Τι ειδαμε στην παρουσιαση της 42αρας Amoi Elite

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν εχω κρυψει πως εαν επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε μια τηλεοραση LCD και μια Plasma , θα ψηφιζα σαφεστατα υπερ της δευτερης.Υποθετω πως αυτο φαινεται και απο τις αναλογες προτιμησεις μου στους βιντεοπροβολεις. :wink:

Ομως προχθες παρουσιασαμε-ξερω πως ειναι κουραστικο αλλα τα καλα πρεπει να λεγονται - απο τους πολυ πρωτους στον κοσμο ενα νεο μοντελο LCD της γνωστης μας πλεον Amoi.
Οι οποιες κρισεις μου λοιπον θα ειναι με αντιστοιχα μοντελα τηλεορασεων.

Την τηλεοραση παρελαβα , χαρη στις ενεργειες του Νασου , μια ημερα πριν απο την παρουσιαση.Ξερετε πως σε κατι τετοια δεν κρατιεμαι και εφαγα καποιες ωριτσες "παιζοντας" μαζι της πριν αυτη ρυθμιστει απο τον Βαγγελη.
Ετσι , "με το ματι" οπως λενε , εκανα καποιες ψιλορυθμισεις στα γρηγορα και αρχισα να αλλαζω τα φορμα για να σχηματισω τις εντυπωσεις που θα εγραφα σε εσας αργοτερα.
Τωρα ισως ευλογησω τα γενια μου λιγο αλλα-λογω δουλειας και των πολλων ειδων εικονας που εχω δει ολα αυτα τα χρονια-εχω αποκτησει με τον καιρο μια αμεση αντιληψη για το ποσο καλα η οχι αποδιδει ενα προβολικο μεσο.Στα υπολοιπα μπορειτε να με αποκαλεσετε ασχετο , δεν με νοιαζει , αλλα αυτη την αντιληψη την εχω.
Μετα απο τοσες θεασεις με την 37αρα , το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ποσο καλυτερη ειναι η 42αρα.
Ειδα κλιπακια απο αυτα που ειχα δει με την οκα με την 37 Advent , ειδα τηλεοπτικο σημα , ειδα γνωστες σκηνες απο DVD.
Ε, τι να κανουμε κυριοι , η τεχνολογια προχωραει και η 42 Elite ειναι καλυτερη απο την 37αρα , παει και τελειωσε :wink:
Και σε 6 μηνες μπορει να βγει ενα αλλο μοντελο το οποιο θα ειναι πολυ καλυτερο απο το προχθεσινο.
Που ειναι καλυτερη?
Οι προηγουμενοι με καλυψαν στα της κινησης και των χρωματων αλλα θα ηθελα να επισημανω αλλη μια παραμετρο.
Αυτη του βαθους.
Μιλαμε για το βαθος!
Στις σκηνες απο το Tomb Raider νομιζα πως φορουσα αυτα τα 3D γυαλια καθως η εικονα ειχε πεταχτει εξω απο την οθονη δημιουργωντας μια αψογη ψευδαισθηση τριων διαστασεων.
Στο τηλεοπτικο σημα ειναι κλασεις ανωτερη απο τον προκαταχο της πραγμα που θα βοηθησει τα καταστηματα-ψυγειαδικα να την πλασαρουν out of the box.
Στην αντιθεση ενα κλικ καλυτερη και εχω την εντυπωση πως δεν ειναι τοσο φωτεινη οσο η μικρη της αδερφη-πραγμα που αποτελει πλεονεκτημα στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Στα κατα η εξωτερικη εμφανιση(εντελως υποκειμενικη) , η απουσια card reader και διπλου tuner(προσωπικα χεστηκα) και η εμφανεστερη -στα δικα μου ματια-του φαινομενου VB(παρατηρησα ομως πως κανεις αλλος δεν το παρατηρησε οποτε... :wink:).

Ηθικον διδαγμα
Η 42αρα της Amoi ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση ανεξαρτητου τιμης με τις οποιες ασθενειες της τεχνολογιας που υποστηριζει.
Στα χρηματα που βγαινει-και ειδικα αυτα του power buy- δεν ρωτας , ουτε μενεις σε λεπτομερειες.
Την αγοραζεις και εισαι σιγουρος πως εκανες την αγορα της χρονιας!
Αληθεια , εχετε δει το επομενο οικονομικα μοντελο αλλης εταιρειας σε αυτη την αναλυση και με μιαμισυ φορα τα χρηματα της?
Τοτε ειναι που θα τρεξετε... :lol:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Φαίνεται πως μόνο εγώ δεν έγραψα τις εντυπώσεις μου από τη βραδιά, την εκδήλωση και βέβαια την AMOI...

Είναι σχετικά βολικό αυτό βέβαια γιατί αυτά που θα ήθελα να γράψω έχουν ήδη γραφτεί από τους προηγούμενους. :D

Σίγουρα δεν είμαι ο αρμόδιος να κρίνω την τηλεόραση με αντικειμενικά κριτήρια καθώς η εμπειρία μου στο συγκεκριμένο τομέα είναι αρκετά μειωμένη, και από την άλλη πάντα μου αρέσει να έχω δίπλα και ένα σημείο αναφοράς βάσει του οποίου θα κρίνω τις διαφορές (τι να κάνω βρε παιδιά, είμαι περισσότερο ακουστικός παρά οπτικός τύπος)...

Ομως, ab initio (παρακολουθεί ο κούκουρας) φάνηκε πως η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει να μας δείξει όμορφα πράγματα. Ειδικά η φράση του Ανδρέα "αυτή είναι η χειρότερη εικόνα που θα μας δείξει αυτή η τηλεόραση" (αναφερόμενος σε τηλεοπτικό σήμα από άλλο δέκτη και με κακή σύνδεση) ήταν αληθινή πέρα για πέρα.

Το κακό με αυτές τις συσκευές είναι ένα. Δεν μπορείς να επιστρέψεις σε θέαση νορμάλ σήματος αφού έχεις απολαύσει HD. :(

Κάτι σαν ένα καλογραμμένο SACD. :lol:

Reaction score
47
Καλησπέρα και από μένα
Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους όσους μόχθησαν για να γίνει αυτή η παρουσίαση
Η άποψη μου:
1. Δεν περίμενα να παίζει τόσο καλά το σήμα από composite
2. Οντως όταν της έδινες σήμα 1080p ήταν καταπληκτική.
3. Το μαύρο δεν ήταν το τελειότερο που υπάρχει, αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας ( τι θα βγάλουν μετα οι άνθρωποι??)
4. Ομορφο design
5. Αρκετά καλός ήχος.
6. Και το κυριότερο σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αυτη τη στιγμή Tv που να έχει τόσα υπέρ και τέτοια εικόνα
ευχαρίστως θα την αγόραζα αλλά............
ελλειψη χρημάτων στάση εμπορίου :p :p :p

Reaction score
3
Μια και τα παραπάνω με έχουν καλύψει και φυσικά την είδα κι εγώ (δεν έχω δει την 37άρα), θα πω μόνο δύο λόγια: ΑΡΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ.
Και υπόψη, ότι είμαι υπέρ των προβολέων. Αλλά η έλλειψη μειονεκτημάτων σε συνδυασμό με την απίστευτη εικόνα (ανεξάρτητα από πηγή σήματος) την κατατάσσουν στην κορυφή. Ένα μοντέλο που δύσκολα άλλες εταιρείες θα το ξεπεράσουν, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την πολύ καλή τιμή της.
Και βέβαια η κατ' οίκον !! αναβάθμιση από την εταιρεία, είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Τέλος, το μαύρο της δεν μπορεί να της χαλάσει την συνολική εικόνα, γιατί απλά είναι LCD. Ε, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!!!!!

Reaction score
0
Με τη σειρά μου και εγώ λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσους μόχθησαν για την παρουσίαση
αλλά και την Ηχοέκφραση για την φιλοξενία.

Μετά από όλη την συζήτηση και την φιλολογία για την 37άρα (ιδίως από τους ευτυχείς κατόχους... :D)
η 42άρα στάθηκε στο ύψος της και απέδωσε τα αναμενόμενα.
Νομίζω ότι σε συνάρτηση ποιότητας και κόστους είναι η κορυφαία επιλογή που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε χρήστης
από τον πιο ερασιτέχνη μέχρι και τον απαιτητικό χομπίστα.

Η ερώτηση που βασανίζει όλους μας είναι ..."πως γυρίζει κάποιος πίσω,..... αν έχει δει με τα ματάκια του 1080..." :shock:

Αναμένω τις λεπτομέρειες του power-buy (εγγυήσεις κτλ) για να προχωρήσω στην συμμετοχή μου .... 8)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Eπειδή από αύριο 1 Αυγούστου θα λείπω για διακοπές και δεν γνωρίζω αν θα έχω πρόσβαση σε Internet για την τιμή της ΑΜΟΙ μπορείτε να στέλνετε pm στον ΑΝΔΡΕΑ Κ. και στον Νίκο Τσαρουχά.

Reaction score
0
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Δεν εχω κρυψει πως εαν επρεπε να επιλεξω αναμεσα σε μια τηλεοραση LCD και μια Plasma , θα ψηφιζα σαφεστατα υπερ της δευτερης.Υποθετω πως αυτο φαινεται και απο τις αναλογες προτιμησεις μου στους βιντεοπροβολεις. :wink:

Που ειναι καλυτερη?
Οι προηγουμενοι με καλυψαν στα της κινησης και των χρωματων αλλα θα ηθελα να επισημανω αλλη μια παραμετρο.
Αυτη του βαθους.
Μιλαμε για το βαθος!
Στις σκηνες απο το Tomb Raider νομιζα πως φορουσα αυτα τα 3D γυαλια καθως η εικονα ειχε πεταχτει εξω απο την οθονη δημιουργωντας μια αψογη ψευδαισθηση τριων διαστασεων.
Στο τηλεοπτικο σημα ειναι κλασεις ανωτερη απο τον προκαταχο της πραγμα που θα βοηθησει τα καταστηματα-ψυγειαδικα να την πλασαρουν out of the box.
Στην αντιθεση ενα κλικ καλυτερη και εχω την εντυπωση πως δεν ειναι τοσο φωτεινη οσο η μικρη της αδερφη-πραγμα που αποτελει πλεονεκτημα στα δικα μου ματια τουλαχιστον.

Στα κατα η εξωτερικη εμφανιση(εντελως υποκειμενικη) , η απουσια card reader και διπλου tuner(προσωπικα χεστηκα) και η εμφανεστερη -στα δικα μου ματια-του φαινομενου VB(παρατηρησα ομως πως κανεις αλλος δεν το παρατηρησε οποτε... :wink:).

Ηθικον διδαγμα
Η 42αρα της Amoi ειναι μια εξαιρετικη τηλεοραση ανεξαρτητου τιμης με τις οποιες ασθενειες της τεχνολογιας που υποστηριζει.
Στα χρηματα που βγαινει-και ειδικα αυτα του power buy- δεν ρωτας , ουτε μενεις σε λεπτομερειες.
Την αγοραζεις και εισαι σιγουρος πως εκανες την αγορα της χρονιας!
Αληθεια , εχετε δει το επομενο οικονομικα μοντελο αλλης εταιρειας σε αυτη την αναλυση και με μιαμισυ φορα τα χρηματα της?
Τοτε ειναι που θα τρεξετε... :lol:
Ήμουν κι εγώ εκεί!!!!
Τι κορυφαία ατάκα... :D

(το δείχνει και η φωτογραφία άλλωστε - ευτυχώς!!!! γιατί την έδειξα και στη γυναίκα μου ως exhibit A your honour)

Συμφωνώ με τον Αντρέα για το βάθος. Ήταν πραγματικά απύθμενο!!!!! Σε κάποιες δε στιγμές είαχ την αίσθηση ότι βλέπω ολόγραμμα και τα Α-10 να βγαίνουν από την οθόνη.

Για τα διπλά tuner, card reader, κλπ, έχω την αίσθηση ότι άκουσα ότι θα εισαχθεί το πιο εξοπλισμένο μοντέλο που θα έρθει γενικότερα στην ΕυρωπαΙκή αγορά και ενδεχομένως θα έχει κι από αυτά (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Επίσης, μιας και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που προτιμάει τα πλάσματα, είμαι πολύ περίεργος να δω το καινούριο πάνελ της Pioneer (1920x1080) από το Σεπτέμβρη και μετά.

Αλήθεια, μη τυχόν υπάρξει η δυνατότητα και για μία τέτοια παρουσίαση (σε αντιπαράθεση ίσως και με την Amoi)? Όχι διότι πρόκειται να το πάρουμε το 50ιντσο πανελάκι(9.000€ είναι αυτά βλέπεται - δηλαδή 3 Amoi 42" για σαλόνι-υυ/δ και μία 37" για το WC), απλά για δούμε πως τα πάει και το πλάσμα με το true HD.

Μήπως ξεχνάω κάτι? Α, βέβαια... είναι και η 9600 της Hitachi. Την έχει δει κανείς αυτή να παίζει καλό υλικό?

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ που δε με πέταξε έξω ως υπεράριθμο και προ πάντων αργοπορημένο και όλους αυτούς που είχαν την υπομονή να κάτσουν μες στο κατακαλόκαιρο να κάνουν ρυθμίσεις και συνδέσεις (κι ας είχαν air-condition!!!) για να μαζευτούν καμμιά 20αριά μαντράχαλοι να δουν Lara Croft σε απίστευτες περιπέτειες, απίθανες στάσεις και περίτεχνες κινήσεις.

Να 'στε όλοι καλά,
Λ.

NLS

Reaction score
1
για τον card reader υπάρχει ασάφεια ακόμα και στο site της Amoi... θα δούμε
για το διπλό tuner όμως δεν υπάρχει καμία ασάφεια - έχει μονό αυτό το μοντέλο

όσο για τα plasma... έχω συγκεκριμένη (όχι καλή) άποψη (άλλο θέμα αυτό)

Reaction score
4
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΕΧΩ ΜΙΑ PLASMA PANASONIC 42 ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ COMPONENT ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑ HD.TO MAYΡΟ ΤΗΣ ΔΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LCD ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ NA ΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙ,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ LCD ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SHARPNESS.KATA TA AΛΛΑ ΣΑΝ DESIGN ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.ΑΥΤΑ.

NLS

Reaction score
1
με άλλα λόγια μου λες ότι δίνοντας σου "πληροφορία στα μάτια", ίσως 1/4 από την πληροφορία που παίρνεις από την AMOI, η Panasonic plasma σου δείχνει καλύτερα HD

πρέπει να δω αυτήν την Panasonic...

θαύματα κάνει

NLS

Reaction score
1
Σακέ θα γίνει.

Πάντως θα είδες ότι η απάντηση μου ήταν προσεκτική. Δεν αρνούμαι δηλαδή την παρατήρηση του χρήστη.

Ωστόσο δεν μπορούσα να μην δείξω ότι μου φαίνεται περίεργο.

Είναι σαν να ακούω (ας πάω και στη δική μου δουλειά), ότι "κοίτα, οκ είναι dual core στα 3.4GHz αυτό το no-name PC σου, αλλά εμένα το Dell μου με τον P4 @ 2.6GHz είναι γρηγορότερο". Δεν το αρνούμαι λοιπόν, απλά εκφράζω την έκπληξη μου για το τι μαγικό μπορεί να έχει κάνει η Dell.

Πάντως η γνώμη μου για τα plasma είναι συγκεκριμένη: "Θεόσχορέστα"
Η τεχνολογία αυτή έχει λίγη ζωή ακόμα και αν δεν αλλάξει κάτι συντριπτικά, σε 5-6 χρόνια θα την διαβάζουμε μόνο στο Internet... και δεν εννοώ μόνο ότι δεν θα πουλιέται (που είναι σχεδόν απόλυτο αυτό), μιλάω ότι και αυτοί που είχαν θα έχουν αρχίζει να τις αλλάζουν όταν θα ανακαλύπτουν ότι πλησιάζουν τον... "χρόνο ημιζωής" της επικίνδυνα...

Άσε που τότε οι μικρές και μεγάλες LCD θα είναι κανονικές 1920x1080P TFT και με την νέα τεχνολογία των LED backlight (φέτος το πρωτοείδαμε αυτό σε 2-3 monitor και προσφέρουν απίστευτο gammut)... οπότε οι plasma θα φαντάζουν τουλάχιστον αστείες. (άσε αν πάμε σε OLED)

Reaction score
4
ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PLASMA ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ Η LCD ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΙΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ.ΕΓΩ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 1920Χ 1080 ΒΟΥΙΖΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ SD THLEORASH.OMΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μια απευθείας σύγκριση LCD - Plasma. Δόξα τω Θεώ ποικιλία μοντέλων υπάρχει μεγάλη στην αγορά, φαντάζομαι πως θα μπορούσε κάλλιστα ο Ανδρέας να κανονίσει για μια δοκιμή Α-Β στο κατάστημά του.

NLS

Reaction score
1
η 42 έχει από τα καλύτερα τηλεοπτικά σε LCD που έχω δει
μου έκανε εντύπωση

δεν θα πω αν είναι το καλύτερο

επίσης ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να είναι καλύτερο από μια καλή plasma, γιατί πολύ απλά τα "επιπλέον" της AMOI στο τηλεοπτικό δεν έχουν νόημα, οπότε τα καλά του plasmaτος (πως με βλέπεις; χεχε) μετράνε θετικά φυσικά

το θέμα ήταν άλλο... ότι θεωρώ σε σήμα 1920x1080, ΑΠΙΘΑΝΟ μια 1920x1080 με καλό panel LCD να είναι... χειρότερη από μια plasma με Χ ανάλυση (συνήθως δεν λένε καν πόσο είναι... πχ. 840x480 ή κάτι αστείες τετράγωνες αναλύσεις με μακρόστενα pixel πχ. 1024x1024)

αυτό ήταν το θέμα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.196
Members
38.540
Νεότερο μέλος
jabe