Τι ειδαμε στην παρουσιαση της 42αρας Amoi Elite

Reaction score
0
NLS said:
η 42 έχει από τα καλύτερα τηλεοπτικά σε LCD που έχω δει
μου έκανε εντύπωση

δεν θα πω αν είναι το καλύτερο

επίσης ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να είναι καλύτερο από μια καλή plasma, γιατί πολύ απλά τα "επιπλέον" της AMOI στο τηλεοπτικό δεν έχουν νόημα, οπότε τα καλά του plasmaτος (πως με βλέπεις; χεχε) μετράνε θετικά φυσικά

το θέμα ήταν άλλο... ότι θεωρώ σε σήμα 1920x1080, ΑΠΙΘΑΝΟ μια 1920x1080 με καλό panel LCD να είναι... χειρότερη από μια plasma με Χ ανάλυση (συνήθως δεν λένε καν πόσο είναι... πχ. 840x480 ή κάτι αστείες τετράγωνες αναλύσεις με μακρόστενα pixel πχ. 1024x1024)

αυτό ήταν το θέμα
Συμφωνω απολυτως. Αμα το υλικο ειναι SD, η plasma προφανως θα δειχνει καλυτερα λογω πολυ καλου contrast. Αλλα σε HD, και ειδικα 1080p, η πλασμα με αναλυση 854χ480 σου κοβει τα 3/4 της ποιοτητας του σηματος...ειναι δυνατον να δειχνει καλυτερα? ΕΙΝΑΙ, αμα βλεπεις απο αποσταση που δε μπορεις να δεις τη λεπτομερεια, και εισαι συνηθισμενος στο καλο contrast της plasma, εκει δεκτο το οτι δεν εντυπωσιασε το φιλο μας. Αλλα σε ιδανικες συνθηκες θα απολαυσεις τη λεπτομερεια στην Amoi...

Παντως σε οσες LCD-TV εχω δει η αποδοση στο τηλεοπτικο σημα ειναι πολυ χαλια, μονο σε κατι philips λογω pixelplus2 σωνεται η κατασταση. Εδω στις photo που βλεπω δεν παρατηρω πιξελιασμα και φαινονται αρκετα καλες, αλλα επειδη αμα δεν δεις και κινηση δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα, παρακαλω οσους ηταν στην παρουσιαση να γραψουν 2 λογια για το ποσο καλο ηταν....καλυτερο και απο τις ακριβες philips?

NLS

Reaction score
1
αχ μην ανοίξουμε θέμα περί PP2 :)

οκ βελτιώνει το SD υλικό, αλλά κάνει... downgrade το HD
ευχαριστώ δεν θα πάρω

Reaction score
0
NLS said:
αχ μην ανοίξουμε θέμα περί PP2 :)

οκ βελτιώνει το SD υλικό, αλλά κάνει... downgrade το HD
ευχαριστώ δεν θα πάρω
Δεν ανοιγουμε θεμα περι αυτου....η ερωτηση ηταν συγκεκριμενη,
"Η εντυπωση που σας δημιουργηθηκε στο τηλεοπτικο σημα ηταν καλυτερη ή χειροτερη απο PP2?"

Το αν αξιζει συνολικα το PP2 και το τι κανει στο HD δεν με ενδιαφερει, ετσι και αλλιως η Philips ειναι εκτος των πιθανων αγορων μου για πολλους αλλους λογους (τιμη, 1080i κλπ), απλα προσπαθω εχωντας σαν σταθερο μετρο συγκρισης το PP2, να καταλαβω σε τι επιπεδο ηταν το τηλεοπτικο σημα της Amoi.

NLS

Reaction score
1
δυστυχώς αν δεν μπουν δίπλα δίπλα, σύγκριση δεν μπορεί να υπάρχει

το πιθανότερο είναι ότι κάθε "hi-tech" κύκλωμα βελτίωσης εικόνας, θα κάνει καλό σε SD σήμα, άρα θα είναι μάλλον καλύτερο από την AMOI η οποία τα μόνα που έχει είναι ένα κύκλωμα που υποτιθέμενα βελτιώνει το χρώμα του δέρματος καθώς και DCTi/DLTi

είναι θέμα balancing προτεραιοτήτων

Reaction score
0
..το όχι καλό μαύρο είναι ένα χαρακτηριστικό των LCD (τουλάχιστον μέχρι να βγούνε και TV με την νέα τεχνολογία LED backlight που βγήκε φέτος σε 1-2 monitor) - τουλάχιστον το 1000:1 που λέει η AMOI (και όχι τα τρελά ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ 3000:1, 4000:1 που διαβάζουμε σε άλλους), είναι ικανοποιητικό, καλύτερο από το παλιό 800:1 των πρώτων Advent
Aυτό παιδιά που λέει ο φίλος ισχύει στα σίγουρα? Πχ η samsung r71 που αναφέρει ότι έχει contrast 5000:1 είναι κοροιδία? Κάποιο λινκ έχετε σας παρακαλώ?

Ευχαριστώ:)

NLS

Reaction score
1
5000:1; χαχαχα καλό

ας απαντήσει κάποιος σχετικότερος (αν και είναι off topic)

Reaction score
0
5000:1; χαχαχα καλό

ας απαντήσει κάποιος σχετικότερος (αν και είναι off topic)
Ας απαντήσει κάποιος ρε παιδιά γιατί είμαι ανάμεσα στην amoi και σε αυτήν την samsung...

Reaction score
164
Νικόλα, τα νούμερα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να πεις ψέματα.
Και το να αγοράζεις μόνο βασιζόμενος στα νούμερα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να πιαστείς κορόιδο.
Πιστεύεις ότι αυτά τα δύο δεν τα λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα τμήματα marketing στις ανακοινώσεις τους;
Εμπιστέψου τα μάτια σου και την άποψη ατόμων που έχεις εμπιστοσύνη. Όχι τα φυλάδια των εταιρειών :)

Reaction score
298
Δεν υπάρχει κοντράστ 5000:1 σε LCD. Και δεν καταλαβαίνω πώς συγκρίνεις μία τηλεόραση με μία άλλη διπλάσιας ανάλυσης.

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Δεν εχω κρυψει πως εαν επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε μια τηλεοραση LCD και μια Plasma , θα ψηφιζα σαφεστατα υπερ της δευτερης.Υποθετω πως αυτο φαινεται και απο τις αναλογες προτιμησεις μου στους βιντεοπροβολεις. :wink:

Ομως προχθες παρουσιασαμε-ξερω πως ειναι κουραστικο αλλα τα καλα πρεπει να λεγονται - απο τους πολυ πρωτους στον κοσμο ενα νεο μοντελο LCD της γνωστης μας πλεον Amoi.
Οι οποιες κρισεις μου λοιπον θα ειναι με αντιστοιχα μοντελα τηλεορασεων.

Την τηλεοραση παρελαβα , χαρη στις ενεργειες του Νασου , μια ημερα πριν απο την παρουσιαση.Ξερετε πως σε κατι τετοια δεν κρατιεμαι και εφαγα καποιες ωριτσες "παιζοντας" μαζι της πριν αυτη ρυθμιστει απο τον Βαγγελη.
Ετσι , "με το ματι" οπως λενε , εκανα καποιες ψιλορυθμισεις στα γρηγορα και αρχισα να αλλαζω τα φορμα για να σχηματισω τις εντυπωσεις που θα εγραφα σε εσας αργοτερα.
Τωρα ισως ευλογησω τα γενια μου λιγο αλλα-λογω δουλειας και των πολλων ειδων εικονας που εχω δει ολα αυτα τα χρονια-εχω αποκτησει με τον καιρο μια αμεση αντιληψη για το ποσο καλα η οχι αποδιδει ενα προβολικο μεσο.Στα υπολοιπα μπορειτε να με αποκαλεσετε ασχετο , δεν με νοιαζει , αλλα αυτη την αντιληψη την εχω.
Μετα απο τοσες θεασεις με την 37αρα , το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ποσο καλυτερη ειναι η 42αρα.
Ειδα κλιπακια απο αυτα που ειχα δει με την οκα με την 37 Advent , ειδα τηλεοπτικο σημα , ειδα γνωστες σκηνες απο DVD.
Ε, τι να κανουμε κυριοι , η τεχνολογια προχωραει και η 42 Elite ειναι καλυτερη απο την 37αρα , παει και τελειωσε :wink:
Και σε 6 μηνες μπορει να βγει ενα αλλο μοντελο το οποιο θα ειναι πολυ καλυτερο απο το προχθεσινο.
Που ειναι καλυτερη?
Οι προηγουμενοι με καλυψαν στα της κινησης και των χρωματων αλλα θα ηθελα να επισημανω αλλη μια παραμετρο.
Αυτη του βαθους.
Μιλαμε για το βαθος!
Στις σκηνες απο το Tomb Raider νομιζα πως φορουσα αυτα τα 3D γυαλια καθως η εικονα ειχε πεταχτει εξω απο την οθονη δημιουργωντας μια αψογη ψευδαισθηση τριων διαστασεων.
Στο τηλεοπτικο σημα ειναι κλασεις ανωτερη απο τον προκαταχο της πραγμα που θα βοηθησει τα καταστηματα-ψυγειαδικα να την πλασαρουν out of the box.
Στην αντιθεση ενα κλικ καλυτερη και εχω την εντυπωση πως δεν ειναι τοσο φωτεινη οσο η μικρη της αδερφη-πραγμα που αποτελει πλεονεκτημα στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Στα κατα η εξωτερικη εμφανιση(εντελως υποκειμενικη) , η απουσια card reader και διπλου tuner(προσωπικα χεστηκα) και η εμφανεστερη -στα δικα μου ματια-του φαινομενου VB(παρατηρησα ομως πως κανεις αλλος δεν το παρατηρησε οποτε... :wink:).

Ηθικον διδαγμα
Η 42αρα της Amoi ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση ανεξαρτητου τιμης με τις οποιες ασθενειες της τεχνολογιας που υποστηριζει.
Στα χρηματα που βγαινει-και ειδικα αυτα του power buy- δεν ρωτας , ουτε μενεις σε λεπτομερειες.
Την αγοραζεις και εισαι σιγουρος πως εκανες την αγορα της χρονιας!
Αληθεια , εχετε δει το επομενο οικονομικα μοντελο αλλης εταιρειας σε αυτη την αναλυση και με μιαμισυ φορα τα χρηματα της?
Τοτε ειναι που θα τρεξετε... :lol:
Είμαι νέος στον χώρο, αλλά ενδιαφέρομαι για την 42αρα Amoi Elite.
Υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή της και πιθανό power buy?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
akarakas said:
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Δεν εχω κρυψει πως εαν επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε μια τηλεοραση LCD και μια Plasma , θα ψηφιζα σαφεστατα υπερ της δευτερης.Υποθετω πως αυτο φαινεται και απο τις αναλογες προτιμησεις μου στους βιντεοπροβολεις. :wink:

Ομως προχθες παρουσιασαμε-ξερω πως ειναι κουραστικο αλλα τα καλα πρεπει να λεγονται - απο τους πολυ πρωτους στον κοσμο ενα νεο μοντελο LCD της γνωστης μας πλεον Amoi.
Οι οποιες κρισεις μου λοιπον θα ειναι με αντιστοιχα μοντελα τηλεορασεων.

Την τηλεοραση παρελαβα , χαρη στις ενεργειες του Νασου , μια ημερα πριν απο την παρουσιαση.Ξερετε πως σε κατι τετοια δεν κρατιεμαι και εφαγα καποιες ωριτσες "παιζοντας" μαζι της πριν αυτη ρυθμιστει απο τον Βαγγελη.
Ετσι , "με το ματι" οπως λενε , εκανα καποιες ψιλορυθμισεις στα γρηγορα και αρχισα να αλλαζω τα φορμα για να σχηματισω τις εντυπωσεις που θα εγραφα σε εσας αργοτερα.
Τωρα ισως ευλογησω τα γενια μου λιγο αλλα-λογω δουλειας και των πολλων ειδων εικονας που εχω δει ολα αυτα τα χρονια-εχω αποκτησει με τον καιρο μια αμεση αντιληψη για το ποσο καλα η οχι αποδιδει ενα προβολικο μεσο.Στα υπολοιπα μπορειτε να με αποκαλεσετε ασχετο , δεν με νοιαζει , αλλα αυτη την αντιληψη την εχω.
Μετα απο τοσες θεασεις με την 37αρα , το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ποσο καλυτερη ειναι η 42αρα.
Ειδα κλιπακια απο αυτα που ειχα δει με την οκα με την 37 Advent , ειδα τηλεοπτικο σημα , ειδα γνωστες σκηνες απο DVD.
Ε, τι να κανουμε κυριοι , η τεχνολογια προχωραει και η 42 Elite ειναι καλυτερη απο την 37αρα , παει και τελειωσε :wink:
Και σε 6 μηνες μπορει να βγει ενα αλλο μοντελο το οποιο θα ειναι πολυ καλυτερο απο το προχθεσινο.
Που ειναι καλυτερη?
Οι προηγουμενοι με καλυψαν στα της κινησης και των χρωματων αλλα θα ηθελα να επισημανω αλλη μια παραμετρο.
Αυτη του βαθους.
Μιλαμε για το βαθος!
Στις σκηνες απο το Tomb Raider νομιζα πως φορουσα αυτα τα 3D γυαλια καθως η εικονα ειχε πεταχτει εξω απο την οθονη δημιουργωντας μια αψογη ψευδαισθηση τριων διαστασεων.
Στο τηλεοπτικο σημα ειναι κλασεις ανωτερη απο τον προκαταχο της πραγμα που θα βοηθησει τα καταστηματα-ψυγειαδικα να την πλασαρουν out of the box.
Στην αντιθεση ενα κλικ καλυτερη και εχω την εντυπωση πως δεν ειναι τοσο φωτεινη οσο η μικρη της αδερφη-πραγμα που αποτελει πλεονεκτημα στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Στα κατα η εξωτερικη εμφανιση(εντελως υποκειμενικη) , η απουσια card reader και διπλου tuner(προσωπικα χεστηκα) και η εμφανεστερη -στα δικα μου ματια-του φαινομενου VB(παρατηρησα ομως πως κανεις αλλος δεν το παρατηρησε οποτε... :wink:).

Ηθικον διδαγμα
Η 42αρα της Amoi ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση ανεξαρτητου τιμης με τις οποιες ασθενειες της τεχνολογιας που υποστηριζει.
Στα χρηματα που βγαινει-και ειδικα αυτα του power buy- δεν ρωτας , ουτε μενεις σε λεπτομερειες.
Την αγοραζεις και εισαι σιγουρος πως εκανες την αγορα της χρονιας!
Αληθεια , εχετε δει το επομενο οικονομικα μοντελο αλλης εταιρειας σε αυτη την αναλυση και με μιαμισυ φορα τα χρηματα της?
Τοτε ειναι που θα τρεξετε... :lol:
Είμαι νέος στον χώρο, αλλά ενδιαφέρομαι για την 42αρα Amoi Elite.
Υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή της και πιθανό power buy?
Έχεις pm

JD

Reaction score
0
Στο http://cchrisc.cc.funpic.de/Pics/Amoi_LCD_paragon/ εχει φωτογραφιες απο δοκιμη αυτης της τηλεορασης.
Ηθελα να ρωτησω τα ατομα που ηταν στην παρουσιαση ή εχουν συνδεμενη την 37αρα με HTPC αν εχουν παρατηρησει προβληματα στην εικονα οπως φαινεται στις φωτος DSC05804 DSC05797 κ DSC05811 (Κατι σαν κυματισμος που εχω δει κ σε CRT monitors οταν εχουν προβλημα με τη συχνοτητα λειτουργιας-αναλυση).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Tην 42άρα δεν την είδαμε ακόμα με HTPC.

Εγώ στην 37άρα δεν έχω δει πρόβλημα όταν την συνδέω στα 1920Χ1080 με ati κάρτα γραφικών... η εικόνα είναι τέλεια...

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Tην 42άρα δεν την είδαμε ακόμα με HTPC.

Εγώ στην 37άρα δεν έχω δει πρόβλημα όταν την συνδέω στα 1920Χ1080 με ati κάρτα γραφικών... η εικόνα είναι τέλεια...
Αν και με ενδιέφερε η ΑΜΟΙ 42', τελικά λόγω χώρου συμβιβάστηκα με την ΑΜΟΙ 37' (PRACTIKER 1999€ 24 άτοκες)
Χρήστο επειδή παράλληλα λέω να στήσω ένα HTPC, μπορείς να μου στείλεις τι configuration έχεις εσύ.
Την κάρτα γραφικών υποθέτω την συνδέεις στην αντίστοιχη PC DVI της ΑΜΟΙ, αλλά έχω δεί κάποιες κάρτες γραφικών να βγάζουν έξοδο HDMI (Gecube X1600 HDMI). Είναι καλλίτερα να την συνδέσεις στην HDMI πόρτα της ΑΜΟΙ?
Πιστεύετε ότι αξίζει να πάρει κανείς τώρα ένα καλό DVD player (e.g. Kiss DP 600) η να περιμένει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα HDDV / Blue Ray?

Reaction score
1
Ti paizei me tis times pou yparxoun sto technixx?? O filos akarakas anaferei oti pire tin AMOI 37 1999E. H timi pou dinetai apo to technixx einai poly xamiloteri. Yparxei genika provlima me tin aksiopistia tou? An kserei kaneis....
By the way, ti isxuei gia to powerbuy tis 42aras?

Os neo melos, exo na po oti to forum einai POLY kalo!

Akyro, tora eida thn hmerominia tou post!!!

Reaction score
19
Παιδιά, έστω και λίγο αργά... να ρωτήσω κάτι; Βλέπω που λέτε για το πόσο φοβερό είναι το tuner της αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντρέα:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Οι συνδεσεις που "παιξαμε" αποψε ηταν οι ακολουθες:

1.Συνδεση απο καλωδιο Composite μεσω Video της Philips για απλο τηλεοπτικο σημα.
Μήπως δεν κοιτάγατε το δικό της;;; :shock:

Την εν λόγω Amoiτσα πάντως την έφερε το markt στην ίδια τιμή του powerbuy, νομίζω και λίγο χαμηλότερα!

Reaction score
19
Πήγα και την είδα σήμερα. Το tuner της τελικά είναι εξωπραγματικά καλό. Και τη μούρη σου να κολλήσεις πάνω πάλι ικανοποιητικό είναι για lcd :mrgreen:
Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι αλλάζει κανάλια σχεδόν ακαριαία, τη στιγμή που ΟΛΕΣ οι άλλες που έχω δει είναι από αργές έως εκνευριστικά αργές.

Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου όμως και δεν ξέρω και αν επιδέχεται ρυθμίσεων είναι ότι "μπλεδίζει" αρκετά το μαύρο της και μάλιστα από μικρή γωνία. Σε εντελώς μαύρο φόντο, αν την δείτε από γωνία 30-45 μοιρών φένεται από κάτω-προς τα πάνω να ξεκινά μπλε (οκ πολύ σκούρο, μη φανταστείτε κάτι που να βγάζει μάτι) και να μαυρίζει στη συνέχεια.

Το παρατηρήσατε αυτό στις δοκιμές σας; Δύσκολο το βλέπω να είναι θέμα ρυθμίσεων.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Υπάρχει περίπτωση να φταίει το συγκεκριμένο έκθεμα ή ο φωτισμός..

Δεν είδαμε κάτι τέτοιο στις δοκιμές μας...

Με το νέο firmware που έφτιαξε η ΑΜΟΙ (που έχουν και οι 37άρες τώρα...) η εικόνα από το τηλεοπτικό σήμα απογειώθηκε!!!!

Reaction score
0
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ .
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΜΙΑ 20ΕΩΣ 22ΙΝΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ

Reaction score
0
ξερουμε σε τι τιμη παιζει η ΑΜΟΙ?ΡΙΡ εχει νομιζω ε???(ε ρε κολημα ο ανθρωπος με το ΡΙΡ :) ).

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531