Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Reaction score
62
...τη διάταξη τη βρίσκω μιά χαρά. Την πόρτα θα πρόσεχα λίγο να μην κοπανάει το ηχείο, όταν νοίγει. Θα της έβαζα ένα στόπ πρίν το ηχείο.

Reaction score
1.988
Απάντηση: Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω και μεγάλη εμπειρία, αλλά μου φαίνεται ότι θα αποδώσει το σύστημα.
Αν είσαι ΟΚ με τα πίσω ηχεία ακουστικά, ίσως να ήταν καλύτερο να ψάξεις για μια βάση τοίχου που να επιτρέπει να τα στρέψεις προς τα ''μέσα'' και ίσως προς τα κάτω αν χρειάζεται, από το να αγοράσεις άλλα (δίπολα) που θα δέσουν καλύτερα στον χώρο σου.
Για τον προβολέα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά οπτικά (αυτό που βλέπω στα σχεδια σου δλδ), μου ''δένει'' πολύ το όλο σύνολο...!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Μικρό δωμάτιο για home cinema.

Ναι, αλλά μέσα στις τρύπες, έχει woofer! )(

για κοίτα λίγο καλύτερα μπορεί να βρεις και κανα δωμάτιο πιο βαθιά ! ( joke )

πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, ίσως λίγο να "κοπανάνε" οι τοίχοι σου απ΄τις χαμηλές αν κολλήσεις το δεξί σου ηχείο στο πλαινό ντουβάρρρ. Οπότε άσε λίγη απόσταση ( 10-15cm ), δες το στην πράξη. Οι 90 ίντσες είναι σούπερ για την απόστασή σου ... όσο για τα πίσω ηχεία τοποθέτησέ τα ψηλά αντικρυστά και ρύθμισε λίγο + την έντασή τους στον av σου. Αυτά εμπειρικά και ας μην βοήθησα πολύ, αφού λεν κάνε το καλό και ρίξε το στο γυαλό. καλή επιτυχία

Reaction score
164
Σε ευχαριστώ Δημήτρη! :cool_4:

Μήπως θα βοηθούσε αν το δωμάτιο άλλαζε διάταξη στον οριζόντιο άξονα; Δηλαδή αν ο καναπές έμπαινε από τη μεριά της πόρτας;
Μετά από τόσους μήνες, και ενώ το δωμάτιο εκτελούσε χρέη αποθήκης, περνάμε στη φάση της υλοποίησης...
Κατ' αρχάς η διάταξε έγινε οριζόντιο flip: Ο καναπές μπήκε από τη μειά της πόρτας και η οθόνη απέναντι. Επειδή βαριέμαι να φτιάξω νέο σχέδιο, φανταστείτε το :138:
Πάνω από τον καναπέ σκέφτομαι να βάλω μία ραφιέρα, κατά προτίμηση από αυτές που έχουν κρυφά στηρίγματα ώστε να μπει εκεί ο προβολέας. Το θέμα είναι ότι αυτά τα ράφια είναι έως 30cm πλάτος, όσο δηλαδή και ο προβολέας. Δεν θα μπορώ να βάλω τα βύσματα από πίσω, ιδίως τα BNC απαιτούν πάνω από 5cm για να στρίψουν και να μπουν στις υποδοχές. Οπότε αρχίζουμε τις ερωτήσεις:
-Υπάρχουν βύσμαατα "γωνίες" L για BNC, SVIDEO και HDMI, ώστε να κερδίσω χώρο και να μην τσακίσουν τα καλώδια;
-Καμία ιδέα σε ραφιέρες; Κάθε πρόταση, δεκτή.
-Υπάρχει περίπτωση η ύπαρξη ραφιέρας να δημιουργεί προβλήματα στον ήχο, μιας και κάπου εκεί θα μπουν τα πίσω surround;

Reaction score
164
Τα πίσω ηχεία δεν σε παίρνει να τα βάλεις αριστερά και δεξιά του καναπέ???
Με παίρνει, αλλά...

Έτσι ήταν η αρχική σκέψη για τοποθέτηση των επίπλων. Τελικά τα έβαλα ανάποδα, με αποτέλεσμα να μπει ο καναπές δεξιά, όπως βλέπουμε την κάτοψη.
Έτσι, θα υπάρχει χώρος για τα ηχεία αρκετά ψηλά, ώστε να μην ενοχλούν το άνοιγμα της πόρτας. Βέβαια, επειδή τα πίσω ηχεία είναι μικρά, με ένα στοπ στην πόρτα θα λυθεί το πρόβλημα και τα ηχεία θα μπορούν να μπουν στο σωστό ύψος.
Έτσι τα ηχεία θα μπουν μεν στη σωστή θέση, αλλά ο καναπές θα είναι κολλητά στον τοίχο...
Παραμένει το πρόβλημα για το πού θα κάτσει ο προβολέας. Το ιδανικό θα ήταν να βρω μια ραφιέρα για να μπει πάνω από τον καναπέ, αλλά αφ' ενός θα εμποδίζει τον ήχο από τα πίσω ηχεία και αφ' ετέρου ο προβολέας είναι αρκετά μεγάλος και ούτε με τις φνωίες για τα βύσματα θα κάνω δουλειά όπως το βλέπω...
¨Εχω πνιγεί σε μια κουταλιά νερό...

Reaction score
62
Δεν διαφέρουν τα δωμάτιά μας πολύ. Η μόνη διαφορά είναι ότι, αν είχα το δικό σου, θα το έστηνα πιό...εύκολα!! Πάω να τραβήξω μερικές φώτος να πάρεις μιά ιδέα απο το δικό μου και θα σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα!! Για αρχή τον καναπέ θα τον άφηνα εκεί που τον έχεις στο αρχικό σου σχέδιο.

Reaction score
62
Πρώτα μία κάτοψη του χώρου για να προσανατολιστείς με τις φώτος (sorry για την ασυμμετρία του πλάνου, αλλά το έκανα βιαστικά. Μπορείς να πάρεις ωστόσο μιά ιδέα):

Attachments

Reaction score
62
Δεν ξέρω, αν σε βοηθάνε, αλλά μπορείς να πάρεις ιδέες για το πως μπορείς να στήσεις ένα παρόμοιο δωμάτιο. Οποιαδήποτε απορία έχεις, στείλε μου pm ή ρώτα με εδώ!!!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas