plasma vs lcd

Reaction score
0
λοιπον επειτα απο διαβασμα των περισσοτερων κατεληξα στο εξης συμπερασμα:

τα κανει ολα και συμφερει η αγορα μιας πλασματος με full hd + 100hz.

οποτε κατεκηξα στην panasonic Viera TH-42PZ70 . βεβαια θα μπω αρκετα μεσα αλλα τι να κανω?
πιστευω πως αυτην θα καλυψω τα παντα τωριανα και μελλοντικα

τωρα βλεπω κυριως αναλογικα + playstation 2
αλλα στο μελλόν θα αγοραστει playstation 3 και θα συνδεθει pc για games και ιντερνετ.

με βαση το σκεφτικο μου ειμαι σωστος?
προτεινετε κκατι αλλο?

ερωτηση κρισεως :

εφοσον καλυτερο μαυρο εχουν οι plasma και βγαινουν με full hd + 100hz γιατι να μη σταματησει η παραγωγη των lcd?

Reaction score
0
ερωτηση κρισεως :

εφοσον καλυτερο μαυρο εχουν οι plasma και βγαινουν με full hd + 100hz γιατι να μη σταματησει η παραγωγη των lcd?
Στην προηγούμενη γενιά, πολλοί υποστήριζαν ότι οι LCD ήταν καλύτερες. Τώρα φαίνετε οι Plasma να κερδίζουν έδαφος. Ποιός ξέρει όμως τι θα γίνει στο μέλλον; ;)

Reaction score
0
λοιπον μαλλον παω για την panasonic px70e τι λετε?

τη θελω και για οθονη η/υ. θα εχω προβλημα?

Reaction score
14
καλή επιλογή αλλά το 1024χ768 σαν αναάλυση για οθόνη υπολογιστή είναι λίγο, ουτε 15άρα TFT να είχες...! Ομως σαν επιλογή τηλεόρασης είναι ίσως μια απο τια καλύτερες για τα λεφτά της αριστη.

Reaction score
0
κοιτα τι παιζεται.
καταρχην την θελω για μενα κυριως και οχι για τα 3 διαολια που εχω 6 και 3 ετων αντιστοιχα.το 3ο ειναι 5 μηνων....

τι εννοω.
1on = θελω να απολαμβανω το ιντερνετ σε 42 ιντσες!!! και μετα να παιζω pc games + playstation 2-3 σε ολο του το μεγαλειο.

2on = αναλογικη τηλεοραση αρκετα απο διολια και συζυγο.

3ον = πιστευω πως τα 1000€ ειναι καλη τιμη και αργοτερα οταν ολα τα αναλογικα γινουν ψηφιακα βλεπουμε τι κανουμε.

ερωτηση κρισεως = δηλαδη η πλασμα για ποιο λογο κυριως δεν κανουν για η/υ? διοτι απο οτι διαβασα σκιζει σε blueray,fullhd κ.ο.κ

Reaction score
0
Γιατί η μόνιμη απεικόνιση στατικών εικόνων μπορεί να "κάψει" τοπικά τα πίξελ εκείνα και μετά να βλέπεις π.χ τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας και όταν βλέπεις ειδήσεις στον ΑΝΤ1.

Επίσης τα pixel είναι "μεγάλα" αν με καταλαβαίνεις, μπορεί και να μην σου αρέσει.

Μπορεί να κάνει overscan και να μην βλέπεις όλη την επιφάνεια εργασίας, δεν λειτουργεί το πράγμα πάντα με τον προφανή τρόπο, όπως π.χ μια οθόνη για υπολογιστή, παρεμβάλεται μια εσωτερική μετατροπή, γιατί τα πίξελ δεν είναι "τετράγωνα" αλλά "μακρόστενα", σκέψου πως με μια ανάλυση 1024 Χ 768 προκύπτει οθόνη 16:9 όταν με την ίδια ανάλυση μια οθόνη υπολογιστή είναι 4:3.

Πήγαινε στο μαγαζί που την είδες και κοίτα από πολύ κοντά το σχήμα των πίξελ της οθόνης.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα...

Reaction score
0
με ψιλομπερδεψες αλλα μου ειπε ενας γνωστης πως αν λειτουργω το ιντερνετ-windows πανω απο 6 ωρες τη μερα τοτε εχω προβλημα.

εγω δεν ειπα πως θα αντικαταστησω την οθονη του η/υ (eizo s2100) αλλα οτι θα ηθελα να βλεπω το ιντερνετ το οποιο ως επι το πλειστον το βλεπω καθε σαββατο-κυριακη που ειμαι σπιτι

οποτε μαλλον μου κανει.απλα θελω να μου πειτε το μαξιμουμ της μερας που μπορω να βλεπω στατικη εικονα.

Reaction score
0
Αυτό που ρωτάς, ούτε ο κατασκευαστής της οθόνης δεν μπορεί να σου το πει, αν μιλάμε για "εντελώς ακίνητη" εικόνα, θα σου πει "μην το κάνεις".

Να στο εξηγήσω πιο απλά, εσύ π.χ θα ανοίγεις internet explorer, θα βλέπεις κάποιο περιεχόμενο, όμως πάντα θα υπάρχει στο ίδιο σημείο της οθόνης η γραμμή του μενου στην κορυφή, η γραμμή εργασιών στο κάτω μέρος κτλ. Αυτά θα λειτουργούν πάντα στα ίδια πίξελ, τόσες ώρες κάθε μέρα, λίγες ή πολλές, πάντα στα ίδια πίξελ.

Σύντομα θα τα βλέπεις ακόμα και με κλειστή τηλεόραση.

Reaction score
0
ωραια τοτε προτεινε μου μια lcd που να αξιζει.
διοτι μου προτειναν την sharp xd10e την αντικαταστρατια της xd1e.
τωρα μπερδευτικα εντελως
κανας αλλος?
ακουει

Reaction score
0
Αν θέλεις να τη χρησιμοποιείς σε στατικές εικόνες, π.χ. υπολογιστής, τότε υποχρεωτικά πρέπει να πάρεις LCD, αν θέλεις να βλέπεις Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα με αποδεκτή ποιότητα, τότε δεν κάνει η LCD...

Η γνώμη μου είναι να μην τη χρησιμοποιείς για τον υπολογιστή καθόλου, εκτός πολύ σπάνια, μια μέρα το μήνα πχ, και ούτε καν τόσο, και να πάρεις την plasma που επέλεξες, είναι πολύ καλή, κι εγώ αυτήν θα έπαιρνα, ειδικά με την τιμή που έχει.

Αλλά τον υπολογιστή δεν θα τον συνέδεα ποτέ πάνω της.

Reaction score
0
λοιπον μολις μιλησα με αντιπροσωπεια-intertech και μου ειπαν οτι εφοσον οι ιστοσελιδες αλλαζουν,κρυψω τη μπαρα των windows και βαλω screen saver ανα 2 λεπτα δε θα εχω προβλημα.
τελος παντων πιστευω πως αξιζει η αγορα της και θα το διακινδυνευσω

Reaction score
0
Αυτό που σου είπανε είναι σωστό (αν σκεφτούμε ότι θέλουν και να πουλήσουν), περιλαμβάνει όμως οτιδήποτε στατικό, τη μπάρα και τα εικονίδια του μενού πχ, τα πλαίσια των παραθύρων, τα πλαίσια ολίσθησης των παραθύρων κτλ. και οτιδήποτε απεικονίζεται συνεχώς στο ίδιο μέρος.

Να ξέρεις ότι το πράγμα λειτουργεί αθροιστικά, δεν έχει σημασία κάθε πότε μπαίνει το screen saver, αλλά πόση ώρα συνολικά το πίξελ δείχνει το ίδιο πράγμα, οτιδήποτε στο ίδιο σημείο βλάπτει, σκέψου ότι ακόμα και τα "σχεδόν στατικά" μενού ενός DVD, περιλαμβάνουν κινούμενη εικόνα, για προφανείς λόγους. Ακόμα και τα στατικά LOGO των τηλεοπτικών σταθμών βλάπτουν, ειδικά όσο πιο καινούργια είναι η οθόνη. Κάποιοι τις στρώνουν τις πρώτες ώρες.

Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται υπερβολές, μπορεί όμως και να μην είναι...

Reaction score
0
κατι παιδικο.
λες αθροιστικα. δηλαδη εφοσον εναλλασσεται αυτο που βλεπουμε, δηλ αλλαζουν οι σελιδες ή μετα παιζει τηλεοραση, οταν βαλω παλι τις ιδιες σελιδες ιντερνετ εχει η πλασμα θυμητικο και προσθετει το στατικο στο παλιο στατικο?
τα ειπα λιγο μπερδεμενα αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.
καλη τρελη φαση.τοτε μετα το στρωσιμο πρεπει να ζουμαρουμε να μη φαινονται τα λογοτυπα των καναλιων καθολου και ποτε.σωστος?

Reaction score
0
κατι παιδικο.
λες αθροιστικα. δηλαδη εφοσον εναλλασσεται αυτο που βλεπουμε, δηλ αλλαζουν οι σελιδες ή μετα παιζει τηλεοραση, οταν βαλω παλι τις ιδιες σελιδες ιντερνετ εχει η πλασμα θυμητικο και προσθετει το στατικο στο παλιο στατικο?
τα ειπα λιγο μπερδεμενα αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.
καλη τρελη φαση.τοτε μετα το στρωσιμο πρεπει να ζουμαρουμε να μη φαινονται τα λογοτυπα των καναλιων καθολου και ποτε.σωστος?
Δεν έχω plasma ούτε είμαι και ειδικός :p

Αλλά νομίζω ότι αν τυχόν και δεις κάποια στιγμή κάτι να έχει μείνει στην οθόνη, τότε βάζεις το burn-in dvd να παίζει για 5-10 λεπτά και όλα εξαφανίζονται. Αν εξαφανιστούν μπορείς να ξανανοίξεις τον browser κτλ, δεν είναι αθροιστικό. Αρκεί όταν βλέπεις το οτιδήποτε περίεργο να φροντίζεις να εξαφανίζεται.

Reaction score
14
Φίλε rockxk στην δικιά που 50PZ700 βλέπω ίντερνετ με τις ώρες. Και αν αφήσει ενα κάψιμο που είναι ελαχιστα ορατό, αυτό φεύγει σε 5-10 δευτερόλεπτα. Οσο για την μπάρα, εντάξει την βάζεις να εξαφανίζεται, αλλά εγώ που την εχω μόνιμη δεν βλέπω κανένα κάψιμο.

Νομίζω οτι το θέμα του μόνιμου καψίματος της οθόνης είναι παρελθόν, εκτός αν είσαι το Ελ.Βενιζέλος και προβάλεις 24/7 τις ίδιες πτήσεις κάθε μέρα!!!

Reaction score
0
Με την κοινή λογική μου θα ανησυχούσα για γεωμετρικά σχήματα στα ίδια σημεία, π.χ. γραμμές των πλαισίων των παραθύρων, εικονίδια στα μενού, logo, κτλ. Αν η εικόνα αυτή εναλάσσεται με άλλη εικόνα, όχι με σκοτάδι, τότε δεν γίνεται τόση ζημιά, πάντως τα πλαίσια των παραθύρων, των μενού κτλ, είναι πάντα στα ίδια σημεία και είναι γεωμετρικά σχήματα, ευθείες γραμμές, πολύ εύκολα φαίνεται η ζημιά αν γίνει, δεν σου έχει τύχει να δεις ποτέ καμένες οθόνες crt, από παλιά μόνιτορ υπολογιστών από την εποχή προ windows, τότε που κάποιος άφηνε π.χ την ίδια οθόνη με ένα μενου κειμένου για ώρες, και αυτό μετά φαινόταν ακόμα και με σβηστή την οθόνη.

Η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική, και αν θες να το κάνεις πιο ενδιαφέρον, κάνε την ερώτηση που έκανες στην εταιρία που εισάγει τις οθόνες, και στον κατασκευαστή, να δούμε αν θα σου πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν κρύψεις τη μπάρα των windows.

Ή για να είσαι πιο ωραίος, ζήτα από την αντιπροσωπεία να στο δώσει εγγράφως με σφραγίδα και υπογραφή...

Έτσι γιατί ζούμε και στη χώρα του "δε βαριέσαι" να μην το ξεχνάμε και αυτό.

Reaction score
0
ok για να μη μακρυγορουμε εχω καλυφθει πληρως.
παιρνω την πλασμα και αποφευγω το ιντερνετ.
ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις-γνωμες σας.

Reaction score
0
Και μιας και θα την αγοράσεις, όπως και εγώ μάλλον, υπάρχει τελικά επιλογή για να μην κάνει overscan, όπως μπορείς να διαβάσεις μεταξύ άλλων εδώ:

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PZ70B/
Άκυρο το παραπάνω, τελικά κάνει overscan και το σωστό κείμενο είναι αυτό:

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579