Ενεργά ηχεία.

Reaction score
4
Είμαι λίγο πριν από την αγορά ενεργών ηχείων και θα ήθελα τις προτάσεις σας.
Η χρήση δεν θα είναι επαγγελματική αλλά για κύρια ηχεία ενός συστήματος.
Ξέρω ότι ένα τέτοιο είδος ηχείου θα "πάσχει" χαμηλά αλλά δεν νομίζω ότι θα με απογοητεύσει αφού έχω 'μάθει' να ακούω από τέτοια ηχεία για αρκετό καιρό.
Τα χαρακτηριστικά μετά από συμβουλές είναι:
Μικρά σε όγκο και με οπή εμπρός.

Το όριο στην τιμή είναι τα 1400€ που αναλογούν στα adam P11A. :happy_9:
Τα άλλα υποψήφια είναι:
ADAM A7
MACKIE HR824
GENELEC 8030 amp
YAMAHA MSP7
AVI ADM9

Είδα ακόμη ότι κάποια από αυτά συνεργάζονται με sub. Έχετε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο 2.1 ;

Ο χώρος είναι αυτός και είναι η μόνη λύση που σκέφτομαι.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=544803&postcount=30
Από την άλλη ένα ζευγάρι ενεργών πάει παντού και σίγουρα δεν θα μου είναι άχρηστο. Οπότε δεν είναι αυστηρό κριτήριο να τοποθετηθούν εκεί για πάντα !

Ποιο θα επιλέγατε + αλλες προτάσεις και τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ;

Reaction score
10
Εγω εχω τα Μ-AUDIO BX8 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Μαζi με το γουφερακι πανε κοντα στο χιλιαρικο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.529
Από τα ηχεία που έχεις επιλέξει έχω ακούσει τα εξής:

*MACKIE HR824
Τα πιο δημοφιλή. Με πολύ "καλό" μπάσο, που μάλλον δε θα σου χρειαστεί το sub. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η MK2 έκδοσή τους με πολλές βελτιώσεις, οπτικές και λειτουργικές.

*GENELEC 8030
Πολύ αναλυτικά, δεν τους ξεφεύγει σχεδόν τίποτα. Με ένα συνοδό sub αποτελούν μια πολύ καλή λύση.

*YAMAHA MSP7

Τα πιο σύγχρονα. Δεν υστερούν σε κάτι, αλλά δε ξεχωρίζουν κιόλας. Τίμια λύση που συνδυάζεται με το SW10 sub.

Τα παραπάνω ηχεία τα έχω ακούσει σε κάποια studio και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Γι' αυτό και δε μπορώ να πω περισσότερα. Άλλοι χώροι, άλλα ακούσματα, άλλες εποχές. :happy_2:
Επίσης παίζει ρόλο και τι μουσική θα ακούς. Εγώ είμαι λάτρης των χαμηλών, οπότε αυτή η κατηγορία monitor είναι "λίγη" χωρίς sub.

Ποια θα προτιμούσα;
Θα ήθελα να πρώτα να ακούσω τα νέα Mackie HR824 mk2 όπως και τα ADAM P11A και μετά θα κατέληγα.

LM

Reaction score
4
Θα σου πρότεινα να βάλεις στον κατάλογο και τα ΒΜ5Α και τα ΒΜ6Αmk2 της Dynaudio. Από τα ηχεία που αναφέρεις για mainstream οικιακή χρήση θα πρότεινα τα ADAM. Τι ακούσματα σου αρέσουν;

Reaction score
4
Απάντηση: Ενεργά ηχεία.

Σας ευχαριστώ όλους, για τις προτάσεις.

Τα ΒΜ5Α ήταν τα πρώτα στην λίστα αλλά επειδή θα τοποθετηθούν κοντά σε τοίχο (πολύ κοντά) μάλλον δεν κάνουν. Ψάχνω να βρω φωτογραφίες για να δω που είναι είναι η οπή για το bass reflex αλλά μάταια....μπροστά πάντως δεν είναι.
Το ίδιο ισχύει και για τα δοκιμασμένα από τον diabolical Μ-AUDIO BX8 (πίσω Bass Ref.).

Η μουσική που ακούω είναι ...τα πάντα , εκτός από αυτά που κάνουν φασαρία :happy_9:. Περισσότερο "easy" και όχι "Hard", χωρίς να είναι απόλυτο.

Αυτά που με προβληματίζουν ακόμα είναι:

α- Η ιδανική απόσταση ακρόασης (γράφει το manual) των ΒΜ5Α, είναι 1-3 μέτρα !
Ξέρετε ποιο είναι το ιδανικό (μέσο όρος) για τα υπόλοιπα "Active Nearfield Monitors" ;

β- Μικρά ή μεγάλα ηχεία σε watt και σε όγκο ;

γ- Ποια είναι η τυπική τοποθέτηση ενός sub (στον χώρο) ;

LM

Reaction score
4
Μη σε προβληματίζει το πολύ κοντά. Μπορείς να βρεις ικανούς τρόπους περιορισμού της εκτόνωσης της οπής. Εκείνο που είναι πιο κρίσιμο είναι οι συντονισμοί, οι ανακλάσεις και ο εν γένει χώρος ειδικά που θα χρησιμοπoιήσεις sub. (πχ παράθυρο δίπλα στο χώρο τοποθέτησης). Από τα γούστα σου θα έλεγα να πας στα ADAM πρωτίστως και τα dynaudio δευτερευόντως. Δεν έχω όμως ακούσει τα καινούργια MACKIE, αλλά τα παλιά από όσο θυμάμαι είχαν πολύ μπάσσο (όπως προείπε και ο xfader), τα GENELEC έχουν επίσης καλό μπάσο, αλλά, για μένα, είναι κάπως κουραστικά μετά από ώρα (εξαιρετικά ακριβή όμως), τα Yamaha, προσωπικά, δεν θα τα προτιμούσα. Τα AVI δεν τα έχω ακούσει.
a.Η ιδανική θέση ακρόασης για τέτοια μικρά ηχεία δεν μπορεί να είναι πάνω από τρία μέτρα. Μην ξεχνάς και τους περιορισμούς του ηχείου. Αλλά σε ένα "ζωντανό" χώρο (όχι στουντιακό), μπορεί να έχεις καλά (ή όχι :)) αποτελέσματα και σε παραπάνω απόσταση.
b.Τι εννοείς;
c. Άστο γι αυτό έχουν χυθεί τόνοι μελάνης (ειδικά για home cinema). Για δικάναλο....

Reaction score
10
Φιλε τα Μ-AUDIO εχουν απο πισω το reflex αλλα εχουν και ειδικη ρυθμιση για τα μπασα, οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Φιλικα

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ενεργά ηχεία.

...
...
b.Τι εννοείς;
..
Δες εδώ τον χώρο...είναι δύσκολα τα πράγματα μάλλον.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php...3&postcount=30
Το μόνο που θα αλλάξει είναι το βάθος του ραφιού, από 47 θα γίνει 61cm και ίσως κάποιο υλικό από πάνω (επένδυση).
Μικρό ή μεγάλο ηχείο σε όγκο για να μπει στο ράφι ; Το μεν μικρό θα συμπεριφέρεται ΜΑΛΛΟΝ καλύτερα ενώ το μεγάλο θα κατεβαίνει πιο χαμηλά αλλά στριμωγμένο....wall_1
Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις που χρειάζεται για να φανταστώ τα αποτελέσματα....

Το sub το έχω ως μελοντική λύση σε περίπτωση που δεν αρκούν οι χαμηλές αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ πως παίζει ένα τέτοιο σύστημα 2.1.
Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι κατασκευαστές έχουν ένα sub-ταίρι για τα ηχεία που μιλάμε !

Reaction score
10
Απλα μιλαμε για monitor ηχεια (δηλαδη οχι και πολυ χαμηλο) οποτε καποιες φορες το sub επιβαλλεται.Στα M-AUDIO παντως το μπασσο ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ολου του ειδους τις ακροασεις.

Reaction score
4

Φιλε τα Μ-AUDIO εχουν απο πισω το reflex αλλα εχουν και ειδικη ρυθμιση για τα μπασα, οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα.
Φιλικα
Αυτό που λες το έχω δει σε αρκετά ηχεία (νομίζω όλα της λίστας). αλλά δεν είναι καλύτερα να επιλέξω ηχείο με την οπή εμπρός (ή κλειστά) και να μην κάνω χρήση του "φίλτρου" ;

Στα MACKIE υπάρχει και επιλογή για την τοποθέτηση.
Acoustic space applications.
Αυτό ίσως να είναι χρήσιμο αλλά πως λειτουργεί ... δηλαδή τι επηρεάζει-αλλάζει στο ηχείο το κουμπάκι, ανάλογα την τοποθέτηση σε γωνίες ή στο τοίχο ;

LM

Reaction score
4
Μη σε πιάνει τόσο άγχος για την οπή. Βοηθάει σίγουρα να είναι εμπρός, ειδικά αφού θα τα βάλεις πάνω σε ράφι. Ο 2.1 συνδυασμός που διαβάζεις αφορά ταίριασμα μικρών (ή και μεγαλύτερων) μόνιτορ για στούντιος, όπου υπάρχει προσεγμένη ηχητική φροντίδα του χώρου. Άκου πρώτα ότι μπορείς από αυτά και δες ποιο σου δένει με την αγαπημένη σου μουσική. Όσον αφορά τα διακοπτάκια πίσω κάνουν ισοσταθμίσεις. Καλύτερα μη μπλέξεις (τουλάχιστον όχι ακόμα :)).
Πάντως τα ενεργά είναι καλή φάση...

Reaction score
0
Κάτοχος BM5A εδώ. Δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος από τα ηχεία αυτά.
Δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα με το bass reflex από πίσω δεδομένου ότι με τον (βασικό) ισοσταθμιστή που έχουν τα ηχεία θα μπορέσεις μάλλον να τα φέρεις εκεί που θέλεις.

Σχετικά με το χαμηλό τώρα, δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται το ότι ένα ηχείο είναι ενεργό ή monitor με το πόσο χαμηλά κατεβαίνει. Η δική μου εμπειρία με τα Dynaudio και ένα ζευγάρι Tannoy ενεργά που είχα, δείχνει μάλλον το αντίθετο.
Τα δε Dynaudio για τον όγκο τους θα έλεγα ότι μάλλον έχουν τονισμένο το κάτω άκρο και σε καμμία περίπτωση ότι τους λείπει χαμηλό.

Η τοποθέτηση τώρα του sub είναι ένα θέμα. Η Dynaudio πάντως το sub που προορίζει για συνοδό των BM5A (BM09 αν δεν κάνω λάθος) προτείνει να τοποθετηθεί ανάμεσα στα δύο ηχεία. Κοίτα σχετικά στο site τους.

Reaction score
4

Ok.
Το μόνο που μένει είναι να τα ακούσω...όσα υπάρχουν δηλαδή.
Ξέρει κανείς ποια (ηχεία) + που ;

LM

Reaction score
4
Dynaudio --> BonStudio
Adam -->Pantheo
Mackie -->Eurosound
M-Audio+Yamaha --> NAKAS
όλοι οι παραπάνω έχουν site, για τα λοιπά ένα google search will do

Reaction score
4

Για να συνδέσω πάνω από μια πηγές, θα χρειαστώ ένα 'mixer' (νομίζω).
Έχετε πρόταση για κάποιο μικρό-απλό και χωρίς περιττά (mic) - υπάρχει ?

Reaction score
10
M-AUDIO καλυτερα να πας στην ΕΛΙΝΑ που ειναι ο αντιπροσωπος.3ης Σεπτεμβριου.

Reaction score
0

Απλα μιλαμε για monitor ηχεια (δηλαδη οχι και πολυ χαμηλο) οποτε καποιες φορες το sub επιβαλλεται.Στα M-AUDIO παντως το μπασσο ειναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ για ολου του ειδους τις ακροασεις.
Μιλώντας για ενεργά επαγγελματικά ηχεία δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι καλύτερο απο τα Focal Solo6 Be. Πραγματικός Hi-end ήχος σε πολύ προσιτή τιμή με τεράστια αποθέματα οδήγησης για το μέγεθος.

www.athensproaudio.gr

Reaction score
0
εγω προσωπικα θα επαιρνα η' τα Behringer Truth B3031A Ribbon η' τα Adam P22 αν αντεχει η τσεπη σου στα τριπλασια χρηματα. ολα τα ενδιαμεσα δε θα σου προσφερουν τιποτα. εχω ακουσει διπλα διπλα ολα οσα αναφερονται παρακατω κ η διαφορα Behri με Mackie HR824 ειναι πολυ μικρη. Τα m-audio ειναι τα χειροτερα απο οσα αναφερονται μακραν. μονιτορς που ωραιοποιουν τον ηχο και τον κανουν hi-fi τα απορριπτω εξαρχης. επισης μονο με classical music audiophile test CD μπορεις να συγκρινεις μονιτορς. το λεω αυτο γιατι ο καθε ασχετος παιρνει ενα house compilation και νομιζει οτι θα καταλαβει ποσο αληθινο ειναι ενα ηχειο. βαλε τζαζ στα Behri και μετα το ιδιο στα m-audio κ θα γελασεις με τα m-audio...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef