High end MP3

Reaction score
10
Δεν διαφωνω αλλα οχι να κατσω να ακουσω 11 κομματια και να προσπαθω να θυμηθω πως ακουγοταν το καθενα για να συγκρινω μεταξυ τους. Αυτο ειναι φυση αδυνατο. Φτιαξτα οπως θες, βαλε equalizer, βαλε οτι εχεις και δεν εχεις αλλα σε Α-Β συγκριση.

Reaction score
5
Καλά μα είστε σοβαροί? Και αν τα βρω ξανά που θα τα βρω, να μου προσάψετε πάλι κατηγορίες για υποκλοπή με software?

Εγώ θα κάνω μια αντιπρόταση, να κανονίσουμε μια ομαδική συνάντηση στην Αθήνα και εγώ θα κάνω τα μαγικά μου και θα σας αποδείξω ότι ο Κόγιας και ο Τσαρουχάς είναι κουφοί με δίπλωμα. :cool_4:
Το κάνατε ως συνήθως γαργάρα και ανησυχώ..

Μήπως πρέπει να ανοίξω ένα άλλο topic με τίτλο < Κούφοι και Κόντρες?> :crazy_3: "happy_1" :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και αν τα βρω ξανά...

Το κάνατε ως συνήθως γαργάρα και ανησυχώ..
Καθόλου, απλά ξέρουν όλοι (όπως κι εσύ), ότι δεν τα βρήκες και εφόσον δεν το παραδέχεσαι ύστερα από όλα αυτά, γιατί να ασχολούνται? Έχουν και δουλειές... :happy_4:

Reaction score
5
[/font][/size]

γιατί να ασχολούνται? Έχουν και δουλειές... :happy_4:
Ναι αυτό είναι κατανοητό στις μέρες οι εργοδότες πληρώνουν και την ψυχαγωγία μας στο internet εν ώρα εργασίας.

Να το δω σαν κεκτημένο δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και θα τα έχω δει όλα!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Reaction score
313
Απάντηση: Re: High end MP3

...Να το δω σαν κεκτημένο δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και θα τα έχω δει όλα!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:
Υποθέτω πως ΔΕΝ υπονοείς κάτι για τα (κατεκτημένα ΚΑΙ με αιματηρούς αγώνες) δικαιώματα των εργαζομένων. Έτσι; :smoking:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι, όχι, όχι σήμερα!
Περίμενε σε 27 μέρες που έχει πανσέληνο, κάνει καλό στην απόδοση της φυσικότητας του τίμπρου... :happy_9:

Reaction score
313
Απάντηση: Re: High end MP3

Καμία συσχέτιση των δύο αξιότιμε κύριε πρόεδρε των συνδικαλιστών :smoking:
Ξέρεις...δεν είμαι πρόεδρος κανενός.
Απλώς, σέβομαι τους αγώνες που έδωσαν (και δίνουν) ΚΑΙ άλλοι συνάνθρωποί μου ΚΑΙ για εμένα.
Αδιαφορώ για το ΑΝ εσύ τους εκτιμάς ή τους σέβεσαι (δε το γνωρίζω).
Αυτό που ""απαιτώ"" (σε διπλά εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθεί), είναι να ΜΗΝ αναφέρεσαι σε αυτούς, απαξιωτικά (δε λέω ότι το έκανες).

Επίσης, σέβομαι μία προσπάθεια (αυτά τα..."ταπεινά τεστάκια") που έκαναν και κάνουν κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μου, εδώ μέσα και η οποία αφορά ΚΑΙ εμένα.
Αν θέλεις, συμμετέχεις κι εσύ. Αν όχι, κανένα πρόβλημα.
Παρακαλώ, μόνο, ΜΗΝ απαξιώνεις αυτήν την προσπάθεια...
Ευχαριστώ.

