Oθόνη για προβολέα

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους.Είμαι νέο μελος στην οικογένεια του site και με λίγες γνώσεις σε θέματα βιντεοπροβολής.Το ερώτημά μου είναι με ποιά κριτήρια επιλέγουμε οθόνη για προβολέα και συγκεκριμένα για τον panasonic pt ax 200.Με δεδομένο το κόστος του συγκεκριμένου προβολέα,αλλά και των χαρακτηριστικών του (π.χ. υψηλή φωτεινότητα),ποιές πιστεύετε ότι θα ήταν οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές ;

Reaction score
4
Γεια χαρά σε όλους.Είμαι νέο μελος στην οικογένεια του site και με λίγες γνώσεις σε θέματα βιντεοπροβολής.Το ερώτημά μου είναι με ποιά κριτήρια επιλέγουμε οθόνη για προβολέα και συγκεκριμένα για τον panasonic pt ax 200.Με δεδομένο το κόστος του συγκεκριμένου προβολέα,αλλά και των χαρακτηριστικών του (π.χ. υψηλή φωτεινότητα),ποιές πιστεύετε ότι θα ήταν οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές ;
Εδω διαλεγεις και παιρνεις.
Μια ουδετερη χωρις gain οθονη θα σου δωσει καλυτερο contrast o συγκεκριμενος προβολεας σε φυσιολογικες συνθηκες θεασης(σκοταδι).
Με θετικο gain αυτο που θα κερδισεις ειναι η ακομη πιο ανετη θεαση με ανοιχτα τα φωτα.
Θα προτεινα μια ουδετερη ή ακομη και με αρνητικο gain.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλησπερα
Μια πρωτη απαντηση, παντα με την προυποθεση πως θα παρακολουθεις ταινιες και σε ελεγχομενο φωτισμο, θα ηταν μια hi contrast η γκρι οθονη οποιασδηποτε εταιρειας.
Προτιμησε κατι οικονομικο παντα σε σχεση με τα χρηματα που θα ξοδεψεις για τον βιντεοπροβολεα σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Oθόνη για προβολέα

Ανδρέα, η high contrast ή η γκρι που προτείνεις, θα βελτιώσει το μαύρο του συγκεκριμένου προβολέα;Επίσης,θα ήθελα τη γνώμη σας για τις ακόλουθες επιλογές:

Panasonic pt ax 200
Playstation 3 60GB
Throw distance 2.50m
Screen 92'

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Oθόνη για προβολέα

Ανδρέα, η high contrast ή η γκρι που προτείνεις, θα βελτιώσει το μαύρο του συγκεκριμένου προβολέα;Επίσης,θα ήθελα τη γνώμη σας για τις ακόλουθες επιλογές:

Panasonic pt ax 200
Playstation 3 60GB
Throw distance 2.50m
Screen 92'
Ναι, οπωσδηποτε θα εχεις μια καλυτερη αισθηση του μαυρου.

Το throw distance σου ειναι πολυ μικρο.
Δεν εχεις περιθωρια για πιο πισω?

Reaction score
0
Μακάρι να μπορούσα στο μπαλκόνι,spilegou,δεν έχεις και άδικο,όμως ο προβολέας προορίζεται για τοποθέτηση σε υπνοδωμάτιο,που το μήκος του από τοίχο σε τοίχο είναι 3.17μ.Μήπως θα έπρεπε να επιλέξω μια μικρότερη σε ίντσες οθόνη προβολής (π.χ.84') ;Πάντως,το υλικό που θα βλέπω θα είναι 99%hd.Αν έχετε να προτείνετε οτιδήποτε,αναμένω...ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: Re: Oθόνη για προβολέα

Μακάρι να μπορούσα στο μπαλκόνι,spilegou,δεν έχεις και άδικο,όμως ο προβολέας προορίζεται για τοποθέτηση σε υπνοδωμάτιο,που το μήκος του από τοίχο σε τοίχο είναι 3.17μ.Μήπως θα έπρεπε να επιλέξω μια μικρότερη σε ίντσες οθόνη προβολής (π.χ.84') ;Πάντως,το υλικό που θα βλέπω θα είναι 99%hd.Αν έχετε να προτείνετε οτιδήποτε,αναμένω...ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες.
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει πράγματι να βάλεις μικρότερη οθόνη. Ρίξε μια ματιά στο ευρετήριο και θα βρεις έναν υπολογιστή αποστάσεων που θα σου προτείνει τις ενδεδειγμένες τιμές, σύμφωνα με διάφορα πρότυπα. :cool_4:
(Αλήθεια, μήπως πρέπει να βάλουμε τελικά εκείνη την ένδειξη "Διαβάστε πρώτα εδώ";)

Reaction score
4
Στα 3 μετρα και 30 εκ βγαζεις 100ιντσες σιγουρα .
Οποτε μαλλον δεν θα εχεις προβλημα στις 92". :cool_4:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.633
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale