάτια απο το κανονικό CD ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη ποystIa και μετά να βγεις να πεις "την πατήσατε!!!!Tα μισά ήταν MP3". Όλη η tαvla είναι να είναι όντως MP3 τα μισά κομμάτια και να μην μπορούν να τα βρουν όσοι σκίζουν τα ρούχα τους πως καταλαβαίνουν τη διαφορά ακόμα και στο Tivoli που έχουν στην κουζίνα.. Διαφορετικά κοροϊδεύεις μόνον τον εαυτό σου και κανέναν άλλο.

Έλεος, δεν είμαστε παιδιά. (TM by nickolas)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να βγει άκρη. Αμφισβητήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής του τεστ πριν ακόμη αυτό γίνει. Μετά θα αμφισβητηθεί και το αποτέλεσμα, κατόπιν θα αμφισβητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι επέλεξαν το σωστό κ.ο.κ.

- Μήπως δεν χρειάζεται να το κάνουμε, διότι δεν θα αλλάξει τίποτα?

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef