Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Reaction score
164
Σε λίγες ημέρες μετακομίζουμε. Το νέο σπίτι έχει έναν χώρο 3.00Χ3.55m, στο οποίο θα μπορούσε να μπει το home cinema. Θεωρείτε ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός; Η προβολή θα γίνεται κατά μήκος των 3.55m. 'Ετσι είμαι και τώρα, με 92ρα οθόνη και από απόσταση θέασης είμαι μια χαρά.
Να ξεκαθαρίσω κατ΄ αρχάς ότι το δωμάτιο δεν θα είναι σε καμία περίπτωση deticated, αλλά φανταστείτε το ως ένα καθιστικό. Οπωσδήποτε θα μπει ένας καναπές που γίνεται κρεββάτι, οπότε λύσεις όπως "δύο πολυθρόνες σε απόσταση από τον πίσω τοίχο" απορρίπτονται μετά... παντοφλιάς. :happy_9:
Το πρόβλημά μου δεν είναι τα μπροστά ηχεία, αλλά τα πίσω, τα οποία αναγκαστικά θα είναι σε πολύ κοντά στον καναπέ. Φοβάμαι ότι θα είναι κολλητά σε αυτόν και καναπές και ηχεία κολλητά στον πίσω τοίχο.
Και τα μπροστά ηχεία θα είναι οριακά, στα άκρα της οθόνης...
Το έχει επιχειρήσει κανένας σε τόσο μικρό χώρο ή θα βγει καμία λαλακία;

Το σαλόνι έχει πολύ χώρο, αλλά δεν θα ήθελα πάλι να τρυπάω ταβάνια (αναγκαστικά) και να περνάω κανάλια σε καινούριο σπίτι...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Βασιλη τι ηχεια εχεις για πισω?
πες και τα αλλα ,δεν ειναι ντροπη!

Για την μετακομιση ...κουραγιο,εκανα κι εγω πριν 4 μηνες και ακομα μαστορευω!!

Reaction score
164
Σε ευχαριστώ Νίκο....

Έχω ένα σύστημα της Magnat, τα Monitor 990. Τα πίσω είναι ηχεία βιβλιοθήκης. Αυτά:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τα front ειναι bass reflex και το εχουν πισω η ειναι ακουστικης αναρτησης?

Θα αλλαξεις και γειτονια?

Reaction score
12

Μια χαρα εισαι.Εγω για 1,5 χρονο εβλεπα ανετα σε 120" σε 3.5Χ4.0 οπου η οθονη επιανε σχεδον ολο τον τοιχο και τα ηχεια τις γωνιες....Τωρα τα ηχεια μπορεις να τα βαλεις πανω σε τραπεζακια διπλα στον καναπε ή με βασεις στους τοιχους και τα καλωδια κατω και στο κεντρο του δωματιου οπου ριχνεις κι ενα χαλι απο πανω και εισαι οκ.Δε ξερω τι ηχεια εχεις,προτιμησε ομως μικρα (εγω ειχα τα pascal) με λεπτα καλωδια για να μη σκονταφτεις πανω τους...

edit--- Ωχ! τωρα ειδα τα ηχεια οποτε ακυρο το παραπανω !!

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Τα front ειναι bass reflex και το εχουν πισω η ειναι ακουστικης αναρτησης?

Θα αλλαξεις και γειτονια?
Θα αλλάξω λίγο γειτονιά. Πάμε Χαλάνδρι, στο Πολύδροσο.
Bass reflex, ακουστικής ανάρτησης; Στη μάνα σου το είπες; :cool_11:

Αν βοηθάει, η επίσημη σελίδα τους είναι αυτή.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Να το πω αλλιως ,εχουν τρυπα πισω?

στο site εχουν μπερδεψει τα μπρος με τα πισω !

Reaction score
164
Όχι, δεν έχουν τρύπα πίσω. Έχουν στο πλάι, στην πιο κάτω φωτογραφία φαίνεται καλύτερα, είναι καλυμμένη με ένα ύφασμα.

Εδώ έχουν βάλει δύο αριστερά ηχεία. Το δεξί έχει αριστερά την τρύπα, και το αριστερό στα δεξιά. Οι τρύπες κοιτάζουν προς το κεντρικό δηλαδή...

Reaction score
62
Κι εγώ το δωμάτιο που έχω για home cinema είναι περίπου τόσο...όλα είναι τέλεια. Η μόνη δυσκολία θα είναι ότι σε περιορίζει στον προβολέα, αφου θές ένα με μεγάλο throw distance...

Reaction score
164
Δημήτρη, μπορείς να μου περιγράψεις πώς τα έχεις τοποθετήσει; Αν έχεις και σχέδιο ή φωτό, ακόμα καλύτερα...

Reaction score
62
Δημήτρη, μπορείς να μου περιγράψεις πώς τα έχεις τοποθετήσει; Αν έχεις και σχέδιο ή φωτό, ακόμα καλύτερα...
Δυστυχώς δεν έχω φωτο, αλλά θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω και, όταν βρώ ευκαιρία, θα βάλω και φώτο:

Το δωμάτιο έχει μήκος 3.45 και πλάτος 2.27 στο 1/3 του δωματίου και στα υπόλοιπα 2/3 είναι 3 μέτρα περίπου. Επομένως δεν είναι και συμμετρικό... Κατ' αρχήν το έχω βάψει καφέ σκούρο και το ταβάνι κόκκινο. Έχω τοποθετήσει το πανί (92") στη μεγάλη πλευρά του τοίχου (στη μεριά των 2/3ων) και στην εσοχή του 2.27, έχω βάλει τον τριθέσιο καναπέ με δίπολα δεξια κι αριστερά στους τοίχους. Τον προβολέα θα τον "κολλήσω" όσο πιο πίσω πάει με βάση οροφής. Στην αρχή νόμιζα ότι το δωμάτιο θα πνιγεί, λόγω του μεγέθους του, αλλά σε πληροφορώ ότι βγαίνει κουκλί και βλέπεις άνετα ταινία!!!

Reaction score
164
Δυστυχώς δεν έχω φωτο, αλλά θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω και, όταν βρώ ευκαιρία, θα βάλω και φώτο:

Το δωμάτιο έχει μήκος 3.45 και πλάτος 2.27 στο 1/3 του δωματίου και στα υπόλοιπα 2/3 είναι 3 μέτρα περίπου. Επομένως δεν είναι και συμμετρικό... Κατ' αρχήν το έχω βάψει καφέ σκούρο και το ταβάνι κόκκινο. Έχω τοποθετήσει το πανί (92") στη μεγάλη πλευρά του τοίχου (στη μεριά των 2/3ων) και στην εσοχή του 2.27, έχω βάλει τον τριθέσιο καναπέ με δίπολα δεξια κι αριστερά στους τοίχους. Τον προβολέα θα τον "κολλήσω" όσο πιο πίσω πάει με βάση οροφής. Στην αρχή νόμιζα ότι το δωμάτιο θα πνιγεί, λόγω του μεγέθους του, αλλά σε πληροφορώ ότι βγαίνει κουκλί και βλέπεις άνετα ταινία!!!

Η πόρτα που βρίσκεται; Προβληματίζομαι με αυτό το θέμα...
Το άνοιγμα είναι στην άκρη της μακρυάς πλευράς, οπότε το άνοιγμά της "τρώει" χώρο από τη μικρή... Να βάλω δίπλα στην πόρτα τον καναπέ, οπότε η πόρτα θα ενοχλεί στα surround, ή να βάλω την οθόνη, οπότε θα έχω πρόβλημα με το μπροστά δεξιά ηχείο;
Όσο για τον προβολέα, έχω LCD οπότε δεν έχω πρόβλημα με κάτι 1,0001Χ ζουμ... :happy_8:

Reaction score
62
Η πόρτα που βρίσκεται; Προβληματίζομαι με αυτό το θέμα...
Το άνοιγμα είναι στην άκρη της μακρυάς πλευράς, οπότε το άνοιγμά της "τρώει" χώρο από τη μικρή... Να βάλω δίπλα στην πόρτα τον καναπέ, οπότε η πόρτα θα ενοχλεί στα surround, ή να βάλω την οθόνη, οπότε θα έχω πρόβλημα με το μπροστά δεξιά ηχείο;
Όσο για τον προβολέα, έχω LCD οπότε δεν έχω πρόβλημα με κάτι 1,0001Χ ζουμ... :happy_8:
Σου ετοιμάζω σχέδιο....

Reaction score
164
Σε ευχαριστώ Δημήτρη! :cool_4:

Η κατάσταση σε εμένα έχει ως εξής, όσο αφορά το δωμάτιο και την πιθανή διάταξη:

Αυτό στο κέντρο είναι το sw και θα δω που θα το τοποθετήσω τελικά. Να υποθέσω ότι τα πίσω ηχεία υποθέτω ότι θα πρέπει να ανεβούν ψηλά, με κλίση προς τα κάτω.
Θα έχω πρόβλημα επειδή τα ηχεία δεν είναι πίσω από τη θέση ακρόασης;
Η αγορά διπόλων θα βοηθούσε;

Πάνω από τον καναπέ μπορεί να μπει ράφι, για να στηρίζεται ο προβολέας ή μία επιτοίχια βάση.

Μήπως θα βοηθούσε αν το δωμάτιο άλλαζε διάταξη στον οριζόντιο άξονα; Δηλαδή αν ο καναπές έμπαινε από τη μεριά της πόρτας;

Attachments

Reaction score
62
Εγώ προτίμησα τα δίπολα, επειδή μου αρέσει το "άνοιγμα" του surround που κάνουν. Αν πάρεις δίπολα πάντως, θα τα βάλεις δεξιά κι αριστερά του καναπέ...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.014
Members
38.522
Νεότερο μέλος
seos