Reaction score
2
Ως παρατηρητής και, κατά κάποιο τρόπο, έξω από τον χορό, έχω προσέξει το εξής:
Στην αρχή πολλοί ξεχώριζαν τα οποιοδήποτε mp3 από τα ασυμπίεστα με τη μυρωδιά σε χρόνο 0.1sec. Έπειτα, για να αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν ζητάνε ιδανικές συνθήκες, ο καθένας διαφορετικές: Άλλος θέλει διαφορετικό κομάτι, άλλος θέλει πιο μικρή διάρκεια, άλλος θέλει δύο κομάτια, άλλος δεν γουστάρει τον Lame, άλλος θέλει τα filenames να έχουν 7 χαρακτήρες, άλλος τα θέλει με κεφαλαία κοκ...
Η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι ότι ΑΝ κάποιοι τα ξεχωρίζουν, τα ξεχωρίζουν υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν κάτι είναι πολύ καλύτερο ή χειρότερο, όπως υποστηριζόταν από την αρχή, είναι πάντα καλύτερο ή πάντα χειρότερο. Το VHS είναι χειρότερο από το HD είτε σε μεγάλη, είτε σε μικρή οθόνη, είτε σε CRT είτε σε TFT, είτε σε προβολέα, είτε σε υπολογιστή, είτε σε μηχάνημα των 300€, είτε των 3000€...

Με το Mp3 όμως;
Μαλλον ομως παρατηρησες λαθος (που αυτος πρεπει να ηταν ο σκοπος)και εβγαλες αυτο το συμπερασμα.Ολοι μπορουν και ξεχωριζουν ενα αμιγος mp3 απο ενα αμιγως wav κομματι.Στο συγκεκριμενο τεστ το mp3 προερχοταν απο wav αρχειο και μετα ξαναγινονταν wav.Παιξε με ενα mp3 οποιαδηποτε αναλυσης σε Α-B με το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ wav,απο οποιαδηποτε πηγη (που να παιζει και mp3 εννοειται) και δεσ και μονο σου......Η μονη συνθηκη που ισχυει ειναι να συγκρινουμε ιδια πραγματα μεταξυ τους,να δουμε την χρησιμοτητα του καθε αρχειου,mp3=συμπιεση και αναλογως πρατουμε.Οχι ομως με τεστ που μονο συγχυση και κοντρες φερνουν επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ TA EXOYN με ΚΑΠΟΙΟΥΣ.Τεστ που προσπαθουν να μπερδεψουν,με τι οφελος......εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει.Ολα εδω περιστρεφονται γυρω απο της ιδιες κοντρες.

Reaction score
164
Μαλλον ομως παρατηρησες λαθος (που αυτος πρεπει να ηταν ο σκοπος)και εβγαλες αυτο το συμπερασμα.Ολοι μπορουν και ξεχωριζουν ενα αμιγος mp3 απο ενα αμιγως wav κομματι.Στο συγκεκριμενο τεστ το mp3 προερχοταν απο wav αρχειο και μετα ξαναγινονταν wav.Παιξε με ενα mp3 οποιαδηποτε αναλυσης σε Α-B με το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ wav,απο οποιαδηποτε πηγη (που να παιζει και mp3 εννοειται) και δεσ και μονο σου......Η μονη συνθηκη που ισχυει ειναι να συγκρινουμε ιδια πραγματα μεταξυ τους,να δουμε την χρησιμοτητα του καθε αρχειου,mp3=συμπιεση και αναλογως πρατουμε.Οχι ομως με τεστ που μονο συγχυση και κοντρες φερνουν επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ TA EXOYN με ΚΑΠΟΙΟΥΣ.Τεστ που προσπαθουν να μπερδεψουν,με τι οφελος......εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει.Ολα εδω περιστρεφονται γυρω απο της ιδιες κοντρες.
Δηλαδή υποστηρίζεις ότι ένα mp3 που γίνεται wav, ανακτά την πληροφορία που έχασε κατά τη μετατροπή από wav σε mp3; Και μάλιστα ακόμα και αν η μετατροπή wav-mp3-wav έχει γίνει πολλαπλές φορές;
Προσωπικά δεν ξεχωρίζω το καλό mp3 από το wav. Δεν μιλάω για σκουπίδια κατεβασμένα από το internet. Μιλάω για μια καλή μετατροπή που θα έκανε ο καθένας για προσωπική χρήση.
Μπορεί, απλουστευτικά να πούμε mp3=συμπίεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχωρίζει εύκολα το συμπιεσμένο από το ασυμπίεστο. Όπως δεν ξεχωρίζουν σε ανάλογες περιπτώσεις συμπιεσμένα βίντεο ή φωτογραφίες (αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα).

Δεν ξέρω αν κάποιοι τα έχουν με κάποιους. Αλλά ξέρω ότι κάποιοι υπερεκτίμησαν τις ικανότητές τους και εκτέθηκαν στα δικά μου τουλάχιστον μάτια. Αν εσύ μπορείς να δικαιολογήσεις κάποιους που βρήκαν πολλές διαφορές ανάμεσα σε δύο ίδια, ολόιδια κομάτια, από τη στιγμή μάλιστα που ακούν διαφορές από καλώδια ρεύματος και κρυογεννημένα καλώδια ηχείων, τότε εγώ πάω πάσο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αγαπητε κ.Κογια,
Δεν ειναι ειρωνια η προσφωνηση,αλλα απευθυνεται σε εναν λογικο ανθρωπο.
Παρακολουθω τα παντα στο φορουμ,ακομα και τις διαμαχες,και θα ηθελα καποια στιγμη να γραψω κι εγω κατι στην λεγομενη hi-end.
Αναγνωριζω οτι δεν εχω πολλες γνωσεις απο ολο αυτον τον συρφετο σε κατηγοριες και υποκατηγοριες ανθρωπων και μηχανηματων ,αλλα εκεινο που μου κανει εντυπωση ειναι διατι επιμενουν καποιοι να ακουνε οτι δεν ακουνε ,την στιγμη που εδω και 10 χρονια ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι δισκογραφικες Εταιρειες ,πουλανε σε ολους μας δισκακια που υποτιθεται ειναι wav., αλλα μονο στο ονομα!!!
Παρακαλω πολυ ,ας τους πει καποιος επιτελους οτι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!!Oι lossy codecs εχουν εξελιχθει και θα συνεχισουν στο μελλον ,οτι αντικτυπο κι αν εχει αυτο στ'αυτια τους και στα πανακριβα μηχανηματα τους !!!
Μην ξεχναμε πως καποτε ο θεος-βινυλιο περιειχε πληροφορια ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ...Αν δεν το πιστευουν ,ας ρωτησουν και θα το μαθουν.
Τελος παντων,μεγαλο θεμα και αδυνατω να μπω σε διαδικασια επαληθευσης και αναμεταδοσης πληροφοριας.
Αν καταφερουν μετα απο 7 και πλεον ωρες συνδεσεων-αποσυνδεσεων σε καταπληκτικα και μη μηχανηματα να ακουσουν ΥΠΕΡΟΧΑ απο dvd united σε rca και ηχεια tv ,ας ανακαλυψουν παλι τον τροχο ..
Σεβομαι ολους αυτους που εχουν σπαταλησει χρηματα για τον τελειο ηχο των εταιρειων -οπως κι εγω αλλωστε πιο παλια-αλλα δυστυχως ειμαστε μονο με 2 πτερυγια .Αν ειχαμε οσα και τα ηχεια μας ισως να ημασταν τερατογεννησεις...Who knows..
Συνεχιστε ,αλλα θα σας την πουν παλι .Δεν εννουν να καταλαβουν οτι ΠΕΡΑΣΕ ΠΙΑ Η ΕΠΟΧΗ που η πληροφορια ειναι αυτη γιατι το λεμε εμεις!!!Αυτο που φοβουνται οι εκαστοτε αντιπροσωποι και τα παπαγαλακια τους ,το δικτυο εννοω,εχει πολλες πηγες που μπορει καποιος να αξιοπησει αναλογα.
Θυμιζει το πατατρακ των media ,που ενω ασχολουνται με το Internet και τα ρεπορτζ τους ειναι τοσο αδυναμα ωστε να καταδειξουν οτι αυτο ειναι ο κακος αντιπαλος και οι δικες τους αναρθρες κραυγες και τυμπανοκρουσιες Ιερας Εξετασης,εχουν την ΑΛΗΘΕΙΑ!!
Ελεος κυριοι!!
Το τελος ειναι πολυ κοντα για να το δειτε..
Κοντολογίς, και σ' όποιον αρέσει, και στην εποχή του βινυλίου και σήμερα, το αυθεντικό υλικό που αγοράζουμε από τα καταστήματα είναι συμπιεσμένο. Αν μπορείτε να το καταλάβετε, καλώς, αν όχι, πρόβλημά σας...

Reaction score
2
Δηλαδή υποστηρίζεις ότι ένα mp3 που γίνεται wav, ανακτά την πληροφορία που έχασε κατά τη μετατροπή από wav σε mp3; Και μάλιστα ακόμα και αν η μετατροπή wav-mp3-wav έχει γίνει πολλαπλές φορές;
Προσωπικά δεν ξεχωρίζω το καλό mp3 από το wav. Δεν μιλάω για σκουπίδια κατεβασμένα από το internet. Μιλάω για μια καλή μετατροπή που θα έκανε ο καθένας για προσωπική χρήση.
.
Δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη,(γιατι να το κανω αλλωστε),πες μου ομως γιατι αυτα που κατεβαζεις απο το ιντερνετ ειναι σκουπιδια ενω αυτα που φτιαχνουμε εμεις δεν ειναι???Πια η διαφορα???Αυτοι δεν τα φτιαχνουν για προσωπικη χρηση??Εξαλλου η συγκεκριμενη μετατροπη δεν εγινε με ΚΑΝΕΝΑ ειδικο software,αλλα με ενα που το βρισκει,(για να μην πω το εχει ο καθενας),δεν εγινε δα και τιποτα σπουδαιο, μια απλη μετετροπη με ολα του προγραμματος by default.Αρα οσο ειναι σκουπιδια του internet αλλο τοσο ειναι και τα δικα μας.Οχι οπου μας βολευει δεν εχει διαφορα και αλλου ειναι σκουπιδια......Την ακουστικη εκτιμηση πως την εκανες???Ολοι μπορουν να ξεχωρισουν το mp3 απο το wav!!!!ΟΛΟΙ,ακομα και αυτοι που δεν θελουν.....

Reaction score
19
Μάνο προφανώς δεν γνωρίζεις καθόλου από μετατροπές αλλά παρ'όλα αυτά επιμένεις να συζητάς γι'αυτές. Γιατί;
Κατά τη γνώμη μου, κάποιος που δε γνωρίζει κάτι, και σέβεται τον εαυτό του, κάθεται και ακούει ή ρωτάει ή διαβάζει.

Reaction score
164
Δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη,(γιατι να το κανω αλλωστε),πες μου ομως γιατι αυτα που κατεβαζεις απο το ιντερνετ ειναι σκουπιδια ενω αυτα που φτιαχνουμε εμεις δεν ειναι???Πια η διαφορα???Αυτοι δεν τα φτιαχνουν για προσωπικη χρηση??Εξαλλου η συγκεκριμενη μετατροπη δεν εγινε με ΚΑΝΕΝΑ ειδικο software,αλλα με ενα που το βρισκει,(για να μην πω το εχει ο καθενας),δεν εγινε δα και τιποτα σπουδαιο, μια απλη μετετροπη με ολα του προγραμματος by default.Αρα οσο ειναι σκουπιδια του internet αλλο τοσο ειναι και τα δικα μας.Οχι οπου μας βολευει δεν εχει διαφορα και αλλου ειναι σκουπιδια......Την ακουστικη εκτιμηση πως την εκανες???Ολοι μπορουν να ξεχωρισουν το mp3 απο το wav!!!!ΟΛΟΙ,ακομα και αυτοι που δεν θελουν.....
Η τεράστια διαφορά είναι η προφανής: Το bitrate. Τα πιο πολλά που κατεβάζουμε φτιάχνονται μόνο και μόνο για να φτιαχτούν και να ανέβουν στο Internet, οπότε ενδιαφέρει κυρίως το μέγεθος. Εξ' άλλου είναι μια χαρά για το λεοφωρείο, σε κανένα αρχαίο mp3 των 256ΜΒ.
Προφανώς η πείρα σου στα mp3 δεν είναι ούτε η στοιχειώδης (δεν το λέω ειρωνικά). Με λίγο ψάξιμο θα βρεις πολλές πληροφορίες στο Avsite. Και αν νομίζεις ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεχωρίσει τα mp3 από τα wav, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: κατέβασε τα mp3 του Κόγια και καλό βόλι! :happy_4:

Reaction score
2
Μάνο προφανώς δεν γνωρίζεις καθόλου από μετατροπές αλλά παρ'όλα αυτά επιμένεις να συζητάς γι'αυτές. Γιατί;
Κατά τη γνώμη μου, κάποιος που δε γνωρίζει κάτι, και σέβεται τον εαυτό του, κάθεται και ακούει ή ρωτάει ή διαβάζει.
H διαφορα μας ειναι στο τι διαβαζει ο καθενας,ποιους ρωταει και απο ποιους ακουει......Τωρα για το οσο αφορα το εαν γνωριζω απο μετατροπες,για να ξερεις πρωτα ακουω και μετα μιλαω,οπως εχω ξανα πει εχω αρκετα mp3 με υψηλο bitrate,τα οποια ουδεμια σχεση εχουν με τα ΜΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ.Αυτο εμενα μου αρκει!!!!!Εαν θες να ακους συμπιεσμενα λογω χωρου,καντο δεν ειναι κακο,απλα δεν ειναι το ιδιο......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67