Ο μαζοχιστής μέσα μου…

Reaction score
3
Όπως και να το κάνουμε, όλοι κρύβουμε έναν μαζοχιστή μέσα μας…:happy_9:
Γιατί το λέω αυτό και πως θα το δικαιολογήσω πιθανόν θα σκεφθείτε.

Ολοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι, έχουμε μια μικρή δόση, την οποία θέλω να πιστεύω ότι ελέγχουμε. Όμως κακά τα ψέματα, υπάρχει…
Εάν δεν υπήρχε, δεν θα επιθυμούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο κατά την δική μας άποψη και γούστο, ηχητικό αποτέλεσμα, ή το πλέον διαφανές και ουδέτερο σε χαρακτήρα.
Από την μία, μπορούμε να επιλέξουμε συσκευές βάσει μόνο προδιαγραφών και ιδίων δυνατοτήτων, από την άλλη όμως, δεν μας ικανοποιεί το ηχητικό αποτέλεσμα.
Εχουμε τους περιορισμούς του χώρου, τα προβλήματα με τους άλλους ενοίκους αλλά και τους γείτονες, όμως θέλουμε να έχουμε μεγάλα και ευαίσθητα ηχεία και πολλά βάττ ενισχυτές για να πετυχαίνουμε ρεαλιστικές στάθμες.
Ακόμη, ανάλογα με τον καιρό και την διάθεση, αλλάζουν και οι προτιμήσεις μας για το πώς και τι θέλουμε να ακούμε.

Αλλάζοντας λίγο την κλίση των ηχείων, διαφοροποιείται το αποτέλεσμα. Αλλάζοντας ένα καλώδιο το ίδιο, βάζοντας κάποιο βάρος στην πηγή ή στηρίζοντας τις συσκευές μα διάφορα αντικραδασμιακά, αλλάζει ο ήχος. Τον χειμώνα με τα χαλιά, άντε πάλι από την αρχή. :mad_3:

Και μου δημιουργείται η εξής απορία.
Ποιο ηχητικό αποτέλεσμα είναι το σωστό? Ποιο είναι αυτό που μας δείχνει τι είναι ακριβώς γραμμένο στον κάθε δίσκο?
Μην το πάμε όμως ότι όλα είναι απλά και καθαρά θέμα γούστου, γιατί οι συσκευές Hi-Fi, Hi-End, σκοπό έχουν την αναπαραγωγή της μουσικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή την πιστότερη αναπαραγωγή των μουσικών δεδομένων που είναι γραμμένα στον εκάστοτε δίσκο ή οτιδήποτε άλλο σκέφτεστε.

Σκέφτομαι λοιπόν και ελπίζω να συμφωνείτε και σεις, ότι όλες οι συσκευές είναι απλοί αναπαραγωγείς με την υψηλότερη δυνατή πιστότητα και ότι οι συσκευές που δεν πληρούν αυτήν την βασική προδιαγραφή, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ετσι φυσικά τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για όλους μας.
Εδώ λοιπόν μπαίνει το «βίτσιο» μας και διατηρούμε στην αγορά πάρα πολλές συσκευές που ενδεχομένως κάνουν ένα πράγμα σωστά και χίλια λάθος, τα οποία όμως κατά παράδοξο τρόπο, μας αρέσουν…
Ακόμη τις περισσότερες φορές περιφρονούμε συσκευές που πραγματοποιούν εκείνο που υπόσχονται, την πιστή αναπαραγωγή δηλαδή, γιατί τίποτα δεν μας ελκύει από αυτές, στα πρώτα ακούσματα.
Οι περισσότεροι προτιμούμε τον «χρωματισμένο» ήχο που μας προσφέρουν κάποιες συσκευές με ηχητική «ταυτότητα», οι οποίες όμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν μας ικανοποιούν, διότι όλα ακούγονται το ίδιο, πράγμα το οποίο καταντάει βαρετό.
Εδώ λοιπόν μπαίνει ο μαζοχισμός που αντί να κοιτάξουμε να βρούμε συσκευές όσο το δυνατόν πιο ουδέτερες, απλά αγοράζουμε άλλες με άλλα «χρώματα»,οι οποίες απλά μας αλλάζουν το ηχόχρωμα και μετά από λίγο καιρό ξαναβγαίνουμε για αναζήτηση καινούργιων.

Λέτε τώρα που κοντεύω να γίνω αιωνόβιος, να με πιάνουν κρίσεις αλήθειας?...
Πείτε μου ότι δεν έχω παρακρούσεις ή γεροντική άνοια… :smoking:

Reaction score
10
To να αλλαζεις συνεχως συσκευες για μενα ειναι αρρωστια. Σημαινει οτι δεν εχεις τιποτα αλλο να σχοληθεις στη ζωη σου εκτος απο το ηχοσυστημα σου.Βρες ενα συστηματακι που να παιζει καλα και εκει τελειωνει το παραμυθι, μετα γινεσαι θυμα.Εγω δεν προκειται να αλλαξω συσκευες μεσα στα επομενα 10 ελπιζω και παραπανω χρονια. Το συστημα μου με ικονοποει σε ενα μεγαλο ποσοστο.Εχω τοσα πραγματα να ασχοληθω στη ζωη μου που σιγα μην παιζω με τα πατακια κατω απο τις συσκευες. Και αυτο μπορουμε να το πετυχουμε ολοι μας. Μετα ξεκιναει η ματαιοδοξια μας. Καποιος ο οποιος ασχολειται ολη μερα με το συστημα του πιστευω οτι του λειπει κατι αλλο στη ζωη του.Ελπιζω να μην γινω ποτε ετσι.

Reaction score
5
Άλλος ένας που κατάλαβε ότι το καλύτερο ηχείο είναι το μόνιτορ ηχείο, γιατί με την ουδετερότητα του δεν προκαλεί φαγούρα τον εγκέφαλο. :respect:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
, όλοι κρύβουμε έναν μαζοχιστή μέσα μας
Λέτε τώρα που κοντεύω να γίνω αιωνόβιος, να με πιάνουν κρίσεις αλήθειας?..

Αγαπητε μαc ΑΝΑΤΡΕΛΛΙΔΗ ΜΟΥ δεν χαιρεσαι που αρχισες να καταλαβαινεις την αληθεια σχετικα με το χομπι μας????????????????????????????
Σχετικα με τον μαζοχιστη μεσα μας κατα βαθος πιστευω οτι το να μαζοχιζεσαι
με κατι (οπως εμεις με τα κλαπατσιμπανα)εν μερει μας κραταει ζωντανους και μας κανει να ξεφευγουμε σε μουσικους κοσμους και διαστασεις.
Βεβαια πολλες φορες ανουσια εως και υπερβολικα θα ελεγα χανουμε τον ελενγχο για αυτα μας τα ταξιδια αλλα στην τελικη δεν γα.....ται .........το κεφι μας κανουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχω τοσα πραγματα να ασχοληθω στη ζωη μου που σιγα μην παιζω με τα πατακια κατω απο τις συσκευες. Και αυτο μπορουμε να το πετυχουμε ολοι μας. Μετα ξεκιναει η ματαιοδοξια μας. ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟΣ φιλε μου DIABOLICAL...........(Αληθεια εχεις παρει ειδικες βασεις στηριξης για τα καλωδια ηχειων?Μηπως πρεπει να αγορασεις το ρακ της ZALGEMANN εξολοκληρου φτιαγμενο απο κεβλαρ με νεα τιμη ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 125000 δολλαρς?χιχιχιχιχιχιχι................αχ Θεε μου θελω γιατρο!!!!!!!!!!επειγοντως,δεν ειμαι καλα!τα εχω παιξει ο μαλακας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ο μαζοχιστής μέσα μου…

Μην το πάμε όμως ότι όλα είναι απλά και καθαρά θέμα γούστου, γιατί οι συσκευές Hi-Fi, Hi-End, σκοπό έχουν την αναπαραγωγή της μουσικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή την πιστότερη αναπαραγωγή των μουσικών δεδομένων που είναι γραμμένα στον εκάστοτε δίσκο ή οτιδήποτε άλλο σκέφτεστε.
Γιώργο, μην το πας μακριά... Aυτό το βασικό που αναφέρεις πόσοι το γνωρίζουν αλήθεια?

Γιατί εγώ βλέπω πάρα πολλές αναφορές σε "απόδοση του live ήχου" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Λες και αν υπήρχε η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε σε ένα δισκάκι όλες τις πληροφορίες που προσλαμβάνει ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια ενός live θα υπήρχαν κορόιδα που θα πλήρωναν 100 και 200 ευρώ εισιτήριο αντί να δώσουν 20-30 ευρώ για το super CD (πάλι βάλτε ό,τι μέσο θέλετε εδώ) που θα τους έδινε τη δυνατότητα να βιώνουν την εμπειρία αυτή (ή έστω και μόνον το ακουστικό μέρος αυτής - για να μη μου πείτε ότι ζητάω πολλά) όποτε το θελήσουν.

Είχα πριν μέρες τη σκέψη να ανοίξω σχετικό thread για να δούμε πόσοι ξέρουν τελικά που αναφέρεται το ρημάδι το fidelity που υπάρχει μέσα στο Hi-Fi (High-Fidelity) και, βάση αυτής της απάντησης, να δούμε ποια συστήματα είναι πραγματικά Υψηλής Πιστότητας και ποια είναι...κάτι άλλο. Ποιοί ασχολούνται με την Υψηλή Πιστότητα και ποιοί με ένα άλλο δικό τους hobby? Ποιοί ασχολούνται με το Hi-End ως κορυφή του Hi-Fi και ποιοί με το "Hi-End"... Γιατί το δικαίωμα στην "άποψη" το έχουμε όλοι - καταναλωτές και κατασκευαστές - αλλά το Hi-Fi ως hobby δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για "απόψεις" πέρα από αυτές που έχουν προηγηθεί της δημιουργίας του μέσου απο το οποίο θα ακούσουμε (την άποψη του ηχολήπτη, την άποψη του μαέστρου κλπ).

Για να πω την αλήθεια, σκέφτηκα πως δεν θα βγει τίποτα παρά μόνο ίσως κάποιες παρεξηγήσεις και το άφησα. ;-)

Μιχάλη και Βλάση, ωραίοι. Απλά εγώ τους περισσότερους τους δικαιολογώ. Τα "κολλήματα" είναι μέρος της ζωής του ανθρώπου και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Άλλος θα είναι κολλημένος με το PC του, άλλος με το αυτοκίνητό του, άλλος με τη μουσική, άλλος με τη μηχανή του, άλλος με τις γυναίκες, άλλος με το γυμναστήριο, άλλος με τη θρησκεία του, άλλος με την επιστήμη κ.ο.κ.
Απλά καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο και να μην φτάνουμε στην αρρώστια... Ένα τραβηγμένο παράδειγμα θα ήταν το να στερεί κάποιος υλικά (και μη) αγαθά απο τα παιδιά του για να κάνει αναβάθμιση στο σύστημά του. Αυτόν, όχι, δεν τον καταλαβαίνω.... Όλοι οι άλλοι απλά ψάχνουν τρόπους να περάσουν το χρόνο τους, να ξοδέψουν τα λεφτά τους, να ξεφύγουν απο άλλα προβλήματα, να αναδειχθούν (και καλά) και να τους παραδεχτεί ο κύκλος τους και πάει λέγοντας. Ανθρώπινα είναι όλ'αυτά...

Reaction score
3
Άλλος ένας που κατάλαβε ότι το καλύτερο ηχείο είναι το μόνιτορ ηχείο, γιατί με την ουδετερότητα του δεν προκαλεί φαγούρα τον εγκέφαλο. :respect:
Αντώνη μου,μονιτοράκιας είμαι...:happy_2:
Για τους άλλους το έγραψα...:happy_9: :happy_9:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members