Mp3 και κόντρες

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Αρα δηλαδη και εγω που παραπανω ειπα οτι δεν με ικανοποιει το mp3,βαφτιζομαι <<χρυσαφτιας>>???? Οποιος εχει αντιθετη αποψη με αυτο που υποστηριζεται ειναι και <<εχθρος>>??? Εγω ετσι το καταλαβαινω. Μου λες δηλαδη πως μοναδικος σκοπος ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ????? Και πιο το νοημα.......Συνεισφερεις στο hobby και στο site κατι με αυτο>>>>??? Μηπως πρεπει να απολογηθουν οσοι δεν εχουν στο σαλονι τους στημενο κανενα server και κανενα ipod....
Κατ' αρχάς αγαπητέ Μάνο, πριν κρίνεις την δική μου συνεισφορά θα ήθελα να μου παραθέσεις ή έστω να αναλογιστείς σιωπηλά την δική σου. Βεβαίως λίγη σημασία έχει αλλά να 'χαμε να λέγαμε. Δεύτερον, τα περί αντίθετης άποψης και απολογισμών είναι δικής σου εφευρέσεως και προφανώς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
- Εχθρός του χόμπι, είναι όποιος αρνείται να υποβάλει εαυτόν σε ορθολογιστικούς μεθόδους αξιολόγησης μηχανών.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος χλευάζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος φοβάται τον συνομιλητή του γιατί αυτός πρόσεχε περισσότερο όταν έκανε φυσική τρίτης λυκείου.
- Εχθρός του χόμπι είναι αυτός που προσπαθεί να βγάλει άσχετους ανθρώπους με εμπειρία 100 φορές μεγαλύτερη από την δική του και δεν ντρέπεται να το διαδίδει.
- Εχθρός του χόμπι είναι αυτός που δρα με βάση τα προσωπικά του συμφέροντα και ενδιαφέρεται για την χειραγώγηση της αγοράς.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος καίγεται για τους λόγους που θα γίνει ένα τέτοιο τεστ, λες και θα του κόψουμε το νερό και θα ξεραθούν τα λάχανα.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιόν λόγο χλευάστηκαν όσοι συμμετείχαν στο αρχικό τεστ της Τηλεοπτικής, οι οποίοι επωνύμως εξέφρασαν την ακουστική προτίμησή τους στο ένα ή το άλλο φορμά. Επίσης, μέχρι να μου αποδείξεις εμπράκτως ότι ακούς διαφορές και ότι συνειδητά επιλέγεις αυτό που ακούς, ΝΑΙ ανήκεις σε μια κατηγορία που ονόμασα χρυσαυτιάδες. Εξάλλου, όπως ακριβώς εσύ δικαιούσαι να λες ότι σε μια επί τόπου αντιπαράθεση θα επιλέξεις το wav, έτσι κι εγώ δικαιούμαι να λέω ότι θα επιλέξεις στην τύχη, εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις τεχνικές και μεθόδους που δεν δέχεσαι ότι υπάρχουν στο κυνήγι της υψηλής πιστότητας, ήτοι spectrum analyzers και περίεργα σοφτγουέρια. Είναι ο δικός σου λόγος έναντι στον δικό μου. Εκεί το καταντήσανε ορισμένοι το σπορ...

Όταν καταλάβεις κι εσύ και όσοι σκούζετε λες και θα σας φάμε το μπιφτέκι, ότι σημασία δεν έχει ποιό φορμά έχεις επιλέξει για να ακούς μουσική, αλλά σημασία έχει να ξέρεις και να ακούς τους λόγους ταυτόχρονα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς την εγωιστική θεώρηση ότι ακούς καλύτερα από τον διπλανό σου, τότε έλα να ξανασυζητήσουμε.

Τέλος θα ξαναπώ για χιλιοστή φορά, ότι από τότε που έγινε το αρχικό τεστ, δεν πετάξαμε τα σιντιά μας, από σιντί ακούμε πάλι μουσική όχι από mp3. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ΝΑΙ, κάποιοι ξεγελάστηκαν ή προτίμησαν απλά το mp3 και φυσικά είχανε την αυτογνωσία (και τα rx@), να το πούνε δημόσια μη λογαριάζοντας ακόμη και επαγγελματικές ιδιότητες, αποδεικνύοντας ότι όσο έμπειρος και να είναι κάποιος ΔΕΝ μπορεί να στηριχθεί στην λεγόμενη εμπειρία, το μοναδικό άλλωστε προσόν που διατυμπανίζει η χαϊεντάδικη ομήγυρη ότι έχει. Αυτό είναι το ζουμί...

Κατάλαβες?...

Reaction score
2
Απάντηση: Mp3 και κόντρες

ΚΑι γω μεσα. Να βαλετε ωραια κομματια ε;Μην το χουμε μονο για το κουιζακι , να τ ακουμε και μετα απ αυτο . Ποιος θα το φτιαξει ειπαμε;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Δε σου λέω, για να μάθεις να έρχεσαι στον καφέ!

1. Αντώνης Κ.
2. Xfader
3. Μιχάλης Σπέρτος
4. Δημήτριος Ντοκατζής
5. Unforgiven
6. Σπύρος Μπλάτσιος
7. Pseiras
8. Σταύρος Μπαρτζόκας
9. Subcode
10. Juf
11. Spresv
12. Ak1s
13. Hleios
14. Chris141266
15. Leo69
16. Μάκης Ευμορφόπουλος
17. Gbour
18. kastrato
19. Nicholas
20. Χρυσόστομος Μ.
21. sp502
22. Μάριος Λαζάρου
23. Κώστας Δ.
24. LUXMAN
25. nickolas
26. GTX
27. Andrew
28. Κωστής Μάνης
29. Timbre
30. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Reaction score
2

Δε σου λέω, για να μάθεις να έρχεσαι στον καφέ!
Αφου ντεν μπορουσα , μια βδομαδα γυρναγα ξημερωματα σπιτι και το Σαββατο κρεμαστηκε ενας κολλητος . Αντε , παμε σε λιγακι για κανα κοφι .
Συγνωμη για το offtopic.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016
1. Αντώνης Κ.
2. Xfader
3. Μιχάλης Σπέρτος
4. Δημήτριος Ντοκατζής
5. Unforgiven
6. Σπύρος Μπλάτσιος
7. Pseiras
8. Σταύρος Μπαρτζόκας
9. Subcode
10. Juf
11. Spresv
12. Ak1s
13. Hleios
14. Chris141266
15. Leo69
16. Μάκης Ευμορφόπουλος
17. Gbour
18. kastrato
19. Nicholas
20. Χρυσόστομος Μ.
21. sp502
22. Μάριος Λαζάρου
23. Κώστας Δ.
24. LUXMAN
25. nickolas
26. GTX
27. Andrew
28. Κωστής Μάνης
29. Timbre
30. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
31. g.kar

Reaction score
2

Κατ' αρχάς αγαπητέ Μάνο, πριν κρίνεις την δική μου συνεισφορά θα ήθελα να μου παραθέσεις ή έστω να αναλογιστείς σιωπηλά την δική σου. Βεβαίως λίγη σημασία έχει αλλά να 'χαμε να λέγαμε. Δεύτερον, τα περί αντίθετης άποψης και απολογισμών είναι δικής σου εφευρέσεως και προφανώς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
- Εχθρός του χόμπι, είναι όποιος αρνείται να υποβάλει εαυτόν σε ορθολογιστικούς μεθόδους αξιολόγησης μηχανών.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος χλευάζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος φοβάται τον συνομιλητή του γιατί αυτός πρόσεχε περισσότερο όταν έκανε φυσική τρίτης λυκείου.
- Εχθρός του χόμπι είναι αυτός που προσπαθεί να βγάλει άσχετους ανθρώπους με εμπειρία 100 φορές μεγαλύτερη από την δική του και δεν ντρέπεται να το διαδίδει.
- Εχθρός του χόμπι είναι αυτός που δρα με βάση τα προσωπικά του συμφέροντα και ενδιαφέρεται για την χειραγώγηση της αγοράς.
- Εχθρός του χόμπι είναι όποιος καίγεται για τους λόγους που θα γίνει ένα τέτοιο τεστ, λες και θα του κόψουμε το νερό και θα ξεραθούν τα λάχανα.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιόν λόγο χλευάστηκαν όσοι συμμετείχαν στο αρχικό τεστ της Τηλεοπτικής, οι οποίοι επωνύμως εξέφρασαν την ακουστική προτίμησή τους στο ένα ή το άλλο φορμά. Επίσης, μέχρι να μου αποδείξεις εμπράκτως ότι ακούς διαφορές και ότι συνειδητά επιλέγεις αυτό που ακούς, ΝΑΙ ανήκεις σε μια κατηγορία που ονόμασα χρυσαυτιάδες. Εξάλλου, όπως ακριβώς εσύ δικαιούσαι να λες ότι σε μια επί τόπου αντιπαράθεση θα επιλέξεις το wav, έτσι κι εγώ δικαιούμαι να λέω ότι θα επιλέξεις στην τύχη, εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις τεχνικές και μεθόδους που δεν δέχεσαι ότι υπάρχουν στο κυνήγι της υψηλής πιστότητας, ήτοι spectrum analyzers και περίεργα σοφτγουέρια. Είναι ο δικός σου λόγος έναντι στον δικό μου. Εκεί το καταντήσανε ορισμένοι το σπορ...

Όταν καταλάβεις κι εσύ και όσοι σκούζετε λες και θα σας φάμε το μπιφτέκι, ότι σημασία δεν έχει ποιό φορμά έχεις επιλέξει για να ακούς μουσική, αλλά σημασία έχει να ξέρεις και να ακούς τους λόγους ταυτόχρονα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς την εγωιστική θεώρηση ότι ακούς καλύτερα από τον διπλανό σου, τότε έλα να ξανασυζητήσουμε.

Τέλος θα ξαναπώ για χιλιοστή φορά, ότι από τότε που έγινε το αρχικό τεστ, δεν πετάξαμε τα σιντιά μας, από σιντί ακούμε πάλι μουσική όχι από mp3. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ΝΑΙ, κάποιοι ξεγελάστηκαν ή προτίμησαν απλά το mp3 και φυσικά είχανε την αυτογνωσία (και τα rx@), να το πούνε δημόσια μη λογαριάζοντας ακόμη και επαγγελματικές ιδιότητες, αποδεικνύοντας ότι όσο έμπειρος και να είναι κάποιος ΔΕΝ μπορεί να στηριχθεί στην λεγόμενη εμπειρία, το μοναδικό άλλωστε προσόν που διατυμπανίζει η χαϊεντάδικη ομήγυρη ότι έχει. Αυτό είναι το ζουμί...

Κατάλαβες?...
Eγω φιλε μου δεν εχω να αποδειξω τιποτα και σε κανεναν !!!!!!! Εγω τα εχω μια χαρα με τον εαυτο μου και ξερω καλα τη ακουω.Εσυ ψαχνεις αποδειξεις,βρες της.Εγω δεν ζητησα να μου αποδειξεις τιποτα.Σιγα να μην απολογουμεθα κιολας γιατι δεν μας αρεσει κατι,ετσι που τα μπευρδευεις παντως, χανεις το οποιο δικιο μπορει να εχεις.Εσυ πιστευεις πραγματικα οτι υπαρχει ανθρωπος που να φοβαται αυτο το τεστ για επ/κους-οικονομικους λογους?Πιστευεις πως υπαρχει εστω και ενας μουσικοφιλος που ασχολειται με την υψηλη πιστοτητα,πως δινει σημασια στο στο ΚΑΘΕ καρασυμπιεσμενο μουσικο υλικο ???Υ.Γ Τα περι εγωισμου και ποιος ακουει καλλυτερα,ειναι δικια σου τυμπανοκρουσια....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάλι δεν κατάλαβες Μάνο...
Το θέμα δεν είναι να χαρακτηρίσουμε ως σοβαρό ή μη, τον μουσικόφιλο που ασχολείται με το ποταπό mp3. Με ποιό δικαίωμα το κάνεις εσύ αυτό? Μήπως τα φορμά υψηλής ανάλυσης έχουν την πατέντα της μουσικοφιλίας? Οποιοσδήποτε μουσικόφιλος δικαιούται να ασχολείται με ότι αυτός θέλει.

Το κυρίως όμως θέμα, είναι αυτό που είπα παραπάνω, να πεισθεί δηλαδή ο επαρμένος με τις ακουστικές δυνατότητές του χομπίστας, ότι τα αυτιά του μπορούν να ξεγελαστούν πολύ εύκολα, ακόμη κι από ένα ταπεινό mp3.

- Ιδού η ρόδος λοιπόν... αν και νομίζω ότι όσοι διατυμπανίζουν τις ικανότητές τους να ξεχωρίσουν τα πράγματα, δεν θα αρκεστούν στα αποτελέσματα μιας απλής ακρόασης. Ας είναι, τουλάχιστον θα μπούνε στην διαδικασία...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.016

Eγω φιλε μου δεν εχω να αποδειξω τιποτα και σε κανεναν !!!!!!! Εγω τα εχω μια χαρα με τον εαυτο μου και ξερω καλα τη ακουω.Εσυ ψαχνεις αποδειξεις,βρες της.Εγω δεν ζητησα να μου αποδειξεις τιποτα.Σιγα να μην απολογουμεθα κιολας γιατι δεν μας αρεσει κατι,ετσι που τα μπευρδευεις παντως, χανεις το οποιο δικιο μπορει να εχεις.Εσυ πιστευεις πραγματικα οτι υπαρχει ανθρωπος που να φοβαται αυτο το τεστ για επ/κους-οικονομικους λογους?Πιστευεις πως υπαρχει εστω και ενας μουσικοφιλος που ασχολειται με την υψηλη πιστοτητα,πως δινει σημασια στο στο ΚΑΘΕ καρασυμπιεσμενο μουσικο υλικο ???Υ.Γ Τα περι εγωισμου και ποιος ακουει καλλυτερα,ειναι δικια σου τυμπανοκρουσια....
Εσείς οι χαϊεντάδες δεν μπορείτε να χωνέψετε δυό βασικά πράγματα: Πρώτον, η μουσική που αγοράζετε σε CD είναι συμπιεσμένη.
Δεύτερον, η μουσική που αγοράζετε σε βινύλιο είναι καρασυμπιεσμένη.

Πέραν αυτού, όσοι δεν θέλετε, δεν καταδέχεστε, δεν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στη δοκιμή αυτή, γιατί δεν μας αδειάζετε τη γωνιά, να πάτε εκεί που ανήκετε;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Πιστευεις πως υπαρχει εστω και ενας μουσικοφιλος που ασχολειται με την υψηλη πιστοτητα,πως δινει σημασια στο στο ΚΑΘΕ καρασυμπιεσμενο μουσικο υλικο ???
Ναι.
Αυτοί που είναι πρώτα απ'όλα μουσικόφιλοι και δεν έχουν αφήσει την ενασχόλησή τους με την υψηλή πιστότητα και τις συσκευές αναπαραγωγής να τους μετατρέψουν σε "συχνοτητόφιλους" και μηχανάκηδες. Αυτούς τους τύπους, που λες, τους ενδιαφέρει το μουσικό υλικό στην κάθε του μορφή.
Προφανώς εσύ, ο Μαρίνος, ο Αντώνης και μερικοί άλλοι δεν ανήκετε σε αυτούς. Ο Αντώνης είχε τουλάχιστον το θάρρος να το παραδεχτεί.

Και κάτι άλλο...
To "καρασυμπιεσμένο" αφήνει να εννοηθεί πως μιλάμε για πολύ κατώτερη ποιότητα ήχου ανεξάρτητα απο το είδος του MP3. Χωρίς καν μπω στον κόπο να σου υποδείξω την σαβούρα που κυκλοφορεί σε CD και η οποία κολακεύεται όταν την περάσεις σε MP3, να πω πως ορθότερο θα ήταν να περιμένουμε τα αποτελέσματα του test.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Ναι.
Αυτοί που είναι πρώτα απ'όλα μουσικόφιλοι και δεν έχουν αφήσει την ενασχόλησή τους με την υψηλή πιστότητα και τις συσκευές αναπαραγωγής να τους μετατρέψουν σε "συχνοτητόφιλους" και μηχανάκηδες. Αυτούς τους τύπους, που λες, τους ενδιαφέρει το μουσικό υλικό στην κάθε του μορφή.
Προφανώς εσύ, ο Μαρίνος, ο Αντώνης και μερικοί άλλοι δεν ανήκετε σε αυτούς. Ο Αντώνης είχε τουλάχιστον το θάρρος να το παραδεχτεί.

Και κάτι άλλο...
To "καρασυμπιεσμένο" αφήνει να εννοηθεί πως μιλάμε για πολύ κατώτερη ποιότητα ήχου ανεξάρτητα απο το είδος του MP3. Χωρίς καν μπω στον κόπο να σου υποδείξω την σαβούρα που κυκλοφορεί σε CD και η οποία κολακεύεται όταν την περάσεις σε MP3, να πω πως ορθότερο θα ήταν να περιμένουμε τα αποτελέσματα του test.

Τι έγινε τι παραδέχτηκα εγώ???

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Ναι.

Και κάτι άλλο...

Αγόρι μου εσύ ότι σκεφτείς χαίρεσαι
πότε παραδέχτηκα εγώ ότι είμαι μηχανάκιας και συχνοτητόφιλος??

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Αγόρι μου εσύ ότι σκεφτείς χαίρεσαι
πότε παραδέχτηκα εγώ ότι είμαι μηχανάκιας και συχνοτητόφιλος??
Xμμμ, για να δούμε.... Αντιγράφω απο άλλο thread το διάλογό μας:

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται αυτό σε ορισμένους το στερεοφωνικό δεν είναι μόνο για "critical listening"... Υπάρχουν άνθρωποι που απλά απολαμβάνουν μουσική χωρίς να ψάχνουν αν υπάρχει βύθισμα στα 12.5kHz ή φούσκωμα στα 59Hz. Αυτό το κάνουν μόνον όταν χρειαστεί για να κρίνουν μία συσκευή ή μία αλλαγή στο σύστημά τους κι αυτό με όχι ιδιαίτερο ενθουσιασμό διότι αυτό τους "κλέβει" χρόνο απο την απόλαυση της μουσικής.
Έλα όμως που άμα έχει βύθισμα στα 12.5 και φούσκωμα στα 59 εμένα με πιάνουν τα ψυχοπλακωτικά μου και αντί για ευχαρίστηση η μουσική μου προσφέρει περίεργα αισθήματα όπως το άγχος :mad_1: Φταίω? :sad:

Άσε δεν κάνει για μένα προτιμώ κάτι χωρίς φουσκώματα και ανεβάσματα :happy_4:
Δεκτόν Αντώνη.
Είναι απο τους κινδύνους του hobby αυτό...Να καταλήξεις να ακούς συχνότητες και μηχανές, αντί μουσική. :cool_4:
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. 8)

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Xμμμ, για να δούμε.... Αντιγράφω απο άλλο thread το διάλογό μας:

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. 8)

Έλα όμως που άμα έχει βύθισμα στα 12.5 και φούσκωμα στα 59 εμένα με πιάνουν τα ψυχοπλακωτικά μου και αντί για ευχαρίστηση η μουσική μου προσφέρει περίεργα αισθήματα όπως το άγχος Φταίω?

Άσε δεν κάνει για μένα προτιμώ κάτι χωρίς φουσκώματα και ανεβάσματα

Δεκτόν Αντώνη.

Είναι απο τους κινδύνους του hobby αυτό...Να καταλήξεις να ακούς συχνότητες και μηχανές, αντί μουσική.

Έπρεπε δηλαδή εδώ να κάτσω και να σου εξηγήσω ότι το παράδειγμα σου βρίσκει εφαρμογή μόνο σε ταινίες τρόμου όπου ο σκηνοθέτης θέλει να ανησυχήσει το ακροατήριο?

Ρε δεν πάμε καλαααααααααααα :crazy_1: wall_1

:respect:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mp3 και κόντρες

Έπρεπε δηλαδή εδώ να κάτσω και να σου εξηγήσω ότι το παράδειγμα σου βρίσκει εφαρμογή μόνο σε ταινίες τρόμου όπου ο σκηνοθέτης θέλει να ανησυχήσει το ακροατήριο?

Ρε δεν πάμε καλαααααααααααα :crazy_1: wall_1

:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατί να μην προλάβουμε?
Θα πάει πουθενά ο "απωλεστικός" αλγόριθμος συμπίεσης? :crazy_10:

- Ας μιλήσουμε για κάτι που δεν έχουμε θίξει:
Στα πόσα kbps ακούτε τα mp3 σας? Το δε τεστοτσεντέ, έχει wav από 320kbps mp3. :happy_4:

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis