Head unit help!!

Reaction score
0
Ψάχνω συμβουλές για καινούργια πυγή που θέλω να αγοράσω για το αυτοκίνητό μου (206). Μέχρι τώρα έπαιζα με μια παλιά Alpine 4V. Έχω 2 ζευγάρια ηχεία, ένα στην εταζέρα που παίζει από την πυγή και ένα που παίζει από έναν 4κάναλο Interfire. Τα άλλα 2 κανάλια του ενισχυτή οδηγούν ένα 2πλοπινικό sub της Interfire επίσης! Ψάχνω μια πηγή ο οποία:

Να έχει καλή ποιότητα ήχου
Να έχει είσοδο usb (αν γίνεται και χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω πρόσθετο μηχανισμό)
Να παίζει mp3
Να έχει 3 preamp των 5V (η παραπάνω) για να οδηγήσει τον ενισχυτή (με βλέψεις για 2ο ενισχυτή, μονοκάναλο για το sub, στο μέλλον)
Να μην μου αδειάσει τις τσέπες...

Μετά από λίγο ψάξιμο έχω βρει κάποιες μονάδες, τις εξής:
JVC KD-SH1000 (ποιότητα ήχου?? Έχω ακούσει και καλά και κακά λόγια...)
Pioneer - DEH-P7900UB (αρκούν τα 4V??)
Pioneer - DEH-P88RS (δεν έχω ακούσει για το συγκεκριμένο)
Kenwood KDC-W9537UY (ποιότητα ήχου?? USB??)

Τα δύο τελευταία είναι λίγο ακριβά και τα έχω σαν... τελευταία λύση αν όντως είναι καλά!! Είμαι ευχαριστημένος από τον ήχο του Alpine αλλά τα μοντέλα με αυτά που ζητάω είναι αρκετά ακριβά!! Αλλά και κάτι καλήτερο να έβρησκα δεν θα με χάλαγε.. ;-) Γενικά μην κολλάτε μόνο σε αυτά που έχω γράψει αν έχετε να προτείνεται κάτι διαφορετικό!!

Ευχαριστώ!

Reaction score
0
P.S.: Το Alpine CDA-9887R είναι όντως τόσο καλό όσο λένε?? Αυτό δεν έχει υποστήριξη για USB σωστα?? Τα 4volt preamp του θα είναι αρκετά?

Reaction score
5
To P88RS είναι η καλύτερη πηγή αυτή την στιγμή. Αναφέρομαι σε value for money φυσικά.

Για τα λεφτά της έχει δυνατότητες στο εσωτερικό που εχουν άλλες πηγές πολύ ακριβότερες!

Reaction score
5
Ακόμα και σε σχέση με το Alpine dca-9887?
To P88RS (Reference Series = RS) είναι ένα μικρό P90RS. Είμαι κάτοχος του Ρ90 και έχω δει τις δυνατότητες του Ρ88. Δεν θα σε απογοητεύσει.

Το 9887 δεν το έχω δει να δουλεύει, απλά έχω εμπιστοσύνη σε αυτό που σου προτείνω.

Αν θες, μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις τα manuals και των δύο πηγών και να δεις μέσα τις δυνατότητες και τι σου προσφέρει το καθε ένα, αναλυτηκότερα. Είναι κάτι που κάνω συχνά όταν είμαι σε τέτοια θέση που βρίσκεσαι τώρα!

Reaction score
0
Από όλες τις πηγές που αναφέρεις θα προτείνω και εγώ το 88RS.
Έχει το καλύτερο value for money και προσφέρει πλήθος ρυθμίσεων μαζί με κλασσική εμφάνιση.Δεν έχει USB βέβαια,αλλά μπορείς να το προσθέσεις μετέπειτα με εξωτερικό αντάπτορα.

Το 7900 θα το πρότεινα ως τη καλύτερη λύση στη δική σου περίπτωση,αφού έχει την ευκολία του USB συνδυάζοντας την οθόνη 3 γραμμών,3 εξόδους προενίσχυσης και όλες τις βασικές ηχητικές ρυθμίσεις.

Τα συγκεκριμένα alpine και kenwood δεν τα έχω δουλέψει αλλά έχω ακούσει το JVC το όποίο δεν με εντυπωσίασε.

Reaction score
0
Όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί υποστηριχτές της Pioneer!! :D Θα κάνω αυτό που μου είπες με τα manual Regunus, αν και σε κανένα manual δεν βρίσκεις ποιότητα ήχου!! Επίσης απ’ότι πρόσεξα με λίγο ψάξημο, και οι δύο μονάδες έχουν βγει καλύτερες της χρονιάς από την EISA (P88RS για το 2006/2007, 9887 για το 2007/2008) οπότε υποθέτω δεν θα είναι και τπτ τυχαίες!! Από την άλλη όμως στο ebay πχ έχω βρει την Alpine με 270€ περίπου και το Pionner σταθερά 450+€!! Δύσκολες αποφάσεις, αφού δεν έχω την πολυτέλεια να πω "δεν μου αρέσει, θα πάρω άλλο".. )( Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ακούσει και το Alpine?

:respect: για της απαντήσεις σας!!

Reaction score
0
χεχεχεχεχε

κορόνα Pionner γράμματα Alpine.....
.....
.....
.....
Κορόνα!!!!!!!!!!!!!

Έκλεισε.... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Regunus που βρηκε την λύση στο πρόβλημά μου!!!! Αύριο το παραγgέλνω μαζί με το USB...:cool_11: :cool_1: "happy_1" :crazy_3:

Reaction score
49
Απάντηση: Head unit help!!

Στάσου ένα λεπτό!!!
Το Ρ88 είναι εκπληκτικό μηχανάκι!
Παίζει άριστα, έχει πολλές ρυθμίσεις και είναι και πολύ κομψό σε εμφάνιση.
Αλλά στο θέμα usb μάλλον την πάτησες.
Ενώ θεωρητικά υποστηρίζει τον αντάπτορα της Pioneer για usb (ο οποίος μάλιστα δέχεται μέχρι και 250GB εξωτερικό σκληρό) το πρόβλημα είναι ότι δεν θα σου βγάζει τα ονόματα φακέλων και τραγουδιών.
Δυστυχώς αλλά είναι έτσι!!!:mad_3: :mad_3: :mad_3: :mad_3:
Την πάτησα (σχεδόν) γιατί θα ήθελα και εγώ την ευκολία του να ακούσω 2-3 τραγούδια (ή απλά 2 άλμπουμς) από ένα stickάκι αλλά η Pioneer εδώ έκανε πατάτα.....)( )( )(
Από την άλλη, αν έχεις iPOD επέλεξε τον αντάπτορα για iPOD που θα δουλέψει στο Ρ88....
Αυτά!!!

Reaction score
49

Ουσιαστικά οι αντάπτορες αυτοί έχουν συμβατότητα με σχεδόν όλα τα μοντέλα της σειράς P της Pioneer, τις κεντρικές μονάδες AV και τις σειρές AVIC.
Δυστυχώς είμαστε άτυχοι, αφού το σχεδόν έπεσε πάνω στο (κατά τ' άλλα εκπληκτικό, επαναλαμβάνω) DEH-Ρ88RS.

Aυτό που θεωρητικά χρειαζόμασταν είναι αυτό: Pioneer - CD-UB100 (IP-Bus USB Adapter), κόστους περίπου 135€ (κάνε κλικ εδώ: http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7187 )

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εγώ πάντως μεταξύ των δύο θα έπαιρνα το 9887R, σε συνδυασμό με το μικρόφωνο για τη ρύθμιση Audyssey. Aσυζητητί.

Καλό είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. :prof:

Reaction score
49

Αν έχεις όμως iPOD μπορείς να αγοράσεις αυτό: Pioneer - CD-IB100 (IP-Bus iPOD Adapter) κόστους 90€
Έλεγχος του iPod μέσω της κεντρικής μονάδας ή του τηλεχειριστηρίου Λειτουργεί & σαν φορτιστής του iPod

Kάνε κλικ εδώ: http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=3761

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Head unit help!!

Εγώ πάντως μεταξύ των δύο θα έπαιρνα το 9887R, σε συνδυασμό με το μικρόφωνο για τη ρύθμιση Audyssey. Aσυζητητί.

Καλό είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. :prof:

Αφού καταργήθηκε το glide touch πιθανότατα να συμφωνούσα Νικόλα.
Θα ήθελα να το ακούσω όμως πρώτα!!! :happy_4: :cool_4:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Το οποίο βέβαια τώρα είναι στη δεύτερη έκδοσή του (με καλύτερη ταχύτητα) ως CD-IB100II

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Re: Απάντηση: Re: Head unit help!!

Αφού καταργήθηκε το glide touch πιθανότατα να συμφωνούσα Νικόλα.
Θα ήθελα να το ακούσω όμως πρώτα!!! :happy_4: :cool_4:
Δεν καταργήθηκε, απλά δε χρησιμοποιείται σε αυτό το μοντέλο.

Γιάννη, όλες οι μέχρι τώρα κριτικές λένε πως έχει πετάξει από πάνω όλα τα "κακά" χαρακτηριστικά του πρόσφατου ήχου της Alpine, ενώ τα επίπεδα παραμετροποίησης είναι πολύ μεγάλα.

Watch this space. Θα έχουμε εξελίξεις σύντομα. :happy_6:

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Head unit help!!

Δεν καταργήθηκε, απλά δε χρησιμοποιείται σε αυτό το μοντέλο.

Γιάννη, όλες οι μέχρι τώρα κριτικές λένε πως έχει πετάξει από πάνω όλα τα "κακά" χαρακτηριστικά του πρόσφατου ήχου της Alpine, ενώ τα επίπεδα παραμετροποίησης είναι πολύ μεγάλα.

Watch this space. Θα έχουμε εξελίξεις σύντομα. :happy_6:
Eννοώ ότι έβγαλαν πάλι μοντέλο με bass engine pro + καλή οθόνη (Bio lite)και χωρίς glide touch.

To μικρόφωνο ισοστάθμισης είναι extra???
Οπτική έχει?? Ή ζητάω πολλά??

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Πολλά ζητάς. "happy_1"

Είναι έξτρα σετ, μαζί με το cd εγκατάστασης του Audyssey. Προσοχή: Το απαραίτητο laptop δεν περιέχεται στη συσκευασία.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.001
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos