Ζωή σαν Τριαντάφυλλο - LA VIE EN ROSE (2007)

Reaction score
59
Ζωή σαν Τριαντάφυλλο - LA VIE EN ROSE (2007)

H συναρπαστική βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του αιώνα μας, της Εντίθ Πιαφ: από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι έως την απόλυτη αναγνώριση και την τραγική της μοίρα πολλές δεκαετίες μετά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η συγκλονιστική Μαριόν Κοτιγιάρ.

Τα πρώτα χρόνια της φτώχειας, η διαδρομή από την Μπελβίλ στη Νέα Υόρκη, η άνοδος και η δόξα, οι παθιασμένες ερωτικές σχέσεις της, όπως αυτή με τον Ζαν Κοκτό, οι μακρόχρονες και έντονες φιλίες της, όπως αυτή με την Μάρλεν Ντίτριχ, χρωματίζουν το πορτρέτο μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας, της Εντίθ Πιαφ που το όνομά της είναι συνώνυμο του πάθους.

Ταινία Έναρξης στο 57ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

24/9/2007 AΠΟ ΤΗΝ ΟODEON

Reaction score
8
Απάντηση: Ζωή σαν Τριαντάφυλλο - LA VIE EN ROSE (2007)

Τα πολλα λογια ειναι περιττα καποιες φορες.
Υπεροχο εργο,καταπληκτικη ερμηνεια,συστηνεται οπωσδηποτε!

Reaction score
14

Πολύ καλή ταινία.Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Reaction score
0
Δεν ξερω αν η σκηνοθεσια του Olivier Dahan
ή η ερμηνεια της Marion Cotillard
ή η ιδια η ζωη της Edith Piaf
κανουν την ταινια LA VIE EN ROSE (La Mome )
τοσο συναρπαστικη και ενδιαφερουσα.
Σιγουρα οποιος την δει δεν θα απογοητευτει
παρα την μεγαλη της διαρκεια (140')

Ποια ειναι η Marion Cotillard ?
Οσοι εχετε δει το A Good Year ειναι το ΜΩΡΟ που χτυπαει ο Russell Crowe.
To γραφω αυτο γιατι ΔΕΝ προκειται να την αναγνωρισετε στον ρολο της Piaf.
Οταν το διαβασα -after the movie - εμεινα με το στομα ανοιχτο.

EΔΩ και EΔΩ σαν Edith Piaf

ΕΔΩ και EΔΩ σαν η σερβιτορα του A Good Year.

VG

Reaction score
0
Γιατι βγαινουν οι ταινιες-βιογραφιες με το κιλό αυτη την εποχη;

Reaction score
1
Φαίνεται πως είμαι ο μόνος που δεν του άρεσε καθόλου...

Υποτυπώδες σενάριο με παιδιάστικους έως γελοίους διαλόγους, συμβατική σκηνοθεσία, μοντάζ δοκιμασία νεύρων. Το έργο είναι στημένο έτσι ώστε να βλάπτει σοβαρά την υστεροφημία της Πιαφ ή - στην καλύτερη περίπτωση - να προκαλεί τον οίκτο του θεατή.

Reaction score
0
Υποτυπώδες σενάριο με παιδιάστικους έως γελοίους διαλόγους, συμβατική σκηνοθεσία, μοντάζ δοκιμασία νεύρων. Το έργο είναι στημένο έτσι ώστε να βλάπτει σοβαρά την υστεροφημία της Πιαφ ή - στην καλύτερη περίπτωση - να προκαλεί τον οίκτο του θεατή.
Πώς το είδα εγώ τώρα: Σενάριο το απέδιδε με μεγάλη ακρίβεια την εποχή και το μορφωτικό επίπεδο των ηρώων. Οι πιο "μορφωμένοι" απλά υποβίβαζαν το λόγο τους. Σκηνοθεσία-ξεφύλλισμα, όπου το "πριν" έδενε και αξιολογούσε το "μετά". Καμμία εκμετάλλευση των τραγουδιών της για περέλευση χρόνου. Δεν θέλει ούτε να βλάψει, ούτε να αγιοποιήσει την ηρωΐδα. Και, ναι, μπορεί να προκαλέσει τον οίκτο. Χωρίς να κατρακυλάει σε μελό καταστάσεις, με μια πρωταγωνίστρια η οποία, μάλλον, έπαιξε τον ρόλο της ζωής της, ήδη από τα 33 της. Συγκλονιστική.
Προσοχή: Δεν γράφω τα παραπάνω για στείρα αντιπαράθεση, και σέβομαι 100% την άποψη όλων.

Reaction score
3

Την είδα κι εγώ πριν λίγες μέρες.
Μου άρεσε σαν σύνολο η ταινία, αλλά περισσότερο θα ξεχωρίσω 2 σκηνές.
Όταν η Πιάφ (κοριτσάκι) τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας και στο τέλος, όταν τραγουδά το περίφημο "Je ne regrette rien".

Reaction score
3

Όταν η Πιάφ (κοριτσάκι) τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας και στο τέλος, όταν τραγουδά το περίφημο "Je ne regrette rien".

Reaction score
0

δεν είσαι ο μόνος.....συμφωνω απόλυτα μαζί σου.......την είδα χτες το βράδυ και απογοητεύτηκα......περίμενα πολύ περισσότερα απ' όλα αυτά που είχα ακούσει κατα καιρούς για την ταινία....αφού την είδα μπήκα στο ιντερνετ και διαβασα συνοπτικά την βιογραφία της......και διαπίστωσα ότι είχε τελίκά στην ζωή της και καλές στιγμές.....η ταινία όντως εμένα μου προκάλεσε μόνο οίκτο......

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ζωή σαν Τριαντάφυλλο - LA VIE EN ROSE (2007)

συμφωνω απόλυτα...!!!!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ζωή σαν Τριαντάφυλλο - LA VIE EN ROSE (2007)

συμφωνω απόλυτα με τις δύο σκηνές......αυτές άξιζαν......

Reaction score
164
Και εγώ περίμενα περισσότερα, πολύ περισσότερα απ' όσα είδα.
Με απογοήτευσαν κάποιες τρύπες, όπως πχ ο χαμός του παιδιού της, που ενώ της στοίχισε πολύ, αναφέρθηκε φευγαλέα, με ασαφή τρόπο και μάλιστα χωρίς να γίνει καμία άλλη αναφορά σε αυτό. Και τα συνεχή μπρος-πίσω μου φάνηκαν ότι έγιναν, απλά για να γίνουν, χωρίς να εξυπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
Δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου από την πρωταγωνίστρια. Θεωρώ πολύ εύκολο για έναν ηθοποιό που έχει τις βασικές ικανότητες, το να "ξεπατικώσει" μια σύγχρονη προσωπικότητα για την οποία υπάρχουν βίντεο ή ζει ακόμα. Το ίδιο ισχύει για την "Βασίλισσα" ή τον "Τελευταίο Βασιλιά της Σκωτίας". Άλλο το να μιμείσαι κάποιον και άλλο το να δίνεις σάρκα και οστά πχ στον Μ. Αλέξανδρο ή τον Χ. Κολόμβο, προσπαθώντας να χτίσεις μια προσωπικότητα εκ του μηδενός, που να είναι και πειστική και να δικαιολογεί τις πράξεις της.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv