Τα γραμματα της Μαριας

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απο το in.gr:

Προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας Κάλλας, όπως 63 επιστολές προς τον σύζυγό της Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι από την περίοδο 1947-1950, φορέματα, σερβίτσια, δώρα, αλλά και ο μετρονόμος που χρησιμοποιούσε στις πρόβες της, βγαίνουν στο σφυρί 30 χρόνια από τον θάνατο της ντίβας. ...
«Λατρεμένη μου αγάπη! Πλησιάζει η μέρα που θα είμαι μαζί σου. Με θέλεις; Είμαι δικιά σου!» γράφει η Μαρία Κάλλας σε ένα σημείωμά της προς τον Μενεγκίνι πριν ακόμη από τον γάμο τους. Απόδειξη πως η ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα φοβόταν πως ο γάμος δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο Μενεγκίνι ήταν ένας πλούσιος βιομήχανος παθιασμένος με την όπερα, 51 ετών κι εκείνη 27 χρόνια νεώτερή του.
....
Λίγες μέρες αργότερα κι ενώ ετοιμάζεται να ερμηνεύσει τη Νόρμα -έναν ρόλο σταθμό στην καριέρα της- γράφει: «Είμαι πάντα καλά όταν βρίσκομαι κοντά σου... αλλά δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που δέχεται τα πράγματα όπως έρχονται. Θέλω ο άνδρας μου να είναι ο καλύτερος απ’ όλους, στην τέχνη μου να είμαι η καλύτερη. Θέλω με δυο λόγια να τα έχω όλα».
Ωραια και καλα του τα ελεγε του μακαριτη, το "στολισμα" ομως ο ερμος δεν το γλυτωσε...:happy_4:

Reaction score
77
Απάντηση: Τα γραμματα της Μαριας

Περίεργο φαινόμενο γυναίκας η Κάλλας!
Μόλις πατούσε στη σκηνή ήταν η απόλυτη ντίβα και μέσα στο "πετσί" του ρόλου της.
Εκτός σκηνής ήταν μια συνηθισμένη γυναίκα -"γυναικούλα" την είπαν πολλοί- που ο Ωνάσης
την τραβούσε "από τη μύτη".
Υπάρχουν φωτογραφίες του ζεύγους Ωνάση-Κάλλας στο νυχτερινό κέντρο του Ζαμπέτα
και στα μπουζούκια του Μανώλη Χιώτη!

Άσε που παραλίγο να την κάνει και ηθοποιό!
Θα αναλάμβανε ο Ωνάσης τη χρηματοδότηση της ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε",
αν η Κάλλας θα δεχόταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Εξαιτίας της αντίδρασής της, το ρόλο πήρε η Ειρήνη Παππά.

Reaction score
77
Απάντηση: Τα γραμματα της Μαριας

Την Κυριακή 16/9 συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό της.
Ας θυμηθούμε λιγάκι την τέχνη της, αυτές τις μέρες...

Από την εκπομπή μου θα μεταδώσω ένα 4ωρο αφιέρωμα στη μνήμη της,
τα Σαββατοκύριακα 15+16 Σεπ. και 22+23 Σεπτ., 7-8 το πρωί

Reaction score
0
Την αγαπώ πολύ και την λυπάμαι πολύ, όταν σκέπτομαι την τραγική - ουσιαστικά - ζωή της. Θάθελα νάχα χρήματα για να αγόραζα τα γράμματά της, κι έτσι, αδιάβαστα, να τα κάψω και να τα σκορπίσω κι αυτά στο Αιγαίο....
Δεν νομίζω ότι δικαιούται να τα διαβάσει κανείς. Όπως και κανενός ανθρώπου, εξ άλλου....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Την αγαπώ πολύ και την λυπάμαι πολύ, όταν σκέπτομαι την τραγική - ουσιαστικά - ζωή της. Θάθελα νάχα χρήματα για να αγόραζα τα γράμματά της, κι έτσι, αδιάβαστα, να τα κάψω και να τα σκορπίσω κι αυτά στο Αιγαίο....

Δεν νομίζω ότι δικαιούται να τα διαβάσει κανείς. Όπως και κανενός ανθρώπου, εξ άλλου....​
:cool_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Re: Απάντηση: Τα γραμματα της Μαριας

Την Κυριακή 16/9 συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό της.
Ας θυμηθούμε λιγάκι την τέχνη της, αυτές τις μέρες...

Από την εκπομπή μου θα μεταδώσω ένα 4ωρο αφιέρωμα στη μνήμη της,
τα Σαββατοκύριακα 15+16 Σεπ. και 22+23 Σεπτ., 7-8 το πρωί
:cool_4:

Νικο, τι εγινε η εκπομπη 9-10?
Μεχρι τις εκλογες θα μας πρηξουν?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members