Βοηθεια με Projector

KON

Reaction score
0
Kαλησπερα σας και παλι..
Αυτη τη φορα γραφω για να ρωτησω πληροφοριες σχετικα με τους projectors. Tι στοιχεια προσεχουμε σε εναν προτζεκτορα?

Απ οτι φαινεται πλεον η μονη λυση για το χωρο που εβαλα το home cinema μου ειναι η αγορα ενος προτζεκτορα οποτε θα χρειαστω τη πολυτιμη βοηθεια σας.

Επειδη μπορει να με ρωτησετε τι ειμαι διατεθημενος να ξοδεψω σας λεω οτι δε γνωριζω απολυτως τιποτα απο τιμες και δε μπορω να ξερω.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια..

Reaction score
1
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας ζητάς να σου συμπυκνώσουμε όλη τη θεωρία, πρακτική και επιστήμη των βιντεοπροβολέων σε λίγες αράδες, ώστε να είσαι σε θέση να κρίνεις από μόνος σου.

Λυπάμαι αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Αν θέλεις να αποκτήσεις δικά σου κριτήρια, σεβαστόν, αλλά θα πρέπει να αφιερώσεις λίγους μήνες από τη ζωή σου διαβάζοντας.

Αν θέλεις να γλυτώσεις χρόνο, και πάλι σεβαστόν, αλλά θα χρειαστούμε κάτι περισσότερο από το "δεν ξέρω τίποτα".

Reaction score
63
Λοιπόν...ξεκινάμε απο την τεχνολογία του προβολέα, αν είναι δηλαδή lcd τεχνολογίας (και των συγγενών της) ή dlp. Στους dlp παρατηρείται το φαινόμενο του rainbow σε μια μερίδα ανθρώπων, δηλαδή σε γρήγορες ειδικά σκηνές να βλέπουν τον διαχωρισμό των χρωμάτων στα περιγράμματα των αντικειμένων, πράγμα ενοχλητικό για προβολή. Αν λοιπόν βλέπεις rainbow, οι lcd είναι μονόδρομος.... Άλλό που πρέπει να προσέξεις είναι η native ανάλυση του προβολέα δηλ. αν είναι 720p ή 1080p. Αυτό, γιατί, αν θές να παίξεις dvd κυρίως τα 720 είναι υπεραρκετά. Για HD φορμά, όπως Blu ray και HDDVD, αν και με 720p παίρνεις εξαιρετική εικόνα, με 1080 τα εκμεταλλεύεσαι στο full!!! Μετά βλέπεις το zoom του φακού, αν είναι αρκετό για να καλύψει τις ίντσες του πανιού σου συγκριτικά με την απόσταση τοποθέτησης. Ένας μέσος προβολέας έχει zomm 1.80:1. Τέλος βλέπεις ευκολίες, όπως lens shift, δηλαδή κάθετη ή/και οριζόντια μετατόπιση του φακού, είσοδοι (π.χ πόσες hdmi έχει), φωτεινότητα κλπ. Και αφού καταλήξεις σε όλα αυτά, βλέπεις και τιμές για το πού κυμαίνονται με τις απαιτήσεις που έχεις. Ένας καλός 720p ξεκινάει απο 1200€, ενώ ένας 1080p απο 2500 - 3000€

Reaction score
63
Τα πάραπάνω είναι για αρχή!!! Γιατί, αν αναλύσουμε διεξοδικά, δεν μας φτάνουν ούτε τόμοι της πάπυρος larousse!!!!

Reaction score
1
χωρις πλακα τωρα αν αφιερωσεις χρονο να διαβαζεις εδω τις συζητησεις, θα σου λυθουν πολλες αποριες, θα σου δημιουργηθουν αλλες, αλλα θα εισαι σε θεση να να καταλαβεις που περιπου θα πρεπει να κινηθεις, και που να καταληξεις!!! καλως ηρθες!!!:happy_4:

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Βοηθεια με Projector

Πραγματικα με πειραζει και με απογοητευει το γεγονος οτι τοσο αβιαστα καποιο νεο μελος ρωταει για πραγματα που εχουν ειπωθει και γραφτει απειρα σχετικα θεματα.Ειναι τοσο απλο να κανεις μια αναζητηση και μετα διαβαζοντας και μαθαινοντας θα μπορεσεις να κανεις και ουσιαστικες ερωτησεις η οποιες θα σε βοηθησουν ακομα περισσοτερο.Σε κανει να αναρωτιεσαι...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

Ο γραπτός λόγος μερικές φορές αποτυγχάνει να δείξει ποια είναι η διάθεση αυτού που γράφει. Γι' αυτό κι εγώ ελπίζω πως τα λεγόμενά σου δεν έχουν το νόημα "βαριέμαι ν'ασχοληθώ, πείτε μου να τελειώνουμε".
Το home-cinema δεν είναι ένα απλό καταναλωτικό αγαθό που να απαιτεί μόνο κάποιο χρηματικό αντίτιμο για να αποκτηθεί -όχι ότι δε χρειάζεται και αυτό.
Πάνω από όλα όμως, θέλει μεράκι, κόπο, χρόνο και μερικές απογοητεύσεις στην πορεία. Κάποιες φορές όμως, το ταξίδι είναι εξίσου ενδιαφέρον με τον προορισμό...
Αν έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς, μάθε μερικά πράγματα και έλα στην παρέα μας με πιο συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα είναι χαρά μας να σε βοηθήσουμε με όσες γνώσεις έχει ο καθένας, περισσότερες ή λιγότερες. Αν όχι, άστο καλύτερα, δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα να πάρεις τηλεόραση...

KON

Reaction score
0
Kατ αρχην να ευχαριστησω το Δημητρη ο οποιος προσπαθησε να μου εξηγησει λιγα πραγματα. Σε δευτερη φαση θελω να συμφωνησω με μια κουβεντα που γραφτηκε και με την οποια ειμαι συμφωνος 105%, "Ο γραπτός λόγος μερικές φορές αποτυγχάνει να δείξει ποια είναι η διάθεση αυτού που γράφει."

Εχω διαθεση και ορεξη να μαθω και μαλιστα ειναι ακορεστη.Ο λογος που ζητησα να μαθω μερικα βασικα πραγματα για τους προτζεκτορες ειναι επειδη ξεφυλισα σελιδες και διαβασα θεματα στο φορουμ τα οποια με μπερδεψαν πολυ γιατι δε γνωριζα τα βασικα πραγματα. Γι αυτο ηθελα να με κατατοπισει καποιος ετσι ωστε να καταφερω να ξεχωρισω μερικα πραγματα στο μυαλο μου.

Επισης zoglair ειπες " Αν θέλεις να αποκτήσεις δικά σου κριτήρια, σεβαστόν, αλλά θα πρέπει να αφιερώσεις λίγους μήνες από τη ζωή σου διαβάζοντας. "

Δε θελω να αποκτησω ακομα δικα μου κριτηρια.Πρωτα θελω να μαθω καποια βασικα πραγματα απο εσας που ηδη γνωριζετε. Οσον αφορα τη διαρκεια του διαβασματος -λιγοι μηνες οπως ειπες- νομιζω οτι υπερεβαλες. Διαβαζω απο 9 χρονων μουσικη και εργαζομαι πανω στη μουσικη, οποτε εχω ενα ετοιμο στρωμενο πεδιο γνωριζοντας να ξεχωριζω και να φτιαχνω τον ηχο που θελω. Οποτε μου χρειαζεται ενα ξεκαθαρισμα στο θεμα της εικονας. Τιποτα παραπανω.

Ευχαριστω για το χρονο σας. Καλως σας βρηκα.

NIX

Reaction score
0

Πρωτον,καλως ηλθες
Δευτερων,δεν αντιλαμβανομαι το συσχετισμο υπαρκτων μουσικων γνωσεων και εξαιτιας αυτου ταχειας εκμαθησης των της εικονας.
Τριτων,δεν ξερω πως αντιλαμβανεσαι οτι ειναι η κατασταση ως προς την παραγομενη προβαλομενη ηλεκτρονικη εικονα ενος βιντεοπροβολεα αλλα δεν ειναι καθολου απλα τα πραγματα για να μπορεσει να γινει μια συμπυκνωση σε 1-2 post.

Δυο ειναι οι δρομοι που μπορεις να ακολουθησεις:

α)Αν θελεις απλως να δεις μεγαλη εικονα παρε ενα οικονομικο βιντεοπροβολεα απο αυτους που ειναι στις προτιμησεις των μελων το τελευταιο διαστημα (Sony AW15,Epson 700) και τελειωσες.Με λιγα χρηματα θα εχεις μια αξιοπρεπεστατη εικονα.

β)Αν σε ενδιαφερει πραγματικα να ασχοληθεις με τους βιντεοπροβολεις δυστυχως δεν υπαρχει ευκολος δρομος.
Πρωτον πρεπει να οπλιστεις με ορεξη και υπομονη και να διαβασεις πολλα παλαιοτερα θεματα που εχουν γραφτει.
Δευτερων πρεπει να παρακολουθεις τα τρεχοντα θεματα.Στην αρχη ισως δεν καταλαβαινεις πολλα πραγματα αλλα σιγα-σιγα θα αρχισεις να μπαινεις στο νοημα.

Οσο πιο πολλα μαθαινεις και αρχισεις να καταλαβαινεις τοσο πιο πολυ θα σου αρεσει η ενασχοληση με αυτο το χομπι.
Βεβαιως το παραπανω ισχυει εφοσον θελεις και προκειται να ασχοληθεις με την βιντεοπροβολη.Σε αλλη περιπτωση ακολουθεις το "α" που εγραψα παραπανω και "καθαρισες"

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλως ηρθες και απο εμενα
Νομιζω πως ενα καλο σημειο για να ξεκινησεις ειναι μεσω του ευρετηριου της κατηγοριας το οποιο με τοσο κοπο ετοιμασε ο zoglair:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34402

Εκει δες τα θεματα που σε ενδιαφερουν περισσοτερο και μετα ρωτα αφοβα:cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Βοηθεια με Projector

Καλως ηρθες και απο εμενα
Νομιζω πως ενα καλο σημειο για να ξεκινησεις ειναι μεσω του ευρετηριου της κατηγοριας το οποιο με τοσο κοπο ετοιμασε ο zoglair:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34402
Εκει δες τα θεματα που σε ενδιαφερουν περισσοτερο και μετα ρωτα αφοβα:cool_4:
Ανδρέα, απ'το στόμα μου το πήρες! :cool_4:
Κάτι άλλο που θα συνιστούσα στον καινούριο μας φίλο, θα ήταν να εμβαθύνει στις διαφορές μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών των προβολέων (DLP, DILA/LCOS, LCD). Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθεμιάς. Εϊναι ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας τόσο για την ποιότητα της εικόνας, όσο και για τη δυνατότητα τοποθέτησης στο χώρο.
Και μια που ανέφερα το θέμα του χώρου, θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε κάποιες πληροφορίες για το χώρο που θα φτιάξει το home-cinema του: διαστάσεις, τοποθέτηση στο διαμήκη ή εγκάρσιο άξονα, αν είναι εξειδικευμένο ή κοινόχρηστος χώρος (πχ σαλόνι), αν θα υπάρχει φως στο περιβάλλον, το χρώμα των τοίχων κλπ.
Σε ένα HC o προβολέας είναι ένας μόνο από τους κρίκους της αλυσίδας. Ο χώρος και η οθόνη είναι εξίσου σημαντικά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid