Τα SPENDOR SP100 και ο ενισχυτής. Τί να κάνω;;;;

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Ακόμα ένα topic από έναν πολύ νέο στο χώρο.... Δε σκοπεύω να σας κουράσω, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω: Μόλις άλλαξα τα παλιά μου ηχεία για 2 Spendor SP100. Σκοπεύω να στήσω τον ήχο γύρω από αυτά. Διαθέτω έναν Creek 5350 τον οποίο θέλω να κρατήσω για προενίσχυση. Τι μου προτίνεται ως τελικό; Θα καταφέρω ποτέ να έχω το σωστό ήχο από αυτά τα ηχεία; Τι λέτε για τα καλώδια;

Ευχαριστώ
Αγγελική

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μήπως να μου πουλούσες τα ηχεία σου για να μην έχεις αυτά τα δύσκολα προβλήματα? "happy_1"

Πλάκα κάνω, καλώς όρισες Αγγελική!
Εφόσον σου το επιτρέπει ο χώρος, καλά έκανες και πήρες τα ηχεία αυτά, διότι είναι πραγματικά πολύ καλά και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα τα χαρείς όπως πρέπει.

Reaction score
0
Thanks for the welcome! Ένας Θεός μόνο ξέρει πόσο μου το επιτρέπει ο χώρος... :) Τα πάντα στο δωμάτιο περιστρέφονται γύρω από τον επιβλητικό όγκο των SP100. Να ναι καλά οι τύποι στο BBC, με τον σεμνό, λιτό και διακριτικό σχεδιασμό τους. Αλλά επενδύουμε με τα ηχεία αυτά, θα έχουν σύντομα το χώρο που τους αξίζει ακουστικά! Μέχρι τότε όμως νομίζω πως τα ακούω στον ύπνο μου να εκλιπαρούν για ένα τελικό. Κι εγώ δεν ξέρω ποιόν...
Δύσκολα τα πράγματα για μια πρωτάρα!

Αγγελική

Reaction score
13
Thanks for the welcome! Ένας Θεός μόνο ξέρει πόσο μου το επιτρέπει ο χώρος... :) Τα πάντα στο δωμάτιο περιστρέφονται γύρω από τον επιβλητικό όγκο των SP100. Να ναι καλά οι τύποι στο BBC, με τον σεμνό, λιτό και διακριτικό σχεδιασμό τους. Αλλά επενδύουμε με τα ηχεία αυτά, θα έχουν σύντομα το χώρο που τους αξίζει ακουστικά! Μέχρι τότε όμως νομίζω πως τα ακούω στον ύπνο μου να εκλιπαρούν για ένα τελικό. Κι εγώ δεν ξέρω ποιόν...
Δύσκολα τα πράγματα για μια πρωτάρα!

Αγγελική
Καλωσηρθες
Γιατι θελεις αλλο τελικο?
Ο Creek δεν κανει δουλεια ?
Σε ποια κατηγορια τιμης υπολογιζεις τον Τελικο ?
Δωσε κι αλλα στοιχεια πχ για τον χωρο, τα ειδη μουσικης που προτιμας ή οτι αλλο νομιζεις καθοριστικο.

Reaction score
0
Λοιοιοιοιπόν,
Αυτή τη στιγμή ο χώρος είναι μικρός, γύρω στα 6 τετραγωνικά, ένα τέλειο τετράγωνο σχεδόν. Ξύλο κάτω, τα SP σε βάσεις γύρω στα 40 εκατοστά από το έδαφος, άδειοι σχετικά τοίχοι, μεγάλη πυκνότητα επίπλων στο δάπεδο- καναπέδες και λοιπά εξωτικά. Πιστεύω πως τα έχω βάλει σε σωστή θέση για το δωμάτιο αλλά σύντομα θα πάω σε μεγαλύτερο σπίτι, με.... αχανή χώρο ακρόασης, οπότε δε θα στηριζόμουν στην υπάρχουσα κατάσταση. Δεν είμαι και τόσο πλούσια να αλλάζω συνέχεια ηχοσύστημα ανάλογα με το σπίτι :). Μάλλον σε σχέση με το μεγάλο δωμάτιο αγοράζω και μεχρι τότε υπομένω...
Ο Creek είναι 60άρης, δεν δείχνει τίποτα από τα SP τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι τα άκουσα. Ο Creek τώρα, είναι μεν ολοκληρωμένος αλλά μου είπαν πως αν βγάλεις τη γεφύρωση από πίσω και προσθέσεις και το κατι τις του, παίζει ως preamp. Τώρα, από ότι μου έχουν πει, μάλλον θα μου κοστίσει πολύ η ενίσχυση τσιπάτος-τσιπάτος. Παρόλα αυτά σκέφτομαι έναν Carrie Cinema κατι, δε θυμάμαι καλά. Tώρα, η δεύτερη σκέψη (πάλι κατόπιν πολύτίμου συμβολής συναδέλφου) είναι για τελικος μόνο, ένας λαμπάτος Primaluna. Η και πώληση του Creek και Primaluna all over... Τέλος, ίσως να τινάξω την (δικιά μου) μπάνκα και να πάρω κανέναν Audio Research (χα χαααα - καλό ε;).
Τι λέτε, καμμιά άλλη ιδέα;
Ευχαριστώ και πάλι
Αγγελική

Reaction score
0
Α και ξέχασα, ο σύζυγος ακούει funk, jazz, acid jazz, electronica. Εγώ ομοίως συν ethnic (πολύ τύμπανο και φωνή- η Luz Casal και η Estrella Morente πρέπει να ακούγονται άψογα). Tα λοιπά που ακούω εγώ δε θα παιχτούν ποτέ σε αυτά τα ηχεία λόγω ηχητικής λογοκρισίας (τουτέστιν, Sepultura και Motorhead δε θα ακουστούν ποτέ στο σπίτι μας, ή θα βρεθώ στο δρόμο αν metal κιθαριστικές συχνότητες βρωμίσουν τον αέρα του σπιτιού. άντε κανένα κλασικό ροκάκι μετά βίας... Ξέρω καταπίεση, αλλά τι να κάνουμε, εγώ τον διάλεξα :)

Reaction score
13
Λοιοιοιοιπόν,

Ο Creek είναι 60άρης, δεν δείχνει τίποτα από τα SP τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι τα άκουσα.

Αρα θελεις πιο ισχυρο τελικο Ενισχυτη. Σωστα ?

... τσιπάτος-τσιπάτος.

Τι ειναι αυτο ? Κατι σαν μοναχους-μοναχους ?

Παρόλα αυτά σκέφτομαι έναν Carrie Cinema κατι, δε θυμάμαι καλά.

Μαλλον θα εννοεις CARY cinema 2. Καλος !! Το μοντελο 2 ειναι το μονο που θα σου εkανε καθως τα υπολοιπα της σειρας Cinema ειναι αποκλειστικα για .... Σινεμα.
Δεν χρειαζεται να βριζεις ωστοσο. Ακους εκει Carrie

Tώρα, η δεύτερη σκέψη (πάλι κατόπιν πολύτίμου συμβολής συναδέλφου) είναι για τελικος μόνο, ένας λαμπάτος Primaluna.

Δεν στον προτεινω. Πρωτα απ' ολα ερχεται σε αντιθεση με την πρωτη προυποθεση, οτι θελεις κατι Ισχυροτερο απο πλευρας οδηγησης. Δευτερον δεν θα ηταν παρα ενας Πριμαλουνα, δηλαδη λυση που συντομα θα ξεπερασεις, αφου πρωτα θα εχεις μπει στο λουκι των Upgrade.
Εαν επιμενεις στην "πολυτιμη συμβουλη συναδελφου", γνωριζω τουλαχιστον εναν καλο κυριο που πουλαει τον δικο του με αρκετες βελτιωσεις. Και δεν θα ειναι ο μονος βεβαια.

Η και πώληση του Creek και Primaluna all over... Τέλος, ίσως να τινάξω την (δικιά μου) μπάνκα και να πάρω κανέναν Audio Research (χα χαααα - καλό ε;).
Τι λέτε, καμμιά άλλη ιδέα;

Εγω εχω 3-4 ιδεες αλλα δεν ειναι δεοντολογικο να στις πω.
Μπορω ομως να σου πω ελευθερα τι δεν θα σου προτεινα.
Θα ακουσεις ομως πολλες ιδεες εδω μεσα οταν ο Τσαρουχας αφησει επιτελους το θεμα με τα ΜΡ3 να κατσει.

Ευχαριστώ και πάλι
Αγγελική
:happy_4:

Reaction score
10
6 τετραγωνικα, τετραγωνος, ξυλο κατω.....χμμμ.....not exactly ideal.....
Αρα οι υψηλες σταθμες αποκλειονται.
Οσο κοινοτυπο και αν ακουγεται παρε μερικους να τους ακουσεις σπιτι.
Και προτιμησε τρανζιστορ.Τα spendor εχουν τη γλυκα τους ετσι και αλλιως.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους.
Ακόμα ένα topic από έναν πολύ νέο στο χώρο.... Δε σκοπεύω να σας κουράσω, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω: Μόλις άλλαξα τα παλιά μου ηχεία για 2 Spendor SP100. Σκοπεύω να στήσω τον ήχο γύρω από αυτά. Διαθέτω έναν Creek 5350 τον οποίο θέλω να κρατήσω για προενίσχυση. Τι μου προτίνεται ως τελικό; Θα καταφέρω ποτέ να έχω το σωστό ήχο από αυτά τα ηχεία; Τι λέτε για τα καλώδια;

Ευχαριστώ
Αγγελική
Aggeliki Welcome

Υπάρχει κάποιος πολύ καλός συνάδελφός σου που μπορεί να σε βοηθήσει...
3 ορόφους πιο πάνω.. (και στον 4ο κάτι παίζει)

Reaction score
1
Απάντηση: Τα SPENDOR SP100 και ο ενισχυτής. Τί να κάνω;;;;

Εαν σου αρέσει ο ηχος του creek μπορείς να τον κάνεις οπως λές προ και να τον ματσάρεις με τον τελικό του από τη σειρά destiny που δίνει 100w στα 8Ω και 160w στα 4Ω ,νομίζω πως ειναι καλή οδήγηση .Απο χροιές τις ξέρεις εχοντας τον 5350 .

Reaction score
13
6 τετραγωνικα, τετραγωνος, ξυλο κατω.....χμμμ.....not exactly ideal.....

Ναι αλλα θα μεινει συντομα αλλου και θα εχει μεγαλο χωρο

Αρα οι υψηλες σταθμες αποκλειονται.
Οσο κοινοτυπο και αν ακουγεται παρε μερικους να τους ακουσεις σπιτι.
Και προτιμησε τρανζιστορ.Τα spendor εχουν τη γλυκα τους ετσι και αλλιως.
:smoking:

Reaction score
0
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πάααααρα πολύ για τη βοήθεια. Κατά δεύτερον, έχω φάει 2 κόκκινες από το σύζυγο και κινδυνεύω γιατί:
1. Έκανα την ιεροσυλία να γράψω το Cary - Carrie. Συγγνώμη τα cult θρίλερ έχουν την υποσυνείδητη γοητεία τους :)
2. Ένα χώρο 14 τμ τον έκανα.... 6τμ. Είναι επιστημονικά ανεξήγητη η ανικανότητα των απανταχού γυναικών να αντιληφθούν το χώρο. Συγγνώμη τον μέτρησα και ήταν 6τμ αλλά είναι... 14τμ. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Μου έχουν πει πως ο Destiny (που απ' ότι ξέρω είναι ολοκληρωμένος- χάνω κάτι;;;;) βγάζει μόνο 100 W και θα χρειαστώ περισσότερα προφανώς για τα Spendor.
Το τσιπάτος-τσιπάτος σημαίνει για μένα τσιπάτος προ- τσιπάτος τελικός (αλλά μπορεί και να σημαίνει μονάχους - μονάχους γιατί πολλές φορές μόνο εγώ καταλαβαίνω τί λέω- συχνό φαινόμενο για έναν Φυσικό Ρ/Η).
Σήμερα είχαμε νέα ιδέα- τι λέτε για έναν Cary Cinema 2 τελικό και για προ έναν Cary λαμπάτο, το προηγούμενο μοντέλο από το τελευταία εκδοθέν, αυτό με το κουτί, που δε φαίνονται οι λυχνίες και έχει 2 οργανάκια με βελόνες που πάνε μπρος - πίσω;;; Εεεεεε; Τι λέτε;;;
(Βρίστε όσο θέλετε την άσχετη, θα διεκδικήσω το Δικαίωμα των Ανθρώπων στον Τέλειο Ήχο - Αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ)
Αγγελική:cool_1:

Reaction score
1
Απάντηση: Τα SPENDOR SP100 και ο ενισχυτής. Τί να κάνω;;;;

Καλημέρα Αγγελική Εχει βγεί και τελικός destiny 2x100 watt .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67