Δεν χρειαζομαστε κεντρικο ηχειο?

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δεν χρειαζομαστε κεντρικο ηχειο?

Απλα λεω πως η χρηση δυο κεντρικων ειναι κακη ιδεα. Ισως το ειπα λιγο πιο τεχνικα απ'οσο επρεπε.:crazy_1:
Δεν θα συμφωνησω οτι ειναι κακη ιδεα.Θα συμφωνησω μονο στο οτι ειναι επικίνδυνο.
Στην δικια μου περιπτωση το αποτελεσμα ειναι οτι καλυτερο εχω ακουσει.
Αν πειραματιστει καποιος με την θεση των κεντρικων θα βρει την σωστη θεση που συμπιτει ο ηχος τους.

Reaction score
1.846
Έτσι όπως το διατύπωσες, σκέφτηκα, αφού όλοι λένε τη γνώμη τους, που είδε ο συνονόματος (Δημήτρης) κάτι τέτοιο. :confused:
Ωστόσο δεν είπες μια γνώμη στο ερώτημα:
Αν δεν μιλούσαμε για ταινίες, αλλά για στερεοφωνία, υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως είναι αδύνατο να εκπέμπεται ένας ήχος απο το μέσο των δυό εμπρός ηχείων, αν έχει ληφθεί τέτοια μέριμνα κατά την ηχογράφηση;
Εννοώ πως υπάρχει δίκιο στην άποψη του link, ανάλογα την περίπτωση. Όπως συμφωνεί και ο n_olympios
Αν είναι ένας ή το πολύ δύο θεατές και κάθονται απέναντι από την οθόνη (και σαφώς σε σωστή θέση ακρόασης) τότε δεν το χρειάζεσαι το κεντρικό. Εκτός κι αν τα κύρια δεν αναπαράγουν τις μεσαίες συχνότητες σωστά... Αλλά και πάλι, σε αυτή την περίπτωση τράβα πάρε σωστά ηχεία και μετά το κεντρικό.
Εξάλλου αυτό δεν είπα στο 1ο μου μήνυμα στο θέμα;
Αν μιλάμε για ένα σύνολο ~400 ευρώ για μπροστινά και κεντρικό, καλύτερα να τα δώσει κάποιος όλα για εμπρός και να αφήσει το κεντρικό. Αν όμως λέμε για κάτι παραπάνω, τότε έχει να κερδίσει στους διαλόγους, μια και η ηχογράφηση έχει τέτοιο προσανατολισμό, να παράγεται κύρια απο το κεντρικό.
Όσο για την υλοποίηση του NIX έχει κυρίως πλεονεκτήματα, απο τη στιγμή που τα κεντρικά είναι μικρά σε όγκο καμπίνας και δεν επηρεάζονται απο τη μικρή απόστασή τους απο κάποιο τοίχο.

Υ.Γ.: Ένα παλιό ρητό της στερεοφωνίας, που μεταφέρεται αυτούσιο και στο "σπιτικό θέατρο", είναι πως τα μεγάλα κουτιά θέλουν πολύ "αέρα" απο τους τοίχους (και τα μικρά λιγώτερο).
Όπως επίσης (αυτό δεν μεταφέρεται, γιατί το ακυρώνει η ύπαρξη του subwoofer) ότι τα μεγάλα δωμάτια θέλουν μεγάλα κουτιά, υπάρχει πάντα μιά αναλογία μεταξύ των όγκων κουτιού - χώρου ακρόασης. Άσχετα απο τα watts μιλάμε.
:happy_4:

Reaction score
4
Καλα τα Gigaworks S-750 της Creative ετσι? :cool_4:
Με το pc τα οδηγεις η με ενισχυτη? (δυσκολο το τελευταιο)

Ρε παιδια τι λεμε τωρα? Δεν γινεται Home cinema χωρις κεντρικο.

Παντως και ο Κουκουρακης δεν εχει κεντρικο. Παραξενο που δεν εγραψε εδω εκτος και αν δεν το ειδε το thread.
Απο οτι τον εχω ρωτησει δεν τον πειραζει ...

Σε γενικες γραμμες ομως το κεντρικο ειναι το μονο ηχειο που αν δεν το εχεις, μπορεις να παρακολουθησεις μια ταινια χωρις να χασεις την γενικοτερη αισθηση του ηχου. Οπως και αν δεν εχουμε subwoofer.
Χωρις surround η front δεν γινεται ... Δινει ομως αλλη αισθηση το κεντρικο. Μην λεμε και οτι θελουμε ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
απλα αν σε καποιον 2 κεντρικα νομιζει οτι αποδιδουν καλυτερα απο 1
τοτε το 1 ειναι λιγο
ενα πραγματικα καλο κεντρικο κανει πολυ δουλεια
αν δεν τα καταφερνει τοτε τα 2 δινουν καλυτερη αισθηση

Reaction score
62
Να πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει ταινία με 2 κεντρικά και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά πολύ θα ήθελα, για να δώ πως παίζει!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ενα νορμαλ συστημα φτανει μεχρι 7,1 .τωρα αν καποιος θελει μπορει να το φτασει ακομα πιο ψηλα αλλα βαζοντας ηχειο-α στο χωρο να κανουν το ιδιο πραμα απλα παιζεις πιο δυνατα ,πραμα που σημαινει το κενρικο σου ειναι λιγο απο μονο του η ειναι λιγο σε σχεση με τα lr σου:cool_4:

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δεν χρειαζομαστε κεντρικο ηχειο?

Καλα τα Gigaworks S-750 της Creative ετσι? :cool_4:
Με το pc τα οδηγεις η με ενισχυτη? (δυσκολο το τελευταιο)
Φανταστικα! Τρελη ευκαιρια! :cool_4:
Τα οδηγω με τον Yamaha A1.Παιζουν καταπληκτικα.Πολυ δυνατος και καθαρος ηχος.Καλυπτουν τις απαιτησεις μου και με το παραπανω.

Να πω την αλήθεια δεν έχω ακούσει ταινία με 2 κεντρικά και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αλλά πολύ θα ήθελα, για να δώ πως παίζει!!!
Κατα την γνωμη μου τα δυο κεντρικα ειναι απαραιτητα για να κεντραριστουν οι διαλογοι στο κεντρο.Προσωπικα παντα μ`ενοχλουσε το ενα κεντρικο πανω ή κατω της οθονης.Αν ανεβεις Θεσσαλονικη χτυπα τηλεφωνο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει κεντρικο και ποτε δεν μου ελειψε... Εχω ακουσει καλα στημενα συστηματα με κεντρικο και δεν μπορω να πω πως μου λειπει κατι. Αν ειναι να δωσω καποια λεφτα, προτιμω να τα δωσω στην εικονα...

Reaction score
5
Χωρίς κεντρικό έχεις απλά πιστή αναπαραγωγή, φτάνει να κάθεσαι στο κέντρο, με το σωστό κεντρικό έχεις πιστή αναπαραγωγή και τρισδιάστατη εικόνα. Σωστή τρισδιάστατη εικόνα χωρίς κεντρικό δεν.. :happy_8:

Reaction score
50
Αν και οι υποστηρικτές του κεντρικού μ' έχουν καλύψει, να πω επιπλέον ότι εφόσον υπάρχει ξεχωριστό κανάλι κατά την αποκωδικοποίηση του σήματος για το κεντρικό, μόνο μ' ένα (σωστό) κεντρικό μπορεί να γίνει ορθή αναπαραγωγή του 5.1 ή 7.1. Πάντως ο συγγραφέας του άρθρου έχει κάποια επιχειρήματα που δεν είναι παράλογα, απλά νομίζω ότι στέκουν περισσότερο σε περιπτώσεις που το κεντρικό υστερεί.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ο συγγραφεας θελει ηλεκτροσοκ με τριφασικο 360v βιομηχανικης παροχης
σιγα μην το γυρισουμε και σε βιντεο 2,0:cool_4:

Reaction score
1.846
Αφού υπάρχει τόση αδιαλλαξία, για την αναγκαιότητα της ύπαρξης κεντρικού, ακόμα και στα χαμηλής τιμής συστήματα *, θα επιχειρήσω μια επιστημονική προσέγγιση.

Το Hi-Fi είναι σαν τη φιρμάτη γκόμενα. Όσο πιο ψηλά τη βάζεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να την κατακτήσεις. Άντε να καταφέρεις να τη συνοδεύεις (ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ):mrgreen:, αλλά δεν πρόκειται να την κατακτήσεις.:-( Θα σε καληνυχτίζει και θα βγάζει μετά τα μάτια της με άλλους!:twisted:
Για να το πετύχεις, πρέπει πάνω απ' όλα, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΉΣΕΙΣ!:roll: Να γίνεις ο άντρας ο ψημένος, ο σωστός, ο σατράπης, ο πρόστυχος, ο μοβόρος!

Και στο Hi-Fi, αν δεν δέχεσαι συνδιαλλαγή απόψεων και στηρίζεσαι σε "θεωρήματα", πληρώνεις και έχεις ελάχιστο αποτέλεσμα. :happy_9:

*Αυτό που ειπώθηκε, περί της μη αναγκαίας ύπαρξης κεντρικού ηχείου, στο link που δόθηκε, αλλά και σε ωρισμένα μηνύματα στο θέμα (μεταξύ των οποίων και μερικά δικά μου), ήταν πως αν το σύστημα είναι χαμηλής τιμής, ή ο ακροατής κάθεται στη μέση των εμπρός ηχείων, το κεντρικό, επειδή βγάζει "κουτίλα", μεταξύ των άλλων μειονεκτημάτων, όχι μόνο δε χρειάζεται, αλλά πολλές φορές μειώνει το αποτέλεσμα.wall_1

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πες μας τι πινεις εσυ και δν μας δινεις
παιδι της σκοτοδινης:happy_4:

Reaction score
1.846
Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως αυτό που έγραψες είναι προσωπική επίθεση, κάτι που δεν είναι δικαιολογημένο, δεν γνωριζόμαστε απο φαντάροι.
Γιατί απο αυτά που έγραψα δεν φαίνεται να κατάλαβες λέξη.
Αν κάνω λάθος πείσε με, ή τέλος πάντων πείσε κάποιον άλλο. Μου αρκεί να πάρει κάποιος το μέρος σου, να υποστηρίξει δηλ πως έχεις καταλάβει.:cool_8:

Reaction score
384
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι το κεντρικο αναφερεις οτι βγαζει ''κουτιλα''.
Εχεις 3 ιδια ηχεια για L,C,R. To κεντρικο γιατι σε ενοχλει?

Η ταινια ειναι σχεδιασμενη ωστε να την αναπαραγουμε με εναν ''α'' τροπο. Εαν το κεντρικο ειναι υποδεεστερο των υπολοιπων, τοτε θα ακουγεται οτι μας χαλαει τη ζυμη.

Επισης μην ξεχνας οτι καθε καναλι χρειαζεται το δικο του ανεξαρτητο EQ, κατι που το προσπερναμε σα να μην υπαρχει!:happy_2:

Reaction score
1.846
Δεν είμαι ο κατάλληλος για να σου απαντήσω γιατί δεν χρησιμοποιώ κεντρικό.:happy_9:
Όσο για την υλοποίηση 3 ίδιων εμπρός, αυτό σημαίνει πως τα εμπρός πλαϊνά δεν είναι full range, πράγμα ακόμα χειρότερο κατά τη γνώμη μου.:crazy_1:
Έχω 2 Mission 702e, οπότε είναι (θα ήταν) δύσκολο να ήταν ίδιο το κεντρικό.

Εδώ να τονίσω πως, παρά την ύπαρξη subwoofer, αν τα κύρια ηχεία δεν κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, το μπάσο, ειδικά σε ακροάσεις μουσικής, ακούγεται "κούφιο", κάτι του λείπει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos