εσωτερικοί σκληροί δίσκοι!!!

Reaction score
14
Εσωτερικοί σκληροί δίσκοι 16 τον αριθμό!

Πώς τα κατάφερα? Απλά με τα ακόλουθα υλικά!

- LIAN Li Tower Case PC201B (12 εσωτερικές θέσεις 3 1/2" & 7 5 1/4")

- MOBO GIGABYTE P35C-DS3R (8 SATA2 & 2 IDE)

Υποστήριξη Δίσκων:
Gigabyte SATA2: 1 x Ultra DMA 133/100/66/33 (δυνατότητα σύνδεσης 2 συσκευών IDE), 2 x SATA 3Gb/s connectors (RAID 0, 1, JBOD).
South Bridge: 6 x SATA 3Gb/s connectors (RAID 0, 1, 5, 10).

- Κοντρόλερ SATA2 PCI PROMISE SATA300 TX4 4-PORT SATA PCI ADAPTER (4 sata2)

και το κερασάκι στην τούρτα μαι πανέμορφη combo controller card SATA/IDE

Controller SATA II + IDE PCI-E (2sata2 & 2 IDE)

Eχουμε:
SATA2
2x750Gb SEAGATE ST375064 0AS
2x500Gb Seagate ST350083 0AS
1x500gb Western Digital WD5000KS
1x150gb Western Digital Raptor WD1500ADFD
8x500gb SAMSUNG HD501LJ

IDE
1x500Gb Hitachi Deskstar HDS72505
1x300Gb Maxtor IDE 6L300R0

Σύνολο 7.950Tb

Reaction score
14

Οι 12 δίσκοι που ψύχονται απο 2 ανεμιστήρες 12εκατοστών που ο ενας φέρνει απο την πρόσοψη αέρα και ο άλλος φέρνει φρεσκο αέρα απο τον πίσω χώρο όπου βρίσκεται και το 750watt τροφοδοτικό με τους διπλούς ανεμιστήρες του.

Οι τρείς βασικές κάρτες του συστήματος η πολύ δυνατή Gainward Nvidia 7950GX2 με 1Gb μνήμη SLI, ο κοντρόλερ της Promise SATA300 που δίνει 4 SATAII με πολύ καλές ταχύτητες μεταγωγής. Ο επίσης διπλός κοντρόλερ απο το HAC Shop που εχει και 2 ΣΑΤΑΙΙ αλλά και ενα κανάλι IDE όπου το χρειάζομαι καθώς εχω ακόμα 2 δίσκους IDE και δεν θα ήθελα να τους πετάξω!

Attachments

Reaction score
2
Και τωρα κανεις το σταυρο σου καθε μερα μη σκασει κανα τροφοδοτικο...

Φοβερα κουτια τα Lian-Li, με γειες.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.244
Ρε Γιάννη, δε μου τους δανείζεις για καναδυό μέρες, να πάρω ένα backup, και επι τη ευκαιρία να κοιτάξω μήπως και έχεις δυό - τρία mp3 του Ξανθόπουλου που τα ψάχνω καιρό;

Reaction score
14

το cable management δεν είναι η ειδικότητα μου αλλά αν κρίνεις οτι εχεις πολλά να μαζέψεις το θεωρώ επίτευγμα που είναι κάπως μαζεμμένα τα καλώδια!

Ο RAPTOR στην κάτω θέση με λαστιχένια αντικραδασμικά brackets για να ερθει σε 5 1/4 bay, με εναν 12αρι ανεμιστήρα απο επάνω για ψύξη, και ο ενας απο τους δύο SEAGATE απο επάνω του. Οι SEAGATE προήλθαν απο 2 LACIE 500Gb USB external disks, όπου κανιβαλίστηκαν και κράτησα τους δίσκους και τους παλιούς SATA 250Gb που είχα τους εβαλα μέσα στα κουτιά και τους έκανα κατεβαστήρια και transporters (σπίτι/γραφείο/φίλους!) Σημ οτι ο LACIE στο Μultirama εχει 99 euro ενώ ο Seagate ST350083 εχει 119 Ευρώ σε OEM κατάσταση!!!! Και σου μένει και ενα USB/SATA2 κουτί!

Επίσης ενας δίσκος 500άρης SAMSUNG βρίσκεται σε συρταρι Mobile Rack 3,5'' SATA ICY DOCK
για ευκολη μεταφορά απο υπολογιστή σε υπολογιστή χωρίς τον περιορισμό χαμηλής ταχύτητας των usb εξωτερικών δίσκων.

Attachments

Reaction score
0
Νταξ, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!!!
Εύγε εξαιρετική και σίγουρα ζηλευτή δουλειά!!!:respect::respect::respect:

Reaction score
7.180
Συγχαρητηρια dream gr,εξαιρετικη δουλεια και μου εδωσες μερικες καλες ιδεες.Σου ευχομαι να εχεις το χρονο να ακουσεις και να δεις ολα αυτα που εχεις ριξει εκει μεσα.

Reaction score
0
Εξαιρετική δουλειά (ΜΗΝ μας πείς το κόστος μόνο :) ) ΑΛΛΑ έχω μία ένσταση σχετική με την ψύξη των δίσκων.

Από ότι κατάλαβα τόσο ο δωδεκάρης μπροστά όσο και αυτό στον χώρο του τροφοδοτικού βάζουν αέρα στο διαμέρισμα των δίσκων....

Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σωστό.

Το αποτέλεσμα θα είναι να εγκλωβίζεις τον αέρα εκεί και μετά από λίγες ώρες θα ανεβαίνει επικύνδινα η θερμοκρασία.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ο μπροστά 12ρης να βάζει αέρα και ο πίσω να τον οδηγεί προς το χώρο του τροφοδοτικού για να πετυχαίνεις συνεχή ροή φρέσκου μέσα στο διαμέρισμα των δίσκων...
Το ίδιο το τροφοδοτικό θα βοηθά αφού και αυτό βγάζει τον θερμό αέρα έξω από το κουτί.

Την έχω πατήσει (ευτυχώς χωρίς τραγική κατάληξη) με το Lian Li V1000 που είναι το ίδιο ακριβώς κουτί αλλά πολύ μικρότερο, για αυτό στο λέω...

Reaction score
14
@dpolal τους εχω αναστρέψει ο μπροστα φέρνει αέρα μέσα και και ο πίσω βγάζει έξω απο το κουτί και σε συνδυασμό με τους διπλούς του τροφοδοτικού η ροή που θελουμε υπάρχει. Ολοι οι δίσκοι πλήν του ενός WD500 εχουν θερμοκρασίες απο 29-38 βαθμούς σε χρήση και οι ψυχρότεροι είναι οι SAMSUNG. Ο WD500 είναι για τα μπάζα 44-48 βαθμούς και λέω να τον αντικαταστήσω σύντομα πρίν μου κάψει όλη την γειτονιά!!! Ενώ ο ΡΑΠΤΟΡ είναι ψυχρός

@asikamin - θερμοκρασίες γενικά είναι καλές, το κουτί που είναι απο αλουμίνιο κάνει την σωστή επαγωγή, αν πιάσεις το κουτί σχεδόν παντού είναι θερμό, ενώ τα Probes που εχω βάλει μέσα μου δείχνουν θερμοκρασίες ικανοποιητικές. H CPU π.χ. είναι μόνιμα κάτω απο 53 βαθμούς σε πλήρη χρήση και 42-44 σε κατάσταση νορμάλ λειτουργίας.

@ ΚΩΣΤΑΣ Δ - Θόρυβος? Αρκετός αλλά ανεκτός. Δεν είναι silent μηχάνημα αλλά δεν κάνει παραπάνω απο ενα PC με 3-4 δισκους.

Γενικά είναι καλό το κουτί και απο εκεί ξεκινάει όλη η καλή λειτουργία του υπολογιστή.

Reaction score
1.846
Για την υλοποίηση, dream_GR, :respect:
Μια ερώτηση. Με ποιό τροφοδοτικό τα "ταΐζεις" όλα αυτά; (δεν πιστεύω να το γράφεις και να μου ξέφυγε).

Reaction score
14
Για την υλοποίηση, dream_GR, :respect:
Μια ερώτηση. Με ποιό τροφοδοτικό τα "ταΐζεις" όλα αυτά; (δεν πιστεύω να το γράφεις και να μου ξέφυγε).
O spresvr το είπε όλοσωστα Hiper 730 απο ΠΛΑΙΣΙΟ, λίγο τσουχτερό αλλά τα σηκώνει όλα και είναι αρκετά ψυχρό και αθόρυβο.

GTX

Reaction score
39
Γιάννη, από που έχεις πάρει τα Sata καλώδια???

Έχω σχεδόν το ίδιο κουτί και κάποια από τα καλώδια μου φτάνουν τόσο οριακά που πρέπει να κλείνω προσεκτικά το καπάκι μη φύγει κανένα από τη θέση του :pc::pc:

Reaction score
14
Γιάννη, από που έχεις πάρει τα Sata καλώδια???

Έχω σχεδόν το ίδιο κουτί και κάποια από τα καλώδια μου φτάνουν τόσο οριακά που πρέπει να κλείνω προσεκτικά το καπάκι μη φύγει κανένα από τη θέση του :pc::pc:
Τα κοντά είναι απο μάλλον απο αυτά που δίνουν τα Motherboard μεσα στην συσκευασία και τα μακριά 90cm απο eshop & PLAISIO!

Reaction score
1
Εσωτερικοί σκληροί δίσκοι 16 τον αριθμό! Σύνολο 7.950Tb

Ντριμόγιαννε είσαι θεόμουρλος, απορώ πώς σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος! :mrgreen:

Άκου εκεί δεκάξι σκληροί δίσκοι! :shock: :shock: :shock:

Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μου ακόμα!!! :shock:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.481
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo