AVSite - P.N.R.

Reaction score
1
Mε αφορμή κάποιους χαρακτηρισμούς που δυστυχώς παρατήρησα για πολλοστή φορά εδώ , οι οποίοι θεωρώ ότι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, αναγκάζομαι να γράψω τις ακόλουθες γραμμές για τις οποίες παρακαλώ για την κατανόησή σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανοχή σας.

Κατ' αρχήν:

Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ τις υπογραφές κάποιων μελών οι οποίες -άλλοτε με "@" άλλοτε χωρίς- περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς (φράσεις) ή λέξεις, είτε ευθέως είτε με υπονοούμενα κατά μελών ή γενικότερα θεσμών ή προσώπων.
Ανεξάρτητα από τους (πιστεύω) αυτονόητους νομικούς κινδύνους, δεν είναι τιμητικό αυτό για το AVsite, τη δημόσια εικόνα του, τους ανθρώπους που το ίδρυσαν και το εκπροσωπούν, που μάχονται γι' αυτό και ΚΥΡΙΩΣ για τους εκατοντάδες ή χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται τις σελίδες του και διαβάζουν το forum.

Είναι αν μη τι άλλο, ένα άσχημο και αρνητικό δείγμα γραφής το οποίο, στο κάτω-κάτω, προσβάλλει την αισθητική ΟΛΩΝ μας και δεν νομίζω ότι έχει δωθεί σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ αυτό το δικαίωμα...
Θα παρακαλούσα όλους λοιπόν να προχωρήσουν στις αναγκαίες -νομίζω- και επιβεβλημένες -πιστεύω- αλλαγές!

Εν συνεχεία:

Επειδή συχνά γίνεται αναφορά στα περί της χρήσης "δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" θα παρακαλούσα γενικότερα να γίνεται προσεκτική αναφορά κάποιων όρων ή χαρακτηρισμών ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν προσβλητική χρήση.

Αναφέρω λοιπόν -για την ιστορία- αντιγράφοντας από τον ν.2472/97 ότι νοούνται ως:
" α)"Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα", κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων...
β) "Ευαίσθητα δεδομένα", τα δεδομένα που αφορούν στη φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, και στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή με συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων"
γ) "Υποκείμενο των δεδομένων", το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός ή περισσοτέρων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόστασή του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική".
Συνεπώς λίγη προσοχή σε κάποιους χαρακτηρισμούς οι οποίοι χρησιμοποιούνται μάλλον άκριτα από κάποια μέλη είναι, αν όχι επιβεβλημένη, τουλάχιστον προαπαιτούμενη και απαραίτητη!

Κλείνοντας, ζητώ και πάλι συγνώμη για το μακροσκελές, αλλά καποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται για να μην παρεξηγούνται και παρερμηνεύονται.
Νομίζω ότι όλοι οι αποδέκτες έλαβαν ήδη (ή θα λάβουν) το μήνυμα που τους αναλογεί και θα πράξουν τα δέοντα.
Αγαπητοί φίλοι σας παρακαλώ θερμά να δείτε τα πράγματα ήρεμα, ψύχραιμα και με τη νηφαλιότητα που απαιτείται.

Σας ευχαριστώ.

(p.s. και για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το κατάλαβαν P.N.R.= Point of No Return)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είδατε πως τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ηθελημένα ή όχι, γελοιοποιούμε τα πάντα, χωρίς να δίνουμε σημασία στον συγγραφέα του θέματος, αλλά κοιτάζοντας πως θα πούμε την μεγαλύτερη εξυπνάδα της ημέρας?...

Είμαι σίγουρος πως οι αναγνώστες του εν λόγω θέματος, κατάλαβαν τώρα πολύ καλά πόσο σεβόμαστε την παρέμβαση του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων του site.

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Είδατε πως τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ηθελημένα ή όχι, γελοιοποιούμε τα πάντα, χωρίς να δίνουμε σημασία στον συγγραφέα του θέματος, αλλά κοιτάζοντας πως θα πούμε την μεγαλύτερη εξυπνάδα της ημέρας?...

Είμαι σίγουρος πως οι αναγνώστες του εν λόγω θέματος, κατάλαβαν τώρα πολύ καλά πόσο σεβόμαστε την παρέμβαση του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων του site.

...
:cool_4:

Reaction score
164
Να ρωτήσω εγώ κάτι, σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο (κάθε ομοιότητα με πρόσωπα κτλ κτλ... είναι συμπτωματική).
Ας υποθέσουμε ότι είμαι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης και χρησιμοποιώ το forum για να εκθέσω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ανοίγοντας συνεχώς θέματα ή πηγαίνοντας τις συζητήσεις εκεί που θέλω.
Το φυσικό είναι να με πάρουν χαμπάρι αμέσως όλα τα υπόλοιπα μέλη. Ας υποθέσουμε ότι με μερικά έρχομαι σε, αναμενόμενες, προστριβές.
Για λόγους δικούς μου και για να μην είμαι μόνος εναντίων όλων, βάζω την αδερφή μου να γραφτεί και, μιας και είναι του ιδίου φυράματος, με υποστηρίζει, ως δήθεν "ανεξάρτητος παρατηρητής" και επιτίθεται απροκάλυπτα σε όσους τα βάζουν μαζί μου, βριζοντάς τους χωρίς ή με αιτία.
Επειδή όλα αποκαλύπτονται, αργά ή γρήγορα, η σχέση μου με τον υπερασπιστή μου μαθαίνεται.
Είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων αν αποκαλυφθεί;
Είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων αν τα υπόλοιπα μέλη λένε ότι είμαι μέλος πχ της Χρυσής Αυγής;

Reaction score
4
Nαι ειχα μεγαλη αναγκη να πω την εξυπναδα για να δειξω σε ολους σας οτι ειμαι πανεξυπνος !!! )(

Το βρηκα αρκετα χιουμοριστικο το ... και το p.m. τι ειναι ?

Η επειδη εκανα χιουμορ αυτο παει να πει οτι δεν σεβομαι τον stelexos η οτι δεν συμφωνω με οτι εγραψε ?

Δεν λεω οτι δεν το εχουμε παρακανει με την πλακα αλλα αυτη ειναι παντα μεσα σε κοσμια πλαισια ...

Τωρα βεβαια φιλοξενουμενος ειμαι εδω. Αν σας πειραζει η πλακα την κοβω.
Δεν μου πεφτει λογος και σε καμια περιπτωση δεν θα σας πω εγω αν πρεπει να συνεχιστει οπως γινεται η οχι ...

Εσεις θα κρινετε ....

------------------------------------------------------------------------

THE END

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να ρωτήσω εγώ κάτι, σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο (κάθε ομοιότητα με πρόσωπα κτλ κτλ... είναι συμπτωματική).
Ας υποθέσουμε ότι είμαι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης και χρησιμοποιώ το forum για να εκθέσω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, ανοίγοντας συνεχώς θέματα ή πηγαίνοντας τις συζητήσεις εκεί που θέλω.
Το φυσικό είναι να με πάρουν χαμπάρι αμέσως όλα τα υπόλοιπα μέλη. Ας υποθέσουμε ότι με μερικά έρχομαι σε, αναμενόμενες, προστριβές.
Για λόγους δικούς μου και για να μην είμαι μόνος εναντίων όλων, βάζω την αδερφή μου να γραφτεί και, μιας και είναι του ιδίου φυράματος, με υποστηρίζει, ως δήθεν "ανεξάρτητος παρατηρητής" και επιτίθεται απροκάλυπτα σε όσους τα βάζουν μαζί μου, βριζοντάς τους χωρίς ή με αιτία.
Επειδή όλα αποκαλύπτονται, αργά ή γρήγορα, η σχέση μου με τον υπερασπιστή μου μαθαίνεται.
Είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων αν αποκαλυφθεί;
Είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων αν τα υπόλοιπα μέλη λένε ότι είμαι μέλος πχ της Χρυσής Αυγής;
Επειδή το νομικό πλαίσιο που αφορά στο internet στην Ελλάδα δεν είναι απολύτως σαφές και επειδή το internet εξ ορισμού είναι το σπορ της ανωνυμίας, θα σου πω απλά την προσωπική μου άποψη.

Είναι άκρως απαράδεκτο να στηρίζεται κάποιος στην ανωνυμία του για να περνάει θέσεις και να δημιουργεί καταστάσεις. Είμαι υπέρ του ξεσκεπάσματος οποιασδήποτε παρόμοιας κατάστασης. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του, ειδικά όταν απευθύνεται σε μια δομημένη κοινωνία, έστω και ιντερνετική. Εδώ δεν είναι μπάχαλο να νομίζει ο καθένας ότι θα κάνει ότι θέλει χρησιμοποιώντας την ανωνυμία του. Μπορεί πάντα να πάει σε άλλα φόρα που έχουν ανάγκη από τέτοιες τακτικές.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα έκανα την αποκάλυψη ακόμη κι αν κινδύνευα να εισπράξω τα εξώδικα του ενδιαφερόμενου...

...

Reaction score
1.213
Nαι ειχα μεγαλη αναγκη να πω την εξυπναδα για να δειξω σε ολους σας οτι ειμαι πανεξυπνος !!! )(

Η επειδη εκανα χιουμορ αυτο παει να πει οτι δεν σεβομαι τον stelexos η οτι δεν συμφωνω με οτι εγραψε ?

Δεν λεω οτι δεν το εχουμε παρακανει με την πλακα αλλα αυτη ειναι παντα μεσα σε κοσμια πλαισια ...

Τωρα βεβαια φιλοξενουμενος ειμαι εδω. Αν σας πειραζει η πλακα την κοβω.
Δεν μου πεφτει λογος και σε καμια περιπτωση δεν θα σας πω εγω αν πρεπει να συνεχιστει οπως γινεται η οχι ...

Εσεις θα κρινετε ....

------------------------------------------------------------------------

THE END

Nαι βρε παιδια ...και εγω μια απο τα ιδια...δεν σημαινει οτι επειδη χαριτολογισαμε .. δεν διαβασαμε προσεκτικα ΚΑΙ αυτα που εγραψε ο συντονιστης Stelexos

Reaction score
1.213
Επειδή το νομικό πλαίσιο που αφορά στο internet στην Ελλάδα δεν είναι απολύτως σαφές και επειδή το internet εξ ορισμού είναι το σπορ της ανωνυμίας, θα σου πω απλά την προσωπική μου άποψη.

Είναι άκρως απαράδεκτο να στηρίζεται κάποιος στην ανωνυμία του για να περνάει θέσεις και να δημιουργεί καταστάσεις. Είμαι υπέρ του ξεσκεπάσματος οποιασδήποτε παρόμοιας κατάστασης. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του, ειδικά όταν απευθύνεται σε μια δομημένη κοινωνία, έστω και ιντερνετική. Εδώ δεν είναι μπάχαλο να νομίζει ο καθένας ότι θα κάνει ότι θέλει χρησιμοποιώντας την ανωνυμία του. Μπορεί πάντα να πάει σε άλλα φόρα που έχουν ανάγκη από τέτοιες τακτικές.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα έκανα την αποκάλυψη ακόμη κι αν κινδύνευα να εισπράξω τα εξώδικα του ενδιαφερόμενου...

...
Βασικα δεν ξερω αν αναφερεστε σε πραγματικο συμβαν αλλα ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα....που θα κανει την αποκαλυξη και σε ποιους ....θα αποκαλυψει οτι ο λογαριασμος / ip ειναι ταδε ταδε...η θα αποκαλυψει και το ονοματεπωνυμο αυτου ? Του οποιου το ξερει ? Και θα την κανει την αποκαλυψη επωνυμα ?θα πει ειμαι ο ταδε...στοιχεια ταυτοτητας ταδε..και αποκαλυπτω τον ταδε ...στοιχεια ταυτοτητας ταδε ?Και ο θιγμενος πως θα βρει το δικιο του ? Με τι στοιχεια θα παει στο δικαστηριο ?Με τα log ενος φορουμ ? Θελει λιγη προσοχη γιατι τελικα αποδεκτης του εξωδικου μπορει να ειναι μονο το φορουμ και οι ιδρυτες -διαχειριστες

Καλυτερα να ενημερωθουν οι διαχειριστες μονο και αν κρινουν αυτοι οτι υπαρχει προβλημα τοτε να γινει διαγραφη του λογαριασμου...

Εκτος αν δεν προκειται για επωνυμη καταγγελια αλλα ''τσακωμος-αποκαλυξεις'' μεταξυ ''λογαριασμων'' οποτε αρες μαρες κουκουναρες....

Παντως απο περιεργεια αν ειχαμε και κανα δικηγορο..να μας ελεγε...αν και νομοι περι ιντερνετ οσο και η σαφηνεια τους ειναι ομιχλωδεις εως μαυρη ..σκοτεινια...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

......
Ζητώ συγγνώμη που διακόπτω τη ροή του τόπικ για να επανέλθω στο θέμα της "χιουμοριστικής παρέμβασης" που έγινε παραπάνω, αλλά αισθάνομαι κι εγώ την ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου (να απολογηθώ?) ως μία από τους "πειράξαντες", και το θεωρώ ανούσιο να ανοίξω νέο τόπικ.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων εξέθεσε αυτά τα πολύ σωστά σημεία που ήθελε να επισημάνει, τα οποία νομίζω ότι έγιναν κατανοητά από όλους, κι όσοι είχαν να απαντήσουν ή να ρωτήσουν κάτι επ' αυτών ήδη το έκαναν, ή πιθανόν να το κάνουν όταν δουν το θέμα.

Από κει και πέρα, λίγη ελαφρότητα δε νομίζω ότι είναι δα και προς θάνατον. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν το τόπικ παρέμενε έτσι ώστε να έχει αυστηρή και επιτιμητική εικόνα, η εντύπωση που θα έμενε στον τρίτο αναγνώστη, που ενδεχομένως θα έκανε κλικ στο θέμα λόγω των αρχικών p.n.r. στον τίτλο, που θα μπορούσαν κάλλιστα να σημαίνουν και κάτι τεχνικό (μια αναζήτηση στο επίσημο λεξικό όρων των γλωσσών της ΕΕ θα κάνει κατανοητό ότι το "point of no return" είναι μία από τις πάρα πολλές σημασίες των αρχικών, και όχι από τις συνηθέστερες), είναι ότι στο φόρουμ υπάρχουν σοβαρά θέματα, ενδεχόμενες αντιπαλότητες ή και φατρίες, και κλίμα τέτοιο που αναγκάζει κάποιους να σφίξουν λουριά.

Αντίθετα, μια χαλαρή παρένθεση (που αποδείχτηκε ότι δεν εμπόδισε τη συνέχεια του θέματος από όσους είχαν να εκφράσουν κάποιο προβληματισμό) δείχνει ότι η παρέμβαση και παρατήρηση του topic starter έγινε στα πλαίσια της λειτουργίας ενός συνόλου με καλές διαθέσεις, που μερικές φορές κάποια μέλη του (πολλά από τα οποία ας μην ξεχνάμε ότι έχουν πλούσια και ουσιαστική προσφορά σε κατηγορίες-κλειδιά) υπερβαίνουν άθελά τους κάποια όρια, και ότι παρά την παρέμβαση, το κλίμα δεν παύει να είναι φιλικό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων εξέθεσε αυτά τα πολύ σωστά σημεία που ήθελε να επισημάνει, τα οποία νομίζω ότι έγιναν κατανοητά από όλους, κι όσοι είχαν να απαντήσουν ή να ρωτήσουν κάτι επ' αυτών ήδη το έκαναν, ή πιθανόν να το κάνουν όταν δουν το θέμα.

Από κει και πέρα, λίγη ελαφρότητα δε νομίζω ότι είναι δα και προς θάνατον. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν το τόπικ παρέμενε έτσι ώστε να έχει αυστηρή και επιτιμητική εικόνα, η εντύπωση που θα έμενε στον τρίτο αναγνώστη, που ενδεχομένως θα έκανε κλικ στο θέμα λόγω των αρχικών p.n.r. στον τίτλο, που θα μπορούσαν κάλλιστα να σημαίνουν και κάτι τεχνικό (μια αναζήτηση στο επίσημο λεξικό όρων των γλωσσών της ΕΕ θα κάνει κατανοητό ότι το "point of no return" είναι μία από τις πάρα πολλές σημασίες των αρχικών, και όχι από τις συνηθέστερες), είναι ότι στο φόρουμ υπάρχουν σοβαρά θέματα, ενδεχόμενες αντιπαλότητες ή και φατρίες, και κλίμα τέτοιο που αναγκάζει κάποιους να σφίξουν λουριά.

Αντίθετα, μια χαλαρή παρένθεση (που αποδείχτηκε ότι δεν εμπόδισε τη συνέχεια του θέματος από όσους είχαν να εκφράσουν κάποιο προβληματισμό) δείχνει ότι η παρέμβαση και παρατήρηση του topic starter έγινε στα πλαίσια της λειτουργίας ενός συνόλου με καλές διαθέσεις, που μερικές φορές κάποια μέλη του (πολλά από τα οποία ας μην ξεχνάμε ότι έχουν πλούσια και ουσιαστική προσφορά σε κατηγορίες-κλειδιά) υπερβαίνουν άθελά τους κάποια όρια, και ότι παρά την παρέμβαση, το κλίμα δεν παύει να είναι φιλικό.
Θα ήσουν εξαιρετική δικηγόρος, αν δικάζαμε κάποιον...
Χαλαρώστε βρε...:cool_4:

Reaction score
0
Καταρχην λυπαμαι πολυ που η Μαρια μπαινει στην διαδικασια της απολογιας.
Μονο και μονο το ποστ της δειχνει την ανωτεροτητα και το ηθος της .
Επισης την σοβαροτητα δεν την κερδιζουμε με 2 μετρα και 2 σταθμα.
Ουτε με νομικους ορους .

Επισης ΔΕΝ ειναι η πρωτη φορα που γινονται αυτα που αναφερει ο Stelexos.
Το αν θα ειναι και η τελευταια ειναι κατι που πρεπει να ξεκαθαριστει.
Αν και αυτα τα ζητηματα θα επρεπε να εχουν ηδη ξεκαθαριστει
και να υπαρχουν στην αρχη της σελιδας πριν το accept (οχι τους μεταλλαδες ) και το login .
Να ξερει ο καθενας μας που τελειωνει η δικη του ελευθερια και που αρχιζει του αλλου.
Το να καθομαστε και να κανουμε καθε φορα ειδικο δικαστηριο για πραγματα εξωφθαλμα
με ανακοινωσεις και τυμπανοκρουσιες
και να βαζουμε παγο στο θεμα που θελουμε να δωσουμε εμφαση
ενω σε αλλα να χαβαλεδιαζουμε ...sorry αλλα εγω το θεωρω ΑΔΙΚΟ.
Και πανω απο ολα οταν βλεπω να απολογουνται ατομα σαν την Μαρια.
Επισης το να κρυβομαστε παλι πισω απο το δαχτυλο μας το θεωρω ΒΛΑΚΕΙΑ.
Καποια πραγματα και καποιες συμπεριφορες που κανουν ΜΠΑΜ
και μεις να σφυριζουμε κλεφτικα εεε..οσο ναναι δεν ειναι Δημοκρατια αυτο.
Ο εκφυλισμος της ειναι .

Θα πρεπει να εχουμε πτυχιο ψυχολογιας και καθε φορα να αναλυουμε
γιατι ο X γραφει ετσι ή κανει προπαγανδα ή trollαρει ή προσβαλει
ή κανει copy paste την γραμμη του καθε Κομματος ,Κινηματος
και να τον χαιδευουμε εις βαρος των υπολοιπων ?Και για ποσο ?
Δεν αμφισβητω τον κοινωνικο χαρακτηρα των Forum.
Ομως καποια πραγματα βγαζουν ματι.
Δεν ειμαι υπερ της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ των δικαιωματων .
Ειμαι υπερ της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τους .
Αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.

Νομιζω οτι η ευθυνη της ΔΟ αλλα και των Συντονιστων
ειναι να προστατεψει τα μελη του site ,
απο "προκλητικα σχολια","αφισοκολησεις" ,
"προσωπικες επιθεσεις","προσβλητικους χαρακτηρισμους" .
Τοσο "κακο" ειναι να το κανει ?
Στα περι γελοιοποιησης ,περι εξυπναδων και περι αλλοιωσης του τεχνικου χαρακτηρα του forum ,
επειδη ο Ιδρυτης και η ΔΟ
-τουλαχιστον ετσι το εχω καταλαβει εγω και αν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος -
εχουν αφησει συντονιστες και μελη του AVSite
να οριοθετησουν κατα κυριο λογο μονοι τους την ταυτοτητα και τον χαρακτηρα του site ,
το μετρο ΠΡΕΠΕΙ να το βρουμε ολοι μας , μονοι μας.
Αν ισχυει κατι τετοιο ,αυτο κι αν ειναι ασκηση Δημοκρατιας .
Αν εχω καταλαβει λαθος ,
τοτε ποια ειναι η ταυτοτητα και ο χαρακτηρας του AVSite ?

Επισης εαν βαλει καποιος μετρο θα πρεπει και ο ιδιος να το τηρει .
Επειδη ομως ολοι ειμαστε ανθρωποι και ολοι κανουμε λαθη
καλο ειναι πριν πατησουμε το reply να ξαναδιαβασουμε τι γραψαμε.
Πιστευω οτι η καλη προθεση στο λαθος φαινεται.
Οπως επισης το trollαρισμα ,την διατεταγμενη υπηρεσια ,την προκληση την καταλαβαινει κανεις .
Αν οχι με την πρωτη η την δευτερη ...με την τριτη φορα ΣΙΓΟΥΡΑ.
Οποτε ολα τα αλλα ειναι..... ATMOΣ.

Θρασυβουλας.

Reaction score
1.213
Καταρχην λυπαμαι πολυ που η Μαρια μπαινει στην διαδικασια της απολογιας.
Μονο και μονο το ποστ της δειχνει την ανωτεροτητα και το ηθος της .
Επισης την σοβαροτητα δεν την κερδιζουμε με 2 μετρα και 2 σταθμα.
Ουτε με νομικους ορους .

Επισης ΔΕΝ ειναι η πρωτη φορα που γινονται αυτα που αναφερει ο Stelexos.
Το αν θα ειναι και η τελευταια ειναι κατι που πρεπει να ξεκαθαριστει.
Αν και αυτα τα ζητηματα θα επρεπε να εχουν ηδη ξεκαθαριστει
και να υπαρχουν στην αρχη της σελιδας πριν το accept (οχι τους μεταλλαδες ) και το login .
Να ξερει ο καθενας μας που τελειωνει η δικη του ελευθερια και που αρχιζει του αλλου.
Το να καθομαστε και να κανουμε καθε φορα ειδικο δικαστηριο για πραγματα εξωφθαλμα
με ανακοινωσεις και τυμπανοκρουσιες
και να βαζουμε παγο στο θεμα που θελουμε να δωσουμε εμφαση
ενω σε αλλα να χαβαλεδιαζουμε ...sorry αλλα εγω το θεωρω ΑΔΙΚΟ.
Και πανω απο ολα οταν βλεπω να απολογουνται ατομα σαν την Μαρια.
Επισης το να κρυβομαστε παλι πισω απο το δαχτυλο μας το θεωρω ΒΛΑΚΕΙΑ.
Καποια πραγματα και καποιες συμπεριφορες που κανουν ΜΠΑΜ
και μεις να σφυριζουμε κλεφτικα εεε..οσο ναναι δεν ειναι Δημοκρατια αυτο.
Ο εκφυλισμος της ειναι .

Θα πρεπει να εχουμε πτυχιο ψυχολογιας και καθε φορα να αναλυουμε
γιατι ο X γραφει ετσι ή κανει προπαγανδα ή trollαρει ή προσβαλει
ή κανει copy paste την γραμμη του καθε Κομματος ,Κινηματος
και να τον χαιδευουμε εις βαρος των υπολοιπων ?Και για ποσο ?
Δεν αμφισβητω τον κοινωνικο χαρακτηρα των Forum.
Ομως καποια πραγματα βγαζουν ματι.
Δεν ειμαι υπερ της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ των δικαιωματων .
Ειμαι υπερ της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τους .
Αλλο το ενα ,αλλο το αλλο.

Νομιζω οτι η ευθυνη της ΔΟ αλλα και των Συντονιστων
ειναι να προστατεψει τα μελη του site ,
απο "προκλητικα σχολια","αφισοκολησεις" ,
"προσωπικες επιθεσεις","προσβλητικους χαρακτηρισμους" .
Τοσο "κακο" ειναι να το κανει ?
Στα περι γελοιοποιησης ,περι εξυπναδων και περι αλλοιωσης του τεχνικου χαρακτηρα του forum ,
επειδη ο Ιδρυτης και η ΔΟ
-τουλαχιστον ετσι το εχω καταλαβει εγω και αν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος -
εχουν αφησει συντονιστες και μελη του AVSite
να οριοθετησουν κατα κυριο λογο μονοι τους την ταυτοτητα και τον χαρακτηρα του site ,
το μετρο ΠΡΕΠΕΙ να το βρουμε ολοι μας , μονοι μας.
Αν ισχυει κατι τετοιο ,αυτο κι αν ειναι ασκηση Δημοκρατιας .
Αν εχω καταλαβει λαθος ,
τοτε ποια ειναι η ταυτοτητα και ο χαρακτηρας του AVSite ?

Επισης εαν βαλει καποιος μετρο θα πρεπει και ο ιδιος να το τηρει .
Επειδη ομως ολοι ειμαστε ανθρωποι και ολοι κανουμε λαθη
καλο ειναι πριν πατησουμε το reply να ξαναδιαβασουμε τι γραψαμε.
Πιστευω οτι η καλη προθεση στο λαθος φαινεται.
Οπως επισης το trollαρισμα ,την διατεταγμενη υπηρεσια ,την προκληση την καταλαβαινει κανεις .
Αν οχι με την πρωτη η την δευτερη ...με την τριτη φορα ΣΙΓΟΥΡΑ.
Οποτε ολα τα αλλα ειναι..... ATMOΣ.

Θρασυβουλας.

Kαι ποιος θα κρινει που αρχιζει η ελευθερια του ενος και που τελειωνει ? Τοσο ευκολο ειναι να το διαχωρισεις ?

Τι ακριβως σημαινει προκλητικα σχολια και ποιος οριζει τα ορια που αυτα θα κινουνται ?

Αν καποιος ειναι υπερ των δικαιωματων αυτο δεν σημαινει οτι αναγνωριζει το δικαιωμα σε ολους να εχουν την δικια τους αποψη και τις δικες τους πεποιθησεις ?

Ασκηση Δημοκρατιας....αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να εισακουονται ολες οι γνωμες ακομα και αν εκφραζουν ακραιες θεσεις ?

Αν καποιος ειναι πχ ακροδεξιος δεν εχει δικαιωμα να εκφραζει την γνωμη του μεσα σε κοσμια (οσο αφορα χαρακτηρισμους ) πλαισια με τον ιδιο τροπο που την εκφραζουν ολοι ?

Δημοκρατια δεν σημαινει να φιμωνεις τις δυσαρεστες αποψεις..σημαινει να επιτρεπεις την ελευθερια λογου...

Αν καποιος εχει αντιρρηση με αυτα που λεει και πρεσβευει ο χ ακροδεξιος τοτε μπορει με επιχειρηματα να προσπαθησει να υποστηριξει τις δικες του θεσεις....και παντα στα πλαισιου ηρεμου διαλογου....

Εχω μαυρισει και καποια...εκει συμφωνω απολυτα με αυτα που λες.....χαρακτηρισμοι και προσβλητικες εκφρασεις πρεπει να αποφευγονται απο ολες τις πλευρες.....

Αν καποιοι εξοργιζονται με ακραιες θεσεις χανουν την ψυχραιμια τους και μπλεκουν σε ενα κυκεωνα αντιδικιων κατι που διαταρασει την ομαλη λειτουργια του φορουμ αυτο ειναι αλλο....αυτο ειναι στο χερι των διαχειριστων που εχουν θεση τα ορια για την λειτουργια ενος φορουμ...αλλα να μην το ονομαζουμε και ασκηση δημοκρατιας....

Reaction score
1.213
Σχολια απλως δικα μου...που απαντουν εν μερει και στο προηγουμενο ποστ για αυτο που ειπε ο φιλος unforgiven ...γενικα σχολια...χωρις αναλυση καποιων λεπτομερειων που ειπατε και ειχατε δικιο

Reaction score
12
Ανθρωπινες αντιδικιες υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν ανεξαρτητος καταστασεως/καθεστωτος στην οποια βρισκοντε/μαστε!Λυσεις που επιφερουν αποτελεσματα για τετοιου ειδους καταστασεις δυστυχως ειναι παντα ακραιες/απολυτες και επειδη κατι τετοιο δεν ειναι διολου θεμιτο(..θελω να πιστευω) βρισκω απαραιτητο για τον καθενα απο μας να κανει την αυτοκριτικη του,να βαζει τα ορια του(στους αλλους αλλα πρωτιστος στον ιδιο του τον εαυτο),να κανει χρηση μιας Α παιδειας και ενος Α φερεσθαι τα οποια να ειναι αποδεκτα(για να μην πω απαραιττητα) στο κοινωνικο συνολο στο οποιο απανταται για μια ομορφη συνυπαρξη αλλα και για μια καλη εικονα προς τους αλλους.Η (σωστη)Δημοκρατια εκτος απο θεσπιση νομοθεσιας και κανονες λειτουργιας προυποθετει ενα Α μοντελο(αν οχι ιδανικο)ανθρωπου!Ελπιζω τετοιες εικονες να μην ξαναδουμε στο μελλον

Με εκτιμηση&παντα φιλικα
Μηνας

Reaction score
1
Κατ' αρχήν δίαβασα με μεγάλη προσοχή τίς παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας και τουλάχιστον προσωπικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στους χαρακτηρισμούς που χιουμοριστικά τοποθετήθηκαν από τους φίλους - συμφορουμίτες (σ.σ. HCM, Meletov, M. Παρασκευοπούλου) σχετικά με το περιβόητο "p.s."...

ΒTW, σωστή η παρατήρηση του Λευτέρη-HCM, γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να χρησιμοποιήσω το Ελληνικότερο "υ.γ. -υστερόγραφο", αντί του λατινογενούς "p.s.- post script". Οπότε φίλοι μου...mea culpa! :)

Σε ό,τι με αφορά είμαι υπέρ του χιούμορ όταν αυτό γίνεται διακριτικά, εύστοχα, και δεν πλατιάζει. Όταν δεν παρασέρνει και περεμηνεύει το σκοπό και τη θεματολογία ενός topic μακριά από τις αρχικές σκέψεις, στόχους, ή θέσεις του συντάκτη του, ή πέρα από το νόημα που το θέμα αυτό πρέπει ή προσπαθεί να εξυπηρετήσει. ΄
Αναφέρομαι δηλαδή σε όσα πολύ σωστά παρατηρήθηκαν και αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο αντίστοιχο θέμα που είχε ανοίξει ο Αντρέας (Cinemusic).

Η αρχική μου τοποθέτηση, έγινε απλά γιατί:
- αφ' ενός, όπως ανέφερα κάποιες φραστικές τοποθετήσεις τόσο μέσα στα posts όσο και κυρίως σε κάποιες υπογραφές είναι απαράδεκτες, τόσο όταν προέρχονται από απλά μέλη όσο κυρίως και από Συντονιστές, και
- αφ' ετέρου, επειδή πραγματικά θεωρώ ότι υπάρχει έμμεσος (ή άμεσος) νομικός κίνδυνος για το site όταν αναφερόμαστε σε δεδομενα προσωπικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα δε όταν κάτι τέτοιο γίνεται με προφανή σκοπό το χλευασμό ή την ύβρη κάποιου προσώπου, ανεξάρτητα αν υπάρχει χιουμοριστική ή "χαλαρή"-περιπαικτική διάθεση από μέρους του συντάκτη ενός μηνύματος ή μίας απάντησης.

Δυστυχώς φίλοι μου ζούμε σε μία χώρα "δικολάγνων" και γι' αυτό πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας -ως κοινότητα- γιατί οι καιροί είναι "πονηροί" και τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα ολοένα δυσκολότερα λόγω του αυτονόητου ανταγωνισμού, ακόμα και όταν μιλάμε για sites ή και ηλεκτρονικά fora, ανταλλαγής ιδεών και απόψεων.
Άλλωστε αυτό το site το έχει βιώσει πολλές φορές αυτό το γεγονός. Δεν είναι ανάγκη να φτάσει και στο απροχώρητο...

Παράλληλα θα συμφωνήσω και με αρκετές από τις τοποθετήσεις τόσο του Andrew, όσο και του N. Tσαρουχά.
Για το λόγο αυτό, δεν σας κρύβω ότι προτίθεμαι στο προσεχές διάστημα να επικοινωνήσω με κάποιους νομικούς προκειμένου να διαπιστώσω το μέγεθος της ενδεχόμενης ευθύνης που μπορεί να προκύψει, καθώς και το πόσο ασαφές είναι [;] τελικά το νομικό πλαίσιο της χώρας σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και της ευθύνης των συντακτών των posts που κατά καιρούς γράφονται μέσα στο forum ή των ιδιοκτητών και (συν-)διαχειριστών μίας ηλεκτρονικής κοινότητας.

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και το ενδιαφέρον σας στην ανάγνωση του θέματος.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster