Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μονο λεπτα?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αυτοί οι περίεργοι τύποι που ασχολούνται με προβολείς έχουν ανοίξει συζήτηση με θέμα "Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν προβολεα σε λιγα μονο λεπτα?". Όπως πάντα, εμείς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα. :happy_9:

Για να δούμε...Eσείς τι πιστεύετε?
Ας το ξεκινήσουμε για ολοκληρωμένα συστήματα γιατί το να κρίνεις μία μεμονωμένη συσκευή κρύβει περισσότερες παγίδες.

Συνήθως όταν πάμε σε κάποιο κατάστημα του χώρου για να ακούσουμε κάποια συγκεκριμένη συσκευή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άγνωστο σύστημα, σε χώρο που δεν γνωρίζουμε καλά κλπ. Μπορούμε στα πρώτα λεπτά να σχηματίσουμε άποψη για το πως παίζει το συγκεκριμένο μηχανάκι? Μετά από 3-4 ώρες? Θεωρώ πως όχι και αυτό γιατί, πολύ απλά, κρίνουμε ολόκληρο το σύστημα και δεν είμαστε σε θέση να απομονώσουμε την επίδραση της υπό εξέταση συσκευής.

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι κρίνουμε ολόκληρο το σύστημα (είτε σε κάποιο κατάστημα με τις συνθήκες που περιέγραψα είτε σε σπίτι φίλου που δεν πάμε συχνά είτε σε σπίτι γνωστού που πάμε πρώτη φορά) θεωρείτε πως μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη από τα πρώτα λεπτά της ακρόασης? Το πρώτο άκουσμα επηρεάζει - κι αν ναι, σε ποιό βαθμό - την τελική σας κρίση για το σύστημα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μονο λεπτα?

Πίσω στη σπηλιά σου!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Re: Απάντηση: Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μονο λεπτα?

Πίσω στη σπηλιά σου!

Οκ,παω!
Παντως δεν κρυβω πως θα με ενδιεφεραν πολυ οι απαντησεις στο ερωτημα.
Και πρωτα απο ολα ποια ειναι η γνωμη του κυριου που ξεκινησε το θεμα?

Reaction score
5
Αν γνωρίζουμε οτι οι συμθήκες του χώρου ειναι ιδανικές, έστω και με την πρώτη ματιά, γνωρίζουμε το κομμάτι που θα ακούσουμε τότε μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μονο

...ποια ειναι η γνωμη του κυριου που ξεκινησε το θεμα?
Δεν είναι ανάγκη να με βρίζεις΄ θα γράψω τη γνώμη μου! :happy_8:
Απλά είμαι κι εγώ περίεργος να δω μερικές γνώμες... :cool_4:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μ

Απλά είμαι κι εγώ περίεργος να δω μερικές γνώμες... :cool_4:

Και εγω!
Θελω μαλιστα να δω ποσο.."εμπειρος" ειναι ο ΚΚ:happy_4:

Reaction score
30
Μπορείς μεν, ΑΛΛΑ όχι ολοκληρωμένη (κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντα).

Εαν έχεις ακούσει π.χ. ένα μουσικό κομμάτι σε 30 διαφορετικά μηχανήματα, σαφώς θα έχεις άμεσα μια πρώτη άποψη, αλλά πολύ πιθανό να έιναι διφορετική απο την τελική σου (-άποψη που θα έχεις σχηματίσει μετά απο ώρες ακρόασης, με διαφορετικά είδη μουσικής και σε διφορετικούς χώρους-).

Reaction score
3.581
Εγώ αν δε δω με τι καλώδιο ρεύματος πάιζει ένα μηχάνημα, δυσκολεύομαι :smoking:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Σε γνωστο χωρο και με γνωστο δισκακι, ναι μπορεις.

Και φυσικα το ηχειο, θα εχει την μεγαλυτερη βαρυτητα για το αποτελεσμα.

Αλλα για πειτε μου, αν επειδη καποιος ειναι "μαγκας", βγαλει το Α συμπερασμα, και παει το ιδιο συστημα σε αλλο χωρο και ακουσει ενα Β συμπερασμα, τοτε τι γινεται?
"σκιζει" τα πτυχια του για το Α συμπερασμα που ειχε βγαλει??????

Reaction score
4
Απάντηση: Μπορει καποιος βγαλει αποψη για εναν ηχοσύστημα σε λιγα μονο λεπτα?

Άποψη μπορεί να βγάλει αμέσως αν ακούει κάτι γνωστό σε αυτόν.
Είναι απλό: Μου αρέσει - δεν μου αρέσει :happy_9:

Reaction score
5
Το πρόβλημα δεν είναι όταν έχεις λίγο χρόνο να ακούσεις ένα ηχοσύστημα αρκεί να προλάβεις να ακούσεις κάποια tracks που ξέρεις καλά και τα έχεις σαν αναφορά.

Τα προβλήματα αρχίζουν αν αξιολογήσεις ένα ηχοσύστημα με κλειστά μάτια...

Reaction score
1.772
αν δεν ακουσης τουλαχιστον 5-6 κομματια που να τα γνωριζης καλα δεν μπορης να βγαλης συμπερασμα.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Και πάλι... Όταν λέμε πως ακούμε ένα ηχείο, εννοούμε το σύστημα "καμπίνα - crossover - μεγάγωνα - εσωτερική ηχομόνωση κλπ "...

Reaction score
25.632
για το αν το συστημα ειναι κακο θα φανει γρηγορα
για το αν ειναι καλο θα παρει χρονο
για το αν οι συσκευες του συστηματος ειναι καλες η κακες μονο σε γνωστο χωρο/συστημα και με αρκετη υπομονη.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67