Βοήθεια με Sony LCD TV

Reaction score
0
Είμαι κάτοχος της Sony KDL-U2530 :mad_3:

Τον τελευταίο καιρό προσπαθούσα να καταφέρω να δώ 720p απο DVI-D > HDMI χωρίς overscan.
Μετά από πολλές προσπάθειές και αφού διαπίστωσα το ίδιο πρόβλημα και σε Component κ VGA,
είπα να δω και τι γίνεται με το ps3 μου που θεωρούσα αυτονόητο ότι δεν κάνει overscan.

Τελικά.. χρησιμοποιώντας ένα pattern 720p σαν εικόνα στο ps3 (σε 100%) διαπίστωσα ότι η TV...κάνει overscan και στο PS3 μου!!! :mad_2:

Γνωρίζετε τι ακριβώς γίνεται; Μπορώ να κάνω κάτι;
Το γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου καλό μοντέλο, αλλά εκλιπαρώ εάν έχετε κάποια ιδέα... να με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ αν θέλετε να σας αναφέρω και τα σχετικά τεστ μου με VGA/Component κλπ, αλλά η τελική ανάλυση λέει overscan σε όλες τις πηγές...

Reaction score
7
Είμαι κάτοχος της Sony KDL-U2530 :mad_3:

Τον τελευταίο καιρό προσπαθούσα να καταφέρω να δώ 720p απο DVI-D > HDMI χωρίς overscan.
Μετά από πολλές προσπάθειές και αφού διαπίστωσα το ίδιο πρόβλημα και σε Component κ VGA,
είπα να δω και τι γίνεται με το ps3 μου που θεωρούσα αυτονόητο ότι δεν κάνει overscan.

Τελικά.. χρησιμοποιώντας ένα pattern 720p σαν εικόνα στο ps3 (σε 100%) διαπίστωσα ότι η TV...κάνει overscan και στο PS3 μου!!! :mad_2:

Γνωρίζετε τι ακριβώς γίνεται; Μπορώ να κάνω κάτι;
Το γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου καλό μοντέλο, αλλά εκλιπαρώ εάν έχετε κάποια ιδέα... να με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ αν θέλετε να σας αναφέρω και τα σχετικά τεστ μου με VGA/Component κλπ, αλλά η τελική ανάλυση λέει overscan σε όλες τις πηγές...
Όλες οι τηλεοράσεις κάνουν overscan και εκτός αυτού η τελεορασή σου έχει ανάλυση 1366 x 768 (768p) οπότε είναι αδύνατο να δείξει σωστά το PS3 1:1 pixel mapping με ανάλυση 720p. Μονο αν είχες TV με native ανάλυση 1080p ή 720p και υποστήριζε 1:1 Pixel mapping (underscan) θα έπαιρνες σωστό αποτέλεσμα.

Reaction score
0
Δεν ζήτησα 1:1 , θες να μου πεις οτι όλες οι τηλεοράσεις στην αγορά που είναι HD-Ready, αφήνουν pixels απέξω από την οθόνη; Χωρίς να κάνουν σωστό upscale σε 1366x768 ?

Επειδή μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός, ορίστε κατα προσέγγιση τι θα μπόρουσε να γίνει... το 3ο είναι το τι γίνεται:

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

Reaction score
7
Δεν ζήτησα 1:1 , θες να μου πεις οτι όλες οι τηλεοράσεις στην αγορά που είναι HD-Ready, αφήνουν pixels απέξω από την οθόνη; Χωρίς να κάνουν σωστό upscale σε 1366x768 ?
Δυστυχώς αυτό κάνουν οι πιο πολλές...wall_1

Reaction score
0
Άλλο το scaling όμως και άλλο το overscan. Το κόψιμο των περιθωρίων είναι φυσιολογικό στις τηλεοράσεις και λαμβάνεται υπόψη τόσο από τα τηλεοπτικά κανάλια, όσο και κατά τη διάρκεια του DVD authoring. Δηλαδή αυτά που δεν βλέπεις, δεν είναι προορισμένα να τα δεις. Η μόνη λύση είναι να έχεις υλικό ίδιας ανάλυσης με αυτήν του πάνελ της τηλεόρασής σου και να διαθέτει η τελευταία επιλογή για 1:1 pixel mapping.
Φυσικά υπάρχει πρόβλημα με το desktop των PC αλλά στην VGA συνήθως δε γίνεται overscan, μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις για τη δική σου.

Reaction score
0
Μα δεν με ενδιαφέρει το overscan στην VGA, μην μπερδευόμαστε.. έχω overscan απο HDMI στο PS3!!! Προς θεού δηλαδή!

Reaction score
0
Μα δεν με ενδιαφέρει το overscan στην VGA, μην μπερδευόμαστε.. έχω overscan απο HDMI στο PS3!!! Προς θεού δηλαδή!
Έτσι γίνεται σχεδόν σε όλες στο HDMI...
Εσύ ζητάς scaling χωρίς overscanning και δεν είναι πολλές αυτές που το κάνουν. Σχεδόν αποκλειστικά δε από 40'' και πάνω και 1080p.

Reaction score
0
Γιατί δεν μου φαίνεται καθόλου μα καθόλου πιθανό κάτι τέτοιο;

Δηλαδή όλες οι HD-Ready τηλεοράσεις που θα τις συνδέουμε με Blu Ray Players (σε 720p έστω),
αντί να κάνουν scale στο μέγεθος τους, απλα θα το κάνουν overscan και θα χάνουμε εικόνα;

Ποιά η λογική πίσω απο αυτό; Ίδιο ratio έχουν οι αναλύσεις, μια χαρά scaling γίνεται...

Ωραία δηλαδή πάω για ξεπούλημα, 3 μήνες tv...

Να ρωτήσω ... το overscanning δεν γίνεται να ρυθμιστεί ώστε να μην χάνω τόσο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef