Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

Reaction score
1.213
Καλησπερα.Θα ηθελα μερικες γνωμες για τους παρακατω ενισχυτες

Sony STR-DG510

Sony STR-DG300

Sony TA-FE370

Εχει κανεις καποιος απο αυτους ? Αξιζουν οσο αφορα μουσικο προγραμμα ? Οχι dvd klp....

Ειχα για λιγο εναν yamaha αλλα δεν μ'αρεσε ο ηχος του και τον εδωσα και τωρα ειμαι χωρις ενισχυτη.....

Εβαλα για δοκιμη ενα μικρο ενισχυτη απο home cinema τον σονυ tave100 και σαν ηχος μου αρεσε...οποτε λεω να δοκιμασω την τυχη μου σε σονυ παλι...αλλα αυστηρα μεχρι 250 ε
Οποτε αν καποιος ξερει κατι για τους παραπανω ας ποσταρει please..καμμια γενικη γνωμη αφου δεν εχω ευκαιρια να τους ακουσω με τα ηχεια μου...παλι στα τυφλα παμε...

Ξερει κανεις αν ο 2 και ο 3 εχουν θεση για ενα ζευγαρι ηχεια η δυο ?

Ευχαριστω....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

Άποψη μου, ξέχνα Sony,Yamaha και λοιπούς Ιάπωνες.

Koίτα κάποιον ενισχυτή της NAD, καινούργιο ή μεταχειρισμένο.
Στα χρήματα σου μπορείς πιστεύω να βρεις αυτόν ή ακόμα καλύτερα αυτόν. Σε μεταχειρισμένο, στα 300 ευρώ, ίσως βρεις και μεγαλύτερο μοντέλο της ίδιας εταιρείας.

Reaction score
7.110
Ο Sony TA-FE370 με ενα ευκολο ηχειο θα σου δωσει σχετικα καλο ηχο αλλα ο nad 315ειναι σαφως καλυτερος.Μια αλλη προταση ειναι ο DENON PMA-500AE που ειναι ακριβως στα χρηματα που διαθετεις.

Reaction score
1
Οι NAD κοστίζουν αρκετά πάνω από 250ε, ο δε DENON με τιμή κάτω από 250ε μάλλον είναι ό,τι καλύτερο στα χρήματά του τουλάχιστο σε ποιότητα κατασκευής. Αν θες ψάξε μήπως βρεις κανά Pioneer 209R ή 309R, λίγο παλιούτσικα μοντέλα αλλά με τιμή κάτω από 200ε είναι καλή αγορά. Φυσικά ούτε σύγκριση με Nad αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις.......

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

Οι NAD κοστίζουν αρκετά πάνω από 250ε....
Δε νομίζω. Ο 315 τουλάχιστον κάνει κάπου τόσο.
Σε μεταχειρισμένο, δε, παίζει να βρει και C350 εκεί στα 300 ευρώ.

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

Δε νομίζω. Ο 315 τουλάχιστον κάνει κάπου τόσο.
Σε μεταχειρισμένο, δε, παίζει να βρει και C350 εκεί στα 300 ευρώ.
Κωστα δεν μπορω να βρω μεσω ιντερνετ μαγαζι που να εχει τον 315...εχεις υποψη σου κατι ?
Ειδα επισης οτι ο 315 αλλα και ο 325 ειναι για ενα ζευγαρι ηχεια αν δεν κανω λαθος...εγω ομως θα ηθελα πανω στον ενισχυτη να βαλω και ενα sub που εχω (δεν κανω συχνη χρηση του sub στη μουσικη αλλα καλο θα ηταν να υπαρχει και αυτη η δυνατοτητα )....το sub ειναι το yamaha yst sw225...υπαρχει αλλος τροπος συνδεσης ? Εχω πχ ενα speaker control στο οποιο ειχα συνδεσει 2 ζευγαρια ηχεια και επελεγα το ενα το αλλο η και τα δυο οποτε ηθελα...και το οποιο το συνεδεα με τον ενισχυτη πιανοντας μονο την Α θεση ηχειων..ενω στη Β εβαζα το sub....μπορω με τον ιδιο τροπο να συνδεσω το ενα ζυγαρι ηχειων και το sub στο controler (καταργωντας το αλλο ζευγαρι ηχειων που ετσι και αλλιως δεν τα χρησιμοποιουσα και ποτε) και να τα συνδεσω ετσι στον ενισχυτη ? Η θα εχω προβλημα ? Με ρευματα με συνδεσμολογιες κλπ..δεν ξερω..
Επισης θα σηκωσει ο ενισχυτης και τα ηχεια και το sub ? Mου ειχαν πει οτι αν το sub ειναι ενεργο δεν επιβαρυνει τον ενισχυτη..ισχυει αυτο ? Στον παλιο ενισχυτη που το ειχα κανει ηταν 2*100 ..ενω οι nad einai 2*40/2*50.θα σηκωσουν αν χρειαστει δυο ηχεια και sub ?

Περιμενω απαντησεις παιδια...αμα ειναι να κοιταξω για τον 315 καινουργιο η για τον 325 μεταχειρισμενο...
Επισης εχω δει καπου σε μια αγγελια τον 320..αυτος τι λεει ? Εχει ουσιαστικη διαφορα απο τον 325 ?Ειναι καλυτερος ,χειροτερος απο τον 315 ?

Ευχαριστω..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

Tα νούμερα ισχύος που δηλώνει η NAD για τους ενισχυτές της είναι πολύ συντηρητικά (σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές) οπότε όχι μόνο δε θα έχεις πρόβλημα αλλά είναι πολύ πιθανό (σίγουρο στην περίπτωση του C350) να έχεις παραπάνω ρεύματα απο τους προηγούμενους που δοκίμασες.

Για το θέμα του sub μην ανησυχείς διότι έχει δικό του ενισχυτή οπότε δεν "ζορίζει" τον ολοκληρωμένο σου.

Για τις συνδέσεις, πάλι δεν έχεις πρόβλημα. Το καλώδιο των ηχείων θα φεύγει απο τον ΝAD, θα πηγαίνει στο sub κι απο το sub θα φεύγει άλλο ζευγάρι καλώδια να πηγαίνει στα ηχεία. Ανάλογα ποιόν NAD θα πάρεις ίσως να έχεις και άλλες - καλύτερες - επιλογές αλλά αν κοιτάξεις το manual του sub σου θα τα βρεις όλα (στο κεφάλαιο "Connections"). Σε περίπτωση που δεν έχεις το manual κατέβασέ το απο εδώ.

Ο 320 είναι παλιότερο μοντέλο. Να τον προτιμήσεις απο τον 315 αλλά ο 325BEE είναι καλύτερος κι απο τους δύο. Αν βρεις τον 350 ακόμα καλύτερα.

Reaction score
1
Ο πιο απλός τρόπος σύνδεσης του sub είναι αυτός που περιγράφεται στη σελίδα 11 του manual : http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/english/sub/YST-SW225_en_UB_rev-2.pdf

......αλλά είναι πολύ μανούρα το ταίριασμα του sub με τους δορυφόρους για στέρεο ήχο, θυμάμαι πολλές ώρες παίδεμα με το 2.1 σύστημά μου ώσπου να αποφασίσω να βάλω το sub στο πατάρι ....

Τώρα για online store δες εδώ :
http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...2852/cl/alist/cnid/f1640d830b9014021.20805105

......αλλά είναι υψηλότερες οι τιμές από αυτές που λέει ο Κώστας.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Φθηνοι σονυ ενισχυτες ...αξιζουν ?

......αλλά είναι υψηλότερες οι τιμές από αυτές που λέει ο Κώστας.
Έτσι φαίνεται απο αυτό το site. Πάνε και δύο χρόνια απο την τελευταία φορά που ρώτησα τιμές για ένα φίλο.

Είχε πάρει το μάτι μου C350 με 300 ευρώ. Με δεδομένη την πολύ καλή αξιοπιστία των NAD οι μεταχειρισμένοι C320, C350 είναι ελκυστικές λύσεις που μάλλον θα σου δώσουν καλύτερη απόδοση (και σίγουρα περισσότερο γκάζι) απο τους 315 και 325 αντίστοιχα.

Πιστεύω μία υπέρβαση 50 ευρώ στο budget αξίζει.

Reaction score
7
Σαν κάτοχος του C320BEE εδώ και 2.5 χρόνια, έχω να πώ ότι το μηχανάκι ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑΤΑ... Οδηγεί ένα ζεύγος Wharfedale Diamond 8.4 σε υψηλότατες εντάσεις χωρίς να σκληραίνει ο ήχος, με έκταση μπάσου και ατάκα που δεν το πίστευα. Φυσικά είναι και πολύ μουσικός. Σε σύκριση με τον πολυκάναλο ενισχυτή που έχω Sony STR-DB940 που δηλώνει 5 x 110 Watts (Ναι!!! τι ώρα!) η διαφορά είναι ημέρα με νύχτα! Τα 50Watt ανά κανάλι του NAD φαντάζουν σαν 300 Watt σε σύγκριση με τα 110 του Sony (χωρίς πλάκα). Και φυσικά το μηχάνημα έχει εξαιρετικό ήχο (πάντα για τα λεφτά του). Μείον του η εμφάνιση (γούστα είναι αυτά) και η ποιότητα του μπροστινού πλαστικού panel (γιατί εσωτερικά σκίζει αν σκεφτούμε το κόστος). Προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα... Ένα τιμιότατο μηχάνημα με χορταστικό μουσικό ήχο που δεν θα σε κουράσει ακόμα και αν ακούς σε υψηλές εντάσεις 24 ώρες τη μέρα.

Reaction score
1
Μείον του η εμφάνιση (γούστα είναι αυτά) και η ποιότητα του μπροστινού πλαστικού panel (γιατί εσωτερικά σκίζει αν σκεφτούμε το κόστος).
....και η μέθοδος επιλογής εισόδων θα προσέθετα. Βέβαια στις μέρες μας ακούμε από μια μόνο πηγή, η πλειοψηφία τουλάχιστο, κι έτσι ο "σελέκτορας" παραμένει σε αχρηστεία αλλιώς φοβάμαι πως τα κουμπάκια αυτά δε θα άντεχαν για πολλούς μήνες....

Τα μικρά μηχανάκια της NAD πάντως σίγουρα παραμένουν η απόλυτη audiophile "συμβατική" λύση (αντίθετα ίσως με τους μεγάλους αδελφούς τους).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494