Μαύρο Border για οθονη

Reaction score
0
Παιδιά γεια σας. Έχω μια απλή οθόνη προβολής χωρίς μαύρο πλαίσιο. Yπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος να δημιουργήσω ένα τέτοιο πλαίσιο π.χ με χρήση μαύρης ταινίας, βαφή . Ευχαριστώ.

Reaction score
221
Με τη χρησιμοποιηση μαρκαδορου μαυρου χρωματος , ανεξιτηλου, με οσο πιο παχεια μυτη γινεται. Το κοψιμο του border με το λευκο της οθονης , γινεται παλι με μαρκαδορο,με λεπτη μυτη, ιδιας μαρκας. Για το κοψιμο , προτιμαμε τη χρηση μεγαλου μηκους πηχυ, και οχι μονωτικη ταινια.

Reaction score
1
Αν έχεις τη δυνατότητα να την απλώσεις στο πάτωμα, τότε μπορείς να εφαρμόσεις την ακόλουθη μέθοδο.

Παραγγέλνεις από ένα ξυλουργείο (ή το Praktiker) ένα κομάτι κοντρα-πλακέ, χαρτομαλτίνη, κλπ, με διαστάσεις όσο η οθόνη σου μείον το περιθώριο που επιθυμείς. Αγοράζεις και ένα σπρέι βαφής.

Απλώνεις στο πάτωμα εφημερίδες, μετά την οθόνη, κεντράρεις το ξύλο, του βάζεις ένα βαρύ αντικείμενο ώστε να εφάπτεται καλά με την οθόνη (εκτός και αν το ξύλο είναι ήδη βαρύ) ή βάζεις κάποιον να το πατάει με τα πόδια του, και βάφεις με το σπρέι.

5 λεπτά υπόθεση.

Reaction score
50
Παραγγέλνεις από ένα ξυλουργείο (ή το Praktiker) ένα κομάτι κοντρα-πλακέ, χαρτομαλτίνη, κλπ, με διαστάσεις όσο η οθόνη σου μείον το περιθώριο που επιθυμείς. Αγοράζεις και ένα σπρέι βαφής.

.
ωραία ιδέα
αλλά τι είδους χρώμα ώστε να μην χαλάσει η οθόνη;

Reaction score
1
Αυτό είναι όντως ένα καλό ερώτημα. Υπάρχουν σπρέι για διάφορες επιφάνειες, το θέμα όμως είναι από τι υλικό είναι φτιαγμένη η οθόνη που πρόκειται να βαφεί. Αν αυτό είναι γνωστό, τότε μπορεί να γίνει και η επιλογή του κατάλληλου σπρέι. Τα μπουκάλια αναγράφουν τις πιθανές εφαρμογές. Επίσης, μια ερώτηση στον υπεύθυνο του καταστήματος δεν βλάπτει.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορεί κανείς να ψεκάσει μια μπατονέτα, κατόπιν να βάψει με αυτήν ένα πολύ μικρό κομμάτι οθόνης σε κάποια γωνία, ώστε να παρατηρήσει τη συμπεριφορά της μετά από 1-2 μέρες.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν έχω συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά σου, καθώς δεν το έχω κάνει ποτέ μου.

Το θέμα που συζητάμε, πάντως, είναι γενικότερο. Ουσιαστικά, το δίλημμα του αρχικού ποστ είναι ένα: βαφή ή ταινία; Εγώ δεν προτείνω ταινία γιατί αφενός θα υπάρξει πρόβλημα εφαρμογής αφετέρου με τον καιρό θα παρουσιαστούν ζάρες και ξεκολλήματα. Από τη στιγμή που κάποιος επιλέξει τη βαφή, τότε η μέθοδος που ανέφερα για το μασκάρισμα μου φαίνεται η πιο κατάλληλη δεδομένου ότι για να "κόψεις" διαφορετικά το περιθώριο, θα χρειαστείς χαρτοταινία και αυτό σημαίνει πάλι δυσκολία εφαρμογής συν το γεγονός ότι ξεκολλώντας την θα αφήσει σημάδια ή ακόμη και μπορεί να ξεκολλήσει και η επίστρωση. Από εκεί και πέρα, το αν θα βάψει κανείς με μαρκαδόρο, σπάτουλα, ρολό, πινέλο ή σπρέι, είναι έτερον εκάτερον.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus